Eto hvala vam na preporukama :) čini mi se da ću namestiti Windows 8 uskoro, ako budem trebao pomoć, znam gde ću da se javim :D
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preporuka svima, nedavno sam naletio na ovaj mali programčić koji se može zakačiti za tray: Shutdown8. Vrlo korisna stvarčica, pogotovo za Windows 8. Restart, shutdown, log off, timer, sleep i hibernate - sve u dva kratka klika.
Jel nije jednostavnije napraviti metro precicu?
Preporuka svima, nedavno sam naletio na ovaj mali programčić koji se može zakačiti za tray: Shutdown8. Vrlo korisna stvarčica, pogotovo za Windows 8. Restart, shutdown, log off, timer, sleep i hibernate - sve u dva kratka klika.
Jel nije jednostavnije napraviti metro precicu?
Ja za to koristim alt+f4 ili jednostavno kliknem tipku na kompu za gašenje namjestio sam si da se gasi odmah kad kliknem power tipku.
Ili što si tko već hoće napraviti. Ne izmišljam s nikakvim dodatnim programima, imam samo osnovno što treba za normalan rad, ne iskrivljujem registrije i snimam programe koji mi se igraju sa sustavom, dovoljno sam puta već shvatio da što manje diram da to duže, bolje, brže radi sustav.
Ovako čim ja krenem nešto sam previše mrdati, instalirati, mjenjati, već znam kuda to vodi, nezadovoljstvu i novim windowsima :D
Windows 8.1 će biti besplatan, a public preview izlazi 26.6.
http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/05/14/windows-keeps-getting-better.aspx
http://blogs.windows.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2013/05/14/windows-keeps-getting-better.aspx
ahahaha, na trenutak sam mislio da je windows besplatan, kad ono samo update za 8 xD
Na moj rođendan
Odlično što će biti besplatan.
Stvarno ne bi bilo fora da postojećim W8 korisnicima to onemoguće.
ahahaha, na trenutak sam mislio da je windows besplatan, kad ono samo update za 8 xD
Da, isprike, malo sam glupo formirao rečenicu.
Miki77@
Kako kome, ja metro ne koristim. Niti namjeravam.
ha ha ha
još najbolje da i to počnu naplaćivati, mada me od korporacije kao što je MS ni to ne bi začudilo... krvopije.
ha ha ha
još najbolje da i to počnu naplaćivati, mada me od korporacije kao što je MS ni to ne bi začudilo... krvopije.
meeh, barem ponešto i dobro naprave, billi se iskeširao za ljude (osim ako ti nije neka korumpirana laž od novinara)
ha ha ha
meeh, barem ponešto i dobro naprave, billi se iskeširao za ljude (osim ako ti nije neka korumpirana laž od novinara)
Čitao sam dosta o tom Billovom "humanizmu" - kao prvo, to je vraćanje duga am. Vladi jer su sve organizacije koje osniva PRI VLADI (ili misliš da je on stvarno sam izmislio windowse, bez dozvole i pomoći am. vojske?), a kao drugo - sva lova koju daje "Melinda" ide za cjepiva, od kojih su neka u Africi izazvala i alergije ili čak smrt neke djece... Takve priče o "dobročinstvu" milijardera ja ne pušim, jer se ni jedan nije obogatio na pošten ni human način. Ako išta daju, daju pri kraju života i to samo da bi si oprali savjest. A većina (kao Rockefelleri i slični kreteni) čak ni tada.
To ti je kao i sa Coca Colom - lijepa reklama, na njihovim stranicama možeš pronaći savjete kako da smršaviš i zdravo živiš, međutim oni i dalje prodaju OTROV i truju ljude/djecu diljem svijeta.
Microsoft u Outlook dodao podršku za Google Talk
Za vjerovati ili ne, Microsoft je na svoj servis Outlook.com upravo integrirao i Google Chat. Googleovo rješenje se pokazalo iznimno popularnim i jednom od zapreka zašto korisnici nisu potpuno prelazili na Microsoftov servis, a sada je uklonjena i ta prepreka.
Na službenom Outlook Blogu je tako osvanuo tekst koji pojašnjava razloge zašto se softverski div iz Redmonda odlučio na ove prilično neobične korake:
Vjerujemo da mnogi ljudi biraju koristiti različite usluge, a naša je uloga u tome pomoći im spojiti se s ljudima koji su im bitni, gdje god da se oni nalazili. (…) Već sada je moguće pričati s vašim Facebook i Skype prijateljima. No, čuli smo kako neki od vas koji su se prebacili s Gmaila još uvijek žele pričati s prijateljima na Googleovom servisu. Danas smo zbog toga uzbuđeni objaviti kako je i to moguće.
Svi vlasnici Outlook.com računa sada će biti u mogućnosti spojiti se sa Google kontaktima samo jednim klikom miša, a integracija bi trebala postati dostupna u sljedećih par sati/dana. Google Chat funkcionira diljem adrese i usluga dostupnih na Outlook.com, među ostalim i u inboxu, kalendaru, ali i na SkyDriveu. Ovo je iznimno pametan potez kompanije čiji servis broji gotovo pola milijarde korisnika, a ne treba sumnjati kako će i korisnici usluga obje strane znati cijeniti ovakav pristup. Za više informacija valja pogledati izvorni link.
Čitao sam dosta o tom Billovom "humanizmu" - kao prvo, to je vraćanje duga am. Vladi jer su sve organizacije koje osniva PRI VLADI (ili misliš da je on stvarno sam izmislio windowse, bez dozvole i pomoći am. vojske?), a kao drugo - sva lova koju daje "Melinda" ide za cjepiva, od kojih su neka u Africi izazvala i alergije ili čak smrt neke djece... Takve priče o "dobročinstvu" milijardera ja ne pušim, jer se ni jedan nije obogatio na pošten ni human način. Ako išta daju, daju pri kraju života i to samo da bi si oprali savjest. A većina (kao Rockefelleri i slični kreteni) čak ni tada.
To ti je kao i sa Coca Colom - lijepa reklama, na njihovim stranicama možeš pronaći savjete kako da smršaviš i zdravo živiš, međutim oni i dalje prodaju OTROV i truju ljude/djecu diljem svijeta.
Ma ne znam kud će svet danas, uvek se držim Mulderove "trust no one"
no nećemo dalje o tome, skrećemo s teme, u svakom slučaju hvala ti za pomoć :)
koji je najnoviji windows 8 build
Reklama za windows 8
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QG-ORLkMiyY
Evo još koja, brtualne su, odakle im samo ideje
Reklama :P
Prvo sam stavio jednu, pa editirao i stavio još kao što piše ccc
Dobra je i ov tvoja, najbola su mi ta prepucavanja :D
Kako mi se oslobodila licenca sa računala u firmi, uspio sam si instalirati Win8 na laptop.
Kako sam već prije nakratko isprobao Win8, isprva me se nije dojmio, no sada su ipak dojmovi malo drugačiji.
U usporedbi sa Win7 mogu reći da je moguće da ima brži start, no sporije se gasi (možda samo kod mene). Riječ je o 64bit Winsima.
Metro me ugodno iznenadio i prilagođavanje na njega, iako iz njega pokretanje aplikacije duže traje (po sekundu dvije) nego sa desktopa,
no kako sam navikao na Launchy, to mi ni nije toliki problem.
Nažalost kod registracije accounta (još prije Win8) sam stavio location Hrvatska, pa onda imam jako malo dobrih aplikacija.
Kod rada u desktopu primjeti se 1 sec delay kad se prvi put klikne desni klik miša, kasnije normalno radi
(hebiga, možda sam sitničav, no primjeti se).
Štucanja sa softverom je bilo, ali neprimjetno (recimo program se smrzne), no toga je bilo i na sedmici.
Sve u svemu zadovoljan sam (zasad) a za dalje ćemo vidjeti....
Evo mali info, pogledajte.
To je ono o čemu smo govorili.
Na Windows 7 jednostavo sve dobro radi da bi sad ljudi išli mijenjat, ili radi isto ili mrvicu sporije nego na Win8 tako da mislim da niti 8.1 neće ništa previše promijenit što se broja usera tiče. Svi ljudi koji su kupovali laptop koje ja znam su tražili downgrade na 7 iako su dobivali 8-micu s njim.
Svi ljudi koji su kupovali laptop koje ja znam su tražili downgrade na 7 iako su dobivali 8-micu s njim.
Radio sam taj downgrade osobno 5 puta već, neki su čak spremni i platiti više da umjesto win 8 imaju win 7.
Čak sam na jedan laptop stavio win 7, a proizvođač podržava samo win 8, kokretno radi se o HP laptopu.
Ja sam na desetak laptopa i nekoliko kompova ljudima stavljao win8, nitko se nije bunio, niti imao šta protiv, svi su se u kratkom preriodu privikli, i rekli da je super.
Jedino s čime sam imao problema je što CAD CIVIL 3D od svih autodesk programa, on ne radi.
Pa se slao upit, i kažu da još jedino s njime nisu provjerili kompatibilnost s win8, da će to odraditi 2014. godine. Eto ako nekoga baš zanima to :)
I kod mene na 3kompa, sve win8, nema šanse da se vratim na 7, osmica zakon.
Malo mi smeta eto što i nije kao prije u startu kad počnem pisati da mi odmah određene programe izbacuje, i podprograme.
Ali pomirio sam se s time, nije da mi je to prijeko potrebno.
Je da sam čitao brdo postova i sve, i opet ne shvaćaš zašto win8 toliko smeta ljudima?
Ja sam na desetak laptopa i nekoliko kompova ljudima stavljao win8, nitko se nije bunio, niti imao šta protiv, svi su se u kratkom preriodu privikli, i rekli da je super.
Jedino s čime sam imao problema je što CAD CIVIL 3D od svih autodesk programa, on ne radi.
Pa se slao upit, i kažu da još jedino s njime nisu provjerili kompatibilnost s win8, da će to odraditi 2014. godine. Eto ako nekoga baš zanima to :)
I kod mene na 3kompa, sve win8, nema šanse da se vratim na 7, osmica zakon.
Malo mi smeta eto što i nije kao prije u startu kad počnem pisati da mi odmah određene programe izbacuje, i podprograme.
Ali pomirio sam se s time, nije da mi je to prijeko potrebno.
Je da sam čitao brdo postova i sve, i opet ne shvaćaš zašto win8 toliko smeta ljudima?
Da li ti to reklamiraš svoje protuzakonite usluge? A da ti pošaljem Linića da ti opali jednu fiskalnu? :-))
Zanimljivo, 7. koju sam imao prije mi je original, i osmica mi je original.
Nije problem za original stvari. nabavi se to jako jeftino.
Ja imam legalan SW, a sad što drugi imaju, to nije moj problem.
Windows 8.1 službeno: vraća se Start gumb i boot to desktop
Jedan od najvažnijih detalja je vraćanje Start gumba na radnu površinu, o čemu smo već u nekoliko navrata izvještavali. Povratak je uslijedio nakon žestokih reakcija korisnika, no kako stvari stoje, neće imati finkcionalost poznatu od prije, već će korisnika samo prebaciti na Metro sučelje.
Pokretanje Windowsa sada će biti moguće izravno na radnu površinu (Boot to desktop), dakle računalo se neće automatski bootati na Metro sučelje. Točnije, ovo će se u postavkama morati definirati.
...
Zanimljivo, 7. koju sam imao prije mi je original, i osmica mi je original.
Nije problem za original stvari. nabavi se to jako jeftino.
Ja imam legalan SW, a sad što drugi imaju, to nije moj problem.
Ma ne trebaš mi se pravdat. Svi smo mi ponekad skrenuli u sivu zonu, malo sam se zezao s tobom.
Inače, evo i meni W8 već dulje na dva stroja i radi ok (metro i chramovi smetaju, ali ih ignoriram). Doduše, ne mogu objasniti očito usporavanje nakon par mjeseci korištenja, što je izgleda boljka W8.
Već smo o tome razgovarali, i stvarno ne mogu to objasniti. Mijenjao sam diskove (novi su, bez greške), ponovno instalirao... Originalna verzija (Basic), instalirani svi driveri, normlano radi - munjevito brzo prvih par tjedana ali već nakon mjesec-dva očito joj pada brzina otvaranja fajlova i foldera... Da li i ti imaš tih problema? Neki su potvrdili da su primijetili slično.
Šta novo donosi windows 8.1:
1. Boot na desktop
2. Bolju manipulaciju metro ikonama
3. Pozadinsku sliku za metro
4. Start dugme koje vodi na metro
5. Bolju integraciju skydrive-a
6. Bolju manipulaciju postavkama preko metra (sve imam i u control panelu na desktopu)
Ima li još nešto ili mene neko ovdje zajebava? Ovo izgleda treba čekati winblue
Hm, problem sa usporavanjem, pa i ne baš, na dva laptopa razlika nebo zemlja po komponentama, novi dell i3 qcore, 4gb rama, pali se jako brzo. Nema naznake u usporavanju.
To koristi cura, a ona nikako ne pazi na ništa, svakakvih smeća instaliranih, i nepotrebnih stvari, kad ja se uhvatim igranja na njemu onda sredim malo.
A ovaj moj omiljeni packardbell znači 6godina star, dualcore t2050 1.6Ghz, bio sam bacao rezultate prije koliko se brzo pali, jer je bio sličan po komponentama onome što je neki lik upoređivao XP s 8.
I sad sam ga baš palio u krevetu na bateriji, i pali se jako brzo. A usporavanje, nisam primjetio, osim jednom kad sam nekog malwarea pokupio, ali kad sam ga riješio bilo sve ok.
A jedino sam imao problema na stolnom, užasano sve sporo, ali to mi je isto bilo i na 7, jer je hard razvaljen, iako nema bed sektora, i ne čuje se, daje ok testove, znam da je uništen, jer sam prije imao problema s ramom, i nije se dizao bios i os od prve, pa sam dnevno desetak puta i više prisilno gašenje radio jer nije mogao dići niti bios. A razlog je bio što sam imao neke nabrijane ocz rame, s vodenim hlađenjem, kojima je standard voltaža bila 2.2V tj. +0.4 nego na standardu što mi je ploča radila. Pa dok to nisam skužio. A i u servisu isto nisu imali pojma šta mu je.
i uglavnom za to usporavanje je zapravo kriv hard. Jer znam da imam deley kad nešto treba učitavati. I znam da sam ga uništio.
Ja sam stvarno zadovoljan s 8.
Ima li još nešto ili mene neko ovdje zajebava? Ovo izgleda treba čekati winblue
Windows 8.1 = Windows Blue