Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.538.065
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Imam problem sa windowsom 8, tj mozda i nije problem ali ga prvi put koristim pa da pitam! Kada ugasim PC na shut down, i ugasim ga i na napajanju kasnije, i kada ga upalim iduci puta nekada normalno digne sistem(vidim od maticne onaj screen) a nekada samo pise nesto resume from hibernation  i digne sistem za 3 sekunde..O cemu se radi? hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 13:47 (Kalmageddon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Re: Windows 8 i 8.1

Isključi hibernaciju na Windows 8.

StarChild
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Edit: Isključio, preko comandnd prompta :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.12.2013 14:39 (Kalmageddon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalmageddon kaže...

Edit: Isključio, preko comandnd prompta :)

Da ,ali stvar nije u hibernaciji ,nego u fast startupu.

Kad je on uključen ,PC kod buđenja iz hibernacije automatski podiže Osmicu ,bez BIOS posta ,čak i kada imaš dual boot i Osmica nije glavni OS.

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

I sta bih s obzirom na to trebao napraviti? Imam samo jedan sistem tj Windows 8 i to instaliran na SSD..Sada sam iskljucio hibernaciju i sve ok radi..Da li jos nesto trebam napraviti ili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kalmageddon kaže...

I sta bih s obzirom na to trebao napraviti? Imam samo jedan sistem tj Windows 8 i to instaliran na SSD..Sada sam iskljucio hibernaciju i sve ok radi..Da li jos nesto trebam napraviti ili?

Znači ,imaš SSD i čudiš se brzini? {#}

Najbolje ,nemoj više radit ništa. Ako ti ne treba hibernacija ,ostavi sve kako je. Ako ti treba ,uključi ju.

Ali ,ono najbitnije: ako nemaš problema ,a ovo nije problem ,nemoj čačkat!

This is a 44 Magnum, the most powerfull handgun in the world, and will blow your head clean off, so You've gotta ask yourself a question: Do I feel lucky? Well, do ya, punk?
11 godina
protjeran
Windows 8 i 8.1

Imam problem sa igrama na windows 8

Vecinu igara koju skinem sa windows 8 store mi se jednostavno ugase pri pokretanju,udem u igru kliknem play i ono me automatski baci na start,tako svaki put kad pokusam uc u igru.

AFC11

0 0 hvala 0
14 godina
Windows 8 i 8.1

Molim vas, može li tko staviti screenshot od Task manager > Performance i kliknui na Memory, da vidim koliko je vama uokvireno.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
sudy_freak kaže...

Molim vas, može li tko staviti screenshot od Task manager > Performance i kliknui na Memory, da vidim koliko je vama uokvireno.

Zasto? Sto to predstavlja?

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

U čemu je problem?

13 godina
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

U čemu je problem?

Alt+Printscreen napravi capture samo trenutno aktivnog prozora {#}

Pa ne moras rezati sliku. Samo Paste.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ
16 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...

Alt+Printscreen napravi capture samo trenutno aktivnog prozora {#}

Pa ne moras rezati sliku. Samo Paste.

Znam ,ali nisam koristil ugrađeni Windows printscreen ,nego Snipping Tool.

14 godina
Windows 8 i 8.1

Problem prvi put

Čitao sam da je to problem s driverima, da što je komp duže upaljen, taj se pool puni, a uzrokovan je lošim driverima Killer Network NIC-a.

Nadam se da će clean install Windowsa riješiti problem.
Mislim, nije da mi nešto previše smeta, ali se puni bespotrebno. 

Kao reicmo kad mi je bilo preko 6,5 GB u Non-paged 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Problem prvi put

Čitao sam da je to problem s driverima, da što je komp duže upaljen, taj se pool puni, a uzrokovan je lošim driverima Killer Network NIC-a.

Nadam se da će clean install Windowsa riješiti problem.
Mislim, nije da mi nešto previše smeta, ali se puni bespotrebno. 

Kao reicmo kad mi je bilo preko 6,5 GB u Non-paged 

To se rješava povremenim čišćenjem sistema i gašenjem PC-a.

Ako nemaš nikakvih problema u radu ,čemu čačkat?

14 godina
kizo2703 kaže...

To se rješava povremenim čišćenjem sistema i gašenjem PC-a.

Ako nemaš nikakvih problema u radu ,čemu čačkat?

Čistim na tjednoj bazi s Ccleanerom:
Gasim ga, manje-više često.

Ali...
Raste, stalno.
Evo sad je na 500+ MB.
To je problem, reci što hoćeš. 

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Raste, stalno.
Evo sad je na 500+ MB.

CCleaner može samo napraviti dodatne probleme - na Osmici ,Disk Cleanup je sasvim dovoljan.

Jel imaš problema ,jel ti šteka PC? Ako ne ,gdje je problem?

14 godina
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Raste, stalno.
Evo sad je na 500+ MB.

CCleaner može samo napraviti dodatne probleme - na Osmici ,Disk Cleanup je sasvim dovoljan.

Jel imaš problema ,jel ti šteka PC? Ako ne ,gdje je problem?

nisam primjetio probleme s Ccleanerom.

16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nisam primjetio do sada da bi to bilo izraženo u GB. Ne znam.

bug caruje, um klade valja

0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1

Nisam siguran jel vec bio slican post, pa ako jeste unaprijed se izvinjavam, radi se o sljedećem.

Jel može neko da mi objasni razliku između Windows Embedded 8.1 Industry Pro i Windows 8.1, na imam studentski dreamspark acc i tamo mi je dostupan Windows Embedded 8.1 Industry Pro sa kljucem.

Ako neko moze da mi da malo vise informacija, ovo sto sam nasao na guglu mi i nije bas bilo dovoljno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dzenan kaže...

Jel može neko da mi objasni razliku između Windows Embedded 8.1 Industry Pro i Windows 8.1, na imam studentski dreamspark acc i tamo mi je dostupan Windows Embedded 8.1 Industry Pro sa kljucem.

Ako neko moze da mi da malo vise informacija, ovo sto sam nasao na guglu mi i nije bas bilo dovoljno.

Windows Embedded 8.1

Uglavnom ništa šta bi tebi trebalo - koristi se za industrijske strojeve i sustave ,bankomate itd.

Skini normalni Windows 8.1 Pro i igraj se s njim.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 12:51 (kizo2703).
14 godina
Oldy kaže...

Nisam primjetio do sada da bi to bilo izraženo u GB. Ne znam.

Hvala.
Evo, da kizo ne bi mislio kako izmišljam.
Mnogi su imali taj problem s Killer Network NIC-om bilo Win 8, bilo Win 8.1.

Rješenje je ugasiti Network monitoring u regeditu, te u samom programu Killer Network Manageru.

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Hvala.

Jesam li negdje rekao da ti ne vjerujem?

16 godina
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Hvala.

još gore.. koliko god puta se da savijet za izbjegavanje (nepotrebnog) smeća, 'pro-gameri' uvjek imaju razne optimizatore..  za net, za ram.. i CC uz DT. Bezbroj puta rečeno da su čest uzrok problema, ali uzalud, jer uvjek 'jednom od njih' to radi.. konkretno, njemu CC (za sad) nije izazvao problem, ali istovremeno uopće ne uzima u obzir mogućnost da mu nije ni potreban.

KISS, čist sistem je najoptimalniji. Svaki dodatak je dodatak i ako je potreban tad je ta potreba razlog inaće je višak=smeće.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 15:28 (ihush).
12 godina
Windows 8 i 8.1
zviznemte
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
ihush kaže...
kizo2703 kaže...
sudy_freak kaže...

Hvala.

još gore.. koliko god puta se da savijet za izbjegavanje (nepotrebnog) smeća, 'pro-gameri' uvjek imaju razne optimizatore..  za net, za ram.. i CC uz DT. Bezbroj puta rečeno da su čest uzrok problema, ali uzalud, jer uvjek 'jednom od njih' to radi.. konkretno, njemu CC (za sad) nije izazvao problem, ali istovremeno uopće ne uzima u obzir mogućnost da mu nije ni potreban.

KISS, čist sistem je najoptimalniji. Svaki dodatak je dodatak i ako je potreban tad je ta potreba razlog inaće je višak=smeće.

Joj, ne brkaj kruške i jabuke.
Otkud si samo zaključio da imam kojekakvih optimizatora? I hvala na "pro-gamer" posprdnom nazivu.

Kao što ranije rekoh, CC ne zauzima ogromne količine na HDD-u.
Ne radi u pozadini, jednostavan je i radi ono što mi treba.

Povremeno čišćenje registrya, brisanje web-povijesti i ostalih "smeće"-stvari s kompa.
I tu i tamo jednostanije i opsežnije upravljanje Startup programima.

Objasni mi podcrtano.

16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Otkud si samo zaključio da imam kojekakvih optimizatora? I hvala na "pro-gamer" posprdnom nazivu.

Povremeno čišćenje registrya, brisanje web-povijesti i ostalih "smeće"-stvari s kompa.

Objasni mi podcrtano.

Eto ti problema, čemu prčkanje po nečemu što ti može samo štete donijeti? Ok je brisati ove ostale stvari, ali čeprkati po registryu je jedna od najvećih gluposti koje možeš softverski napraviti.

WoT: GuntherPrien
14 godina
dedaa kaže...

Eto ti problema, čemu prčkanje po nečemu što ti može samo štete donijeti? Ok je brisati ove ostale stvari, ali čeprkati po registryu je jedna od najvećih gluposti koje možeš softverski napraviti.

Milijuni ljudi koriste Ccleaner i sigurno rade isto što i ja.
Da to šteti Windowsima, mislim da bi Microsoft poduzeo neke mjere po tom pitanju.

Pa ne briše sigurno sistemske datoteke kao što je svojevremeno Avira brisala.

Ccleaner nađe nekorištene prečece, zaostale .dllove, datoteke obrisanih programa.
Ja i dalje ne vidim problem.
Ako mi netko može argumentirano odgovoriti, zašto ne koristiti Cclener, odmah ću ga obrisati na sva svoja 4 računala. 

16 godina
sudy_freak kaže...
..

Objasni mi podcrtano.

boldano u crticama:

- zašto zaključuješ da ja zaključujem, da imaš kojekakvih optimizatora, post je 'generički', tvoj dio je samo CC i net(killer).

- pro gamer je gamer koji je pro, po čemu je to posprdno? Možda Lamer, možda wanabe.. ali pro je 'bolji', kao i ultimatedišn od homea.

... ok, malo je bilo u tom stilu, jer previše takvih 'proa' misle da znaju, misle da klik-next radi nešto posebno korisnog. Sam tipkaš da ti je killer radio problem (ako je problem).

- koliko malo zauzima npr virus? To je mjerilo čega? CC je utils, recimo za čišćenje računala. Kako radi? Onaj tko ga je isprogramirao to zna, kad bi ti to znao, CC ti nebi bio potreban. Svaki soft koji nije potreban je višak. KISS je pravilo koje je univerzalno primjenjivo, dal na AK47 ili PCu.. Ali, ok, može se koristiti, bolje CC nego ništa,... dok ne dođe do problema.

.. uz to (btw) ako nisi noob, ako znaš kako ga podesiti (jer ne radi ti u pozadini..) tad ga 'smiješ' koristit, problem su oni drugi koji baš ništa ne znaju, pa ni podesiti ga ili ne razumiju upozorenja koja se pojave. Tad je 'krivac' CC (nije ali), jer su u neznanju uvjek krivci oni/neki drugi. Korisnik koji zna, zna, njemu većina stvari (sistem) radi, do kvara HWa. Forumske teme čitaju i početnici, njima ide upozorenje, ne tebi.

-podcrtano, pa to je uobičajono, neki txt, koji je podcrtan da bi se nekako naglasio, istaknuo. {#}

... ok, znam da si mislio nešto drugo, ali pročitaj rečenicu i bit će ti jasno. (nakon što izgooglaš KISS i kad optimizatore ubaciš formulu za optimizaciju sistema, koji je često optimalnije optimiziran bez takvih optimizatora). - tu je i primjer podcrtanog teksta, (često), kao bitnog dijela.

i NHF, prijedlozi i poboljšanja su relativno subjektivne stvari, ja mislim jedno, ti drugo, nije potrebno ljutiti se.

sudy_freak kaže...
...

Milijuni ljudi koriste Ccleaner i sigurno rade isto što i ja.
Da to šteti Windowsima, mislim da bi Microsoft poduzeo neke mjere po tom pitanju.

Pa ne briše sigurno sistemske datoteke kao što je svojevremeno Avira brisala.

Ccleaner nađe nekorištene prečece, zaostale .dllove, datoteke obrisanih programa.
Ja i dalje ne vidim problem.
Ako mi netko može argumentirano odgovoriti, zašto ne koristiti Cclener, odmah ću ga obrisati na sva svoja 4 računala.

-milijarde ljudi su kinezi, jesi li ti kinez?

-ne, MS ne može ništa poduzeti, stvar korisnika.

-ne, CC nije krivac, jednako kao što automobil na cesti ne gazi pješake, vozač je odgovoran, dok neki teh nedostatak može biti opravdanje, ali auto nije kriv, pištolj, ... to sve su alati-sredstva. Problem, doktor zna kako koristiti skalpel (pa možda spasi ili usmrti pacijenta), noob ne zna kako koristiti CC (i ostale alate) i to je recept za problem.

... i svaki alat, pogotovo neki koji barata sistemom, može napraviti štetu.

-nema argumenta protiv CCa, imam samo potiv toga da oni koji ne znaju, ne koriste alate.. no tad dolaziš do kvake22, kad znaš, CC je možda nepotreban, kao i calculator ako znaš matematiku (to ne znači da se mora nešto raditi 'pješice'). Tko ima razlog, nek koristi bilo što. Što kad razloga nema, kad je samo razlog ''milioni ga koriste''?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 19:53 (ihush).
14 godina
Windows 8 i 8.1

- Ma CCleraner je ništa (mala glavobolja, zaje... moguća) prema nekim drugim programima ("bacam" se na ostatak tih programa-pomoći, iako ovdje govorimo o CCleaneru) koje koriste "pro-igrači" ne bi li kao "izvukli i posljednji atom snage iz svoj računala", jedan koji mi trenutno pada na pamet je "Advanced System Optimizer" ("neke" review stranice kažu da je "najbolji"-LOL), sa svojim opcijama "Game boost" i sl., ovo je samo jedan primjer, a takvih programa ima "preko glave" i koliko sam vidio ljudi (djeca) to fino "puše" i takvi programi su nekima "must have", što je smiješno (blesavo, nepotrebno), a nisu rijetko ni slučajevi gdje takvi programi čine računala neupotrebljivima.

- Tko želi igrat nešto ozbiljnije, zna se koji je postupak, lovu na sunce i u kupovinu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.12.2013 19:43 (Valentin17).

7 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

Taj Advanced System Optimizer je bezveze dosta je CCleaner ili Glary Utilities.

StarChild
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice