SEMINAR_pomoc

poruka: 7
|
čitano: 3.085
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
SEMINAR_pomoc

Pozdrav, dakle za seminar moramo izgraditi aplikaciju koja ce biti funkcionalna. moja tema je ''trening nogometnog kluba'' gdje sam zamislio 3 izbornika: treneri-trening-igraci gdje bi jednostavno mogao pratiti neke osnovne pojedinosti np. ime svakog igraca, pozicija, godiste, kada je bio na treningu i na kojem tipu treninga. Takodjer bi se i kod trenera trebalo vidjeti koji trening je vodio itd. U biti nista komplicirano pa me samo zanima da li sam na dobrom putu za sada i da li sve stima?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: SEMINAR_pomoc

Ne kužim što će ti u ID trenera broj treninga i u id igrača broj treninga. Što nisi taj ID zamislio kao varijable koje se ne mijenjaju?

Broj treninga je promjenjiva varijabla.

14 godina
neaktivan
SEMINAR_pomoc

promijenio sam masu toga da budem iskren ovako nije bilo ok.

stavio sam dodatni entitet ''igraci i treneri na treningu'' koji ce spajati i trenera i igraca i trening tako da ce se u toj tablici moci vidjeti sve informacije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
SEMINAR_pomoc

aj pliz ako netko ovo cita tko se barem malo kuzi samo da mi kaze prva ili druga opcija, dakle zelim napraviti sustav koji ce pratiti igrace na treningu. u prvom slucaju nisam siguran dali ce mi uopce tablice biti povezane. ja iskreno mislim da je druga opcija bolja ali me kolega razuvjerava pa cisto ono 1. ili 2.

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.12.2012 20:28 (sushii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Nebi ti smjele strijelice biti samo u jednom smjeru, kakav je to sustav bez povratne veze bar na jednom mjestu. Bar napravi novu varijablu pa tamo ubaci povratnu vezu za sustav.

14 godina
neaktivan

Ovo je relacijski model tj. samo pokazuje koji kljuc ide u koju tablicu. Ono sto ti mislis je nesto drugo (tocnije model toka podataka koji mi momentalno nije bitan). Samo me zanima prva il druga skica (ovo je isto sto i ER model ako ti nije jasno samo sa atributima unutra). Kod relacijskog modela niti ne mozes staviti vise veza .

14 godina
neaktivan

Aha, tako je! Relacijski model. Na prvoj skici ti je jedna centralna "varijabla". Na drugoj je polucentralna, a tebi treba skica sa prve slike. Samo daj sačekaj odgovor još nekoga,

ja sam to radio zadnji put prije 2. godine i skoro sve pozaboravio.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice