Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.039.031
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
7 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

..... ipak našao na problem nakon nadogradnje mada je sve ostalo proteklo bezbrižno..

sinoć sam kopirao sa diska koji zapisuje DO 25MB/s na disk koji zapisuje DO 140 MB/s i sad mi je ovaj brzi koji zapisuje 140 MB/s ostao zaključan preko USB 3 porta zaključan na nativnu brzinu starog vanjskog diska.

dakle prije se to nije događalo. danas kopiram s brzog unutarnjeg diska na taj novi USB 3.0 vanjski i brzina je ostala zaključana na do 25 MB/s ?!

za win 10 nema drivera za moju matičnu iz 2012 godine

kako se to refreša da ponovo disk zapisuje do 140 MB/s ?

0 0 hvala 0
8 godina
protjeran
Re: Windows 10 - problemi
Dipsomaniac kaže...

..... ipak našao na problem nakon nadogradnje mada je sve ostalo proteklo bezbrižno..

sinoć sam kopirao sa diska koji zapisuje DO 25MB/s na disk koji zapisuje DO 140 MB/s i sad mi je ovaj brzi koji zapisuje 140 MB/s ostao zaključan preko USB 3 porta zaključan na nativnu brzinu starog vanjskog diska.

dakle prije se to nije događalo. danas kopiram s brzog unutarnjeg diska na taj novi USB 3.0 vanjski i brzina je ostala zaključana na do 25 MB/s ?!

za win 10 nema drivera za moju matičnu iz 2012 godine

kako se to refreša da ponovo disk zapisuje do 140 MB/s ?

probaj kopirati neki iso fajl, recimo image windowsa, pa vidi koja ti je onda brzina....ne kopiraju se sve vrste fajlova jednakom brzinom...

Brajanov život
9 godina
Ne radi mi regulacija svjetline zaslona na Toshiba Tecra A11 laptopu iz 2010 od zadnjeg 1803 update-a. Prije radilo normalno.

0 0 hvala 0
17 godina
Windows 10 - problemi

Ljudi, imam win 10 ver.1803. Kak vratit ikonu za C particiju? Trenutno nemam nikakvu ikonu za C particiju..

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 13:59 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
planety kaže...

qBittorent. Kad počnem skidati nešto smrzne se računalo u roku par minuta ali nema BSOD. Pokušao sam sa deinstalacijom torrenta ali BSOD se i dalje događa tako da smrzavanje i BSOD izgleda kao da nisu povezani. Čudno je što su se oba problema pojavila u isto vrijeme. Mislim da ću reinstalirati Windowse kao što mi je kolega predložio ali se plašim ako je uzrok Windows update onda je cijeli posao uzaludan a po webu vidim da dosta ljudi ima isti problem nakon predzadnjeg update-a.

možda microsoft pokušava blokirati pirate..... ne bi me čudilo

16 godina

-ne, jer tad bi problem bio kod svih, jednak... tj. juzerski problem (postavke, malware, antivirus, nešto treće ili kombinacija..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Novi qBittorrent ima hrpu bugova. Moja preporuka je da si instalirate v3.3.16 dok se ne riješe bugovi.

2 0 hvala 1
7 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
probaj kopirati neki iso fajl, recimo image windowsa, pa vidi koja ti je onda brzina....ne kopiraju se sve vrste fajlova jednakom brzinom...

znam to, nisam od preključer ali ovako nešto mi se nije nikada dogodilo.

evo, kopirao sam i ISO jedne igre i opet ide jedva 23/24 MB sec..

windowsi su jednostavno zapamtili brzinu TranstoreJet diska i neće brže što god kopirao ?!

hvala na javljanju, svejedno.. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 17:42 (Dipsomaniac).
14 godina
Windows 10 - problemi

I kod mene danas smrzavanje nakon pauziranja videa na Youtubeu, minimiziranja toga prozora,

ostao samo miš u pogonu, sve ostalo se zamrzlo, čak nije bilo reakcije na ctrl-alt-delete.

Čak sam probao par minuta sačekati ne bi li se nešto dogodilo, ali ništa, tu i tamo se pojavljivao kružić

za vrijeme uz strelicu miša, imam instaliran najnoviji update za Win 10, kao i najnoviji Qbitorrent, iako je on

bio tijekom smrzavanja ugašen, skidati nisam probao ništa s njime, a sada niti neću, problem ne može biti do njega.

Drugo računalo s verzijom Qbitorrenta 4.0.4 i radi za sada bez problema sa najnovijom nadogradnjom OSa.

Jedan problem koji sam primjetio da mi Hard Disk Sentinel nakon pokretanja pokazuje da mi je zdravlje SSDa 80%,

da mi je TRIM ugašen (iako Samsung Magician pokazuje da radi), nakon klika na "repet test" pokazuje da TRIM radi

i da je zdravlje SSDa 100%, ovo sam primjetio na oba računala sa SSDom (različiti SSDovi) do sada,

problem postoji i na starijoj i na najnovijoj verziji programa.

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2018 18:34 (Valentin17).

1 0 hvala 0
10 godina
zvonac kaže...

Ljudi, imam win 10 ver.1803. Kak vratit ikonu za C particiju? Trenutno nemam nikakvu ikonu za C particiju..

Možda je problem u predmemoriji ikona (icon cacheu). Probaj ovaj vodič za popravak icon cachea: How to Rebuild a Broken Icon Cache in Windows 10

Koraci iz vodiča (skraćeno):

1. otvori naredbeni redak (command prompt)

2. upiši (bez navodnika) "cd C:\Users\<korisničko ime>\AppData\Local\Microsoft\Windows\Explorer", a <korisničko ime> zamijeni svojim korisničkim imenom - možeš provjeriti jesi li u pravoj mapi unošenjem naredbe dir nakon čega bi trebao vidjeti popis s iconcache i thumbcache datotekama

3. zatvori Windows Explorer u Task Manageru

4. upiši "del iconcache*"

5. pritisni Ctrl+Alt+Delete i odjavi se

6. ponovno se prijavi

The ignorant are ignorant of their ignorance.
15 godina
neaktivan
Pozdrav,imam problem sa nadogradnjom Windows 8.1 na Windows 10. Laptop koji je dosao sa orogonal win 8.1 je s vremenom usporio i htio sam ga "osvjezit" sa novom instalacijom,a usput nadogradnjom na win 10,sada ne prepoznaje licencu. Skinuo sam windows media creation tool sa Ms-ove stranixe,odabrao nadogradnju i clean install (osim da mi obrise datoteke,slike,pjesme..) i sad pise da bije aktivirana licenca. Zar nije trebao prepoznati digitalnu licencu? Instalirao sam chrome i bitdefender free i nakon toga htio instalirati utorrent,bittorrent ali nakon pokretanja .exe instalacije ne dogodi se nista,kolko god pritiskao,ni to neznam u cemu je problem. Laptop nije moj i zanima me sta mogu poduzeto da to rjesim,prvenstveno original licencu koja je bila na njemu! Hvala unaprijed
11 godina
Možda bi pomoglo brisanje dotičnog diska u device menageru pa da se kod sljedećeg spajanja nanovo instalira u windowse.
Pomalo, šegavo i vajka!
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

ako vam torrenti rade problem, ja zadnjih godinu-dvi koristim tixati i zadovoljan sam s njim, mada mu neke stvari, tipa sortiranje torenata po imenu ne rade....

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-nisi napravio upgrade nego clean... nisi ni iskopirao postojeću licencu (ghaterosstate..) ..

-ovisi što je original.. 8/81 predinstaliran OEM lap... 99% da je u BIOSu key, install win8-81 i bit će aktiviran.. ili sačekaj malo možda se w10 aktivira. Možeš i potražiti alate-soft za čitanje tog keya.. pa ga utipkati ili pročitati negdje..

-kad se jednom w10 aktivira na tom HW-IDu (MBO) tad je ID u bazi na MSovom serveru i tad može clean, ne prije tog (ili korištenje ms-accoounta za login).

btw, i dalje w10-upgrade alergično uklanja w7 games koje rade najnormalnije, nisu driver, nisu soft koji je nekompatibialn.. reinstall i sve je opet tu. Ostali soft radi najnormalnije, samo w7games (dodatak za w8-10, win7 aero games).. Zašto, ooo zašto :)) idiotarija, što reč.

btw-2 :)

.. login pic, postavke su 'uredne'-nasljeđene, ali iz nekog razloga znanog MSu (ili PR odjelu) se ipak prikazuje slika-windoze ističu.. mada je u opcijama prikazano pod 'slika'.. promijeniti na ističu pa vratiti na sliku i tek tad je login pic ponovo tu, do tad je 'ističu'.. gluparija, promo, bug ili fičer.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 13:01 (ihush).
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

btw, i dalje w10-upgrade alergično uklanja w7 games koje rade najnormalnije, nisu driver, nisu soft koji je nekompatibialn.. reinstall i sve je opet tu. Ostali soft radi najnormalnije, samo w7games (dodatak za w8-10, win7 aero games).. Zašto, ooo zašto :)) idiotarija, što reč.

Microsoftu to nije nikakva idiotarija. Vidiš da su u Solitaire dodali oglase i naplaćuju igranje bez oglasa. Stare igre im nisu donosile ni lipe i to im je bio trn u oku.

12 godina
protjeran
Valentin17 kaže...

I kod mene danas smrzavanje nakon pauziranja videa na Youtubeu, minimiziranja toga prozora,

ostao samo miš u pogonu, sve ostalo se zamrzlo, čak nije bilo reakcije na ctrl-alt-delete.

Čak sam probao par minuta sačekati ne bi li se nešto dogodilo, ali ništa, tu i tamo se pojavljivao kružić

za vrijeme uz strelicu miša, imam instaliran najnoviji update za Win 10, kao i najnoviji Qbitorrent, iako je on

bio tijekom smrzavanja ugašen, skidati nisam probao ništa s njime, a sada niti neću, problem ne može biti do njega.

Drugo računalo s verzijom Qbitorrenta 4.0.4 i radi za sada bez problema sa najnovijom nadogradnjom OSa.

Jedan problem koji sam primjetio da mi Hard Disk Sentinel nakon pokretanja pokazuje da mi je zdravlje SSDa 80%,

da mi je TRIM ugašen (iako Samsung Magician pokazuje da radi), nakon klika na "repet test" pokazuje da TRIM radi

i da je zdravlje SSDa 100%, ovo sam primjetio na oba računala sa SSDom (različiti SSDovi) do sada,

problem postoji i na starijoj i na najnovijoj verziji programa.

https://www.bug.hr/forum/topic/windows/windows-10-opcenito/215879.aspx?page=396&jumpto=5657283&sort=asc&view=flat

9 godina
Ne radi mi regulacija svjetline zaslona na Toshiba Tecra A11 laptopu iz 2010 od zadnjeg 1803 update-a. Prije radilo normalno.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Nije mi jasno da još uvijek nisu riješili bug koji se vuče još od prve verzija Windowsa 10. Taskbar se još uvijek nekada pokazuje u full screenu.

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

vidim da ima masu otvorenih tema o bs playeru pa neču otvarat drugu nego pitat ovdje s obzirom da je povezano s windows 10 nadogradnjom

naime radim več danima na bs playeru klikni ovo klikni ono dešava isti đavo otvaram video ako ubrzaš video smrzne se slika ako pustiš da video ide svojim redom počne kasnit titl

a nije do titla ne prepoznaje čšž itd. instaliro sam k-lite pack pušing ista stvar pogledao tutorijale na youtube pušing ne želim koristit ni jedan drugi software osim bs playera

na službenim stranicama navodno riješavaju problem ali ne vidim napredak poslao sam im upit ne jebu me 0 % da li je neko upoznat sa tim problemom

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
...sada su upoznati svi citatelji ove teme....
Hvala
Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
14 godina
pero35 kaže...

vidim da ima masu otvorenih tema o bs playeru pa neču otvarat drugu nego pitat ovdje s obzirom da je povezano s windows 10 nadogradnjom

Meni se to isto događa već dosta dugo (prije nadogradnje OSa), verzija BS Playera je 2.70, mislio sam da mi je do prijevoda, sad vidim gdje je problem. Hvala puno na informaciji.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 18:55 (Valentin17).
16 godina
protjeran
Valentin17 kaže...
pero35 kaže...

Meni se to isto događa već dosta dugo (prije nadogradnje OSa), verzija BS Playera je 2.70, mislio sam da mi je do prijevoda, sad vidim gdje je problem. Hvala puno na informaciji.

reci i meni da riješim :)

8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

free verzija bsplayera je zarazena...gledajte sa kodijem, vlcom, gom ili pod ili km playerom....svi su dobri, ali vlc je uvjerljivo najruzniji...

Brajanov život
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...

free verzija bsplayera je zarazena...gledajte sa kodijem, vlcom, gom ili pod ili km playerom....svi su dobri, ali vlc je uvjerljivo najruzniji...

ja sam stara škola only bs player pro trenutno 2.72 sorry :) :)

8 godina
protjeran
pero35 kaže...
Gorstak79 kaže...

uploadaj instalcijski fajl na virus total, pa vidi...zarazen je zadnje tri godine

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 19:08 (Gorstak79).
16 godina
protjeran
Gorstak79 kaže...
pero35 kaže...
Gorstak79 kaže...

uploadaj instalcijski fajl na virus total, pa vidi...zarazen je zadnje tri godine

sve zeleno nikakav virus :)

8 godina
protjeran
pero35 kaže...
Gorstak79 kaže...
 sve zeleno nikakav virus :)

ako ga koristis radi titlova, mosh skinit i windows media players classic, koji dolazi u paketu sa k-lite codec packom (kojeg ne preporucam, jer radi probleme sa zvukom), doticni player ti takodjer nudi skidanje titlova, na mozda jos bolji nacin od bsplayera, i cak nesto mocniji...

Brajanov život
11 godina

....još prije desetak godina sam napustio bs jer su objavili dokaze da ima malwer , prešao na vlc  čim je izdana win verzija.

16 godina
protjeran
AF139 kaže...

....još prije desetak godina sam napustio bs jer su objavili dokaze da ima malwer , prešao na vlc  čim je izdana win verzija.

iman ja zaštitu jebačku tako da mi ne more ništa proč  :) :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 19:22 (pero35).
8 godina
protjeran
Windows 10 - problemi

hmm, dozivio sam i ja smrzavanje windowsa...komp mi se ponasao kao da sam pod ddos napadom...fino 192.168.0.1, lozinka admin, firewall na low i detect ip flood enabled....sve 5 vec tjedan dana...

a evo i pjesma za doticnog...

Brajanov život
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2018 19:32 (Gorstak79).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice