Kako se to zove???

poruka: 30
|
čitano: 3.936
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Imam jedan problem, nasao sam ovo u jednom starom zvucniku( zvucnicima jer su 3 u 1).... Pa me zanima dali je to neka vrsta pojacala  ili sta?????

Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako se to zove???
Trop kaže...

Imam jedan problem, nasao sam ovo u jednom starom zvucniku( zvucnicima jer su 3 u 1).... Pa me zanima dali je to neka vrsta pojacala  ili sta?????

A "ovo"bi bilo?
"In vino veritas" "Quod capita tot sententia"http://i44.tinypic.com/1z3at89.jpg
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:10 (tandara).
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Malo bolje objasni šta te muči.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:14 (MEGATON).
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Pa to i mene muci..... Ne znam sta to je..... Bilo je u starom zvucniku i sva 3 zvucnika su bila preko toga povezana..... Da nije to kakvo pojacalo??????

EDIT: srry, slucajno sam zaboravio sliku stavit.....

Asus M2N-XE, Asus HD 4550, DDR2 2GB, AMD Athlon 64 X2 5200- 2 X 2,9GHz, HDD 500GB
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:39 (Trop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Trop kaže...

omg koja zbunjola pa onda poslikaj ako neznas kako se zove!!
ne zamaraj se na prvi dio evo slijedi drugi
to je kondezator, kojeg lipo baci u smece ako neznas sta je to!! jer ako ces to dirati moze se dogoditi da nestane struja u tvom kraju!!
Intel e5200 3.0 GHz, ati 4850, Hitachi 160GB, MB ECS P43T-A2, 4GB Buffalo, fortron 400W ,Xp sp3
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:42 (kris_marko).
17 godina
Kako se to zove???

U originalnom postu ti nešto fali, bilo slika, bilo link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

a što!? stavi sliku

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako se to zove???

To ti je skretnica za zvucnike koja dijeli signal na duboki,srednji i visoki ton.

BOLJE DA RUSI ZATVORE PLIN NEGO DA GA ŠVABE PUSTE

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Pa to i mene muci..... Ne znam sta to je..... Bilo je u starom zvucniku i sva 3 zvucnika su bila preko toga povezana..... Da nije to kakvo pojacalo??????

EDIT: srry, slucajno sam zaboravio sliku stavit.....

To što je na slici je skretnica (tako se naziva).Kad zvučnike spojiš sa pojačalom onaj signal koji ide u zvučnike prvo ide u tu skretnicu koja dalje taj signal razdvaja na zvučnik basa,na zvučnik srednjeg tona i ako ima treći onaj mali na vrhu to je visokotonac. eto F1-IVO  mi je uzeo riječ iz usta dok sam ovo sve napisao.
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:55 (MEGATON).
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Pa jesam stavio sliku!!!!!!!!!!!!!!!! Kaj vi pricate.... a ne znam od kuda mi link kada sam ja to naso doma kod sebe......

Ivo i megaton, najbolje ste odg... thx

Dal moze bit sta ako ja to ukljucim?????

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 17:51 (Trop).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Pa jesam stavio sliku!!!!!!!!!!!!!!!! Kaj vi pricate.... a ne znam od kuda mi link kada sam ja to naso doma kod sebe......

Ivo i megaton, najbolje ste odg... thx

Dal moze bit sta ako ja to ukljucim?????

Ta skretnica se stavlja tvornički u zvučnik i to se ne može uključivati kao prekidač.Isprika trebalo je pisati frekvencija npr od Hz-kHz
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.2.2009 19:53 (MEGATON).
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Znaci ja sada mogu uzet tu skretnicu i stavit u neki drugi zvucnik da to radi normalno?????

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako se to zove???

O kakvim watima ti pricas?Ona samo razdjeljuje frekvencije signala a ne snagu!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Znaci ja sada mogu uzet tu skretnicu i stavit u neki drugi zvucnik da to radi normalno?????

Koji je naziv tih zvučnika.
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Neki "Ei" iz yugoslavije jos hahaha zas???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Neki "Ei" iz yugoslavije jos hahaha zas???

Samo me zanimalo.
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Dal to ima kakve veze ????????????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Dal to ima kakve veze ????????????

Nema.
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Nema veze sa temom ali ima za zvucnicima pa da pitam......

Kaj ce meni na kabelu od zvucnika kondenzator?????????

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Nema veze sa temom ali ima za zvucnicima pa da pitam......

Kaj ce meni na kabelu od zvucnika kondenzator?????????

Daj sliku ako možeš
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Evo ga.... malo se slabo vidi, ali ako ne kuzis, pojasnit cu ti....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako se to zove???

To ti je kondenzator na visokotoncu.On se koristi da propusti samo visoke frekvencije k zvucniku.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

dal ja to smijem maknut??????????

17 godina
neaktivan
Trop kaže...

Ako je manji zvucnik tj. visokotonac onda ti nebi preporucio jer ce dolaziti nefiltrirani zvuk do njega tj dobit ce cjelokupni zvucni spektar sto bi znacilo da bi ga duboki tonovi mogli lako ostetiti.
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...
Trop kaže...

Ako je manji zvucnik tj. visokotonac onda ti nebi preporucio jer ce dolaziti nefiltrirani zvuk do njega tj dobit ce cjelokupni zvucni spektar sto bi znacilo da bi ga duboki tonovi mogli lako ostetiti.
 ahaaa.... onda ja to necu dirat..... dal bi mogo tako nes stavit na obican zvucnik ali da prima samo niske ferkvencije????????
17 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Za niske tonove se obicno koristi zavojnica (ono s puno namotaja izolirane bakrene zice na tvojoj slici) a za visoke samo kondenzator.To je najjednostavnija skretnica.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Za niske tonove se obicno koristi zavojnica (ono s puno namotaja izolirane bakrene zice na tvojoj slici) a za visoke samo kondenzator.To je najjednostavnija skretnica.

ok..... thx
17 godina
neaktivan
Kako se to zove???

Nema na cemu.Pazi spalit te EiNis rariteteCool

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Trop kaže...

Evo ga.... malo se slabo vidi, ali ako ne kuzis, pojasnit cu ti....

On je potreban da bi preuzeo 50-70% snage od zvučnog signala iz pojačala koji se distribuira u zvučnoj kutiji prema zvučniku manje snage ( visokotonac) u odnosu na drugi zvučnik (bas-dubokotonac).
 Znači da ti bude jasnije, ako ti na zvučnoj kutiji na poleđini piše da je nazivna snaga kutije 25 wata onda je realno očekivati da će u kutiji koja ima dva zvučnika bas zvučnik biti jak odprilike 25 wata,a onaj drugi gornji (manjeg promjera-visokotonac) će biti jak otprilike 5 wata.Kada bih imao pojačalo jako 25 wata i kad bih ga pojačao do kraja tada bi puna snaga koja prolazi kroz jedan i drugi zvučnik pet puta više opteretila onaj gornji zvučnik te bi on izgorio,zato se prije njega ubaci kondenzator određenih karakteristika koji otprilike propusti u taj gornji zvučnik onoliko snage da se iz njega čuje ugodan ton,a da zvučnik ne izgori.Da budem jasan u ovom slučaju se radi o kutiji u kojoj se ne nalazi pasivna skretnica koja je kvalitetnija izvedba zvučne kutije ali i skuplja već se to sve riješilo sa tim kondenzatorom.Ovo ti je naj jednostavnije objašnjenje.
16 godina
neaktivan
Kako se to zove???

thx na objasnjenju....... Cool

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice