Windows Movie Maker - neće da publisha

poruka: 62
|
čitano: 14.996
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Et naslov kaže, napravio sam 40 klipova i spojio ih uz pjesmu od 4:37, i onda mi napiše usred publishiranja ovo na 2 slici, e sad od sva 3 navedena razloga koja bi mogli biti uzrok tome, nijedan nije moguć apsolutno - Source fileovi su tu, Publish location je tu, a mjeta na disku imam i previše. Itko može pomoći?

Btw svi su klipovi .avi

Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.8.2010 16:41 (Kora).

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Windows Movie Maker - neće da publisha

nigdje slika ;)

:)
15 godina

Da nisi slučajno stavio izbrisao clipove filma koji si tu stavio? Možda si lokaciju za publishanje stavi u nepostojeći folder.

No preporučujem ti da uzmeš neki drugi video editor. I ja sam ga prije na visti koristio. Vrlo je bugovit, jedva surađuje sa svime što nije u wmv formatu.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
captain_soap_McTawish kaže...

Da nisi slučajno stavio izbrisao clipove filma koji si tu stavio? Možda si lokaciju za publishanje stavi u nepostojeći folder.

No preporučujem ti da uzmeš neki drugi video editor. I ja sam ga prije na visti koristio. Vrlo je bugovit, jedva surađuje sa svime što nije u wmv formatu.

Ne, ne baš sam gledao i provjeravao jesu li svi klipovi na mjestu odakle sam ih importao a i lokacija je moj postojeći disk. Probao sam i Vegas Pro ali ja sam tu totalno zbunjen, on je zaista za profesionalce, dok je WMM baš potpuna suprotnost.

Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan

Uzmi adobe premiere elements. Dovoljno jednostavan da ga savladas vrlo brzo a dovoljno mocan da napravis sta god zelis.

15 godina
Kora kaže...
captain_soap_McTawish kaže...

Ne, ne baš sam gledao i provjeravao jesu li svi klipovi na mjestu odakle sam ih importao a i lokacija je moj postojeći disk. Probao sam i Vegas Pro ali ja sam tu totalno zbunjen, on je zaista za profesionalce, dok je WMM baš potpuna suprotnost.

Ne morašodmah uzeti vegas koji je izrazito kompliciran. Neka ti kolege preporuče neki besplatni i kvalitetni editor. Ima stvarno dobrih. Tebi vjerovatno ne treba nešto komplicirano pa uzmi premiere elements. Nađi par tutoriala na youtubeu i viditi ćeš kako će ti olakšati život.

Nikad nisam igrao nijedan cod multiplayer.
15 godina
protjeran

Ovak, da sad ne otvaram novu temu. Snimio sam nekoliko golova iz PES-a i sad želim praviti kompilaciju. No kad sam završio i spojio sve klipove, koje sam god probao rezoluciju, kvalitetu u settingsima prije publishiranja, gotovi film ne bude preko cijelog ekrana. Ili je vrlo malen ili fali po rubovima. Može netko reći koji da izaberem settings, tj koju kvalitetu prije publishiranja da mi bude slika preko cijelog ekrana? Ali i da bude jako dobra kvaliteta, ne sad neki škart. U WMM-u radim

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Kora kaže...

Ovak, da sad ne otvaram novu temu. Snimio sam nekoliko golova iz PES-a i sad želim praviti kompilaciju. No kad sam završio i spojio sve klipove, koje sam god probao rezoluciju, kvalitetu u settingsima prije publishiranja, gotovi film ne bude preko cijelog ekrana. Ili je vrlo malen ili fali po rubovima. Može netko reći koji da izaberem settings, tj koju kvalitetu prije publishiranja da mi bude slika preko cijelog ekrana? Ali i da bude jako dobra kvaliteta, ne sad neki škart. U WMM-u radim

BUMP

Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan

Zelis video preko cijelog ekrana chega?

Ako je TV-a dobro si izabrao koliko dolje vidim. Trebas izabrati bilo koji format koji ima pal u nazivu. Kvaliteta ce varirati. A ako zelis da ti bude preko cijelog ekrana racunara moras u playeru to podesiti jer ti je video 720x576 i to je njegova nativna ezolucija.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Zelis video preko cijelog ekrana chega?

Ako je TV-a dobro si izabrao koliko dolje vidim. Trebas izabrati bilo koji format koji ima pal u nazivu. Kvaliteta ce varirati. A ako zelis da ti bude preko cijelog ekrana racunara moras u playeru to podesiti jer ti je video 720x576 i to je njegova nativna ezolucija.

Ma da, ali kad ja to uploadam na jutube ono bude kao slika vide u sredini ekrana a okolo crno. Eto ja npr stavio najjaču kvalitetu nakon stavljanja klipova u jedan film i film bio u sredini ekrana a okolo crni okvir

Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 19:34 (Kora).
17 godina
neaktivan

windows movie maker je tu prilicno ogranicen jer ti ne nudi detaljno podesavanja vec ti nudi gotove profile. Nije dzabe besplatan.

Youtube kaze ovo:"Windows Movie Maker, by default saves projects as .MSWMM files. .MSWMM files are project files (which means the file only contains the layout of your video and does not contain the final video itself). YouTube does not accept .MSWMM files. To upload your Windows Movie Maker video to YouTube, select the "Save to My Computer" option to save the file to an accepted format. You can then upload the generated file to YouTube."

15 godina
protjeran
logic kaže...

windows movie maker je tu prilicno ogranicen jer ti ne nudi detaljno podesavanja vec ti nudi gotove profile. Nije dzabe besplatan.

Youtube kaze ovo:"Windows Movie Maker, by default saves projects as .MSWMM files. .MSWMM files are project files (which means the file only contains the layout of your video and does not contain the final video itself). YouTube does not accept .MSWMM files. To upload your Windows Movie Maker video to YouTube, select the "Save to My Computer" option to save the file to an accepted format. You can then upload the generated file to YouTube."

E pa to sam ja i radio , save to my computer i onda uploadao, ali kao što kažem WMM je napravio takav film sa crnim okvirom, i koju god opciju izaberem bude crni okvir na nekoj opciji manji na nekoj veći

Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan

Odaberi onda neki od ovih na slici u dnu. Sa vecom rezolucijom od 720x576

15 godina
protjeran
logic kaže...

Odaberi onda neki od ovih na slici u dnu. Sa vecom rezolucijom od 720x576

Jesam. Taj s najvećom rezolucijom, i dobio sam najveći crni okvir lol. A zanimljivo film koji je bio sastavljen od klipova iz filma nije imao nikakav okvir ni kod nijedne postavke kvalitete

Dinamo živi vječno
17 godina
neaktivan

Onda nemam pojma. Jedino sto ti mogu preporuciti jeste da bjezis od tog jadnog pokusaja od programa. Da ista vrijedi MS bi to naplacivao.

15 godina
protjeran
logic kaže...

Onda nemam pojma. Jedino sto ti mogu preporuciti jeste da bjezis od tog jadnog pokusaja od programa. Da ista vrijedi MS bi to naplacivao.

Što preporučuješ? Premiere Elements?

edit-sad sam vidio tvoj raniji post, tj savjet :)))

Dinamo živi vječno
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.10.2010 22:49 (Kora).
17 godina
neaktivan

da.

15 godina
neaktivan
Kora kaže...
logic kaže...

Što preporučuješ? Premiere Elements?

edit-sad sam vidio tvoj raniji post, tj savjet :)))

Mislim da će ti i Pinnacle Studio (npr. verzija 14) biti i više nego solidna opcija za ovo što ti treba. Osmijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
17 godina
neaktivan

premiere elements je za njega idealana.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

premiere elements je za njega idealana.

Ma da uzme bilo što, a da nije WMM je idealna opcija. Smijeh

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
17 godina
neaktivan

I to sto kazes ;)

15 godina
protjeran

Joj ma jednom sam si uzeo Premiere pa je laggao nemoguće, toliko nemoguće da sam deinstall istog trena lol

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Premiere i premiere elements su dva razlicita proizvoda. Tebi preporucujem premiere elements. Vrlo slicno movie makeru ali puno mocnije.

15 godina
protjeran

Ma ne kužim. Gledam klipove od golova iz PES-a u bsplayeru i preko cjelog ekrana su. Spojim nekoliko u APE-u ili WMM-u i imaju crni okvir! Kvragu!

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Crni okvir je najčešće problem kad se 16:9 materijal pretvori u 4:3 (dodaju se crne pruge gore i dolje) i nakon toga reproducira na 16:9 bez petljanja. Dakle, dobiju se i dvije crne pruge lijevo i desno...

Sir Lord Baron Von Vaderham

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

zasto uopce korstit wmm 

Slab je dosta..ne podrzava h264 nit divx,xvid

uglavnom fali mu puno toga 

za pocetnike bi preporucio Avs video editor i Avs video converter

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Vidim da ne shvacate moje problem. Koju opciju kvalitete videa trebam odabrati ili u Premiere Elementsu ili WMMu da mi gotovi film bude preko cijelog ekrana?
Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kora kaže...
Vidim da ne shvacate moje problem. Koju opciju kvalitete videa trebam odabrati ili u Premiere Elementsu ili WMMu da mi gotovi film bude preko cijelog ekrana?

to nema veze sa kvalitetom nego sa rezolucijom tj aspect ratiom

namjesti ga da bude isti ko orginal video i to je to 

Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 9:48 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
protjeran

Evo ova prva slika je frapsom snimljen klip iz igre, dok je ovaj drugi SS iz gotovog filma, s tim da sam točno namjestio aspect ratio koji je od originalnog klipa, a i koje god da stavim aspect ratio budu ove debele linije desno i lijevo na drugoj slici, ajd ove gornju i donju mogu otrpiti al ove sa strane neznam kak da maknem. Ovo je rađeno u APE-u

Dinamo živi vječno

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Za upload filmića na youtube ja koristim Windows Live Movie Maker i za ovu svrhu je fenomenalan.

Odabereš kao izlaz DVD 720p i poslije ga uploadaš na youtube. Imao sam problem sa crnim okvirom dok nisam skužio da u opcijama treba odabrat da ti je izvorni video u 16:9 formatu. Nakon toga više nije pravio crne okviriće.

EDIT: gledam na tvoje slikice: originalni klip je veličine 1280x1024 -> a kada radiš konverziju klip pretvaraš u 1920xnešto (ne vidim dobro na slici al mi ne liči na 1080)

možda ga pokušavaš forsirati da ide u 16:9 ili ti je program tako podešen. I lopta mi izgleda nekako jajasto. Sigurno nešto ne štima sa aspect ratio

Drugo, povećavanje rezolucije originalnog video uratka samo povećava veličinu izlazne datoteke, a na kvaliteti ne možeš ništa dobiti.

Nema na čemu! --| Google is your friend |--
Poruka je uređivana zadnji put čet 21.10.2010 14:38 (Zura).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice