Stop krivotvorinama i piratstvu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 119.710
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Stop krivotvorinama i piratstvu

Meni ni kava više ne pomaže. {#}

{#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
14 godina

Meni nije jasno sto vas sve toliko muci to piratstvo?Te akcije unistavanje pirata,kaznjavanje malih ljudi sto imaju crackirani Angry Birds na nekoliko godina zatvora....Ma hebote onaj kreten pobio preko 70 ljudi i moze dobiti MAXIMALNO 22 godine zatvora(ako se ne varam),a za skidanje jedne mp3-ice hoce ti kozu sa tjela oderati!

Presera..aju se sa tim kaznama i umjetnici i drzava,sve je to bilo prije i nitko nije propao(umjetnici....)zbog piratstva.

Jasno da treba smanjiti cjene i uciniti svima nama dostupno sve!Naravno da ce sada biti hrpa "savjesnih" koji ce me popljuvati,ali prije nego sto to ucine neka mi objesne nprm:Zasto su Ruski kljucevi za Battlefield 3 puno jeftiniji od EU ???Jasno da drzava uzima danak,dizuci cjene nerealno i time SAMA ONA POTICE PIRATSTVO!

Sve u svemu:Ja se divim Hakreima koji to omogucavaju,jer su zaista suvremeni Robin Hood-ovi!

A ovi svi "savjesni" idemo TD!{#}

Moj PC  
10 1 hvala 0
16 godina
Re: Stop krivotvorinama i piratstvu
Milka30 kaže...

Meni nije jasno sto vas sve toliko muci to piratstvo?Te akcije unistavanje pirata,kaznjavanje malih ljudi sto imaju crackirani Angry Birds na nekoliko godina zatvora....Ma hebote onaj kreten pobio preko 70 ljudi i moze dobiti MAXIMALNO 22 godine zatvora(ako se ne varam),a za skidanje jedne mp3-ice hoce ti kozu sa tjela oderati!

Presera..aju se sa tim kaznama i umjetnici i drzava,sve je to bilo prije i nitko nije propao(umjetnici....)zbog piratstva.

Jasno da treba smanjiti cjene i uciniti svima nama dostupno sve!Naravno da ce sada biti hrpa "savjesnih" koji ce me popljuvati,ali prije nego sto to ucine neka mi objesne nprm:Zasto su Ruski kljucevi za Battlefield 3 puno jeftiniji od EU ???Jasno da drzava uzima danak,dizuci cjene nerealno i time SAMA ONA POTICE PIRATSTVO!

Sve u svemu:Ja se divim Hakreima koji to omogucavaju,jer su zaista suvremeni Robin Hood-ovi!

A ovi svi "savjesni" idemo TD!{#}

Jer su rusi u prosjeku puno siromašniji od europljana.

4chan ≫ Reddit ≫ Memebase ≫ 9fag Prodajem PC iz profila za 2600kn
17 godina
syncmaster245b kaže...

Po tom pitanju bi trebalo okrenuti pilu naopako.

Zelis da kupim tvoj album na slijepo? Super, ali ako nisi prodao 100 000 primjeraka u 6.mjeseci, vracas ljudima pare.

Tolika hiperprodukcija smeca je isto tako neodrziva kao i ovolika stopa piratstva. Tko stiti mene po tom pitanju? ZAMP?

Upravo to tko štiti kupca od toga da neće dobiti smeće. A dušebrižnici idu toliko daleko da čak i prodaju kupljenih orginala koje više ne koristite smatraju piratstvom. Npr. dogovorite se sa recimo 10 prijatelja i zajedno kupite film. To se isto smatra piratstvom.

13 godina
protjeran

Jedini način smanjenja piratstva, ali ne i konačnog kraja istog je naravno smanjenje cijena određenih usluga. Najviše se to po meni odnosi na filmove - koji nisu definirani i koji nemaju svoj servis, iz razloga što je to sve creme de la creme i beru pare preko distribucije filmova u kinu i onda poslije to uredno naplaćuju u raznim medijskim verzijama (DVD, BluRay). Hoće li zaživiti takav servis, gdje bi se recimo film plaćao nekih 5 dolara, neki stariji naslovi možda i manje jako je teško za pretpostaviti, no znam da glazbena industrija, pogotovo industrija EDM-a (Electronic Dance Music) omogućuje po meni kupnju traka po ok cijenama.

Sličnu temu sam i ja pokrenuo oko kupnje takvih proizvoda ( sa Beatporta, iTunesa i sl. ) gdje su cijene od 1.49$ pa do 2.49$ za jednu traku (Beatport) skuplje od iTunesa gdje je 0.99$. Ja ih na taj način kupujem jer sam i sam jedan od producenata i tim načinom supportam svoje kolege. Raspodjela je bezobrazna i sav profit ne ide njima, no dolazi novi servis imena Gimmify, koju podupire naš poznati producent Boris Đurđević (Eric Destler) - jer omogućuje prodavanje pjesama bez POSREDNIKA record labela, što omogućuje maksimalan profit, a uz to je i dobar način borbe protiv pirata.

Igre se lagano definiraju, nisam previše upućen no imaju i oni svoje servise, recimo Steam gdje se određeni naslovi mogu kupiti za 20$, ekskluzive su vjerojatno skuplje, no postoje i mnoge igre koje se za relativno malo novca mogu kupiti.

Idemo na software. Skupi su. Recimo prosjek cijena softwarea za produkciju je oko 200$, a nerijetko se dogodi da se osim glavnog softwarea za rad koji stoji od 100$ pa do 500$ skoro uvijek dolazi obveza kupnje i dodataka, i to sve ide u nebesa.

Definitivno sam za smanjenje piratstva, ali oni koji to na silu provode dobit će samo kontra efekt. Smanjenje cijene proizvoda i dobar sistem prodaje bi vjerujem i hardcore pirate omekšale i navelo ih na kupnju nekog proizvoda.

Pozdrav!

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Milka30 kaže...

Zapravo, umjetnici i država uberu najmanji dio kolača. Najveći dio odlazi u džepove izdavačkih korporacija, njihovih odvjetnika i lobista. Koji onda rade na sastavljanju i usvajanju još rigoroznijih zakona.

14 godina
neaktivan

Koliko je prosjecnog amerikanca briga na koji nacin on placa gorivo 6 kn a ja 12kn toliko je mene briga sto on igru, film ili album placa 100 kn a ja koliko struje potrosim. Nametanje nekog osjecaja krivnje, moralne odgovornosti i slicnih gluposti kod mene jednostavno ne prolazi. Kad jedan veliki parazit kuka kako mu netko nesto uzima jedina emocija koja se u meni budi je smijeh uz odobravanje. Sta je original a sta laznjak?

2 0 hvala 0
17 godina

Ma da, onda nek vam mame i tate rade besplatno. Sto je njihov rad bolji / vazniji / vredniji od rada muzicara, developera, umjetnika i slicno?

Jednostavno priznajte - skrt sam, ne postujem nikog, pohlepan sam, Balkanac sam i to je to.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 10:39 (tnakir).

8 3 hvala 1
13 godina
protjeran

Kao što sam već spomenuo, jako mali dio cijene CD-a zaista ide glazbeniku i umjetniku. Ne vidim potrebu za takvim podmetanjima i izvrtanjima.

0 0 hvala 0
17 godina
Langsdorff kaže...

Kao što sam već spomenuo, jako mali dio cijene CD-a zaista ide glazbeniku i umjetniku. Ne vidim potrebu za takvim podmetanjima i izvrtanjima.

Ma ja se referiram na ove sto kazu da zasto bi placali kada mogu dobit besplatno.

Sto se tice same glazbene industrije, tu su sami glazbenici krivi. Nek bojkotiraju odredjene managere i zastupnike pa ces vidit promjene.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma da, onda nek vam mame i tate rade besplatno. Sto je njihov rad bolji / vazniji / vredniji od rada muzicara, developera, umjetnika i slicno?

Jednostavno priznajte - skrt sam, ne postujem nikog, pohlepan sam, Balkanac sam i to je to.

Zaista ne znam koji dio mog posta ne razumijes. Koliko je amerikanca briga za mog mamu i tatu toliko je mene briga za njihovog. Drzava cija se ekonomija zasniva na krvavom piratstvu, ratovima i gladi meni namece neka moralna pravila?

Svakom hrvatskom developeru ili umjetniku (nabroji nekog molim te) zelim puno uspjeha u njegovom radu i ne piratiziram ih (valjda zato jer ni ne postoje).

A ovo "Balkanac", da, Balkanac sam i kakve to veze ima s temom? Kao da su Balkanci idejni zacetnici i pokretaci svjetske piratizacije. Po pohlepi i nepostivanju drugog bi se puno njih trebalo staviti ispred Balkanaca.

Jednostavno priznaj - tup sam, ispran mi je mozak, pohlepan sam, Balkanac sam, imam izvrnuta mjerila vrijednosti, ne postujem sam sebe (cim svoje balkanstvo smatram manom) i jos puno toga.

14 godina
tnakir kaže...

Ma gledaj,nije to stvar o Balkanstvu,škrtosti itd...Stvar je u tome sto se to u zadnje vrijeme pocelo kaznjavati gore nego da si ubio covjeka.

Sto se tice pjesama;Pa hebo ga ti placalo se uvjek cc. 460 KN za autorska prava pjesama koje ce se izvoditi u tvojim svatovima,jos prije su

vlasnici sala placali to za svake svatove,no to su sada onda promjenili da mladenci placaju.Televizija,Radio...placaju autorska prava od kada 

ja znam za sebe-a mi placamo RTV preplatu+ nekakve radijske frekvencije......Znas li koliko je to novaca,kada se sve to zbroji?

No,naravno suvremeni kapitalizam pritisce nas sve i sisa nam svaku paru koju mukotrpno zaradimo.

Igrice-Jednostavno receno,onaj koji zeli kupiti orginal,taj ce ju i kupiti,pirat ce se morati zadovoljiti sa single playom ili multiplay po nekakvim

sugavim serverima!

Ma moze se o tome pricati u nedogled,ali cinjenica je da su svi oni i predobro placeni i nisu gladni i da nitko nikada nije propao zbog piratstva!

Ne poticem piratstvo-ali mu se divim!

14 godina
neaktivan

Jedan od najvecih problema zašto neću kupiti orginal CD od recimo Jethro tulla je zato što će pare otić  Josipoviću i ZAMP-u, neće oni dobit ni 50 centi od tih para.

Cura i njezin stari mi se bavi glazbom i jako dobro znam kako to funkcionira. Ljudi ne žele radit ništa osim gaža jer jedino tu ima love.

HRT-u ne plačam pristojbu jer im nedam pare, ne gledam to sranje, DreamBox. Milijun puta su mi dolazili solit pamet, svaki put su odhebali.

Fora je u tome da imamo para i tih 70kn nam nije ni najmanji problem, mala mi stalno kenja da nisam normalan s time. Možda, al neću plačat nešto što ne koristim.

Svaki mjesec uplatim nešto love za nezbrinutu dijecu (sam sam dijete bez roditelja) što dokazuje da nisam škrt.

Stvar je u tome da se uopce ne radi o novcu, radi se o legalnoj pljački koju ne podržavam.

http://www.geekcro.herobo.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 11:12 (bojcha).
Moj PC  
2 0 hvala 2
17 godina
BlueMax kaže...

1. Zaista ne znam koji dio mog posta ne razumijes. Koliko je amerikanca briga za mog mamu i tatu toliko je mene briga za njihovog.

2. Svakom hrvatskom developeru ili umjetniku (nabroji nekog molim te) zelim puno uspjeha u njegovom radu i ne piratiziram ih (valjda zato jer ni ne postoje).

1. Tako cemo naprijed... svaka cast... Ako zelis promjene, pocmi od sebe.

2. Da, nisi skinuo npr Serious Sam, nisi skinuo album TBF-a i slicno... da... bas da...

16 godina
neaktivan

Izricito tvrditi da je piratluk=kradja je nemoguce.

Kao krajnji korisnici mi nikad nismo kupovali muziku,.... vec samo nosace istih (LP, CD, VHS,....) stoga se moze smatrati da je piratizacija kradja.

Kradja znaci nekome uzeti nesto nasilno bez njegovog dopustenja, kopiranjem softwarea (piratizirati)  ne krademo i ne ostecujemo apsolutno nikoga zato sto je taj objekt  idalje u njegovom vlasnistvu, stoga to nije kradja.

I tako u krug.

Kako nas nasa drzava (ZAMP) smatra lopovima i uzima dio novaca na svakom CD-u,DVD-u, USB-u,.....teoretski mi smijemo kopirati muziku (downloadati)zato sto smo je vec platili.

Internet otvara jedno kompletno drugu sferu trgovanja i smatram da treba proci mnogo vremena za stvaranje novih definicija trgovine.

Filmovi/igre/muzika se nikad nije mogla kupovati poput drugih proizvoda- nikad nije bilo prilike ih vratiti ukoliko vam se ne svida nako sto ih probate. (ajde, povremeno se pojavi pokoji demo) Torrenti i sl. (meni) tome i sluze; ako mi se nesto zaista svidi nakon sto sam skinuo sa neta to i kupim (u vecini slucajeva :p).

Postoji nebrojeno mnogo studija koje pokazuju da se prodaja muzike i igara povecala zahvaljujuci file shareingu.

Mislim da ovdje nije stvar u sprjecavanju piratluka, nego povecavanju kontrole informacije (malo teorije zavjere :D).

0 0 hvala 0
17 godina
captain_soap_McTawish kaže...
ATIRade kaže...

Odlično!

68 osoba misli da su cijene previsoke. 6 smatra da nisu.
71 osoba smatra da treba smanjiti cijene.

Ja nigdje nisam rekao da cijene ne treba smanjiti, već upravo suprotno smatram da su neke stvari preskupe. Ja sam samo rekao da previsoke cijene nisu opravdanje za piratstvo. Ako ti je cijena previsoka nećeš kupiti film i  to je to.

Ti fantaziraš i to je to.

Te usporedbe filmova i igara sa kupnjom auta su sranje i ništa drugo. Zar kupiti jedan muzički CD treba biti smatran vražijim LUKSUZOM!? Zar retardirane isčupane sadržaje iz igara/dvije mape i jedna puška(DLC) treba smatrat LUKSUZOM i opravdavat da ako nemaš novaca nećeš igrat jer je to LUKSUZ. To nije luksuz, to je pohlepa izdavača kojeg zaboli kujac za svih pa i one koji iz nekkog retardiranog razloga, (osim ako ne zarađuju na tome) brane tu bljuvotinu zvanu DLC!!

Za cijene hardwarea, (ma svega živoga u ovoj syebanoj državi) nema potrebe niti ulazit u diskusiju jer je to daleko od retardacije i pohlepe.

Prijatelj mi, radi i živi u njmačkoj i ima plaću oko 2800 €! Hranan mu nije skuplja nego ovdje, za režije se ne sjećam šta mi je rekao i njega igra košta 50€. Pa tko je tu lud?

Sjećam se kada je izašao MW2 na stranom foumu sam bio u raspravi i kada sam ljudima spomenuo cjenu od kakvih 90$, (tad je dolar bio kakvih 5.2) i rekao jednu realnu plaću od 3500/4000 kuna, (ma puno sam i rekao), ljudi su se zgražali i čudili.

On sa boljim primanjima kupi praktički dvije igre po cjeni jedne u ovom sranju u kojem živimo

ššššš - možda su u šumi
17 godina

Jako puno ljudi na ove priče o pirateriji i skidanju s interneta jednostavno kaže "ako neće da se to kopira i skida zašto su uopće stavili na internet".

Tolika je razina razumijevanja večine u Hrvatskoj i regiji. Ne zamaraju se time tko je stavio na internet (jel to autor, autori ili neko drugi) jer ih ni ne zanima.

Zašto? Pa ajd nađite vi meni među prosječnim hrvatskim građanstvom osobu koja nema više problema i većih problema nego što je razmišljanje o skidanju pjesme koju hoće ćuti ili filma kojeg hoće pogledati da se malo opusti i makne od svakodnevnih problema jer vremena za kino (ili pak kina u blizini) nema.

Prodajem RAGE za PS3: http://www.bug.hr/forum/topic/igre-accounti-igrama/prodaja-igra-rage-playstation-3/129629.aspx?page=0&jumpto=2529211&sort=asc&view=flat
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...
BlueMax kaže...

1. Zaista ne znam koji dio mog posta ne razumijes. Koliko je amerikanca briga za mog mamu i tatu toliko je mene briga za njihovog.

A i ti ga piliš....

Benzin je skoro 12 kuna, hrana je smješno skupa, svaki dan sve poskupljuje, država je "u banani", (tm by Ivo Sanader, sva prava pridržana), moram sada sjest u šlepera i ići vozit za Irak jer ovdje nemam nikoga na vlasti da me zaposli u neku kvalitetnu firmu di neću vozit 4 mjeseca i dobit 2000 kuna od predviđenih 24 000).... i onda bi ja još trebao misliti i sekirati se dali je David Smith u Americi dobio plaću i dali ima za platit režije!! To me uopće ne zanima, gledam sebe, obitelj i prijatelje i ako misliš da će neko suosjećanje nešto promjenit gadno se varaš!!

Šta, ti se sekiraš zbog Pastora Pelulana, (Asocijacija Pastor Maldonado {#}) iz Venezuele šta mu je plaća snižena ili šta već?!? Nemoj fantazirat molime te!

A i te priče "Pohlepni Balkanac", "Balkanac bi sve đabe" i slično mogu samo pilit mala djeca kojoj je to netko tko misli da je cijeli svijet pošten, a Balkan retardiran i pohlepan rekao. Jer ona nemaju pojma. Pogledaj Capitalism: A Love Story pa vidi šta je pohlepa, krađa i slične stvari..... Nije to samo kod na "pohlepnih balkanaca..."

I vidim sve ove hakerske grupe šta rade crakove i slične DVD ripove..... pa skoro bi rekao da je 98% članova pohlepnih balkanaca! CCCCC

ššššš - možda su u šumi
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 12:18 (doktor1).
13 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Ma ja se referiram na ove sto kazu da zasto bi placali kada mogu dobit besplatno.

Ma na žalost ništa nije besplatno. Moraš platiti internet flat + brzinu koja je cijena daleko veća kod nas nego u svijetu. Zašto ISP ne daje naknadu za autorska prava kao što to radi ZAMP na cd i HDD

i tako će biti svi sretni i zadovoljni. Više se resursa potroši na borbu protiv piratstva nego što se ono smanji. Ako ih nisu dosta sve ove naknade koje se plaćaju onda su pohlepni. Ako netko skine film sa interneta i sad mu se to onemogući ne znači da bi ga odmah kupio.

13 godina
neaktivan

kad cijene softvera muzike srezu napola piratstvo ce se smanjiti nikako drugacije 

kame hame haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ja mislim da vam je kolega Doktor1 sve to doktorski objasnio,zato dječice ne tamburajte gluposti nego pročitajte njegova dva posta i sve će vam biti jasno.

Stvari se ne minjau tu na forumu.

Ali da je sve preskupo,je,s obzirom kolika su mjesečna primanja hrvatskih radnika.Te gluposti što nam serviraju mediji prolaze kroz gore filtere nego ljekovi koji se puštaju u prodaju.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...
tnakir kaže...

A onda si kupi best of <upisi ime izvodjaca> i eto ti.

Jedini problem s ovime je to kaj za taj best of izvođač treba imati nekoliko albuma iza sebe.

Po meni je veći problem što izdavačevo viđenje najboljih pjesama nije isto kao i slušatelja.

Tebi su možda baš one najpoznatije smeće, a voliš one koje su manje poznate i neće se naći na best of kompilacijama

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
BlueMax kaže...

2. Svakom hrvatskom developeru ili umjetniku (nabroji nekog molim te) zelim puno uspjeha u njegovom radu i ne piratiziram ih (valjda zato jer ni ne postoje).

2. Da, nisi skinuo npr Serious Sam, nisi skinuo album TBF-a i slicno... da... bas da...

1. Kmetovski mentalitet. Riba smrdi od glave. Promjene kakve ja zelim ne ostvaruju se pusenjem supljih prica i kvazimorala. Upravo suprotno. Svoj naci razmisljanja apsolutno si pokazao glasujuci za Keruma. I iako si uvidio vlastitu gresku sutra bi opet napravio isto za nekog novog lopova koji ce te uvjeravati da tvoj rad vrijedi onoliko koliko ti on da. Glas za ogledni primjerak lopovluka, nepotizma i brutalnosti kapitalizma s moralnog stajalista je dno dna. 

2. Ne, ne i ne.  S obzirom da skidanje ovih sadrzaja uzimas zdravo za gotovo pretpostavljam da si ih ti skinuo. Serious Sama sam kupio (piratskog, u igraonici ako se dobro sjecam) a TBF i slicni me ne zanimaju. Od oko 1TB glazbe koju imam nema ni jedne jedine domace stvari. Sto se filmova tice, kad slucajno pogledam koji domaci na tv-u zapitam se je li moguce da ljudi koji se skoluju za to i koji, u hrvatskom slucaju, trose moju lovu, snimaju takva sra*nja. Ko ce meni nadoknaditi materijalnu i duhovnu stetu sto placam Jeleni Rozgi svaki put kad kupim CD za snimanje fotografija svog sina. Sistem nije posten i nikad ni jedan nece biti. Traziti postenje uklapanjem u neki sistem nije moralno nego glupo.

13 godina
neaktivan

Autor ima 3 albuma. Proda 1., 2., i 3. album. Pola godine kasnije napravi novo izdanje best of. I opet nam proda autorska prava na isto. 2 puta kupujemo istu stvar.

Idemo ovako...
1 film 120 kn.
Broj korisnika koji kupe film:     Zarada:
10                                 1200 kn
100                                12000 kn
1000                               120000 kn

Hm... Samo ako 1000 korisnika kupi film zarada je 120000 kn. Hm... koliko korisnika pogleda film u kinu?

Čekaj... pa nije samo 1000 korisnika u cijelom jeb... svijetu kupilo film. Da li je milijun korisnika kupilo/pogledalo film? Kolika je onda zarada?

13 godina
neaktivan

"Angelina Jolie u 12 mjeseci zaradila je 27 milijuna dolara, što je svrstava na prvo mjesto glumica s najvećom zaradom po magazinu Forbesu.

Suprugu Brada Pitta na prvom mjestu slijedi njegova bivša djevojka Jennifer Aniston koja je zaradila 25 milijuna dolara dvjema komedijama "Marley i ja" i "The Baster".

Treća je Meryl Streep s 24 milijuna zahvaljujući prošlogodišnjem ljetnom hitu, mjuziklu "Mamma Mia". Četvrta je Sarah Jessica Parker koja je 23 milijuna dolara dobila zbog filma "Seks i grad".

Peta je Cameron Diaz (20 milijuna dolara), slijede Sandra Bullock i Reese Witherspoon (po 15 milijuna), pa Nicole Kidman i Drew Barrymore (po 12 milijuna) i Renee Zellweger (10 milijuna)."

Ljudi, idemo se boriti za autorska prava. Pogledajte kakve sitnice ovi zarađuju, ajmo im pomoći!!

14 godina
neaktivan

Glazba - youtube. Čak niti ne skidam na disk. Imam favorites i tako bilježim što mi se sviđa slušati.

Igre -  Ne sjećam se kad sam zadnji put skinuo ilegalnu igru. Otkako imam steam njime se opskrbljujem za igre sasvim pristupačno.

Filmovi - Maxtv + HBO mi je uglavnom sasvim dovoljno. HBO on Demand videoteka puna besplatnih filmova ima uvijek dobrih stvari tako da nema potrebe za skidanjem. Jedino ako baš tražim nešto specifično (poput Family Guy) ali zaista rijetko..

Sve se može organizirati da bude legalno no većina ljudi se trudi stvarati nekakve kolekcije filmova, serija i glazbe za koje realno nema niti vremena da to sve pogleda..

14 godina
odjavljen
TracerCPP kaže...

Glazba - youtube. Čak niti ne skidam na disk. Imam favorites i tako bilježim što mi se sviđa slušati.

Igre -  Ne sjećam se kad sam zadnji put skinuo ilegalnu igru. Otkako imam steam njime se opskrbljujem za igre sasvim pristupačno.

Filmovi - Maxtv + HBO mi je uglavnom sasvim dovoljno. HBO on Demand videoteka puna besplatnih filmova ima uvijek dobrih stvari tako da nema potrebe za skidanjem. Jedino ako baš tražim nešto specifično (poput Family Guy) ali zaista rijetko..

Sve se može organizirati da bude legalno no većina ljudi se trudi stvarati nekakve kolekcije filmova, serija i glazbe za koje realno nema niti vremena da to sve pogleda..

onda se promijenila situacija kod tebe,prije mjesec dana si imao legalan softwer i igre samo si priznao da skidas filmove :P

14 godina
neaktivan

To sam ovdje i potvrdio {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.5.2012 13:19 (TracerCPP).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
BlueMax kaže...
tnakir kaže...
BlueMax kaže...
Svakom hrvatskom developeru ili umjetniku zelim puno uspjeha u njegovom radu i ne piratiziram ih.

Da, nisi skinuo npr Serious Sam, i slicno... da... bas da...

Ne, ne i ne. Serious Sama sam kupio (piratskog, u igraonici ako se dobro sjecam).

Tako je.. Šta on hoće kad si pošteno platio 10 kn piratsku igricu?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice