pozz.kako se u filmove ubacuju titlovi
hvala
pozz.kako se u filmove ubacuju titlovi
hvala
znam to ,ali zelim gledati film na dvd-u i stavim film i titlove u jednu mapu s istim imenom i nema titlova
posudi u videoteci
ok
Daj malo vise detalja.
Tip filma i slicno
Ako je avi mozes dodati titlove uz pomoc besplatnog programa aviaddxsubs.
prvo skines sa neke stranice titl (http://titlovi.com/), ali pritom pazi da ti je ime titla isto kao i ime filma, u suprotnom bi mogao imat problema s kasnjenjem titlova ili pak da titlovi idu prebrzo, ali uglavnom ti se ovo svodi na metodu pokusaja, isprobaj sto vise titlova i tao ces biti najsigurniji.
Nakon sto si skinuo titlove, ako su zazipani, ekstaktiras ih pomocu "extract here" naredbe u win raru, ili neki drugi program....
E nakon toga kopiras ekstraktirani titl u mapu u kojoj ti se nalazi film...
I ako gledas film preko bsplayera ili gomplayera desnom tipkom nades opciju subtiltles i load subtitles, otvori ti se prozor, u kojem moras pronaci mjesto na kojem su ti spremljeni titlovi i stisnes open ili load.
I sad se pomolis bogu da su titlovi ispravni...
E a sto se tice gledanja filmova preko dvd-a , jako ti je bitno da ti dvd podrzava format titlova koje si skinuo, .txt, .sub,.srt, i slicni.
Ako ti dvd player ne podrzava odredenu vrstu titla, nema ti druge nego nabaviti bolji player....
na jedan film sam stavio prijevod ali je ostao prijevod od filma na njemacki i sada ima dva prijevoda,
kako maknuti da ostane samo na Hrvatskome????
na jedan film sam stavio prijevod ali je ostao prijevod od filma na njemacki i sada ima dva prijevoda,
kako maknuti da ostane samo na Hrvatskome????
moguce da je njemacki titl hardcodan( dio slike).