Pojačalo za zvučnike

poruka: 11
|
čitano: 9.712
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Pojačalo za zvučnike

Imam zvučnike od linije, dva od 40w pa me zanima jel bi mogo nać pojačalo za nijh do 100kn. Zvučnici su Sony SS-J20, a linija je SONY HCD RX33

Ja sam mislio na ovako nesto: http://www.ebay.com/itm/Kit-for-GAINCLONE-3875-LM3875-50W-50W-8ohm-Amplifier-board-speaker-protection-SC-/200826815903?pt=US_Amplifier_Parts_Components&hash=item2ec236059f

Nek se netko hitno javi!!!! Plizzzz!!!!

Sony SS-J20 Sony SS-J20
sony HCD RX33 sony HCD RX33
Toni
Poruka je uređivana zadnji put ned 14.10.2012 20:28 (Tony1999).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Pojačalo za zvučnike

Zvučnici su ti 40w a pojačalo 50 w ..cek cek pa to bi izgorilo ...uvjek traži da ti je pojačalo manje snage od zvučnika ili ih ne smješ do kraja pojacati ..tj najbolje bi ti bilo napraviti sam pojacalo ,ne nam koliko si strucan u tome ali ako zelis napraviti ajvi pa ti dam shemu..

NA OVOM FORUMU SVAKI PUT KAD OTVORIM NOVU TEMU ILI NESTO PITAM MORAM DVA PUTA PITATI TJ PONOVITI DA BI MI NETKO ODGOVORIO...PA PITAM SE PITAM ZAŠTO :/
14 godina
ante5656 kaže...

Zvučnici su ti 40w a pojačalo 50 w ..cek cek pa to bi izgorilo ...uvjek traži da ti je pojačalo manje snage od zvučnika ili ih ne smješ do kraja pojacati ..tj najbolje bi ti bilo napraviti sam pojacalo ,ne nam koliko si strucan u tome ali ako zelis napraviti ajvi pa ti dam shemu..

A što misliš na ovo pojačalo (ima i subwoofer) http://www.ebay.com/itm/Lepai-LP-168HA-2-1-2x40W-Mini-Amplifier-1x68W-Sub-Output-/271034741253?pt=US_Home_Audio_Amplifiers_Preamps&hash=item3f1aedf205

Toni
15 godina
Pojačalo za zvučnike

Dobio sam nove zvučnike Sony SS-TS300 i nemam liniju, nego običan radio. Pošto na njima nigdi ne piše koliko trebaju watti (samo piše "Rated impedance - 3ohma") ne znam koje pojačalo trebam kupiti. A ni na internetu nigdi ne piše koliko trebaju watti. Može li mi neko pomoć s ovim?

...The South Will Rise Again... White -h- Boys
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pogledaj na poleđini zvučnika dali piše kakvo ime, verzija ili kod
Tony :-)
15 godina
Tony1999 kaže...
Pogledaj na poleđini zvučnika dali piše kakvo ime, verzija ili kod

Piše Sony SS-TS300, speakers system, magnetically shielded type, rated impedance: 3 ohm, i ovaj kod 4-229-425-01.

17 godina
Coder256 kaže...

Dobio sam nove zvučnike Sony SS-TS300...

Po nekim forumima sam naišao na podatak da su to zvučnici koji dolaze uz kućno kino DAV-S300, koje je deklarirano sa 30 W po kanalu (3 ohma na 1 kHz, THD 10%).

Jedini problem bi ti mogla predstavljati impedancija tih zvučnika (niska je, i prilagođena tom sustavu kućnog kina, a tipično pojačala imaju 4 / 6 / 8 ohm impedanciju).

KaeR
15 godina
KaeR kaže...
Coder256 kaže...

Dobio sam nove zvučnike Sony SS-TS300...

Po nekim forumima sam naišao na podatak da su to zvučnici koji dolaze uz kućno kino DAV-S300, koje je deklarirano sa 30 W po kanalu (3 ohma na 1 kHz, THD 10%).

Jedini problem bi ti mogla predstavljati impedancija tih zvučnika (niska je, i prilagođena tom sustavu kućnog kina, a tipično pojačala imaju 4 / 6 / 8 ohm impedanciju).

Znači, ili nać neko pojačalo 30W i 3 ohma, ili ga napraviti samostalno. Nisam baš stručan u tome (iskreno nisam nikad to radio, osim nešto sitno u 8.raz kad smo lemili), ali pošto idem u elektrotehničku školu probao bih nešto iskemijat. Ali nemam shemu po čemu bih to radio, a i može li mi neko reć koliko bi me to došlo?

17 godina

Imaš još jednu varijantu (ako ti je dovoljan stereo a ne surround; i pretpostavljam da imaš cijeli set zvučnika) - za lijevi kanal uzmi dva zvučnika i spoji ih serijski, isto tako napravi i za desni kanal - tako ćeš dobiti dva seta po 6 ohma (i 60 W, samim time što koristiš dva zvučnika po kanalu), a što možeš spojiti na gotovo svako pojačalo.

Naravno, u stvarnu snagu tih malih kockica od zvučnika pomalo sumnjam, ali ovo je teorija.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 20:52 (KaeR).
15 godina
Pojačalo za zvučnike

To bih ja i napravio, ali pošto ne znam koliko će bit kvaliteta takvog zvuka, ne isplati mi se kupovat pojačalo bezveze ako mi ne bude bio zvuk dobar.

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.1.2013 21:34 (Coder256).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Da, kvaliteta zvuka takvih zvučnika obično nije baš nešto, ali ako imaš priliku, isprobaj negdje prije nego što nabavljaš pojačalo. Možda će ti biti dovoljno dobri za neki prostor (kad si ih već dobio).

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice