Za taj laptop na Toshiba stranici postoje driveri za win 7 x32 i x64, i za win 8 x64.
Možeš snimit x64 win 7 ili 8, radit će bez problema, a iskoristit će sav raspoloživ RAM.
http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU
Za taj laptop na Toshiba stranici postoje driveri za win 7 x32 i x64, i za win 8 x64.
Možeš snimit x64 win 7 ili 8, radit će bez problema, a iskoristit će sav raspoloživ RAM.
http://www.toshiba.eu/innovation/download_drivers_bios.jsp?service=EU
Ako iman 64-bit windowse zasto mi u Prorgam files pise x86.
Tu se instaliraju programi koji nisu 64 bitni. Naravno možeš ih preusmjerit na obični program files ali nema potrebe, sve radi normalno i sa default postavkama.
A najbolje ih je instalirati na drugu particiju za slučaj softverske havarije sa sistemskom. Začuđujuće je koliko programa radi bez ponovne instalacije nakon nove instalacije Windowsa.
A najbolje ih je instalirati na drugu particiju za slučaj softverske havarije sa sistemskom.
Za normalan i brz sistem ,programi se instaliraju u Program Files. Nikakve koristi od njih na drugom sistemu ,iako neki bez problema rade bez instalacije.
Ako ti je bilo što bitno u sistemu ,napravit ćeš backup ,iz kojeg onda možeš vraćat šta hoćeš.
Moze li mi netko reci jel dovoljno 6gb rama za Win7 64bit da se koristi za igre, recimo za PlanetSide2?
Sada ima win7 32bit, AMD Phenom II X4 955 BE., GF 560 i 2x2GB 1333mhz rama.
Posto si planiram instalirati 64bit, razmisljam jel mi dovoljno uz ovih 4gb da kupim jos 2gb istih, pa da bude triple channel ili je bolje imati recimo 2x 4gb?
Sasvim ti je dovoljno i ovih 4GB koje imaš, slobodno si snimi Win 7 x64 SP1, radit će glatko.
Ako hoćeš baš nadogradit RAM uzmi si 2x4GB, ali za time nemaš potrebe.
EDIT: Radio bi x64 Win 7 glatko i na 2GB RAMA.
Al sta da radim sad kad imam 2x2gb rama, jel dovoljno da uzmem jos 2gb? Znam da su rami jeftini i da bi mogao uzeti nanovo 2x4gb rama.
Jel mogu onda uzeti na ovih 2x2gb jos jednu od 4gb ili je bolje da budu tri jednaka(znaci 3x2gb)? Znam da nije mjesto za to pitanje, ali ako ima netko? Hvala
Jel mogu onda uzeti na ovih 2x2gb jos jednu od 4gb ili je bolje da budu tri jednaka(znaci 3x2gb)? Znam da nije mjesto za to pitanje, ali ako ima netko? Hvala
Uvijek je bolje da su tri jednaka keksa - i veličine i modela.
Uv ijek je bolje da su tri jednaka keksa - i veličine i modela.
Ja sam mislio da je vazno samo da su isti modeli i Mhz! Ok Hvala
A osim win 7 64bit. jel dovoljno 6gb za PlanetSide 2? Sad na 4gb(posto imam win 32bit, onda je to 3gb) izbacuje svakih pola sata, prije dok sam imao sve na High izbacivalo je svakih 5-10min. Pa zato pitam,valjda je onda 6gb na 64bit dovoljno!!
Gledao sam system requirements za tu igru PlanetSide 2, recomended je 6GB RAMA, minimum 4GB, kupi si još jedan keks od 2GB i miran si.
Naravno da je najbolje da su svi keksi isti model i veličina (pogotovo ako želiš imati tripple chanel mode).
Naravno da je najbolje da su svi keksi isti model i veličina (pogotovo ako želiš imati tripple chanel mode).
Krivo sam se izrazio, mislio sam reci da sam mislio da je dovoljno da budu recimo isti proizvođan i Mhz, a da mogu biti razliciti velicite, znaci da mogu normalno raditi 2gb + 4gb dokle god su isti Mhz. Ali ocito da nije(pogotovo ne kod mene koji imam 2x2gb pa da sad kupim jos jedne od 4gb), hvala ti.
Ima li kakve velike razlika između tripple chanela i dual chanela?
Kako kupujem laptop (po svoj prilici jedan iz HP 4740s serije, već sam prije pisao), nameće mi se pitanje OS-a. Naime, HP kaže da preporučuje win 8, ali ja nisam siguran sa kojom se verzijom AutoCad-a taj OS slaže? Da se ne dogodi da stavim originalnu osmicu pa da ne mogu pokrenuti AutoCad. Stoga molim znalce za savjet u vezi odabira OS, a naročito oko kompatibilnosti OS i cada. Zahvaljujem.
Kako kupujem laptop (po svoj prilici jedan iz HP 4740s serije, već sam prije pisao), nameće mi se pitanje OS-a. Naime, HP kaže da preporučuje win 8, ali ja nisam siguran sa kojom se verzijom AutoCad-a taj OS slaže? Da se ne dogodi da stavim originalnu osmicu pa da ne mogu pokrenuti AutoCad. Stoga molim znalce za savjet u vezi odabira OS, a naročito oko kompatibilnosti OS i cada. Zahvaljujem.
Koji CAD koristiš? na 8 koliko sam dosad čuo i sam probao ne radi jedino CIVIL 3D 2013 ili čak i 2012, ja koristim MAP 3D 2012, i radi sve normalno.
Dosad sam koristio Land 2004 na Xp i bio sam zadovoljan.
pozdrav svima, imam neki stari komp koji ima skroz slabe performanse i zanima me koji bi operativni sustav mogao na njega instalirati da radi normalno bio je xp ali je malo stopao pa sam vidio da svi hvale linux za stari PC ali neznam koji da instaliram kad ih ima puno, sto vi preporucujete? taj komp bi sluzio samo za internet i nista vise...
Ako pucaš na linux, ubuntu je najrašireniji i najprihvaćeniji linux OS.
Uglavnom po meni najbolji za sve osnovene funkcije koje standardni korisnik treba.
pozdrav svima, imam neki stari komp koji ima skroz slabe performanse i zanima me koji bi operativni sustav mogao na njega instalirati da radi normalno bio je xp ali je malo stopao pa sam vidio da svi hvale linux za stari PC ali neznam koji da instaliram kad ih ima puno, sto vi preporucujete? taj komp bi sluzio samo za internet i nista vise...
Skini si par iso slika i zaprži na CD ili digni na USB, isprobaj i odluči. Moj savjet je Puppy Linux, ako ti se on ne sviđa onda Lubuntu ili Xubuntu. Više linkova možeš naći ovdje.
koju verziju win 7 da izaberem, racunalo koristim za gaming i surfanje! :)
hvala unaprijed!
hvala unaprijed!
Ultimate 64 bit
Skini si par iso slika i zaprži na CD ili digni na USB, isprobaj i odluči. Moj savjet je Puppy Linux, ako ti se on ne sviđa onda Lubuntu ili Xubuntu. Više linkova možeš naći ovdje.
Hvala puno, zanima me jos samo kako da napravim usb botabilnim, ono kad mi se pali komp da pise press any key to boot from a cd (usb) tako nesto nisam bas pravi englez :).
hvala unaprijed!
HP, a verzija ovisi koliko imaš rama.
pa pise ti pod moj PC, 4gb! :)
Pozdrav.ja bih htio kupiti laptop koji će mi trebati za autocad i slično,do 4000 kn.sad me zanima da li da uzmem sa win 8 il win 7,ja kod kuće imam komp sa XP-eom,tako da ne znam ništa ni o 7 ni o 8.
Pozdrav.ja bih htio kupiti laptop koji će mi trebati za autocad i slično,do 4000 kn.sad me zanima da li da uzmem sa win 8 il win 7,ja kod kuće imam komp sa XP-eom,tako da ne znam ništa ni o 7 ni o 8.
Onda si kupi sa W8.
dali postoji razlika po pitanju pefromansi u igrama/surfanju izmedu win7 64bit ultimate-a i proffesinala?
Pitam jer komp koristim za posao pa trebam kupiti original windowse, a razlika u cijeni između ultimate i proffesinala je cca 500kn (dosta para:)
na stranici ispod sam pronsao razlike izmedu ultimate i proffesionala, medutim dosta pojmova ne kuzim pa bih molio pomoc
http://bozzabench.com/tabid/95/id/100/currentpage/1/PC-Saveti/Windows-7-verzije.aspx
dali postoji razlika po pitanju pefromansi u igrama/surfanju izmedu win7 64bit ultimate-a i proffesinala?
Pitam jer komp koristim za posao pa trebam kupiti original windowse, a razlika u cijeni između ultimate i proffesinala je cca 500kn (dosta para:)
na stranici ispod sam pronsao razlike izmedu ultimate i proffesionala, medutim dosta pojmova ne kuzim pa bih molio pomoc
http://bozzabench.com/tabid/95/id/100/currentpage/1/PC-Saveti/Windows-7-verzije.aspx
Nema nikakve razlike između tih verzija u performansama, razlika je samo u nekim mogućnostima, npr. Ultimate ima BitLocker, mogućnost Hrvatskog sučelja itd.
Slobodno si uzmi Professional i budi bez brige.