Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.532.254
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
16 godina
neaktivan
Re: Windows 8
Komrad kaže...

Evo Disk Management ali ne vidim niti jedan podatak o MBR ILI GPT?

Btw Win 8 je dosao s kompom odmah i radi se o Acer V3-771G

http://prntscr.com/11xqna

Desni klik na lijevoj strani na ''Disk X'' i kod MBR diska imaš ''Convert to GPT Disk''

MBR MBR
ili kod GPT diska ''Convert to MBR Disk''.
GPT GPT

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 12:04 (kizo2703).
16 godina
neaktivan

Poslao sam ti privatnu pa da ne spamam previše.

Zahvaljujem na asistenciji pa ćemo vidjet što ćemo dalje :)

16 godina
neaktivan
Windows 8

Imam problem sa skypeom, neće mi se nikako prijaviti, probao sam uninstall, ali nije pomoglo. 

Ovo mi pokazuje kad se prijavljujem na skype, a kad idem preko MS accounta, onda samo vrti i vrti login.

A na drugom kompu mi radi sve ok.

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 22:05 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Imam problem sa skypeom, neće mi se nikako prijaviti, probao sam uninstall, ali nije pomoglo. 

Ovo mi pokazuje kad se prijavljujem na skype, a kad idem preko MS accounta, onda samo vrti i vrti login.

A na drugom kompu mi radi sve ok.

to se i meni desilo prije neki dan, meni ti je doljeu taskbaru bile ka 2 ikonice skypa jedna koja kaze da sam online i druga koja je bila ka da sam offline, i samo sam ugasio taj offline skype i sve ok

Come to the dark side.... we have cookies :)
16 godina
neaktivan
Windows 8

Hm, ali ja nemam dva otvorena, i čak sam ga izbrisao, pa ponovno instalirao, nemam pojma u čemu je problem.

Idem se još jednom napraviti noob izbrisati ću ga ponovno, neki instal baciti, a opet mi sve podatke vuče od prije, i imena s kojima sam se logirao i šta sve ne. 
Nisam gledao po netu u čemu je problem. Ali idem još jednom probati sve gore navedeno. Pa ću vidjeti šta net kaže. 

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

1. deinstaliraj

2. win + r, %appdata%, izbrisi mapu Skype

3. ponovo instaliraj

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr
14 godina
neaktivan
Franjo15 kaže...

Hm, ali ja nemam dva otvorena, i čak sam ga izbrisao, pa ponovno instalirao, nemam pojma u čemu je problem.

Idem se još jednom napraviti noob izbrisati ću ga ponovno, neki instal baciti, a opet mi sve podatke vuče od prije, i imena s kojima sam se logirao i šta sve ne. 
Nisam gledao po netu u čemu je problem. Ali idem još jednom probati sve gore navedeno. Pa ću vidjeti šta net kaže. 

I meni se događalo. Probao reinstalirati, ubit proces, ista stvar. Na kraju sam popi**io i deinstalirao smeće. Hrpa ljudi prijavljuje problem al ovi očito ne reagiraju.

16 godina
neaktivan
Windows 8

Evo popravio sam smeće, uninstall sam napravio i sve u registiu sam pobrisao što je imalo veze sa skype, sve konekcije spojene i ostala smeća što sam mogao pronaći. 

Očistio to sve, i evo proradio je sad :) 

EDIT:

ali evo tu staje sreća, uspio sam se logirati, ali nemam nikoga online, ne prikazuje mi kontakte koji su online, kad pošaljem poruku, ne dobiva nitko.

Status online, offline, away....  etc. ne mogu mijenjati, na kraju ispada da nisam napravio ništa. 
Sad ću se malo ozbiljnjije pozabaviti s time, pa nadam se da ću riješiti problem.  

Đuro#2155,
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 17:59 (Franjo15).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8

Prijavim se preko nekog drugog acounta, koji nije moj i nije spojen s mojim windowsima. 

Izgleda da imam problema s accountom spojenim s windowsima, pa možda tu nastaje problem.  

Đuro#2155,
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 8

New Windows 8.1 Build 9385

As you can see in this photo, the Settings Charm available in Windows 8.1 build 9385 is red, which could mean that users might be allowed to change the color of this particular feature in the first Windows 8 upgrade.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Moj PC  
2 1 hvala 1
17 godina
Windows 8

Evo jedan program koji gasi skoro sve one novine u Windows 8 - KLJIK

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao | Imam problema s laptopom HP 6715 - Crni ekran? - POMOC!
Moj PC  
4 3 hvala 0
17 godina
Windows 8

kaj je nakraju sa tim win 8.1 (blue) če se dodat drugi format fajl umjesto ntfs-a ili je več to u prvoj inačici win 8?

mrakky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mrakky kaže...

kaj je nakraju sa tim win 8.1 (blue) če se dodat drugi format fajl umjesto ntfs-a ili je več to u prvoj inačici win 8?

Ako misliš na ReFS ,čisto sumnjam da ćeš ga ubrzo vidjet na client platformi (iako radi na RTM-u Osmice i možeš ga instalirati i aktivirati).

Sadašnja verzija ne radi na zadnjoj leakanoj Blue verziji [6.3.9374] ,ali ,to je zato jel ga čitati može samo 64 bitni sistem.

Edit1:

djigibao kaže...

Evo jedan program koji gasi skoro sve one novine u Windows 8 - KLJIK

Onda lijepo instaliraš Sedmicu i nemaš problema s Start screenom ,App switcherom i ostalim ''sranjima'' na Osmici. {#}

djigibao kaže...
As you can see in this photo, the Settings Charm available in Windows 8.1 build 9385 is red, which could mean that users might be allowed to change the color of this particular feature in the first Windows 8 upgrade.

Edit2:

Leak 9385 je izašao danas ,ali ,ne prethodno najvljivani 64 bitni ,nego samo 32 bitni. {#}{#}

Tko ima volje i vremena ,može naći magnet link na MDL forumu.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.5.2013 22:13 (kizo2703).
17 godina
Windows 8

Video tutorijal koji prikazuje kombinaciju tipki na tipkovnici za brzi rad u Win 8 (nije za Kiza jer on to vec sve zna {#})

Windows Shortcuts for Windows 8 and Windows RT

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djigibao kaže...

Video tutorijal koji prikazuje kombinaciju tipki na tipkovnici za brzi rad u Win 8 (nije za Kiza jer on to vec sve zna {#})

Da ,Win tipka ovdje čini čuda!!

Inače ,lista (skoro) svih kratica ,bez videa i potrebe za hvatanjem ,samo C/P.

A na WinClub.pl se već sprema sljedeći leak ,nažalost opet 32 bitni!!

9388 verzija 9388 verzija

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.5.2013 18:14 (kizo2703).
14 godina
Windows 8

Molio bih vas uslugu:

U regeditu pod ovim keyem mi trebaju posavke za 

(samo oni koji imaju hrvatski lockscreen)

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sudy_freak kaže...

Molio bih vas uslugu:

Samo promjeni u hr-HR (ne hr-RH)

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\SystemProtectedUserData\S-1-5-21-3658936186-1093617874-1335716871-1001\AnyoneRead\LocaleInfo]
"Clock"="24HourClock"
"Calendar"="GregorianCalendar"
"TimeFormat"="H:mm"
"SubstitutionMode"=dword:00000001
"Language"="hr-HR"
"GeographicRegion"="ZZ"
"NativeDigits"="0123456789"
"LocaleName"="hr-HR"

Save as ''LocaleInfo.reg''

14 godina
kizo2703 kaže...

E to me zanimalo, hr-HR {#}

Keep flashing! || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
Windows 8

Postoji li neki program da se smanje tileovi, onako na 1/4.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Postoji li neki program da se smanje tileovi, onako na 1/4.

Ne ,to je fičer samo na Windows Blue ,tj. ,po novom ,Windows 8.1 Preview. {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.5.2013 15:07 (kizo2703).
15 godina
kizo2703 kaže...

Ne ,to je fičer samo na Windows Blue ,tj. ,po novom ,Windows 8.1 Preview. {#}

Da, znam ali nekako sam se nadao da postoji neki programčić za 8.

Ništa, čekam betu. {#}

Swedish latin super funk.
12 godina
neaktivan
Windows 8

Zdravo društvo

Planiram da rušim sistem uskoro, te sam razmišljao da li da izaberem Windows 7 ili 8.

Već sam ja instalirao Windows 8, i nije mi loš, ali morao sam da ga brišem jer je bilo mnogo konfuzije sa radom na dual boot-u, te sam ostavio samo Windows 7.

Ono što me zanjima jeste da li ima nekih mana, ne po pitanju interfejsa, interfejs mi nije loš, nego po pitanju performansi, pouzdanosti, kompatbilnosti...

Planirao sam da instaliram Windows 8 na kojem ću sve da radim, a na Windows 7 ću da ostavim COD 2 i te starije igre.

Off topic: kako se uspevate snalaziti na temama na kojima ima preko 100 stranica? Jel čitate samo što je zadnje poslano ili... xD?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
spookymulder84 kaže...

Zdravo društvo

Planiram da rušim sistem uskoro, te sam razmišljao da li da izaberem Windows 7 ili 8.

Već sam ja instalirao Windows 8, i nije mi loš, ali morao sam da ga brišem jer je bilo mnogo konfuzije sa radom na dual boot-u, te sam ostavio samo Windows 7.

Ono što me zanjima jeste da li ima nekih mana, ne po pitanju interfejsa, interfejs mi nije loš, nego po pitanju performansi, pouzdanosti, kompatbilnosti...

Planirao sam da instaliram Windows 8 na kojem ću sve da radim, a na Windows 7 ću da ostavim COD 2 i te starije igre.

Off topic: kako se uspevate snalaziti na temama na kojima ima preko 100 stranica? Jel čitate samo što je zadnje poslano ili... xD?

Windows 8 nije loš sustav, stabilan je i brz. Doduše, poneki put zna malo usporiti što pripisujem neusklađenošću (nov je), ali u globalu je sve ok. No, osobno ti ga ne bih preporučio za rad (mada ovisi što radiš) jer ga ni ja ni moji kolege upravo zbog nedostatka klasičnog starta ne koristimo. Da, može se instalirati classic shell koji može zamijeniti start, no ne može ga nadoknaditi - opet tu fali podosta funkcija koje ima stara dobra Sedmica. Također, nas iritiraju i takozvani charm-ovi, ono što vidiš s desne i lijeve strane kad povučeš mišem do ruba zaslona jer će ti se dešavati da ih nehotice otvoriš. Ima tu još nekih sitnica koje smetaju ili ih nema u odnosu na 7, pogledaj listu http://www.makeuseof.com/tag/missing-windows-8/ ali i moje prethodne postove u kojima sam dao link na stranicu sa detaljnijom analizom.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
12 godina
neaktivan
Danyel kaže...

Windows 8 nije loš sustav, stabilan je i brz. Doduše, poneki put zna malo usporiti što pripisujem neusklađenošću (nov je), ali u globalu je sve ok. No, osobno ti ga ne bih preporučio za rad (mada ovisi što radiš) jer ga ni ja ni moji kolege upravo zbog nedostatka klasičnog starta ne koristimo. Da, može se instalirati classic shell koji može zamijeniti start, no ne može ga nadoknaditi - opet tu fali podosta funkcija koje ima stara dobra Sedmica. Također, nas iritiraju i takozvani charm-ovi, ono što vidiš s desne i lijeve strane kad povučeš mišem do ruba zaslona jer će ti se dešavati da ih nehotice otvoriš. Ima tu još nekih sitnica koje smetaju ili ih nema u odnosu na 7, pogledaj listu http://www.makeuseof.com/tag/missing-windows-8/ ali i moje prethodne postove u kojima sam dao link na stranicu sa detaljnijom analizom.

Pa inače radim više toga po default-u, igram igre (pa i starije), koristim programe (mnogo njih), internet, microsoft office...

Nezz, ovo što si do sad naveo mi ne smeta nešto strašno. Jel ima još nešto?

14 godina
Danyel kaže...
spookymulder84 kaže...

Zdravo društvo

Windows 8 nije loš sustav, stabilan je i brz. Doduše, poneki put zna malo usporiti što pripisujem neusklađenošću (nov je), ali u globalu je sve ok. No, osobno ti ga ne bih preporučio za rad (mada ovisi što radiš) jer ga ni ja ni moji kolege upravo zbog nedostatka klasičnog starta ne koristimo. Da, može se instalirati classic shell koji može zamijeniti start, no ne može ga nadoknaditi - opet tu fali podosta funkcija koje ima stara dobra Sedmica. Također, nas iritiraju i takozvani charm-ovi, ono što vidiš s desne i lijeve strane kad povučeš mišem do ruba zaslona jer će ti se dešavati da ih nehotice otvoriš. Ima tu još nekih sitnica koje smetaju ili ih nema u odnosu na 7, pogledaj listu  http://www.makeuseof.com/tag/missing-windows-8/  ali i moje prethodne postove u kojima sam dao link na stranicu sa detaljnijom analizom.

Nisam primjetio da Classic shellu fali ikakvih funkcija koje ima Windows 7 start.

I ima opcija u Classic shellu da se obrisu charm animacije i eto.

16 godina
neaktivan

spooky @ ako ti ne smetaju, samo navali. Osmica nije loš sustav. Još ako imaš love za Osmicu, super.

dinos@ ne, classic nema sve funkcije iz klasično starta iz Sedmice - uostalom, više ga ne koristim jer Osmica mi stoji samo na laptopu koji mi je uglavnom za internet pa mi nije potreban.

Ne slažem se sa tvojim mišljenjem, ali ću do kraja života braniti tvoje pravo da ga kažeš. - V. (Iz Hrvatske, s ljubavlju)
14 godina
Danyel kaže...

spooky @ ako ti ne smetaju, samo navali. Osmica nije loš sustav. Još ako imaš love za Osmicu, super.

dinos@ ne, classic nema sve funkcije iz klasično starta iz Sedmice - uostalom, više ga ne koristim jer Osmica mi stoji samo na laptopu koji mi je uglavnom za internet pa mi nije potreban.

A sta mu fali naspram 7?

16 godina
neaktivan

dinos@

Meni se rušio Classic Explorer, run mi nije radio kao kod Win 7, search također... A nije ispravno ni slagao nedavno otvorene programe/dokumente... Možda je do verzije (koristio sam stariju 3.x verziju), ali zaista ga više ne koristim (kako već rekoh, paradoks - start mi na laptopu nije bitan). Svakako, classic shell je odlična solucija za W8 i prosto je nevjerojatno da je MS ovoliko tvrdoglav i ne želi vratiti staru dobru "loptu" u donji lijevi kut... Sve će napraviti, samo da ne bi priznali da su sa metroom na pc-u napravili glupost.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 1:26 (Danyel).
16 godina
neaktivan
Windows 8

meni je metro super, windowsi rade odlično, pogonim na laptopu starom 6godina, prije je bila 7., od kada je 8. radi kao zmaj. 

Start tipka mi niti malo nedostaje, navikao sam se, i odlično je sve.  

Nikakvih problema nisam imao, niti s programima, niti driveri, iako imam drivere sam za vistu :)

Ali opet sve radi, jedino sam naletio na problem s AutoCAD CIVIL 2013, samo on ne radi koliko sam skužio na win 8, map 3d 2012 mi radi super.

Uglavnom, svašta sam se načitao, kako imaju ljudi problema, ali eto ja imam na dva laptopa, i na stolnom. 

I toplo bi preporučio win 8 kao sustav svima. 

Đuro#2155,
Moj PC  
5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Preporuka svima, nedavno sam naletio na ovaj mali programčić koji se može zakačiti za tray: Shutdown8. Vrlo korisna stvarčica, pogotovo za Windows 8. Restart, shutdown, log off, timer, sleep i hibernate - sve u dva kratka klika.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.5.2013 7:12 (Danyel).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice