Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.074
|
čitano: 15.280.577
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
maja1902 kaže...
Znam da postoje sredstva za čišćenje s kojima se to lijepo očisti ali svejedno mi se čini lakše održavanje onih ekrana koji su ko staklo. Tako da bi eliminirala takve televizore.

izbjegavaj bilo kakva sredstva za čišćenje TV-a i ekrana općenito.

koristi mikrofibru s običnom demineraliziranom vodom - nikako voda iz pipe (pošpricaš po krpi malo i pobrišeš ekran, naravno - prije toga laganim pokretima drugom takvom krpom skineš sitnu prašinu)

sve ostalo nije dobro (imaš na više YT videa objašnjeno i zašto)

4 godine
maja1902 kaže...
kv99 kaže...
maja1902 kaže...
Vestibul kaže...
maja1902 kaže...

S obzirom da još nismo kupili tv a najvjerojatnije ćemo uzeti https://www.sancta-domenica.hr/tv-85-samsung-neo-qled-85qn90d.html sa dodatnom garancijom ovom skupljom i cijena je sveukupna cca 3750€ (s 5% popusta Diners).

Zanima me da li mislite da bi bilo bolje sačekati crni petak hoće li se ovaj tv moći dobiti za bolju cijenu? (ovdje se dobije još gratis soundbar, nekakva narukvica, slušalice i mobitel, iako mi sve to ne treba, radije bi platila jeftinije tv sa dobrom garancijom). 

Pozdrav,

Mislim da vas ništa ne košta da pričekate još desetak dana za veći popust. Znam da i ja čekam istu stvar.😀

To je odličan tv al isto mislim da je Sony bolja opcija. Čak i Bravia 7 je u testovima bolji tv a njega imate u svijet medija sa 5g garancije za 2999.

Pa evo izgleda da ćemo pričekati.. a ta Bravia 7, koja je uopće razlika, mi se u te specifikacije ništa ne razumijemo, samo ako se laički objasni onda možemo shvatiti 😅 jedino oko veličine znamo da ne želimo ispod 85" i što se tiče novca, zaista ne bi preko 4000€ ali što smo bliže toj cifri onda zaista da to bude kvalitetan tv i max garancija. Ostale značajke su nam što bi se reklo-špansko selo. Zato smo i pitali ovdje, tj.ja, moj suprug bi kupio najvjerojatnije nešto što bi mu prodavač u trgovini preporučio a s obzirom kakva je situacija oko kadra u većini trgovina, iskreno se bojim što bi donio doma 🤔

Ja mogu iznijeti osobno misljenje. Bravia 7 je itekako jedan od vrhunskih televizora sa miniled tehnologijom. Bravia 9 jeste bolji u svim parametrima od 7.mice, ali je i puno skuplji, te se po meni ne isplati tako velika razlika za 85 inch ako je tolika kako je vidim sada (1000 i vise eura).

Bravia 7 je televizor koji ima sasvim dovoljnu svijetlinu da bi se gledai i po danu bez vecih problema i u odnosu na Bravia 9 je malo slabiji u live tv i sport kanalima koji idu preko nekog operatera ili provajdera, mada to nije nista alarmantno, ali je u gledanju filmova, pod HDR skoro jednak svom skupom bratu. Bravia 9. Ima malih problema sa refleksijom, ali to se odnosi na sobe u koje direktno udara po danu svijetlo i toliko je jako da ga Bravia 7 ne moze savladati. Ali to su opet kazem ekstremni uslovi za svijetlo.

Da zakljucim, Bravia 7 ima isti, potpuno isti procesor sa Bravia 9 (Pentonic 1000), isti chip cognitive od sony.ja (dakle vrhunska slika, odmah izvan kutije, bez kalibracije), isto rama i mijesta za pothranu aplikacija, i kao kupovina itekako dolazi u obzir i nalazi se tocno u grupi onih televizora koji su dolazili kod vas za razmisljanje kao kupovina

samsung q90d ili q95d (koji je jos skulji),dali je to opravdano ili ne, po meni ne, ali opet ovisi o puno faktora

hisense u8n (ili ux)

tcl 855

panasonic w95a

i vrhunski bravia 9.

Najvjerojatnije da Bravia 7 u ovom drustvu (osim Bravia9) zasluzuje punu paznju i po meni mozda bi imala najbolju sliku (u odnosu na ono sto je slika u prirodi), ali ponavljam, bilo koji da kupite od ovih televizora ne mozete pogrijesiti (s time sto sa Sony televizorima ne morate brinuti od dodatnoj kalibraciji ili namestanja slike do "prave" slike)/ Garancija od 5 godina se podrazumjeva u kalkulacijama.

Hvala, hvala! Sačekat ćemo pravi crni petak pa kako bude.

Imam još jedno pitanje, sjetila sam se jer je tu niže netko komentirao za čišćenje ekrana.. e to smo i mi primijetili na jednom tv-u koji je bio izložen u svijet medija da nije kao full glatki ekran kao staklo nego više kao mat. Nadam se da to ovi ponuđeni tv-i nemaju jer baš to ne želimo. Znam da postoje sredstva za čišćenje s kojima se to lijepo očisti ali svejedno mi se čini lakše održavanje onih ekrana koji su ko staklo.

Tako da bi eliminirala takve televizore.

Nemate nikakvih problema sa ovim televizorima u vezi ciscenja ekrana, samo slediti upute i to je to. Ima koliko vam volja dobrih sredstava za ciscenje.

16 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

QD oled panel se ne smije prati vodom, ostaju  diskoloracije i mrlje i promjeni boju panel.  Nije trajno  ako se to dogodi, treba samo očistiti  70% Ethanolom kako preporuca Samsung.

0 1 hvala 0
5 godina
gamer34 kaže...
gamer34 kaže...

Gledam neki televizor u rangu 55" do cca 400-500eur. Jel ovaj Samsung ok i opcenito kakva je ponuda?

https://www.mall.hr/tv-prijemnici/samsung-55cu7092-4k-uhd-led-televizor-smart-tv-ue55cu7092uxxh

Nije mi zurba za kupiti, ali se isplatio, uzeo bih sad za BF.

Nadopuna pitanja, koji panel gledati da ima što bolje kuteve gledanja? Prema tome da TV neće biti centriran ispred kauča već zamaknut u stranu. 

Ako ga stavljaš na zid kupi nosač koji se može zakretati i riješen problem, svaki put si ga malo zakreneš ako gledaš sa različitih pozicija.

14 godina
Ivanjino96 kaže...

Treba mi TV za spavacu sobu. Naisao sam na TCL 55C805 za 579€. Gledao bi se MAXTV te filmovi i serije sa raznih streaming platformi. Ima li nesto bolje za tu lovu? 

Nemoj TV u spavaću....

3 godine
srco1978 kaže...
 Nemoj TV u spavaću....

Mora.

Ne može čovik zaspati ako ne gleda film.

合氣道
13 godina
srco1978 kaže...
Ivanjino96 kaže...

Treba mi TV za spavacu sobu. Naisao sam na TCL 55C805 za 579€. Gledao bi se MAXTV te filmovi i serije sa raznih streaming platformi. Ima li nesto bolje za tu lovu? 

Nemoj TV u spavaću....

Razlog je taj što je jedan TV u kući pa je borba ako ne gledamo istu seriju ili ja hocu igrati PS5 a bolja polovica gledati nešto svoje. I mogu ga jedino smjestiti u spavaću 

14 godina
60nine kaže...
R3nchi kaže...
Imam uber glupo pitanje.. Novi tv cu po prvi puta imat na zidu, a pošto je VA panel strah me zbog kuta gledanja,pa me zanima dal da gledam da mi je sredina tva u razini ociju ili? Rijec je o 65" modelu

koji TV?

najbolje ti je procjeniti kad vidiš uživo pod kojim kutem ti slika više nije top, nisu ti kutevi kod kojih se gubi kontrast/boja tak mali kak ljudi briju :)

Na kraju sam se odlucio za 65" qn85d samsung

E sad u ovom stanu sam drzo 50" (isto va panel) tv na vitrini i taman mi je bio u visini glave kad sjedim..

Pa sad mozda pevise analiziram, ne znam..Al me malo strah tih kuteva,jer ova model bas nema sjajnu gledljivost iz kuta..

R33mba#2892
10 godina

Pozdrav,

Trebao bi preporuku za 65" Tv do 1000 eura.

Bilo bi poželjno da je android Tv.

Unaprijed zahvaljujem!

Poruka je uređivana zadnji put jučer u 9:34 (Grga7).
4 godine
Grga7 kaže...

Pozdrav,

Trebao bi preporuku za 65" Tv do 1000 eura.

Bilo bi poželjno da je android Tv.

Unaprijed zahvaljujem!

Posto je pozeljno da bude android, onda bih kupio TCL q851.

10 godina

Pratim povremeno temu i znam da se dosta TCL-ova preporucivalo prije koji mj,dosta ih je to i kupilo.

Isto me zanima i za hisense.

Isao bi na neki 75" mini led ili 65" oled,mada vise naginjem vecoj dijagonali.

Zanimaju me dojmovi sada nakon nekog vremena,jeste zadovoljni? Da opet kupujete bi li isto uzeli ?

Origin_Steam: hrka11
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina

Također kao i post iznad dvoumum se između Hisense 65U8NQ i TCL 65C855. U principu koliko sam proučio dva vrlo slična TV-a. Naginjem malo više na TCL zbog Google TV. Ako neko ima neki konkretna razlog zašto je bolje uzeti neki od ta dva ili nešto slično u tom rangu prihvaćam sve komentare.

0 0 hvala 0
14 godina
molim korisnike lg oleda c4 da iznesu svoja iskustva,ne kao tehnički stručnjaci,već kao mi prosječni korisnici, tekući program zemaljske tv i netfliks, zahvaljujem

1 0 hvala 0
5 godina
Evo prvih sat dva. Malo poštelal prema rti gs uputama.
Uglavnom moram sve filmove gledati ponovo, a imal q85r.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice