Evo slika di je film:
http://www.bug.hr/_cache/87b2670fcc37f4f19aef53349679ee4d.jpg
pokreni film i onda samo odvuci datoteku s pripadajučim titlovima na prozor filma, ako se još uvijek ništa ne vidi možda ti je uključena Hide Subtitles opcija pa stisni Alt + H
Hmm pa ako ti ga automatski ne stavi probaj taj srt file povuć u player. Jedino kaj mi malo čudno malo ikona izgleda, kod mene imaju malu slikicu notepada.
Hvala riješia san samo san odvuka titlove u prozor fima.
Hehe sad mi je drugi problem, titl mi kasni ili urani po 10s ovisi koji film.
u GOM Playeru stisni . (točku) za pomak prema naprijed a , (zarez) za pomak prema natrag (ako imaš tipkovnicu s US layoutom onda stisni < ili >)
btw. desni klik na prozor playera i opcija SUBTITLES radi čuda ako malo čitaš
btw. ak nabavljaš filmove onako kako mislim da nabavljaš onda skidaj samo filmove s axxo ili FXG oznakom i onda sam na stranicama www.divix-titlovi.com ili www.podnapisi.org pronađeš titl filma s istom tom oznakom i 100% nemaš poslje problema s syncom
Ako ti titl kasni nađi si radije drugi nego stalno ubrzavati i usporavati titl.
Kako da stavim .txt file titlove na DVD, a kako .srt file od titlova na drugi film DVD?
Eo da se javim nakon rješenja svog problemčića s titlovima za frendove filmove...? Pa onda ako zatreba kome drugo na forumu da vidi kako se radi ljepljenje titlova i prženje na DVD za DVD player ili na windows playere? Našao sam zgodan program na netu koji se zove Auto Gordian Knot. Potrebno je samo upisati u Google tražilicu: autogk. Sada je potrebno instalirati program na komp (HDD) i onda nakon instalacije prvoga Vas čarobnjak (install wizard) pita za dalje instalacije nekih potrebnih programa vezanih uz konverzije fajlova (dvd filmova .avi) pa se i to instalira u tri-četiri koraka nezz točno samo da dodjete do klika na finish nakon instalacije. Onda se to sve zove Auto Gordian Knot na disku!!! Input file neka Vam je prvi film koji nema titlove, pa se automatski kreira i output file (to kompjuter sam napravi), a nakon toga je potrebno dodati prije sa tipkama CTRL+F8 titlove na konverziju u program koji su u mene bili .srt. Mislim da se može i druge formate tj. ekstenzije stavit, a obično je to .srt file!!! Znači stisnut CTRL+F8 i dodaš u External Subs taj titlove fajl sa .srt ili drugi koji su zapravo titlovi na hrvatskom ili drugome jeziku da se zalijepe na DVD na kraju. Nakon trećeg koraka se stavi na Add Job opcija i onda na Start pa se ne dira ništa dok program ne obavi konverziju u DivX sa .avi extenzijom. To se još podesi u Advanced settingz ako hoćete, al ne treba jer dobro samo po sebi.
To traje puno, ali dobro ispadne. Oko 55 minuta pa ne dirajte niš dok ne završi. Ima u alatnoj traci program minimiziran ako čekate sa pokazateljem postotaka na koliko je došlo do konverziju do kraja. Cool!!! Chill out!!!
Isprobano i radi sigurno samo pazite da Vam se extenzije sa neta koji su titlovi poklope sa filmom na kraju krajeva jer ako ne onda sve radite uzaludno pa prije prženja na DVD kao sve obične filmove sa Nerom onda provjerite na kompu prije na Windowz media playeru ako rade titlove pa spržite filme!!! ae zz