Panasonic NV -GS17, prebacivanje videa na pc

poruka: 3
|
čitano: 4.020
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

pozdrav, nasao sam staru kameru koja ide na mini DV i kada sam je kupovao kupio sam karticu koji spojim na maticnu i kabel, ali naravno proslo je cca 8 god kada sam zadnji puta koristio sve navedeno pa ni neznam di mi je...citam po netu da moja maticna Asus M4A78E, ima IEEE 1394 , i sada me zanima koji bi morao kabel nabavit i kako da spojim kameru da mi je komp prepozna i da mogu prebacivat video na hdd :D  tj koji tocno kabel moram nabavit...btw kad je spojim s usb mogu je koristit kao web cam..

hvala na odg

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.9.2013 19:53 (Pri3s7).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Panasonic NV -GS17, prebacivanje videa na pc
Pri3s7 kaže...

pozdrav, nasao sam staru kameru koja ide na mini DV i kada sam je kupovao kupio sam karticu koji spojim na maticnu i kabel, ali naravno proslo je cca 8 god kada sam zadnji puta koristio sve navedeno pa ni neznam di mi je...citam po netu da moja maticna Asus M4A78E, ima IEEE 1394 , i sada me zanima koji bi morao kabel nabavit i kako da spojim kameru da mi je komp prepozna i da mogu prebacivat video na hdd :D  tj koji tocno kabel moram nabavit...btw kad je spojim s usb mogu je koristit kao web cam..

hvala na odg

treba ti firewire kabel s kojim ćeš povezati kameru i pc. s usb kabelom ne možeš prebacivati sadržaj s mini dv kazete. takav kabel možeš pronaći u svakom trgovačkom centru koji ima trgovinu audio-video-bijela tahnika-televizori ;)

potom ti treba nekakv video softwer koji ima mogućnost "capturinga" videa. nisam radio godinama s mini dv trakama, od kad se pojavila mogućnost snimanja na kartice, ali koliko se sjećam windows movie maker ima mogućnost capturinga. 

ako nema onda si skini neki jednostavniji softwer u trialu, premiere elemets, sony vegas ili slično. 

u osnovi taj program potom hvata video zapis i sprema ga na tvoj disk. capturing traje koliko i sadržaj na kazetici - ako je trajanje snimke sat vremena toliko će trajati prebaicivanje. 

ovo je jedan stariji video ali je dobro objašnjeno kako se radi capturing 

Tempus fugit
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 1:05 (robisierra92).
14 godina
neaktivan

hvala na odgovoru, moze se preko movie makera, imao sam prije karticu i kabel pa sam tako prebacivao, taj dio znam, ali me zbunjuje to sto neznam koji kabel moram kupit , naime imam na maticnoj 1439 a port, a neznam kolko pina ima, tj kako da to provjerim? jer u ducanu mi je ponudila 4 i 6 pin, kosta cca 35 kn, pa mi je puno dati 70 kn za oba :D Gledao sam u manualu od maticne ali ne pise dali je 4 ili 6, nego nesto 10-1 pin, pa me to malo zbunilo...Da pogledam na nastavku i prebrojim koliko ima ili ima neka druga opcija XD 

edit : evo na ovoj stranici mozda sam nasao rjesenje :D 

http://www.backoffice.be/prod_uk/ASUSTeK_COMPUTER/90-mib7f0-g0eay00z_asus_m4a78-e_motherboard_atx_amd_79.asp

evo i fotka :D

edit 2 : evo skuzio sam da je 6 jer na slici mi sve pokazuje ( slika 2 )  jer u prvom postu je nacrtano ovako kako je i u drugoj slici sa 6 :D

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 14:17 (Pri3s7).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice