Plasma ili lcd , sto kupit ?

poruka: 26
|
čitano: 18.560
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Postovanje ljudi..

Odlucio sam kupit televizor.

Lutajuci  bespucima interneta u potrazi sto je bolje naisao sam na jednu zanimljivu stranicu.

Pratim je vec duze vrijeme i cini mi se da je za sada jedina koja prati HD tematiku, ono da je specijalizirana za takvo sto ?

Stranica je nekomercijalna i u potpunosti nezavisna.

Ljudi testiraju razne televizije, satelitske receivere , hd opremu opcenito.. 

danas je bas izbacen vodic za plasma i lcd ekrane ..

Dali ima jos neka stranica slicnog sadrzaja ?

http://hdtelevizija.com/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Plasma ili lcd , sto kupit ?

Imaš stranica na engleskom o tim temama, samo Googlaj malo.

Inače, ja sam nekako više za LCD ekrane visoke razlučivosti (koji su u zadnje vrijeme dostigli plazmu sasvim u kvaliteti slike) jer su plazme malo preosjetljive za moj ukus zbog tih plinova unutra Neodlučan

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
17 godina

slažem se. I ja sam preosjetljiv zbog plinova. Osobito ako jedem kuhana jaja i kupus Cool

17 godina
neaktivan
Dado_ZG78 kaže...

Imaš stranica na engleskom o tim temama, samo Googlaj malo.

Inače, ja sam nekako više za LCD ekrane visoke razlučivosti (koji su u zadnje vrijeme dostigli plazmu sasvim u kvaliteti slike) jer su plazme malo preosjetljive za moj ukus zbog tih plinova unutra Neodlučan

plazme su po meni slabije po kvliteti slike od lcd
ja imam samsunga i odlican je
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Pa opće je poznato da se LCD i Plasma ne mogu uspoređivati. Koliko je napredovao LCD toliko je i Plasma. Plasma je definitivno bolja po kvaliteti slike, no kvaliteta se uvjek plaća. Tako da je vijek Plasme dosta kraći nego LCD-a, isto tako Plasma više troši e. energije. To su neke od "prednosti" LCD, a ostatak je na drugoj strani, strani Plasme

17 godina
protjeran
matej.zivko kaže...

Pa opće je poznato da se LCD i Plasma ne mogu uspoređivati. Koliko je napredovao LCD toliko je i Plasma. Plasma je definitivno bolja po kvaliteti slike, no kvaliteta se uvjek plaća. Tako da je vijek Plasme dosta kraći nego LCD-a, isto tako Plasma više troši e. energije. To su neke od "prednosti" LCD, a ostatak je na drugoj strani, strani Plasme

Ono sta sam ja vidio,LCD ubija plasmu
Plasma ima pretamnu sliku kao da sam u mraku..
Kvaliteta se uvijek placa Lol
LCD-i su skuplji od Plasma! ^^

Bolje biti pocetnik nego n00b
16 godina
neaktivan

Plazma ima bolju sliku, pogledajte neke scene u filmovima koje su snimljene navečer - na LCD-u se jedva vidi razlika iumeđu čovjeka i ormara, dok to plazma uredno prikaže. Boje su kvalitetnije na plazmi, pogledajte ljudsko lice na LCD-u i plazmi. Kad uspoređujete istu sliku na više televizora u nekim velikim trgovačkim lancima kao TechnoMax onda prije saznajte koga ta tvrtka zastupa. Konkretno, Technomax zastupa Philips i siguran sam da su na njihove televizore stavili kvalitetniji signal jer na njima najviše zarade. Plazma troši više struje, to je njezin nedostatak, i više se grije, tako da ima ventilator sa stražnje strane, dok ga LCD nema i zato je tiši. Plazme pate od zaprživanja slike - ako danima gledaš HRT1 onda bi se taj logo mogao upržiti u ekran i postojati kada gledaš neke druge programe. Danas plazme imaju vijek trajanja oko 100.000 sati. Samo su prve generacije imale trajanje oko 20.000 sati.

LCD uglavnom dolazi s više piksela, ali ako kupujete veličinu 32 inča onda FullHD nema nikakvog smisla jer se razlika između HDready i FullHD uopće ne vidi s normalne udaljenosti (jedino ako se telkač gleda s metra udaljenosti). Kažu da se razlika ne vidi niti na 37 inčnim LCD-ima.

Eto.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ma šta će ti plasma ili lcd, uzmi dobri stari crt i nemaš problemaSmijeh

imaš gore temu tog tipa pa malo pročitaj

17 godina
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.11.2008 8:32 (Chaky).
17 godina
neaktivan

Današnje plazme su deklerirane na više ni manje nego 100000 sati rada, dok je LCD za samo 60000, tako da prića o dužem vijeku LCD-a pada u vodu. Ako dođeš u Technomaxa i pitaš koja je najbolja televizija u ponudi će ti uvik reć Philips serija 9000 koja za veličinu 37'' dođe 22000kn, a najbolji Panasonicov model plazme od 42'' koja je daleko bolja od tpg Philipsa dođe 14500kn, pa ti razmisli šta bi prije uzeja.

Nikon F90X, Nikon F100, Nikon D300, Tokina ATX Pro 270 28-70 1:2.6-2.8, Sigma APO Macro 70-210 1:3.5-4.5D, AF Nikkor 50mm 1:1.8, Sigma EX DC MACRO 18-50 1:2.8 HSM, Metz 50 Mz-5, Metz 70 Mz-5, Nikon SB-800 http://www.fotoklub.info/forum/index.php
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

plasma po kvaliteti slike pojede za doručak lcd i to je defakto istina.imate google pa provjerite isto tako možete sami otići u dućan i uvjeriti se u to.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ja imam lcd(sony bravia) a bratić mi ima plazmu(philips viera)i razlika se ni ne vidi.

ZLAJA
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada govorimo o plazmama, Pioneer i Panasonic odskacu u kvaliteti po svim parametrima od ostalih proizvodjaca.

Mozda je slika tamnija i cini se manje ostrom nego kod lcd televizora, no to je radi napuhanog dinamickog kontrasta i pretjerane ostrine koji su gotovo uvijek ukljuceni i postavljeni na maximum na lcd tv u trgovinama. Mozda taj prikaz izgleda atraktivno na polici, no u realnom zivotu takva slika predstavlja napor za oci prilikom duzeg gledanja, npr u polumraku dnevnog boravka. Takodjer doprinosi i pojavi artefakata najbolje uocljivim na rubovima objekata u pokretu.

Kvalitetna plazma daje prirodniju i zasiceniju sliku. Svidja mi se prikaz jacih modela iz Panasonic linije, no mislim da se malo toga (ako uopce) trenutno ne moze mjeriti sa  pioneer 50 - 60 inchnim plazmama...

16 godina
neaktivan

moje mišljenje je da je crt tv daleko ispred plazme i lcd-a ali polovni star jedno deset godina marke filips ili sony. to je što se tiče kvalitete slike . a ta hd je obična prevara jer kao kupuješ najsuvremeniju limuzinu a ne možeš je vozit bar jedno deset godina i još k tome ti izvuku podeblju sumu  novca obečavajući slike iz snova ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ono o čemu se cijelo vrijeme sporim u rubrici Nazovi Ferengija za MaxTv koja je btw skrenula sa te teme na temu o televizorima koji su na ovoj temi. Tamo sam tvrdio da svatko vidi ''svojim očima'' svijet oko sebe, i na nama samima je da se odlučimo što želimo. Neka poštovani kolega kojeg zanima da li plazma ili lcd nek uzme komad papira i na njemu napiše koji su mu prioriteti pri kupovini televizora. Onda neka to lijepo nama napiše pa da vidimo možemo li čovjeku pomoći da se odluči ili ne.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
plavakava kaže...

moje mišljenje je da je crt tv daleko ispred plazme i lcd-a ali polovni star jedno deset godina marke filips ili sony. to je što se tiče kvalitete slike . a ta hd je obična prevara jer kao kupuješ najsuvremeniju limuzinu a ne možeš je vozit bar jedno deset godina i još k tome ti izvuku podeblju sumu  novca obečavajući slike iz snova ...

Jedno je tvoje misljenje , a drugo realnost Smijeh
Jesi li se uopce druzio s kojom modernom plazmom kad  tvrdis da je crt daleko ispred ?
Koliko god crt bio bolji od prvih modela lcd-a i plazmi to vise nije slucaj.
Uzmi jednu Pioneer plazmu i probaj naci makar priblizno sliku takve kvalitete na nekom crt-u.
Na duijagonalama u kojima su se radili crt ekrani se mozda toliko ne primjeti razlika zbog male slike (55cm)  ali vec kod 72 cm na dalje crt nema sanse, pogotovo sto ne mozes bas niti naci crt od 120 cm ili vise.
HD nije nikakva prevara, kupi si bluray citac i uzivaj u filmovima (PS3 nije tako skup a za sada je najbolji sto se  tice reprodukcije videa)
Ovo sto sam ja do sada vidio od HD-a zaista je vrhunski, opce nemam dojam da gledam TV , vise izgleda kao da gledam van kroz prozor, vrlo realisticna slika, ali opet ja imam vrhunski ekran pa hd dolazi do izrazaja. Ali mislim da i kod ostalih ekrana HD mora izgledati odlicno.
17 godina
protjeran

plazma je bolja jer ako ostaneš bez plazma ammo na svojoj plazma rifle, uvijek možeš posudit od TV-a

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU E2180 @ 2.61GHz (2 CPUs) 3072MB RAM 250 GB Total SB Audigy 4 [B800] Sapphire hd4670 xFire-->ddoxy When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Zašto jednostavno ne odeš do dućana i vidiš sliku na plazmi i lcdu?. Koju god recenziju da vidiš na internetu ili ti netko preporuči tv, to ništa ne znači dok ne vidiš svojim očima ekran. Nećeš valjda naručiti nešto što nikad nisi vidio, nego samo na temelju preporuke.

Trajnost matrica ti ne bi trebala igrati veliku ulogu, jer se tehnologija tako brzo mijenja da ćeš za dvi-tri godine tražit novi tv. Nisu vremena kao nekad - kupiš tv za sljedećih 30 god. Dakle, preporuka je: otiđi i pogledaj sliku, kupi šta ti se svidi i za cca tri godine ponovi proceduru.

Dell XPS M1330
17 godina
neaktivan

ono što ja mogu reći iz situacije da sam u dućanu gdje sam danima gledao u obje slike.

1. plazma - ima mekšu sliku, rubovi su zaglađeni i ako signal koji dolazi do tv-a nije savršen lijepo izgleda na ekranu

2. lcd - ima oštriju sliku, na vrhuskim signalima daje bolju sliku od plazme, ali ako je signal ima imalo šuma, to je jako vidi na lcd-u Mršti se

i onda je slika grozna za gledati.

Znači ako mislite gledati samo DVD filmove na svom ekranu, lcd je vaš izbor, no plazma je trenutno bolje all-round rješenje, jer i na običnom signalu daje odličnu sliku

Sljedeća stvar je cijena, LCD koji se može nositi sa plazmom ima cijenu barem 60% veću (ta se razlika smanjuje svakom novom generacijim LCD-a, ali još uvijek je osjetna)

Moj je savjet sada kupite plazmu (po mogućnosti sa DVB-T tunerom), a nakon cca 5 godina trebali bi se pojaviti O-LED ekrani koji su zamijena za plazme i lcd-e. (no o tome kad se pojave)

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.2.2009 10:48 (Darky).
13 godina

Molio bi pomoć.

U dućanu mi je nakon obješnjavanja nekih razlika izmežu LCD-a i Plasme nemogu se odlućiti. Dakle treba biti veća od 94cm pa do 106cm.

U užem izboru imam Panasonic TX-P42UX30(plasma-106cm) i nešto tipa PHILIPS 27PFL4606H(LCD-94cm). 

Bilo bi potrebno, al' nije zgodno...

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Plasma ili lcd , sto kupit ?

U svakom slučaju panasonic osim ako ne misliš spajati na pc i igrati više sati u komadu...

13 godina
steeleye kaže...

U svakom slučaju panasonic osim ako ne misliš spajati na pc i igrati više sati u komadu...

Al nemogu na panasonic prispojiti na komp?

Bilo bi potrebno, al' nije zgodno...
14 godina
neaktivan

Mozes, ali kod spajanja s kompom prednost ima LCD! Radit ce i jedan i drugi, ali kao sto je vec spomenuto LCD je bolji ukoliko je TV spojen na komp i igras se/radis vise sati u kontinuitetu

16 godina

Ako ne misliš igrati 8 sati u komadu panasonic plazma je savršena za to što se tiče slike i input laga u igrama...

Poruka je uređivana zadnji put sub 17.12.2011 18:21 (steeleye).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

uzmi panasonic-a neces pogrijesiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: