...ima ko ideju kako pokrenuti Access bazu bez instalacije MS Offica ili runtime filova na comp, da radi kao portable aplikacija ili da se fajlovi koje treba za pokretanje nalaze na sticku kao i sama baza
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bez runtime-a nikako, Access baze se ne mogu kompajlirati da rade na racunalu bez accessa, eventualno na stick mozes stavit ms access portable pa prvo pokrenut njega pa otvorit bazu.
... zna li neko može li se Access (sa developerom) kupiti odvojeno od komplet Offica ?
...ima ko ideju kako pokrenuti Access bazu bez instalacije MS Offica ili runtime filova na comp, da radi kao portable aplikacija ili da se fajlovi koje treba za pokretanje nalaze na sticku kao i sama baza
Ima zaobilazno rješenje. Složi neki DB managment programčić u VB.net ili C#. Samo ovisi o tome kakva je namjena baze i kako će se koristiti.
Ima zaobilazno rješenje. Složi neki DB managment programčić u VB.net ili C#. Samo ovisi o tome kakva je namjena baze i kako će se koristiti.
...radi se o programu u kojim radim narudžbe, otpremnice...prog je cca 2-3mb (za sad)..ako si to mislio ?
...radi se o programu u kojim radim narudžbe, otpremnice...prog je cca 2-3mb (za sad)..ako si to mislio ?
Nisi napisao što tebi treba. Sada imaš bazu (već ima unose) koja ima popise kupaca, proizvoda, cijene proizvoda i u njoj radiš narudžbe i otpremnice? I sad bi tu bazu htio koristit na kompu na kojem nema Accessa? Ako je tako, u VB.netu ili C# bi se dao napisati program koji će kao data source koristiti tu bazu i onda ćeš preko par formi moći dodavati/brisati unose u bazi (ali samu bazu - tablice - nećeš moći mijenjati). Dakle, program bi učitao bazu i onda bi mogao recimo dodati novog kupca, popuniti otpremnicu i slično...
...imam i gotove upite, forme, ispise.....ima šanse da se i to iskoristi ili to treba raditi ispočetka ?
Vjerojatno se da nešto iskemijati. Sad samo moraš nać nekog tko je voljan složiti par formi, ubaciti tu bazu u program i napisati nešto koda. Vjerojatno će te koštati nešto love.
Ja bi ti pomogao ali sam tek na petljama što se tiče C#. Tijekom ljeta se imam namjeru pozabavit sa time. Mislim da na forumu ima ljudi koji su sposobni složit to, samo vjerojatno neće biti free
Možeš i C# ASP.Net aplikaciju s bazom podataka koju želiš napraviti (baza u SQL-u).Da imam vremena prihvatio bih se toga ,ako kreneš sam gdje zapneš pitaj .
Nisi napisao što tebi treba. Sada imaš bazu (već ima unose) koja ima popise kupaca, proizvoda, cijene proizvoda i u njoj radiš narudžbe i otpremnice? I sad bi tu bazu htio koristit na kompu na kojem nema Accessa? Ako je tako, u VB.netu ili C# bi se dao napisati program koji će kao data source koristiti tu bazu i onda ćeš preko par formi moći dodavati/brisati unose u bazi (ali samu bazu - tablice - nećeš moći mijenjati). Dakle, program bi učitao bazu i onda bi mogao recimo dodati novog kupca, popuniti otpremnicu i slično...
Mijenjanje baze mu ne bi ni trebalo. Ako mu kad i zatreba, to napravi na kompjuteru na kojem ima Access i azurira program.
...imam i gotove upite, forme, ispise.....ima šanse da se i to iskoristi ili to treba raditi ispočetka ?
Mislim da ne. Eventualno mozda upite - ali mislim da upite mozes ukucati u VB ili C# ili sto bi vec koristio. Znam za Delphi - u njemu mozes definirati upit i onda ga izvrsiti nad Accessovom bazom podataka - valjda onda moze i u ovima. Bilo bi cudno da ne moze.
Vjerojatno se da nešto iskemijati. Sad samo moraš nać nekog tko je voljan složiti par formi, ubaciti tu bazu u program i napisati nešto koda. Vjerojatno će te koštati nešto love.
Ja to ne bih nazivao "kemijanjem". To je izrada programa koji ce se spojiti na tu bazu, mijenjati podatke, raditi ispise.
Možeš i C# ASP.Net aplikaciju s bazom podataka koju želiš napraviti (baza u SQL-u).Da imam vremena prihvatio bih se toga ,ako kreneš sam gdje zapneš pitaj .
Moze, ako zaboravi na USB stick i ima na svakom racunalu na kojem mu treba taj program pristup Internetu.
" Moze, ako zaboravi na USB stick i ima na svakom racunalu na kojem mu treba taj program pristup Internetu."
....Zaboravih da želi USB--...
...nije nužan USB...stvar je u tome što imam gotov prog a nemam licencu za Office (Access) a kako je krenulo sa kontrolama to treba nekako "legalizirati"...e sad, to je na poslu a služi iskjlučivo meni da mi olakša posao da ne radim ručno = posalodavcu nije u interesu trošiti lovu na licencu
...probao sam i jedan Office portable ali na kraju se pokazalo da na disku po raznim fajlovima ostavlje puno tragova tako da i to nije baš najbolje rješenje
Ne kuzim u cemu je problem da tu bazu jednostavno koristis preko Accessovog runtimea (koji je, usput receno, besplatan)... Ili to, ili kupi Office (verziju s Accessom), ili se nauci programirati pa si napravi sucelje za tu bazu u VB(.NET), C#, Delphiju (...), ili plati nekog da ti to ucini ili kupi gotov program i rjesi se svoje baze. To su ti sve mogucnosti pa ti biraj.
...kakva je situacija što se tiče legalnosti u sljedečoj varijanti...za jedno računal u firmi kupljen je Office 2007 i "napravljeno" par baza u
Accessu...smijemo li na drugim računalima koristiti te baze uz instalirani Access 2007 runtime
-naravno (smiješ).
...pojavio se problem nakon istalacija Access 2007 runtimea...nemogu otvoriti bazu, dobivam poruku da Access 2007 nije instaliran za ovog korisnika (ne logiram se na comp kao administrator, nemam te ovlasti)...kako to riješiti ?
-to je posao sys.admina. Dali kroz GPO ili .. ako nemaš admin ovlsti nikako.
Inače svaki program se instalira zasebno za korisnika (pravo pristupa), tj, programi predviđaju tu mogućnost pa neki i nude za vrijeme instalacije -curent user ili all users opciju.
Provjeri install (setup) switcheve koje nudi instalacija runtimea, sigurno ima i takvu mogućnost. (uz admin pass).
Rješenje 'na žganjce', je da se logiraš kao admin, podigneš usera na admin nivo, prebaciš se na taj acc, instaliraš, .. izbaciš ga iz admina.
...nije mi jasno zašto me kolje s tom porukom a uredno mi je dao da ga instaliram na računalu
evo jedno od mogućih rješenja;
I recommend the following command line for the silent installation of MSI setups:
MSIEXEC.EXE /I "path and filename of MSI" /QB- /LWAMOE c:\temp\install.log ALLUSERS=1
-samo posljednji switch ti je interesantan i samo-objašnjiv. :)
I recommend the following command line for the silent installation of MSI setups:
MSIEXEC.EXE /I "path and filename of MSI" /QB- /LWAMOE c:\temp\install.log ALLUSERS=1
...ok, isprobam pa javim kako je prošlo
...nažalost nije pomoglo
Nije pomoglo ni instaliranje pod admin lozinkom, greška je stalno ista.