Stop krivotvorinama i piratstvu zaključana tema

poruka: 365
|
čitano: 119.601
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: Stop krivotvorinama i piratstvu
M_dipl. kaže...
ATIRade kaže...

Zarada:

- U2 vrtoglavih 130 milijuna dolara

- AC/DC 114 milijuna dolara

- Beyonce Knowles 87 milijuna dolara

- Jay Z 63 milijuna dolara

I to u jednoj godini... Tako da prestanite srati da vam pirati štete. Ako imate album koji nije sranje na njemu ostvarujete dobit.

http://www.jutarnji.hr/zarada-svjetskih-glazbenih-zvijezda-u-2010---veliki-novac-dolazi-samo-na-turnejama/848452/

A za vlastiti te moral i dostojanstvo nije briga?

Zašto bi ga bilo briga za moral i dostojanstvo?

Jel velike korporacije briga za kupca kad fino smisle reklame i uvale mu proizvod? Boli njih kur... za kupca.

Svaki kupac se žali na cijene jer je to u prirodi kupca, a jedino oni koji kupuju igrice se ne žale na cijene. Malo čudno?

Ako voliš da te guze samo izvoli...

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pod hitno smanjiti cijene.

13 godina
neaktivan
Camalus kaže...

Daj, molim te ne seri. Prvo i glavno činjenica da dobijaju toliku lovu nema veze s tobom, ne ide tebi iz đepa pa se nemaš što žaliti. Oni zarađuju toliko jer mnogi ljudi misle da njihov radi vrijedi njihovih novaca.

Ako te se moral i dostojanstvo ne tiće što nisi već otišao u mafiju. Malo veći rizik, ali barem s lovom nemaš problema. Reći ću ti ja zašto nisi otišao. Nisi otišao jer znaš da možeš nagrabusiti naveliko u tom svijetu. Piratiziraš samo zato jer možeš i jer je trenutno bez posljedica. Nema to veze koliko k'o zarađuje i tuđim ili bilo kakvim moralom. Ne budi licemjer i reci piratiziram jer mogu i boli me kuki za njih. Onda ti ništa nitko neće reći.

Imam pametnijeg posla nego da mi neki razmaženi klinac kojem tata kupuje igrice od 400 kn govori o moralu. Kad ćeš sam zarađivati svoj novac onda odi i soli pamet drugima, ali takvi kao ti jedva da doguraju dalje od kontenjera za smeće.

17 godina
M_dipl. kaže...

Pa dobro, kako ne kužite da je to zakon spojenih posuda?

Imaš izdavače koji cjepkaju igre na dijelove i prodaju DLC-ove po cijenama polovice igre. Prodaju se gluposti (oklopi, mačevi, mountovi, štojaznam) za glupe cijene i ljudi ko ljudi - puše te gluposti. I sad, čemu država ako te ne zaštiti od tih gluposti? Mislim, jedna je stvar demokracija i sloboda izbora, ali otkad je legalno na sitno pljačkati i varati ljude?

Jednostavno - ljudi kuže da ih se mulja i da im se uvaljuju muda pod bubrege i imaju sasvim prirodnu reakciju na to. Također mi nije jasno - svaki čovjek na ovoj planeti želi proći što jeftinije i istovremeno zaraditi što više - otkud sad odjednom čuđenje da ljudi ne bi platili proizvod ako ne moraju? Kada na vagu još dodaš i to da kopiranje nije krađaTM, te da ženu za nekoliko pjesama opale u desecima tisuća dolara po pjesmi, što misliš da možeš dobiti kao rezultat (ne)jednadžbe?

Ili da skratim cijelu ovu litaniju - zašto bi ljude trebalo biti briga za vlastiti moral, kada u startu sa svih strana dobivaju poruke kako za njim nema potrebe - od programera koji ne odrade svoj posao kako spada (ne svi), preko izdavača koji muljaju oko praktično svega u vezi proizvoda koji prodaju (ne svi), do države koja kupca na kraju neće zaštititi (praktično sve)? I opet, kao što sam napisao gore - tko plaća taj lanac? Pa kupac (ne svi :)!

Dakle, još jednom - koji moral i dostojanstvo?

Gledam te!

2 0 hvala 0
17 godina
M_dipl. kaže...
ATIRade kaže...

Zarada:

- U2 vrtoglavih 130 milijuna dolara

- AC/DC 114 milijuna dolara

- Beyonce Knowles 87 milijuna dolara

- Jay Z 63 milijuna dolara

I to u jednoj godini... Tako da prestanite srati da vam pirati štete. Ako imate album koji nije sranje na njemu ostvarujete dobit.

http://www.jutarnji.hr/zarada-svjetskih-glazbenih-zvijezda-u-2010---veliki-novac-dolazi-samo-na-turnejama/848452/

Da, po postovima se vidi da su im moral i dostojanstvo na nivou.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!

2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stop krivotvorinama i piratstvu

Dopustite da primjetim kako zagovornici sveopće kupovine igara uvijek i iznova dođu do prozivanja dostojanstva i morala. Sada još samo da izvuku Hiću i njegovu veselu družinu Nacista pa da tema dođe do kraja životnog vijeka.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

1 0 hvala 0
17 godina
Langsdorff kaže...

Dopustite da primjetim kako zagovornici sveopće kupovine igara uvijek i iznova dođu do prozivanja dostojanstva i morala. Sada još samo da izvuku Hiću i njegovu veselu družinu Nacista pa da tema dođe do kraja životnog vijeka.

Da, mi koji smo legalni i radimo u skladu sa zakonom smo zapravo kreteni, a vi lopovi i licemjeri ste ok. Nice thinking there.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
17 godina
odjavljen
tnakir kaže...
Langsdorff kaže...

Da, mi koji smo legalni i radimo u skladu sa zakonom smo zapravo kreteni, a vi lopovi i licemjeri ste ok. Nice thinking there.

Definitivno je ljepše i ugodnije držati se zakona i živjeti po moralnim principima .Definitivno je bolje kupovti multimediju , ne švercati se u tramavju , ne koristiti studentske stipendije ako ti nisu neophodne za golo preživljavanje , ne koristiti lažna bolovanja , prijevremene penzije , ne raditi kako treba a primati plaću iz državnog proraćuna , ne biti lažni branitelj , korumpirani političar ili menađer ,ne prelaziti pješački prijelaz na crveno svjetlo , moliti se Bogu barem jednom tjedno te poštivati roditelje ...ne lagati te pomagati starim i nemoćnim.

Možda bi tada i pale cijene {#} . 

17 godina
neaktivan

U meduvremenu....

ASIA SOFTWARE PIRACY COST $21B IN LOST SALES 

Chinese firms and consumers spent an average of $542 for a new computer but spent less than $9 in legal software programs to run it, the report said. 

i , meni licno je pomalo cudno...

Globally, China had the second-highest commercial losses from software piracy -- at $9 billion -- and is set to overtake the United States, the report said, even as the legal U.S. software market remains many times bigger than in China.

Kako ce oni sprovesti ACTA, PIPA i(ili) SOPA u Aziji?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Rekao bih da 90% pirata čini mladež koja se još uvijek obrazuje, pa stoga ni ne zarađuje. Oni samo žele što i svi njihovi vršnjaci - dobru glazbu, dobar film i dobru igru. Pozivanje na moral kod njih neće upaliti jer je za njih imerativ biti upoznat sa najnovijom glazbom, filmom ili igrom. Ostalih 10% su povremeni pirati koji od posla, obitelji i ponekog hobija, nemaju vremena piratizirati. Uostalom neko se uvijek poziva na moral kad mu to odgovara.

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
ATIRade kaže...

Imam pametnijeg posla nego da mi neki razmaženi klinac kojem tata kupuje igrice od 400 kn govori o moralu. Kad ćeš sam zarađivati svoj novac onda odi i soli pamet drugima, ali takvi kao ti jedva da doguraju dalje od kontenjera za smeće.

Kažeš da su moji argumenti sranje, no koliko vidim tvoji nisu ništa bolji. Nema veze koliko zarađuješ, ti si dužan platiti proizvod isto kao i svatko. U ovoj temi nisi dao nikakav konkrentan razlog zašto je piratstvo opravdano.

Twitter- @capttawish Linux/GNU live forever.
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 13:16 (captain_soap_McTawish).
15 godina
neaktivan
Mile 74 kaže...

Rekao bih da 90% pirata čini mladež koja se još uvijek obrazuje, pa stoga ni ne zarađuje. Oni samo žele što i svi njihovi vršnjaci - dobru glazbu, dobar film i dobru igru. Pozivanje na moral kod njih neće upaliti jer je za njih imerativ biti upoznat sa najnovijom glazbom, filmom ili igrom. Ostalih 10% su povremeni pirati koji od posla, obitelji i ponekog hobija, nemaju vremena piratizirati. Uostalom neko se uvijek poziva na moral kad mu to odgovara.

Bravo....pogodio si u srz......

Ovo bi mogao biti i zakljucak teme...

Double TU

{#}{#}

13 godina
protjeran
tnakir kaže...
Langsdorff kaže...

Oprosti, ali - sve igre koje igram sam najnormalnije kupio. Tak da, hvala na ad hominemu.

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.
17 godina
Langsdorff kaže...
tnakir kaže...
Langsdorff kaže...

Oprosti, ali - sve igre koje igram sam najnormalnije kupio. Tak da, hvala na ad hominemu.

A non stop se zalazes za piratstvo. Ne kuzim?

13 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Langsdorff kaže...
tnakir kaže...
Langsdorff kaže...

A non stop se zalazes za piratstvo. Ne kuzim?

Nitko se ne zalaže za piratstvo, zalažemo se za niže cijene igrica.

Iako ima i onih koji se zalažu za autorska prava i najglasniji su na forumu pa skidaju igrice preko torrenta.

15 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Nitko se ne zalaže za piratstvo, zalažemo se za niže cijene igrica.

Iako ima i onih koji se zalažu za autorska prava i najglasniji su na forumu pa skidaju igrice preko torrenta.

OFFTOPIC:

po 1000 i prvi put igrica je tetris, pacman isl. , MOH, COD , BF , Warcraft isl. su igre.

13 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...

U ovoj temi nisi dao nikakav konkrentan razlog zašto je piratstvo opravdano.

Zašto bi opravdavao piratstvo kad sam protiv njega? Poanta teme je bila otkriti razlog tolikog piratstva i kako mu stati na kraj. Mislim da je rješenje smanjiti cijene

i učiniti igrice pristupačne svima.

13 godina
neaktivan
woodgamesfx kaže...

OFFTOPIC:

po 1000 i prvi put igrica je tetris, pacman isl. , MOH, COD , BF , Warcraft isl. su igre.

Hvala na obavijesti! Budem zapamtio ako ću sudjelovati u nekom kvizu.

13 godina
protjeran

I šta je loše u piratstvu? Pa do sad nisam kupio ni jednu igru u životu osim Battlefielda 3 jer je MP odličan. Oni koji imaju love onda nek kupuju igre i potroše par tisuća eura, umjesto da si tu lovu ulože u npr. novi PC. Ima puno sirotinje u HR i koji si ne mogu priuštiti igru, normalno da će skidat. E developerima sigurno neće smetati to što malo love izgube zbog piratstva, i ovak već imaju dosta.

I want to taste you but your lips are venomous poison You're poison, running through my veins
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 13:39 (AMD Phenom II X4).

0 4 hvala 0
14 godina
AMD Phenom II X4 kaže...

I šta je loše u piratstvu? Pa do sad nisam kupio ni jednu igru u životu osim Battlefielda 3 jer je MP odličan. Oni koji imaju love onda nek kupuju igre i potroše par tisuća eura, umjesto da si tu lovu ulože u npr. novi PC. Ima puno sirotinje u HR i koji si ne mogu priuštiti igru, normalno da će skidat. E developerima sigurno neće smetati to što malo love izgube zbog piratstva, i ovak već imaju dosta.

Par tisuca eura o cemu ti? 

Nemoraš kupiti svaku igru 2 dana nakon izlaska.

A sa tim kompom kojeg imas nemozes reci da nemas para pogledaj moj komp, nije nista posebno ali nogu kupovati igrice samo moras malo čekati i pratiti akcije.

Isto tako neces kupiti novu graficku isti dan cim izade nego ce svatko pametan pricekati mjesec dva da malo padnu cijene.

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
15 godina
neaktivan
ATIRade kaže...

Hvala na obavijesti! Budem zapamtio ako ću sudjelovati u nekom kvizu.

OFFTOPIC:

Ajd super, inače to ti spada u istu kategoriju kao da recimo kažeš filmić za neki blockbuster i šaljivi kučni video, kao ono sve je to ista kategorija,  kužiš s time se vrijđa cijela struka i pokazuje neinformiranost. 

Eto pošto su se oko igra/igrica vodile žučne rasprave , tamo negdje prije 10-15 godina vidim da se još tu i tamo pojavi pokoji nsporazum.

17 godina
neaktivan

Nema nesporazuma i na riječ "igrica" su slabi samo oni koji nemaju pametnijeg posla u životu.

Igrica, igrica, igrica, igrica, igrica!

Raptr - dannyhr | Xfire - dannyhr | Steam - danny_hr | XBL - DannyHR | Twitter - @danny_hr

9 2 hvala 0
14 godina
neaktivan
Brian kaže...
Camalus kaže...

Daj, molim te ne seri.

Kulturan si! prvo poradi na vlastitoj kulturi pa onda pričaj o moralu.

Pa šta ne vidiš odgovor kolege ispod. Ja sam ti razmaženi klinac kojem starci kupuju sve i moja budućnost je kontejner. Tako ti je to kad mi roditelji rade da bi ja mogao igrat i nemaju vremena za odgoj.

ATIRade kaže...
Camalus kaže...

Nemoj se zavaravati. Nemaš pametnijeg posla jer da imaš ne biš odgovarao budućem smetlaru, zar ne? Ignorance is bliss.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 14:58 (Camalus).
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...
Langsdorff kaže...

Koga ti to nazivaš LOPOVOM i LICEMJEROM???Znaš li ti uopće što si rekao?Nisi baš dite i nemoj pričati gluposti.A ti si kao teška legala pa pametuješ.Ti kao nisi ništa skinuo u svom životu jel tako?Pfff kao da ti virujem.

So say We All
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 16:00 (skyreeper).
17 godina
Danny_HR kaže...

Nema nesporazuma i na riječ "igrica" su slabi samo oni koji nemaju pametnijeg posla u životu.

a ti kao imas pametnog posla...

It's not who u are, it's who u know.
15 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Znači po tebi multimulijunski vrijedan naslov, koji iz sebe vuče cijelu vojsku developera (koncept artisti, voditelji, programeri, testeri, sound artisti etc. you name it )  u igračoj industriji ti epitetiraš sa igrica, zbilja vrlo odvažan komentar.

Inače tetris i pacman sam naveo kao sinonime , a ne kao klasike.

Evo jedan članak , novijeg datuma ( na tu temu ) :

http://gamereport.tportal.hr/95399/Igre-ili-igrice.html

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.5.2012 16:37 (woodgamesfx).
15 godina
neaktivan

kad me frend prekine u sred priče da mi kaže da nisu igrice nego igre, i svaki put se krene objašnjavati zašto, najradije bi mu iskopao oba oka... kog briga za terminologiju, pričamo o istoj stvari..

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...

Joj daj ne radi problem tamo gdje ga nema. Terminologija je takva kakva jest. Ista je stvar, ako ti srce želi zovi to igrama, grafičke koje ti omogućuju igranje nek ti budu karte, a jedan od najvažnijih predmeta u novčaniku nek ti bude kreditna karta, itd.

Činjenica da se radi o multimilijunskom biznisu nije anulirana terminom "igrice".

Ne, ne i ne, problem je u percepciji i pogrešnom navođenju, a zašto tako mislim več sam obrazložio.

Zanima me kako bi gledao na to da se recimo spomenuti Rat i Mir nazove knjižicom ?

nine kaže...

kad me frend prekine u sred priče da mi kaže da nisu igrice nego igre, i svaki put se krene objašnjavati zašto, najradije bi mu iskopao oba oka... kog briga za terminologiju, pričamo o istoj stvari..

To je stvar reagiranja, ali ne stvar ispravnosti , prijatelj je u pravu. 

0 2 hvala 0
15 godina
neaktivan
M_dipl. kaže...
woodgamesfx kaže...

Da je jezična konvencija takva ne bi me smetalo.

Nije to sad rasni, etnički ili rodni termin da može biti tumačen kao uvredljiv, čovječe, to je najnormalniji svakodnevni termin koji je neutralan po svojoj naravi.

Ja imam drugačije mišljenje i ja to ne prihvačam. 

1 0 hvala 0
15 godina

http://www.scribd.com/doc/93891327/Hammond-File-Sharing-Leak

http://www.monitor.hr/vijesti/piratsko-skidanje-glazbe-ne-ugrozava-nego-povecava-prodaju/202720/

manje cijene i ljudi ce vise kupovati, a sad piratstvo steti losim proizvodima ili poludovrsenim . Jer ljudi probaju, vide da im se ne svidja i ne kupe.

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice