Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.921
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
8 godina
protjeran
Re: Windows 10 - problemi
PzKpfw kaže...

Samo se ugasi. Ako duže prije paljenja bio ugašen, onda samo kada se upali radi par minuta, te se ugasi. Kao da mu netko prekine izvor elekt.energije.

Ako odmah ga potom proba ga upaliti, digne se pol minut pa se izgasi. Jel' to do napajanja.

??

Takve sam probleme imao zbog previsoke frekvencije memorije a zna se dogoditi kad uđe prašina u memorijske slotove.

Kad sam to sredio pomakao mi se cooler pa CPU nije ležao dobro pa onda jopet vadi matičnu, cijelu noć sam se zajebavao s tim dok nisam sve popravil.

O nama će pričat ka i mi o Atlantidi, a možda i neće, ma jebo nas nemamo sreće
11 godina

@Anđeo bez falinge

E, tako sam i učinio..Kad je comp očišćen od prašine sve je proradilo kao i prije....Kao što sam i opisao u svojem postu na ovoj temi.

Well, možda je ipak do prašine, kako veliš ti za svoj slučaj.

Kako god bilo sada je sve super.

Bum ga češće čistio od prašine, te pred ljeto možda neki bolji ventić na procesoru...

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
16 godina
Windows 10 - problemi

Imam problem sa podešavanjem svjetline na laptopu (fn+f2,f3), znači radilo je normalno ,a sad mi treba od 0% svjetline do 100% ,14sek ,dok npr volume radi normalno 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ovisi koja serija hp/lenovo.. godine i bios..

prije par godina je promjenjeno skala od 0-15 na 0-255.. problem je bio bios koji pamti i ostaje pretamno.. ovo zvuči povezano, tj gradiranje koje je preciznije time sporije. + može biti ovisno o nekom dodatnom utilsu, koji opet može biti za npr vista-w7-8.. supprot. Teoretski, novi driveri+bios ponekad i novi utils ili nema fixa (jer realno nema ni problema, 14 sec je recimo normalno).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
ihush kaže...

ovisi koja serija hp/lenovo.. godine i bios..

prije par godina je promjenjeno skala od 0-15 na 0-255.. problem je bio bios koji pamti i ostaje pretamno.. ovo zvuči povezano, tj gradiranje koje je preciznije time sporije. + može biti ovisno o nekom dodatnom utilsu, koji opet može biti za npr vista-w7-8.. supprot. Teoretski, novi driveri+bios ponekad i novi utils ili nema fixa (jer realno nema ni problema, 14 sec je recimo normalno).

kako to može biti normalno (hp envy 13) ista je stvar i kad samo držim tipke

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2018 17:17 (loky4i4).
12 godina
Windows 10 - problemi

Meni je zadnji update totlano shebao racunalo, jucer instalirao sva nova azuriranja koja su bila dostupna, sve proslo ok. Nakon toga resetirao racunalo radi primjene, ponovno sve ok. Sinoc ugasio, danas palim prvo mi nakon welcome screena izbaci za moj account "pristup odbijen", resetiram racunalo dode do welcome screena i onda ide beskonacni loop "hi we have some updates for you" i ne mogu opet pristupiti racunalu, ponovno restart nakon cega dode do dijela gdje treba biti desktop i onda kao da se explorer non stop resetira svake 2 sec i ponovno ne mogu nista raditi. Jedino pristupiti task manageru putem ctrl+alt+del komande preko cega sam pristupio control panelu u nadi da probam ponovno pokrenuti azuriranja da vidim dali ce win naci fix ali windows update vise ne postoji nigdje u postavkama (?!) probao sam vec bootat u safe mode, commande sfc/scannow, startup repair, restor to prev. version i nista nije upalilo. Ovaj Windows je najvece smece od sustava do sada, od pocetka stalno neki problemi i bugovi s njime, koliko vidim morat cu izgubiti cijelu nedjelju na reinstalaciju windowsa, instalaciju i podesavanja svih programa na novo.

0 0 hvala 0
16 godina
Ne kužim kaj vi raditr s tim Windowsima, koje shut up alate koristite i što kopate po sustavu. Ja sam od prve javne bete na Win10 i to kao main operativni sistem (prvo na AMDu, zatim dva Intela) i osim onog beta builda gdje je explorer krepavao, nikakav veliki problem nisam imao s Windowsima. A seljakao sam se i na release i na slow i fast ringove.
Malo manje "kopanja" po sustavu, korištenja alata koji obećavaju brda i doline (računam tu i themeing alate koji modificiraju explorer.exe),izvrtiti koji test svih komponenti da se vidi koja je falična, održavati kućište čistim (sigurno neki susjed ili član familije ima kompresor, ako nema, evo, nudim svoj, samo se javite). I da... Malo manje crack programa. Danas hvala Bogu ima masa open source i shareware aplikacija koje je nabave gratis ako se prati.

Disclaimer:ovo je moje osobno mišljenje i iskustvo s navedenim operativnim sustavom na mojim, a i na računalima familije koje održavam.
Moj PC  
4 0 hvala 0
12 godina

Ne moras mi pisati post kao da sam neki balavac koji se.prvi puta srece sa OS. Imao sam svaki OS od win 95 pa sve do ovog smeća od desetke tako da znam o cemu pricam. Nisam radio niti cackao po nicemu, a posebno sam alergican na te alate za "tweakenje i ubrzavanje" windowsa od koje kakvih unknowe distributera, koristim racunalo kako sam ga oduvijek i koristio jos od XP-a.

Mozes pisati kakve hoces bajke ali ovaj win je pun problema i bugova, od prvog dana je tako i sto ga vise krpaju stvaraju samo druge bugove. S ovim zadnjim updejtom je hrpetina ljudi imala probleme, nekima stane usred downloada/instaliranja, eto meni je (nazalost) bez problema skinilo i instaliralo updejte ali dan kasnije ne mogu prostupiti racunalu i sada moram gubiti cijeli dan na reinstalaciju win, programa, drivera i podesavanje svega navednoga kako mi paše. Točno razmišljam da skinem win 8.1 na laptopu, stavim ga na usb i vratim se na njega.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2018 15:27 (ibme74).
11 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

Imam stari WLAN usb adapter koji ne moze na novom kompu...Mogu li kupiti bilo kakav wlan usb ili ?

This time next year we'll be millionaires
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Boixus Nois PS kaže...

Imam stari WLAN usb adapter koji ne moze na novom kompu...Mogu li kupiti bilo kakav wlan usb ili ?

-ne (možeš) bilo kakav nego kompatibilan s OSom koji želiš koristiti (win10..) i standardi (enkripcija-brzina..)..

-upravo ono u čemu je razlika za stari adapter.. tj vjerojatno može raditi, možda je teže pronaći driver (ako koristiš 64bitni OS.. to je važno, ugl rade driveri od xp-w7.. ali ako su samo 32bitni = problem.. tad potražiš drugi-noviji.. jer mrežne stvari su generičke, iste desetljećima.. rade.).. + pitanje koju enkripciju podržava, npr wpa-wep.. i tad na novijem OSu (defaulti-digurnost) ne radi dok to ne omogućiš.. pošto su dovoljno jeftini i pošto praktički ne postoji šansa da nije win-kompatibilan (w10-x64..) možeš kupiti 'žmirečki'.. ali ipak pročitaš što piše na kutiji.. npr ako je gore i logo pongvina ili osxa tad je podržan i pod tim oesevima + verzija.

11 godina
Windows 10 - problemi

Posudio sam od tasta laptop da prebacim slike sa moba na eksterni i odmah iskoristio priliku da naskidam par serija i filmova, nisam ne pamtim. 

Prvo sam krenuo direktno na eksterni usb 3.0 (utorrent) al se laptop usporio do te mjere da nisam vidio di je miš. Pomak, za 30 sekundi opet i tako dalje. Iskljucio sam utorrent i sve je proradilo. 

Reko necu onda na eksterni nego na njegov 1TB ugradeni ali ista stvar. 

Skinuo sam utorrent 2.2.1, on je valjda zadnji bez problema ali ista stvar. 

Znaci laptop je neupotrebljiv kad se utorrent upaljen. 

Asus X751, Intel N3530, 4GB rama, 1TB hdd win10 64bit. Spojen žicom na internet 120Mbita al nebitno kojom brzinom skida. 

Edit: zaključao se ekran i toliko se zbrejko da nisam mogao niti upisati password, ništa. 

Iskopčam lan kabel kad ono laptop proradio. Spor je klasično jer nema ssd ali evo otvorio youtube, mogu foldere otvarat znači radi. Jbg preko wifi imam samo 40mbita. 

Ima netko kakvu ideju? 

Edit 2, upravo se "raspala" muzika sa youtubea. Znači ubrzo nakon paljenja utorrenta, kao da kad se zalaufa.

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.4.2018 21:31 (gocc01).

0 0 hvala 0
11 godina
Makni utorrent i stavi neki drugi, on je i meni stvarao isti problem.
Pomalo, šegavo i vajka!
12 godina
protjeran
WackyZG kaže...
Ne kužim kaj vi raditr s tim Windowsima, koje shut up alate koristite i što kopate po sustavu. Ja sam od prve javne bete na Win10 i to kao main operativni sistem (prvo na AMDu, zatim dva Intela) i osim onog beta builda gdje je explorer krepavao, nikakav veliki problem nisam imao s Windowsima. A seljakao sam se i na release i na slow i fast ringove.
Malo manje "kopanja" po sustavu, korištenja alata koji obećavaju brda i doline (računam tu i themeing alate koji modificiraju explorer.exe),izvrtiti koji test svih komponenti da se vidi koja je falična, održavati kućište čistim (sigurno neki susjed ili član familije ima kompresor, ako nema, evo, nudim svoj, samo se javite). I da... Malo manje crack programa. Danas hvala Bogu ima masa open source i shareware aplikacija koje je nabave gratis ako se prati.

Disclaimer:ovo je moje osobno mišljenje i iskustvo s navedenim operativnim sustavom na mojim, a i na računalima familije koje održavam.

Ne samo da je tvoje nego je i ispravno. 

11 godina
Truljo kaže...
Makni utorrent i stavi neki drugi, on je i meni stvarao isti problem.

Sad sam na nekih 50% sa ta 3 torrenta a imaju po 20-30gb tak da ću probat kad se skine. 

Nije mi recimo dalo da nastavim skidat kad sam već do pola skinuti Misfits od 50GB prebacio na interni. Uopće nikakav check, sve foldere sam isprobao i morao sam ispočetka al nevermind, offtopic. Idem u drugu temu 

If you can handle it by your self and not go mad, then you are on the right path to become insane.
16 godina

utorrent klijent treba podesiti (i ne instalirati svašta, smeće koje može doći uz bilo koji program..).. ubija te previše otvorenih konekcija, seederi-upload.. ograničti na npr 20up. itd. kad je na nula, tad je zapravo suprotno od nule, tad je neograničeno.. najs fičer zar ne? :)

posljednji normalan je 2.3 .. ali sad ti je svejdno jer su postavke već tu.. (de/reinstall će nasljediti..).

17 godina
Windows 10 - problemi

Osobni favorit za torrent:

qBittorrent Portable

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
Mala mreža od par kompova, file server u workgroupi je žicom spojen na router, win 10 fall creators update x64. Fixna lokalana ip adresa.
Prvi klijent na wi-fi i istim windozama vidi sve i mreža radi, međutim drugi klijent laptop, wifi, isti windowsi clean install ne vidi uopće file server, dok treći na win 7 isti problem.
Any ideas ?

0 0 hvala 0
16 godina

-user&pass, file&print share (ne public mreža nego npr work, defaultno work nudi share, žuta traka u exploreru kad prvi put pokreneš mrežu...).

-pingaj ip, ukucaj ip u adress.. ako imaš odgovarajućeg juzera vidjet ćeš, ako ne vidiš tad nemaš juzera-share/permision..

btw, win odavno ne voli spajanje drugim accom od onog koji je za login (može kroz net-cmd..), jednom mapiraš, ostane..

+pošto koristiš fix ip, ne DHCP.. i to je razlog .. tad je sve ok, ali ne vidiš uređaje.. jer win to pokupi od routera-dhcpa koji u ručnom nema te podatke.. zato je 'bolje' unjesto ručno, podesiti u routeu rezervaciju ako nudi opciju.. i tad dhcp-refresha uređaje, odmah vidljivo.. (ili korisitš ip, shortcut, mapiranje.. jer tad mreža radi samo je nevidljiv dok ga jednom ne otvoriš.. i do restarta..).

9 godina
Hvala, nego na ovom win 10 računalu najednom proradilo, dok na ovom sa win 8.1( greška nije sedmica ) još uvijek nije :(

0 0 hvala 0
16 godina

mreža:

-sve mora biti podešeno, prvi korak je user&pass (pošto kućni korisnici nemaju neki centralni domain server to se odnosi na kreiranje usera na svakom uređaju/PCju na koji žele pristupiti.. može i korištenjem postojećeg usera na tom uređaju, ali win već duže to ne 'dozvoljava'.. različit user/pass od logina..). Tad ako je ostatak mreže odgovarajuće podešen, radi..

-dhcp, ako se koristi, radi, ako je ručno ne prikazje uređaje ali radi (ukuca se ip u adresu..).. i naravno na tom uređaju/PCju mora postojati neki share, neki folder koji je tad vidljiv..

-pak su problemi, prvi korak je pinganje.. prvo sam sebe i/ili 127.0.0.1 .. pa router, pa ostale uređaje/PCje.. (može i google.com tad vidimo internet..). Kad pingovi rade, tad znamo da je mreža ok, samo postavke.. ako ne radi, driver, žica, firewall routera (ne win ali može i win..) npr amisov router ima firewallane lan portove dok kroz wlan propušta.. to ovisi o operateru-opremi (postavkama na koje često juzer nema utjecaja).. imati svoju opremu je poželjno. npr većina routera nudi rezervaciju adresa, isključuje se potreba ručnog podešavanja.. i koristi se dhcp, lakše-urednije.. ali ovisi o ograničenjima opereterove opreme dok sa svojom to sve radi jednom podešeno dok ne crkne..

brzi test, ako ti sad jedan pc (w81) ne radi.. npr boot liveOSa npr mint/linux... i vidiš mrežu, ako radi tad je sve s HW strane OK, znaš da je nešto s postavkama win (driver, firewall, antivirus.. ili user-pass..). pošto ti vjerojatno na tom pcju radi npr internet, tad se može pretpostaviti da je HW, driver itd. ispravno (ne treba live boot) i da je samo stvar u mrežnim postavkama, user&pass, permision (guest/admin..), firewall uređaja na koji se spajaš i kroz koji prolaziš, pa do antivirusa koji je preagresivan (ukolni smeće.. ne štiti više smeta..). Može o obrnuto, probaš share s drugim PCjimia u raznim smjerovima, tad pohvataš zašto može a-na-b a ne obrnuto.. jer previše sitnica može biti pa i banalnih. Kad ne radi, onda ideš sve redom, bez preskakanja..

9 godina
Prošlo je sa manualnim upisom IP adrese :)

0 0 hvala 0
9 godina
Jer ping je prošao bez problema

0 0 hvala 0
16 godina

-to je zbog DHCPa.. sve radi, samo ne vidiš.. dok ne browsaš jednom.

11 godina
Windows 10 - problemi

Bome, smanjio sam broj otvora, peerova, bio je pozamašan broj. Zadnji put sam utorrent koristio na kompu pred dvije gdine a tamo je bio i7 i ssd i 16gb rama. 

Još malo kašljucka al ako još smanjim neće mi ništa ostat za skidanje. uglavnom poskidao sam sve kaj sam htio i vraćam laptop sutra. 

ne mogu se nikako priviknt na laptop nakon pc-a.

hvala!

0 0 hvala 0
12 godina
Windows 10 - problemi

sastavio sam računalo i nakon instalacije win 10 pro x64 (kasnije i home) htio sam drivere za mb,gpu i to to sam sve preko driverpack solution programa, osim grafe, nju ne želi, izbacuje mi da ti driveri nisu za tu verziju OS-a

Provjerio sam 2 puta, opet isto, probao direkt preko Nvidine stranice, preko njihovog programa, opet isto

+tokom rada tog, racunalo se nekoliko puta zamrzlo i morao sam reset napraviti. 

update stoji sat i pol i ne zeli krenuti sa skidanjem

99% sam siguran da je do windowsa, ali rado bi da mi netko os vas pametnijih to potvrdi.

Ili ima neko riješenje?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Iamdanny kaže...

..

99% sam siguran da je do windowsa, ..

-nije do windoza.. do tebe :))

-driverpak je nepotreban (smeće..)

HW mora biti 100% ispravan, odgovarajuće podešen BIOS, ispravan-čist soft kao install OSa, ispravni-čisti driveri, postavke... tad radi, bilo što od navedenog ako izostane, tad ne radi/problemi.

12 godina
Windows 10 - problemi

I dalje nemam odgovor zašto update ne zeli poceti skidati?

99% sam siguran da je to problem jer tek od nez koje točno verzije podržava te grafe (gtx 1060)

Sve ostalo je podešeno, prvi put sam probao s driverpackom, drugi put sve ručno, isti k...

Sve radi osim grafe...

Ga-ab350m-gaming 3

Ryzen 5 1600

Gtx 1060 g1 3gb  

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Imam problem sa TouchPadom na win 10 na starom laptopu hp 8710p.
Uredno se instalirao win 10, te prilikom instalacije je win napravio update i pokupio taj driver za TouchPad.
No ne radi scroll. Deinstaliram taj synaptics TouchPad driver sve savršeno radi, al win opet povuće isti driver i opet ne radi scroll.

Da li ima smisla uopće win 10 na tom starom laptopu i šta da napravim, ima netko savjet..
Što nose vjetrovi sudbine nitko ne može znati.
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 23:07 (sage).

0 0 hvala 0
16 godina

@ lamdanny..

opet .. i dalje si siguran da je 99% (nešto) problem.. super :) -fixaj ga.

-skini normalan-čist s Msovih str, iso win 1709 (1804 je odgođen, trebao bi ovih dana..), koirsti mctools odgovarajuće verzije (nov.. kad ga skineš prije pokretanja provjeri njegovu verziju).

-skineš, instaliraš OS i .. ostavi, ne diraj, čekaj-gledaj.. desit će se čudo, ili imaš nešto neispravno-bug-kvar pa do greške.. npr mreža/timezona-dns..

-vga s tim nema veze, skinut će se odgovarajući driver..

-jedino što možeš pomoći-ubrzati, dajući OSu driver s DVDa kojeg dobiješ uz komponentu kao MBO (naravno i vga..) pa nema potrebe za DL.. čak i redsljed, prvo treba instalirati drivere za mbo-chipset jer to je normalan redosljed.. ali nije presudno, samo poželjno-logično.

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 23:17 (ihush).
16 godina

@ sage..

instaliraj soft-tool s win7.. (tool je povezan s raznim fičerima..) ali nije to nešto poželjnog, ovisno o verziji-seriji, postavke BIOSa (updejtaj i njega..) .. možeš imati problem npr s PS/2-USBom.. nedavni update je upravo to radio, dok npr win LTSB-240 nema nikakvih problema i radi sve outofbox.. verzije 16-17.. svaka nešto zmrda, nisam više siguran napamet koja-što.. npr status indikatora zvuka, (diodice za zvuk, wlan.. itd.) .. kao i to da možda uskoro 1804 popravi bugove .. (mix drivera, biosa, OSa i dodatnih alata-softa koji je bio zamišljen Vista-win7.. i koji možda nema za 64bitni... a kontrolira kao međulayer rad .. nije driver nego samo 'smeće'..).

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.4.2018 23:16 (ihush).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice