Xiaomi Redmi 3

poruka: 2.089
|
čitano: 409.053
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Xiaomi Redmi 3

moze li preporuka nekog casea za redmi 3? trenutno imam s-line tpu ali nekako mi se ne svida ta guma. gledam nilkin frosted shield ali me brine sto je gore i dole otvoren. kakve vi imate caseve na mobu (ako ih imate)? neka preporuka? novci nisu bitni, samo da je case kak bog zapoveda.

Hvala.

Xiaomi Redmi 3 (EU ROM, 7.1.3.0)

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Obični tvrdi plastični, na staklu imam zaštitni sloj. Ima i flip Nilkina, ako se ne varam. Za Redmi 1S imala sam čak flip cover s vakuum držačima za staklo umjesto magneta, to je bio zvuk i pol. :D

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

A preporuka tj. link (s ebaya po mogucnosti) zastite za ekran?

Je li ovo ok?

xFire: rebelsy | steam: rebelsy | origin: rebelszuka | battlenet: rebelsy#21796
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 0:54 (rebelsy).

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Redmi 3

dobra je.

Xiaomi Redmi 3 (EU ROM, 7.1.3.0)

1 0 hvala 1
15 godina
Xiaomi Redmi 3

Najjednostavnije rootanje, evo LINK na miui forum temu o tome, i alternativni LINK na xiaomitips.com, koji daje istu metodu i download fajlu.

Dakle riječ je o dobivanju root-a bez da se prethodno treba otključati bootloader.

Je li tko isprobao tu metodu sa običnim Redmi 3, i posebno me zanima za PRO verziju. Vidim da su svi pohvalili tu metodu na miui forumu ali nitko nije odgovorio da li je prošlo bez problema i za PRO model, trebalo bi valjati za obe, po svakoj logici  ?

Bilo bi baš zgodno moći disable-ati neke sistemske aplikacije, ili ih deinstalirati. Nije da imam wakelocks aplikacije ili da mi baterija slabo drži, ali svejedno.

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Xiaomi Redmi 3
rebelsy kaže...

A preporuka tj. link (s ebaya po mogucnosti) zastite za ekran?

Ja sam uzeo Nilkin i sve ok.

http://www.ebay.com/itm/NILLKIN-9H-Anti-Explosion-Tempered-Glass-Screen-Protector-For-Xiaomi-Redmi-3-/322025305720?hash=item4afa343678:g:27oAAOSwZ8ZW1qWB

10 godina
@ALVIN, ja sam to pokušao, međutim aplikacija je bila na kineskom, nesto sam klikao ali nisam ništa uspio. Na tom linku stoji da se pritisne "Root", ja ga nisam vidio.
16 godina
neaktivan
Koliko dugo se ceka za unlock bootloadera ? Evo meni je vec mislim 12. dan i jos nista..

0 0 hvala 0
15 godina
LunKraljPonoci kaže...
@ALVIN, ja sam to pokušao, međutim aplikacija je bila na kineskom, nesto sam klikao ali nisam ništa uspio. Na tom linku stoji da se pritisne "Root", ja ga nisam vidio.

Na onom drugom linku koji sam stavio daju i video uputstvo nekog kineza, nešto se slabo vidi, ali čini se da je aplikacija na kineskom, pa pogledaj šta je on kliknuo. Čini mi se da treba samo dva puta nešto kliknuti, aplikacija zatim odradi svoje i to je to.

13 godina
t0ma kaže...
Koliko dugo se ceka za unlock bootloadera ? Evo meni je vec mislim 12. dan i jos nista..

Može potrajati i do 30 dana. 

Uzmi u obzir da su sada praznici u Kini, do ponedjeljka većina ne radi.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
10 godina
@ALVIN, ja sam uradio standardno. To sam pokušavao dok sam čekao otključavanje bootloader-a.
10 godina
Ja sam kod dobio za sedam dana.
9 godina
neaktivan

Nemoj čekati od njih SMS. Pokušaj spojiti i vidi.

Meni nije došao SMS a mogao sam otključat

16 godina
neaktivan
A jel metoda za redmi note 3 i redmi 3 pro ista sto se tice otklucavanja ? Moze neki link za tutorial ? Nisam bas znalac sto se toga tice..thx ;)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nemoj se ljutiti, ali tutorijala ima dosta po netu. Ljudima se ne da svakih par stranica pisati i objašnjavati postupak.

Možda ne trebate čekati primitak sms-a da je unlock odobren, a možda ćete trebati. Nema nekog pravila i upravo zbog toga ih nabijem na kitu

Kad je počela ta drama s unlockom, govorili su da diamond memberi imaju automatski unlock, što nikako nije točno i ne trebate do besvijesti spamati po miui forumu. Ja imam diamond member status pa sam ipak morao čekati na unlock sms.

Od 4 osobe s kojima se družim skoro na dnevnoj bazi, svatko je imao drugačiji slučaj za otključavanje, od čega sam ja sa diamond member statusom čekao najduže od svih, a to je nekih 15-ak dana ili koji dan duže. Jedan kolega je čekao točno 10 dana na tek otvorenom mi accountu, drugi je morao poslati aplikaciju za unlock, ali nikad nije dobio povratni sms da može, pa je bez veze isprobao unlock nakon možda 7 dana i unlockao bez problema, a treća uopće nije ni trebala podnositi zahtjev i mogla je unlock napraviti odmah a nikada nije niti jedan post napisala na miui forumu.

U mom slučaju, sms sam dobio u utorak ili srijedu a unlock sam mogao napraviti tek drugi tjedan. Objašnjenje je bilo da se neki serveri trebaju syncat ili tako nešto. Nabijem ih svejedno, od ovih ljudi koji imaju xiaomi mobitele (a većinom na moju sugestiju ili nagovor) jedino ja koristim mi cloud i imam yi web kameru.

Mislim da ni oni sami pojma nemaju kojom logikom to odobravaju, a xiaomi od sad preporučujem samo onima koji su spremni uložiti malo truda oko mobitela.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
jozak kaže...
Nemoj se ljutiti, ali tutorijala ima dosta po netu. Ljudima se ne da svakih par stranica pisati i objašnjavati postupak.

Možda ne trebate čekati primitak sms-a da je unlock odobren, a možda ćete trebati. Nema nekog pravila i upravo zbog toga ih nabijem na kitu

Kad je počela ta drama s unlockom, govorili su da diamond memberi imaju automatski unlock, što nikako nije točno i ne trebate do besvijesti spamati po miui forumu. Ja imam diamond member status pa sam ipak morao čekati na unlock sms.

Od 4 osobe s kojima se družim skoro na dnevnoj bazi, svatko je imao drugačiji slučaj za otključavanje, od čega sam ja sa diamond member statusom čekao najduže od svih, a to je nekih 15-ak dana ili koji dan duže. Jedan kolega je čekao točno 10 dana na tek otvorenom mi accountu, drugi je morao poslati aplikaciju za unlock, ali nikad nije dobio povratni sms da može, pa je bez veze isprobao unlock nakon možda 7 dana i unlockao bez problema, a treća uopće nije ni trebala podnositi zahtjev i mogla je unlock napraviti odmah a nikada nije niti jedan post napisala na miui forumu.

U mom slučaju, sms sam dobio u utorak ili srijedu a unlock sam mogao napraviti tek drugi tjedan. Objašnjenje je bilo da se neki serveri trebaju syncat ili tako nešto. Nabijem ih svejedno, od ovih ljudi koji imaju xiaomi mobitele (a većinom na moju sugestiju ili nagovor) jedino ja koristim mi cloud i imam yi web kameru.

Mislim da ni oni sami pojma nemaju kojom logikom to odobravaju, a xiaomi od sad preporučujem samo onima koji su spremni uložiti malo truda oko mobitela.

Naručiš mobitel u honorbuy i dobiješ automatski sa eu ROM-om i nema problema oko ičega...

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
16 godina
neaktivan
Ma nemoj

Jesi baš 100% siguran da ti je unlockan bootloader i da ćeš na taj ROM dobiti update?

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Kako provjeriti je li bootloader otključan?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Je li bootloader otkljucan neznam a update idu bez problema.

Inače na svome sam otključao i instalirao eu rom jer sam uzeo redmi 3 tek što je izišao i nije bilo eu verzije. ALi poslije toga sam uzeo za prijatelje sa honorbuya i  dobiju mobitel bez kineskih aplikacija, na njima eu rom i što trebaju drugo.

Sam si rekao da ne preporučaš više xiaomi zbog problema oko bootloadera toga, a ja ti kažem da uzmeš na honorobuy za druge ljude i oni ne trebaju znati je li im oključan mob ili ne. Je li ide na mars ili samo do mjeseca. Samo da radi.

Tehnika narodu!!!! ...narod kaže: Tko ne pije! Virovat mu nije! ...
9 godina
neaktivan

Preko Cmd i adb

Otključan bootloader

Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
Autorska prava (c) 2009 Microsoft Corporation. Sva prava pridržana.

C:\adb>fastboot oem device-info
...
(bootloader) Device tampered: false
(bootloader) Device unlocked: true
(bootloader) Device critical unlocked: true
(bootloader) Charger screen enabled: false
(bootloader) Display panel:
OKAY [ 0.047s]
finished. total time: 0.062s

16 godina
neaktivan

Gledaj, honorbuy ili neki drugi seller, ili čak ja ili bilo tko drugi može flešati taj "eu" ROM.

Činjenica je da je to skuhani ROM koji može raditi bez ikakvih problema, ali eto, može se i dogoditi da baš ne dolaze poruke na viber ili možda prekida bluetooth kad je mob zaključan. Pa može biti fc aplikacija i sličnih problemčića...
Da se kojim slučajem meni to događa, a nemam pojma kako si pomoći, jebo bi sve po spisku onome ko mi je rekao da to kupim.

Ja NE kažem da je ROM koji fleša honorbuy loš, niti kažem da će biti nešto od ovih problema. Samo kažem da postoji takva mogućnost jer već je 100 puta pisano u svim temama o xiaomi mobitelima šta može biti s vendor/seller ROM-ovima, tj. koje probleme mogu nositi sa sobom. Ti ROM-ovi su uparavo i jedan od razloga zašto je xiaomi počeo zaključavati bootloader.
Honorbuy je malo ugledniji shop od aliexpress sellera i ostalih kineskih web shopova pa je moguće da su malo bolje to sklepali, ali čak bi se mogao kladiti da je taj ROM pronađen na nekom od foruma, miui ili xda.

Ukratko update na njega ne dolazi nikada, a miui 8 je odmah iza ugla, pa ako taj netko hoće miui 8 opet mora uložiti truda da sve posloži, ili ćeš mu ti to stalno raditi? Koja je druga opcija, slati mob nazad honorbuyu i tražiti da oni stave miui 8?

EDIT:

Sori, možda si u pravu za update. Mislim da postoji i neslužbeni unlock bootloadera. Možda to honorbuy radi...   Moram priznati da to uopće nisam puno pratio, ali mislim da je bilo nekih problema s tim unlockom. Da li je bio bootloop ili brickanje mobitela, ne znam. Ako ti kažeš da update eu ROM-a radi, onda valjda radi

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.6.2016 13:05 (jozak).
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

17.6 dolazi miui 8 china dev?

HŽV

0 0 hvala 0
13 godina
rookica19 kaže...

17.6 dolazi miui 8 china dev?

Tako je.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
14 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

oce to dolazit update na mobitel ili? i na kojoj bi verziji prije toga triba bit da dodje, zadnji china stable je ok?

HŽV

0 0 hvala 0
17 godina
Da li ce onda teoretski nakon tog datuma, mobiteli koji se naruce u trgovini dolazit automatski sa tom verzijom (pretpostavljam da ce ovisit od trgovine do trgovine)?
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
11 godina
djigibao kaže...
Da li ce onda teoretski nakon tog datuma, mobiteli koji se naruce u trgovini dolazit automatski sa tom verzijom (pretpostavljam da ce ovisit od trgovine do trgovine)?

Teško, radi se o beta romovima.

Stavio sam twrp od coffacea, samo preko adba fastboot flash boot twrp.img i to je to. Sad skidam sa xiaomi eu rom.

16 godina
Xiaomi Redmi 3

Evo dobija mob... i samo me nerviraju dvi stvari :

1. Kalendar čim ga probam otvorit.. force closea.  Proba brisat google račun.. sinkronizira... ništa ne pomaže

2. Mi Račun napravija, no.. kad uđem u "uređaji", REDMi - Nije aktivirano.

ROM je : MIUI by xiaomi.eu 7.1 Stabilna, 7.1.2.0( LHCNCK)

Može pomoć?

EDIT: Reset tvorničkih postavki nije riješia problem

Only God Can Judge Me
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.6.2016 15:07 (jukiii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Cura si je naručila redmi 3 pa me zanima koji ROM mi preporučate da stavim. Bitno je da sve radi i da nema previse zajeb.... sa bugovima itd. Je li bolje ici na global stable ili neku drugu verziju.. Hvala 

0 0 hvala 0
9 godina
AlterEgo kaže...

Cura si je naručila redmi 3 pa me zanima koji ROM mi preporučate da stavim. Bitno je da sve radi i da nema previse zajeb.... sa bugovima itd. Je li bolje ici na global stable ili neku drugu verziju.. Hvala 

global stable ti ne postoji

9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi 3

Pozdrav kolege,

planiram naručiti xiaomi redmi 3 pro, pa me zanima da li je bolje uzeti u sealed box ili da oni otvore i flashaj ROM. Koliko je ustvari dobar ROM koji oni stavi ili ću svejedno stavljati novi ( bolji ) ROM kada stigne mob koji je više prilagođen zemlji gdje živim, 'rvactkoj jelte... ? 

P.S. Prepostavljam da nije neka komplikacija instalirati ROM kad dođe u sealed box pakiranju ? Pratim tutorial samo ? Nisam se bavio flashanjem barem 3-4 godine, dok sam se igrao s HTC Sensationom još.

Hvala svima na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.6.2016 23:18 (Bodra1).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice