Stop krivotvorinama i piratstvu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 119.420
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Stop krivotvorinama i piratstvu
bed kaže...

Tako je.. Šta on hoće kad si pošteno platio 10 kn piratsku igricu?

Naravno da sam je posteno platio. Tu igraonicu drzi moj susjed, sugradjanin, sunarodnjak, supacenik. Iskreno da ti kazem, da sam trebao birati hocu li je kupiti kod njega za 200kn ili na Steamu za 200kn kupio bi je kod njega. Ali nije 200 nego 10 pa jos bolje tako. Pokusaj u boldanoj recenici pronaci smisao.

16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
bed kaže...

Naravno da sam je posteno platio.

Koji dio se točno odnosi na poštenje; činjenica da je on piratizirao igru i još zarađuje prodavajući piratske igre ili to što si ti platio 10 kn igru koja košta 20 x više? I još si svjestan da je razlog za takvu cijenu upravo piratstvo? Što je tu pošteno?

Čisti nadrealizam..

17 godina
bed kaže...
Koji dio se točno odnosi na poštenje?

Pa onaj u kojem 'umjetnik' napravi jedan posao jednom i nakon toga više ne radi ništa, nego ubire milijune. Nadrealizam Poštenje frca na sve strane...

Gledam te!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 14:02 (Veliki Brat).
14 godina
neaktivan
bed kaže...
BlueMax kaže...
bed kaže...

Koji dio se točno odnosi na poštenje; činjenica da je on piratizirao igru i još zarađuje prodavajući piratske igre ili to što si ti platio 10 kn igru koja košta 20 x više? I još si svjestan da je razlog za takvu cijenu upravo piratstvo? Što je tu pošteno?

Čisti nadrealizam..

Posteno je to sto je on za igru trazio 10 kn i ja sam mu platio. Iz ranijih postova si mogao shvatiti da cinjenicu sto je on tu igru piratizirao ne smatram nicim losim. U vrijeme kad sam tu igru kupio kod nas nije postojao brzi internet i kupovina kod njega bila je najpovoljniji izbor. Znaci cisti zakoni trzista.

Ako cemo moralizirati, pitam ja tebe da li je moralnije kupiti igru kod lokalnog pirata koji je skinuo s interneta ili kupiti, recimo, Nike majicu koju ti prodaje firma koja izrabljuje djecu u Indoneziji. Problem je sto neki ljude vide nepostenje i moralna pitanja u kupovini te igre a ne vide u kupovini majice zato sto iza igre stoji mali lokalni covjek dok iza majice stoji citav sistem koji pise pravila i stvara laznu svijest o moralu.

Ja ne osudjujem one koji bez moraliziranja kupuju majice (i ostalo (svi to radimo)) proizvedene na krvi i znoju djece ali mi se gadi kad isti ti likovi osudjuju nekoga zbog piratiziranja i pricaju o vrijednosti rada tamo nekog developera u americi.

14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...
bed kaže...

Pa onaj u kojem 'umjetnik' napravi jedan posao jednom i nakon toga više ne radi ništa, nego ubire milijune. NadrealizamPoštenje frca na sve strane...

Zavist pod krinkom "poštenja"..

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 14:40 (TracerCPP).
14 godina
neaktivan
Stop krivotvorinama i piratstvu

Zasto bi bila zavist?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
bed kaže...
BlueMax kaže...
bed kaže...

Čisti nadrealizam..

Posteno je to sto je on za igru trazio 10 kn i ja sam mu platio. Iz ranijih postova si mogao shvatiti da cinjenicu sto je on tu igru piratizirao ne smatram nicim losim. U vrijeme kad sam tu igru kupio kod nas nije postojao brzi internet i kupovina kod njega bila je najpovoljniji izbor. Znaci cisti zakoni trzista.

Ako cemo moralizirati, pitam ja tebe da li je moralnije kupiti igru kod lokalnog pirata koji je skinuo s interneta ili kupiti, recimo, Nike majicu koju ti prodaje firma koja izrabljuje djecu u Indoneziji. Problem je sto neki ljude vide nepostenje i moralna pitanja u kupovini te igre a ne vide u kupovini majice zato sto iza igre stoji mali lokalni covjek dok iza majice stoji citav sistem koji pise pravila i stvara laznu svijest o moralu.

Ja ne osudjujem one koji bez moraliziranja kupuju majice (i ostalo (svi to radimo)) proizvedene na krvi i znoju djece ali mi se gadi kad isti ti likovi osudjuju nekoga zbog piratiziranja i pricaju o vrijednosti rada tamo nekog developera u americi.

jedno je "moraliziranje" nekupnjom necega a drugo je krsenje zakona zbog "postenja" prijatelju.....

Piratiziranje software-a je krsenje zakona.

A kupovina majce jer firma "izrabljuje djecu" je legalna jer si je kupio legalnim putem s legalnim sredstvima. to sto je zakon pisani/moralni krsen tijekom procesa proizvodnje istu kupovinu ne implicira na krsenje necega te se kao takva nemoze usporedivati piratiziranjem.....

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Zasto bi bila zavist?

Pa naravno da je zavist. Tko je njemu i takvima kriv što se sami nisu sjetili pa bili umjetnici i zarađivali lovu, a netko tko u tome uspije najednom nije pošten??

14 godina
neaktivan
TracerCPP kaže...
BlueMax kaže...

Zasto bi bila zavist?

Pa naravno da je zavist. Tko je njemu i takvima kriv što se sami nisu sjetili pa bili umjetnici i zarađivali lovu, a netko tko u tome uspije najednom nije pošten??

Covjek je samo napisao da smatra kako neki "umjetnici" zaradjuju vise nego sto bi trebali i zasluzuju. Nema tu "ko tebi brani". To je samo necije misljenje (s kojim se i ja slazem).

15 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
TracerCPP kaže...
BlueMax kaže...

Zasto bi bila zavist?

Covjek je samo napisao da smatra kako neki "umjetnici" zaradjuju vise nego sto bi trebali i zasluzuju. Nema tu "ko tebi brani". To je samo necije misljenje (s kojim se i ja slazem).

evo, volio bih znat sto je to " vise nego sto bi trebali i zasluzuju"....

koja je to granica i gdje je?

cisto me interesira iz znatizelje....

14 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
TracerCPP kaže...
BlueMax kaže...

Zasto bi bila zavist?

A tko si ti da određuješ koliko netko treba i zaslužuje zaraditi? Ili to sebe uzimaš kao mjerilo? Uostalom, oni koji plaćaju tog umjetnika sigurno nisu ludi pa da se razbacuju novcem ako im čovjek toliko ne vrijedi.

Test user kaže...

evo, volio bih znat sto je to " vise nego sto bi trebali i zasluzuju"....

koja je to granica i gdje je?

cisto me interesira iz znatizelje....

Ljubomora i zavist određuju granice. Kao i do sada u našem balkanskom društvu - čim si uspješan u životu ili imaš novaca drugoj strani je to neprihvatljivo. Odmah te mora nazvati lopovom kako bi sam sebe utješio zato što u životu ništa nije uspio.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:25 (TracerCPP).
17 godina

ljudi moji u nasoj drzavi nemas se love za obisit, a o kupovini blu ray filmova necu ni govorit.

It's not who u are, it's who u know.
17 godina
neaktivan
Stop krivotvorinama i piratstvu

glazba bi trebala bit free, nema šanse da je kupujem. pa jbt, sve ionako završi na youtubeu u istoj kvaliteti.

nek zarađuju na live koncertima.

3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Youtube i kvaliteta?! Molim te?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

ljudi moji u nasoj drzavi nemas se love za obisit, a o kupovini blu ray filmova necu ni govorit.

e pa nije istina....

love ima ko kenje i svi je cuvaju na racunima i kukaju kako nekaju......

depositi (gradana) u kunama su vezi za 17 milijarbi kuna nego prosle godine....a ukupni se broje u sto9tinama milijardi....

sto kad sa provuce po glavi stanovnika ispada. da svaki gradanin ima 63000kn ustedevine

toliko o neimastini, plus 86% stanovnika ima nekretninu, sto je u svijetu skoro pa  jedinstveno....

17 godina
TracerCPP kaže...
Veliki Brat kaže...
bed kaže...

Pa onaj u kojem 'umjetnik' napravi jedan posao jednom i nakon toga više ne radi ništa, nego ubire milijune. NadrealizamPoštenje frca na sve strane...

Zavist pod krinkom "poštenja"..

Nema tu zavisti, to ti je jednostavno dvosmjerna ulica, poštenje ide u oba smjera.

U prirodi čovjeka je da prođe što jeftinije, što se sad tu čudite?  Kao, normalno je za MS da želi zaraditi što više love, ali nije normalno za običnog tipa vulgaris da želi proći što jeftinije? Daj, molim te...

Gledam te!
17 godina
Test user kaže...
Obi Wan kaže...

e pa nije istina....

depositi (gradana) u kunama su vezi za 17 milijarbi kuna nego prosle godine....a ukupni se broje u sto9tinama milijardi....

sto kad sa provuce po glavi stanovnika ispada. da svaki gradanin ima 63000kn ustedevine

toliko o neimastini, plus 86% stanovnika ima nekretninu, sto je u svijetu skoro pa  jedinstveno....

lako ti je racunat kad u racun stavis todorica i ekipu, onda prosjek raste u nebo... likovi imaju trulih para po tim racunima...

15 godina
doktor1 kaže...

Ti fantaziraš i to je to.

Ti si taj koji fantazira ne ja. Igre su ti preskupe pa sada smatraš da imaš pravo na piratstvo. Smatram da su izdavači igara u nekim segmentima pohlepni, no to opet ne opravdava piratstvo.

doktor1 kaže...

Te usporedbe filmova i igara sa kupnjom auta su sranje i ništa drugo. Zar kupiti jedan muzički CD treba biti smatran vražijim LUKSUZOM!? Zar retardirane isčupane sadržaje iz igara/dvije mape i jedna puška(DLC) treba smatrat LUKSUZOM i opravdavat da ako nemaš novaca nećeš igrat jer je to LUKSUZ. To nije luksuz, to je pohlepa izdavača kojeg zaboli kujac za svih pa i one koji iz nekkog retardiranog razloga, (osim ako ne zarađuju na tome) brane tu bljuvotinu zvanu DLC!!

Za cijene hardwarea, (ma svega živoga u ovoj syebanoj državi) nema potrebe niti ulazit u diskusiju jer je to daleko od retardacije i pohlepe

To je sve stvar kako defniraš luksuz. Ja se slažem sa tobom da su neke stvari, posebno hardver kod nas, preskupe. Ako mi je neki proizvod preskup, to mi ne daje opravdanje da ja provalim u trgovinu i ukradem ga. Igra/DLC/glazba su stvari o kojima, realno gledano, nečiji život ne ovisi i bez njih se može živjeti, i ne vidim razlog zašto bi piratizirao. U normlanome životu, kada neku stvar smatraš precijenjenom, preskupom i sl. ti jednostavno ne kupiš tu stvar. Usto ne vidim zašto moju usporedbu s autom smatraš glupom. Nisi dao nikakav konkrentan argument protiv moga.

doktor1 kaže...

Prijatelj mi, radi i živi u njmačkoj i ima plaću oko 2800 €! Hranan mu nije skuplja nego ovdje, za režije se ne sjećam šta mi je rekao i njega igra košta 50€. Pa tko je tu lud?

Sjećam se kada je izašao MW2 na stranom foumu sam bio u raspravi i kada sam ljudima spomenuo cjenu od kakvih 90$, (tad je dolar bio kakvih 5.2) i rekao jednu realnu plaću od 3500/4000 kuna, (ma puno sam i rekao), ljudi su se zgražali i čudili.

On sa boljim primanjima kupi praktički dvije igre po cjeni jedne u ovom sranju u kojem živimo

Pa ako je tako fino u Njemačkoj, nitko ne sprječava da odeš i živiš tamo.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
17 godina
TracerCPP kaže...
BlueMax kaže...

Zasto bi bila zavist?

Ili obratno - tko je umjetnicima kriv što se ne bave poslom kojem je lakše ukrasti konačni proizvod? Zamišljam si lava koji se izležava i žali se što su gazele prebrze - to nije pošteno, neka malo uspore, moram i ja jesti! :D

Gledam te!
14 godina
neaktivan
Veliki Brat kaže...

Nema tu zavisti, to ti je jednostavno dvosmjerna ulica, poštenje ide u oba smjera.

U prirodi čovjeka je da prođe što jeftinije, što se sad tu čudite?  Kao, normalno je za MS da želi zaraditi što više love, ali nije normalno za običnog tipa vulgaris da želi proći što jeftinije? Daj, molim te...

Svatko se brine za sebe i tu nema što biti nepošteno. Nikoga on nije natjerao da mu pretjerano plati niti je to itko bio dužan. Čovjek je imao viziju, ideju, stvaralaštvo i bio je dovoljno sposoban da to i unovči.

17 godina

ko hoce nek skida, ko nece ne mora. jednostavno

15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...

lako ti je racunat kad u racun stavis todorica i ekipu, onda prosjek raste u nebo... likovi imaju trulih para po tim racunima...

takvi ljudi nemaju "puno" kesa, vec se procjenjuje njihova vrijednost, (todoric vrijedi puno al nema tolko kesa koliko vrijedi) , jer na kes mora platit porez, a i ako imaju , sigurno ga nemaju u domacim bankama....

tako da su "kapitalci" sitne ribe u tom statisticnom proracunu.....

17 godina
Test user kaže...

e pa nije istina....

HA HA HA HA HA

crni humor ili?

ššššš - možda su u šumi
17 godina
doktor1 kaže...
Test user kaže...

e pa nije istina....

HA HA HA HA HA

crni humor ili?

the boy is delusional me thinks...

15 godina
neaktivan
Obi Wan kaže...
doktor1 kaže...
Test user kaže...

e pa nije istina....

HA HA HA HA HA

crni humor ili?

the boy is delusional me thinks...

evo pa se informirajte

naravno to je statistika..

17 godina
Test user kaže...

evo pa se informirajte

bas si nasao pravu novinu... respect

17 godina
Test user kaže...

evo pa se informirajte

Ej, sa 360.xxx nezaposlenih ti čitaš ovakve statistike. Ma tko to ima? Znam jako puno ljudi i nitko nema ni približne svote na računu!

Vidjelo se kada se je grah djelio u Splitu i Zagrebu koliko ljudi ima ima 60 000 kuna na računu!!

Daj se stabiliziraj!!

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 15:59 (doktor1).
17 godina
BlueMax kaže...

Uzmimo Biebera - lik je po meni uzas, ali cinjenica je da postoji trziste na kojem se taj lik prodaje. Jel on zasluzuje toliko zaradjivati? Po meni ne. Po nekoj curki da.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
Test user kaže...

jedno je "moraliziranje" nekupnjom necega a drugo je krsenje zakona zbog "postenja" prijatelju.....

Piratiziranje software-a je krsenje zakona.

A kupovina majce jer firma "izrabljuje djecu" je legalna jer si je kupio legalnim putem s legalnim sredstvima. to sto je zakon pisani/moralni krsen tijekom procesa proizvodnje istu kupovinu ne implicira na krsenje necega te se kao takva nemoze usporedivati piratiziranjem.....

O cemu tocno ti pricas? Valjda svak zna da je piratiziranje softwarea kaznjivo. Kaznjivo je i voziti 55 tamo gdje je ogranicenje 50. Samo da bi bio kriv moraju me uhvatiti i osuditi za oboje. Moj post se odnosio na necije moraliziranje i prozivanje Balkancem. Moralna nacela covjeka su nesto sto nema veze sa zakonom (koji je opet vezan za lokalitet i vrijeme). Zakonski gledano (kad vec hoces) kriv sam kad me se osudi sto znaci da zakonski nisam kriv, nemam pojma o cemu pricas i mozemo nastaviti o moralu.

17 godina
tnakir kaže...
BlueMax kaže...

Uzmimo Biebera - lik je po meni uzas, ali cinjenica je da postoji trziste na kojem se taj lik prodaje. Jel on zasluzuje toliko zaradjivati? Po meni ne. Po nekoj curki da.

umjetnost je takva tema u kojoj nemos uspoređivat, pogotovo muzika. uvik ce se nac neko kome je taj mali smrad super, nekom drugom je on za povratit.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice