Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.036.920
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

dinamovac, dok je komp upaljen, otvori event viewer i baci oko sto je izazvalo shutdown...

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Re: Windows 10 - problemi
Gorstak79 kaže...

dinamovac, dok je komp upaljen, otvori event viewer i baci oko sto je izazvalo shutdown...

...i neće viditi ništa, ako se računalo naprasito ugasilo! Treba postupiti kao je Bunker rekao, to mi miriše na hardver.

Sinoć sam lega jutros...
8 godina
protjeran
BlackMoon kaže...
Gorstak79 kaže...

...i neće viditi ništa, ako se računalo naprasito ugasilo! Treba postupiti kao je Bunker rekao, to mi miriše na hardver.

nisam nigdje ubro da je napisao naprasito...ako se ugasilo bez shutdown procedure, onda mu se vjerojatno nesto pokrenulo zahtijevnijeg, tipa grafa otisla u 3d mod....sto bi indiciralo da je grafa u kvaru ili napajanje ili pci slot u kurcu...eventualno moze bit da se proc zagrijao i hladnjak ne radi svoj poso...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 0:36 (Gorstak79).
11 godina
Windows 10 - problemi

Hvala ljudi na infu. Bum probal nešto od toga uraditi iz vaših postova što se naveli, pa javim...

EDIT:

Kao što je Gorštak napisao, krenuo sam od onoga što mi je prvo bilo lakše vremenski....

- da ne otvaram novi post, bum ovaj editirao...

Danas kada sam išao dizati komp sa namjerom da pogledam Event Viewer, dočekala me ova poruka

Nakon toga otišao na advanced, te na start uo repair, dobio ovu poruku:

Nakon toga opet otišao da dalje vidim opcije:

Odabrao opciju 9(Disable automatic restart after failure)

...

....

nakon toga se Win digli, te sam ovo uspio uslikati sa mobaćem prije naprasitog gašenja:

Ekipo, ak' ste voljni bacite neki komentar....

Panzerkampfwagen.Dinamo Zagreb.Matija.Leaving or dead, always ahead...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 23:05 (PzKpfw).
Moj PC  
2 0 hvala 1
16 godina
Windows 10 - problemi

Taj kernel-power uvijek javlja nakon iznenadnog gašenja računala ili dobivanja BSOD-a i malo što možeš vidjeti iz njega. Digni neki Live Linux sa sticka i prati kako se ponaša računalo. Možeš odvriti i memory test. Ako se opet ugasi, znaš na čemu si, zamijeni prvo PSU.

Sinoć sam lega jutros...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.4.2018 23:37 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

.. strtrial.txt.. problem s licencom, killswitch koji se ponekad desi kad win nešto nanjuši ili slučajno (update, antivirus.. neki treći alat.. rezultat isti)... ugl nije uzrok npr nestanak struje, disk i sl., takve probleme autofix popravi.. ovaj ne prolazi repair jer MS to ne želi i vrti te u krug.

-popravi boot, nakon tog se upali i kao nekim čudom sve je ispravno. (bcdedit, bootfix..).

Komentar? MS dijeli licence i đabe.. ali ipak postoji neka zaštita.. i to se ponekad zbrljavi. Kad prođe, nemaš što testirati-popraviti. .. osim oni koji imaju neku grešku u reg. tj različitu verziju u backupu.. tad ih se može vraćati na korak nazad, ponekad ne prolazi neki update i sl (kao simptom, oštećen reg.). Često uzrok 3rd party kao CC ili agresivan AV..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
8 godina

@pzkpfw

Pa najbrze bus utvrdio dal te hebe softver ili hardver tako da bootaš live linux. Za linux postoji ogromna baza kojekakvih testnih aplikacija za bilo koji komad hardvera, i sve te testove mozes vrtiti i na live verziji.

Ako bus jos ulazio u te tvoje win, zaviri u zadnja izvjesca u nadzoru pouzdanosti ( tam imas i kod sa kojim mozes kontaktirati microsoft... )
11 godina
Windows 10 - problemi

Hvala na ekipi na kasnovečernjim komentarima.

@ihush
Moji Win su legalni. Ta ima naljepnicu na karoseriji komjutera, ponosno stoji.
Formatirao sam i C i D disk, ali prilikom instalicije nisam dirao onaj win folder od 400MB i nešto dirao....
Na ovim Win nema praktički ništa na disku, osim Win stvari...

@bunker & &BlackMoon

Znači, Linux Live sa sticka, te toolove kaj bi mi analizirali sustav??
PSU - Power Supply Unit???, napajanje, ok to nije bed zamijeniti...

Koji točno code za obratiti se MS...gdje da gledam...

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

ako mozes svoj hard disk ustekat u neko drugo racunalo, de to ucini i provjeri mu health...kabel od diska nisi dirao?

usput, vidim da je shutdown nastao odmah nakon poruke o smb, a smb se u danasnje vrijeme najvise veze uz ransomware...nije ti nista kriptiralo disk?

koji win folder nisi dirao? Trebalo je sve biti cisto, bez ikakvog win foldera...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 7:44 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina

@Gorstak79

Njet, nisam ništa dirao. Komp je radio savrešno prije reinstalacije. Disk mi ništa nije diralo...Uredno sam 70 GB fajlova prebacio sa glavnog kompa na laptop sa kojem pišem ove poruke....

Ne, nemam mogućnosti mado da isprobam valjanost svojeg diska...da ga uštekam u drugi....

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

ransomware moze i samo djelomicno kriptirat disk...ali ako nije do diska, otvori bocnu stranicu kucista i napravi vizualni pregled ventilatora kad upalis komp...i od proca i od grafe i od napajanja...

ako je sve ok, onda ces morat nanovo instalirat win...ali ovaj put u setupu pobrisi sve particije...sve mora bit cisto...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 7:50 (Gorstak79).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
PzKpfw kaže...

.
Formatirao sam i C i D disk, ali prilikom instalicije nisam dirao onaj win folder od 400MB i nešto dirao....

..

-ne postoje ilegalni.. tak da :) ili što se npr dešava kad netko ukuca isti key? pređeš i ilegalu? :))

-niije problem pirat-origigi key, nego se to tako desi, mehanizam zaštite..

btw, poželjno je obrisati sve (particije).. u desetak godina od vista-7-8 (oem) postoje sitne razlike kako se kreira boot particija (OEMi su radili svašta, spec. particije + zaštita).. kao i sam uefi-legacy, gpt-mbr.. pa i ntfs koji se mijenja od nt 3,5-4 ..

Gorstak79 kaže...

ransomware moze i..

-ne mora biti crypt u pitanju, može biti bilo koji malware koji je nešto pokušao i AV blokirao.. tj to može biti uzrok gašenja i 'oštećivanja' reg. kao i pokušaj boot virusa..

i kao btw, ne rade ni virusi savršeno, ponekad ne rade .. no tad se ne ljutimo na njih, samo nema težih posljedica.. :)) no tad je opet gornji odgovor objašnjenje, licenca-reg. mehanizam zaštite koji postoji u win/boot fileovima i nešto se od tog zbrljavi.

-obično nakon tog ne nalazimo neki konkretniji uzrok-kvar npr diska.. ti je indirektni 'dokaz'. Naravno, treba provjeriti ispravnost komponenti pa i poskenirati AVom..

16 godina
odjavljen
PzKpfw kaže...

Hvala na ekipi na kasnovečernjim komentarima.

@ihush

@bunker & &BlackMoon

Znači, Linux Live sa sticka, te toolove kaj bi mi analizirali sustav??
PSU - Power Supply Unit???, napajanje, ok to nije bed zamijeniti...

Istestiraj sa linuxom i vidi. Ono sto je cudno kod tebe je to da se tebi doslovno ugasi kako si napisao i to vrlo brzo (kao da se radi o pregrijavanju necega). Ne da se resetira/restarta, vec se jednostavno ugasi, a opet javi gresku da se nije normalno ugasio.

Nakon toga se nekada tesko pali, ako sam dobro sve shvatio. To IMHO upucuje ili na nesto u BIOS-u ili na hardverski kvar.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 11:53 (Mrgud Veliki).
14 godina
Windows 10 - problemi

Rjesen problem..

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.4.2018 19:04 (i7 extreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
i7 extreme kaže...

Rjesen problem..

Kako?

Pomalo, šegavo i vajka!
14 godina
Truljo kaže...
i7 extreme kaže...

Rjesen problem..

Kako?

Restart haha

11 godina
Windows 10 - problemi

Da, javim ekipi...stanje sa mojom main config...Naime, prije bilo kakvih radnji koje sam bio spreman poduzeti kao kompjuteraš kako bih pomogao svojem kompjuter, išap sam isti očisti od prašine.

Ispuhao sam ga dobro pomoću fena za kosu.

Znam, da to nije do toga(-prašine), nego su se možda na hardveru vjerojatno pravilno setirali signali prilikom ponovom dolaska napajanja(prilikom čišćenja odspojio sam PC od elek.napajanja)

Uglavnom, nakon što je očišćen i ponovo spojen na struju, sve je radilo kao i prije reinstalacije.

Hvala svima na savjetima, te ako može mi netko pojasniti kako-zašto ovo odspajanje je pomoglo sustavu.

Međutim, javljaju se neke greške u Event Vieweru:

??

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
PzKpfw kaže...

Priložio sam ti sliku pa u alatnoj traci vidiš putanju kako doći do toga.

Kada bi u ovom prostoru označenom strelicom bilo raznih trokuta-uskličnika-upitnika u bojama, onda bi ti dolje u onom crvenom okviru pod tehničkim detaljima bio kod koji možeš automatizmom poslati na analizu a možeš i nazvati microsoft, tražiti podršku  te onda krećete od tog koda... Preglednik događaja je isto ok, no ovdje mi je to preglednije i lakše detektiram ako dođe do problema.

Na ovom mjestu sam prvo uočio kada se na jednom računalu antivirus borio sa virusom koji ga je pokušavao ugasiti , a nigdje drugdje u računalu nije bilo nikakvog zapisa o konstantnom paljenju i gašenju self defence modula tog antivirusa....

14 godina
Windows 10 - problemi

kad idem napraviti novi boot usb pojavi mi se ovaj problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
zeryx kaže...

kad idem napraviti novi boot usb pojavi mi se ovaj problem

provaj ponovo skinit media creation tool

Brajanov život
14 godina

jesam.

error kaže da bi trebalo ugasiti AV.

napravio sam i to ali nije pomoglo.

sad sam ga obrisao pa javim.

edit: pomoglo je ovo sa antivirusom.

Poruka je uređivana zadnji put ned 8.4.2018 17:51 (zeryx).
17 godina
...koji AV je bio u pitanju?
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
16 godina
djigibao kaže...

- svaki koji je 'preagresivan' .. zaštita boot/sys fileova.. = beskorisno ako korisnik ne koristi s razumijevanjem ili stalno isključuje/dozvoljava. AV me štiti.. ne ja, osim smanjenja rizičnog ponašanja. Kad je AV 'prejako' podešen, tad se gubi smisao današnjeg PCja.. može biti sigurnije, ali smeta i nikad sigurno..

14 godina
djigibao kaže...

avira

10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Poštovani

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 22:02 (visokosi).

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Poštovani

zamolio bi Vas za pomoć imam poteškoće s Google Chromom, Skypom i Microsoft Storom. Mislim da su problemi povezani, niže dostavljam greške, većinu toga što piše na internetu sam pokušao napraviti ali bezuspješno.

Skype i Microsoft Store  - s internet vezom je sve ok

0 0 hvala 0
16 godina
visokosi kaže...

Poštovani

zamolio bi Vas za pomoć imam poteškoće s Google Chromom, Skypom i Microsoft Storom. Mislim da su problemi povezani, niže dostavljam greške, većinu toga što piše na internetu sam pokušao napraviti ali bezuspješno.

Skype i Microsoft Store  - s internet vezom je sve ok

Provjeri datum i vrijeme na sistemskom satu.

morrisoN
10 godina
neaktivan

Sve je uredu sa datumom

10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problema sa zadnjim win updateom stalno mi izbacuje gresku da nije uspjelo ažuriranje i stalno mi se resetira i pokusava update ...Piše da je rijec o updatu 1709 win10

Sve su stavke uspješno  instalirane sem dvi za koje stoje da treba ponovno pokretanje (10-update-kb4088776) i neuspjelo (Security update for Adobe Flash Player)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 10 - problemi

Probaj otvoriti u chromeu neku stranicu koja nije na https nego na http kao npr http://www.index.hr/

Mislim da će ti normalno otvoriti index.

Dodatak:

Evo OVDJE nekih koraka koji bi mogli pomoći

morrisoN
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.4.2018 23:35 (morrisoN).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice