1080p - hardverska akceleracija

poruka: 67
|
čitano: 15.731
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: 1080p - hardverska akceleracija
kole2689 kaže...

Htio bi samo nesto pitati...nemojte se ljutit ako sam na krivom mjestu... Naime imam slijedeci problem... skinem si 1080p film sa neta...idem ga gledat u BS player-u i slika mi ili šteka, tj. trza, ili se ono odjednom ubrza 5X samo da bi sustigla valjda zvuk filma...mislim problem se ne javlja mozda konstantno ali jako iritira dok gledas film... Dali mi mozete pomoć, objasnit u cemu bi bio problem? Jel mozda graficka mi slaba, procesor, problem u monitoru?? 

GPU nvidia 9500GT

CPU AMD Athlon 64 X2 Dual core 4600+

monitor je Samsung  ps43d450 tv

Hvala Vam unaprijed!

Procesor ti je dovoljan za gledanje 1080p videa na kompu tu nema problema nikakvih. Ali ta tvoja grafička je dost ograničena, kaj se tiče prikazivanja HD video preko njezinog video procesora kod AMD/ATI HD grafičkih serija od recimo HD 2400 pa prema novijima to je puno bolje sređeno.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
odjavljen
rambox kaže...
kole2689 kaže...

Htio bi samo nesto pitati...nemojte se ljutit ako sam na krivom mjestu... Naime imam slijedeci problem... skinem si 1080p film sa neta...idem ga gledat u BS player-u i slika mi ili šteka, tj. trza, ili se ono odjednom ubrza 5X samo da bi sustigla valjda zvuk filma...mislim problem se ne javlja mozda konstantno ali jako iritira dok gledas film... Dali mi mozete pomoć, objasnit u cemu bi bio problem? Jel mozda graficka mi slaba, procesor, problem u monitoru?? 

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

Procesor ti je dovoljan za gledanje 1080p videa na kompu tu nema problema nikakvih. Ali ta tvoja grafička je dost ograničena, kaj se tiče prikazivanja HD video preko njezinog video procesora kod AMD/ATI HD grafičkih serija od recimo HD 2400 pa prema novijima to je puno bolje sređeno.{#}

je ,ali nema veze dovoljna je 

no opet za pravo gledanje filmova sa pravom kvalitetom graficka uopce nesmije radit 

17 godina
Arnold Layne kaže...
rambox kaže...
kole2689 kaže...

GPU nvidia 9500GT

Hvala Vam unaprijed!

je ,ali nema veze dovoljna je 

no opet za pravo gledanje filmova sa pravom kvalitetom graficka uopce nesmije radit 

Zakaj ne bi smjela grafička radit tj njezin Video Procesor, kod prikazivanja 1080p videa kad je baš za to i namjenjena pa nisu to video procesori prve generacije od prije nekoliko godina.{#} Stvari se poboljšavaju iz generacije u generaciju, recimo AMD/ATI danas ima UVD 3.0 koji itekako dobro vrti neki 1080p video kaj se tiče kvalitete i slika je dobra itekak.{#}

Ova Nvidia 9500GT koja je tu u igri, zapravo i spada pod taj dio gdje 1080p materijal ispada svakakav samo ne baš dobar to sigurno.Samo ti treba dobar softverski video player, ko MPCHC ili ovaj novi PotPlayer koji može na pravi način iskoristit video procesor na grafičkoj kartici i nema frke.{#}

http://www.vhnd.com/a-different-kind-of-truth/
13 godina
odjavljen

gle cim mora dodatan software bit ukljucen u to znaci da kvaliteta nije ista kao da vrti sam procesor

najbolji decoder je madVR ,a on ne podrzava akceleraciju ,a ljudi koji hoce maksimalnu kvalitetu moraju njega koristit

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.2.2012 19:37 (Arnold Layne).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...

jel postoji neki dobar razlog zasto uopce koristis BS player ? to sranje treba spalit

A da mu das neku pametnu preporuku, a ne ovako bespotreban post?

Ofc.
13 godina
odjavljen
mate960 kaže...
Arnold Layne kaže...

jel postoji neki dobar razlog zasto uopce koristis BS player ? to sranje treba spalit

A da mu das neku pametnu preporuku, a ne ovako bespotreban post?

evo najpametnija 

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/tutorial-ultimate-mpc-hc-setup/119022.aspx

mislio sam da su ljudi u stanju malo pretrazit forum

13 godina

da ne otvaram novu temu, zašto kad gledam na yt bilo koji video, akceleriran je samo kad se gleda u fullscreenu (to se vidi na statistici tj desni klik na video -> stats for nerds)?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice