Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.014
|
čitano: 8.157.008
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
intexuz kaže...

Ocito je da nije ocito,idi malo citat cemu sluzi pojas,a i ako si kupio pojas za 80kn sumnjam da sluzi bas dobro

Kod bent over rowanaja cilj je izolirati latove. a ako si naget, težinu nose donja leđa. 

Tu pojas uskače i dio opterećenja, koja bi inače išla na donja leđa i abdominalni pojas, preuzima na sebe.

A za tvoje mišljenje o mom pojasu me zaboli tuk.

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 15:54 (FlyBoy).
13 godina
neaktivan

evo mali update od mene, skinuo 10 kila polako se definiram :) sa 100 kila na 90 :) (desna slika 100kg)

the legacy lives on
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 23:54 (MeResina123).
10 godina

Meresina > I majrin those gainz

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 0:00 (Mr.Natural).
14 godina
neaktivan
Vuk15 kaže...

Jel dobar ovaj program LEG PUSH PULL OFF ?

jeste.

10 godina
Rast mišića i visina

Može pomoć?

Na nogometu sam prije mjesec i pol dobio snažan udarac koljenom, iznad koljena s vanjske strane između zgloba i natkoljeničnog mišića.

Nakon toga nikako da me prestane boljeti prednji goljenični mišić, odmah ispod koljena s vanjske strane, kad radim fleksiju "do kraja" ili kad čučnem. Samo kod tih pokreta, kod vježbanja u teretani ili na nogometu ne osječam apsolutno nikakve bolove.

Radim redovito istezanje prije i nakon vježbanja, te prije i nakon nogometa.

Malo se brinem za koljeno, jer sam na lijevome imao potrgani prednji križni koji sad super. Pitam ovdje ak onetko zna, jerm i se ne čeka 3 mj. pregled kod ortopeda.

Hvala

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.6.2015 12:23 (Karlek_19).
15 godina
Rast mišića i visina

Ovo je istinita priča - vezano za koljeno, ja sam kao mali zbog neispravnog skejta (loše zavidane osovine) pao i udrio koljenom u beton, dobio sam izljev krvi u koljeno i to nije se povlaćilo nikako, proveo sam godinu dana nepokretan u krevetu sve dok mi nisu rekli da će mi morat amputirat nogu!

Kad mi je baba to čula, rekla je da ima jedan dida stari u selu koji je radio čuda ali ne želi da se zna za njega da to zna. Taj stari je prošao neku naobrazbu u Sibiru, uglavnom, zna rukama osjetit svaku kost i košćicu u tijelu.

I ja uplašen dođem tu, a on nasmijan, vesel, kao da nije ništa posebno (a meni trebaju rezat nogu)

i on mome starome da upute što treba napravit

i stari kupi taj i taj komad mesa (vjerovano nešto mekano/hranjivo), taj komad popapri, posoli, stavi neke začinske trave, i tako topal (ne vruč) komad mi stavi na koljeno i zamota sa gazom.

Nakon 20 dana - ja hodam prvi put nakon godinu dana. Taman došlo ljeto a meni kuća bila 5 koraka do mora i to kupanje me riješilo do kraja. Počeo trenirat košarku, pa plivanje.

Dakle taj stari je napravio čudo, valjda je to meso hranilo tu ranu, i pomoglo zacjeljivanju, a njemu je to bilo neš ti jer kad je on počeo pričat što je sve napravio, pa to je nevjerovatno. Neznam jeli netko posjeduje njegovo znanje pošto je stari umra.

Tako da je moj savjet tebi @Karlek_19, da posjetiš neku "babu" koja će ti to dobro izmasirat

http://social.xfire.com/users/kiki3000
10 godina
Rast mišića i visina

Samo ju trebam nači.. i ja sam 99% siguran da nije niš strašno..

Da je bilo koji ligament koljena bilo bi nestabilno i nebi bio u stanju igrati nogomet (znam kako m ije bilo s lijevim, kad mi je otišao prednji križni i lateralni menisk)

Da je menisk isto bi zezalo i naoteklo i/ili štekalo kod savijanja.

Meni ni u jednom trenutno nije naoteklo ništa, samo nakon udarca nisam 2-3 minute mogao stati na nogu, kasnije samo boli kod čučnja ili kad petu približavam stražnjici "na silu"..

13 godina

Također isto možete isprobati kod takvih teških udaraca i umotati udareno mjesto u crveni luk.. Stara medicina reklo bi se, naucio sa je od mame i bake, pomaze svaki puta.. Samo je potrebno odmah nakon udarca ogliti i nasjeci crveni luk i umotati udareno mjesto u njega do sutradan.. 100% radi ako se na vrijeme reagira..

Nasao sam se u dvije situacije kad mi je pomoglo i to samo tako.. Jednom na nogometu, udarac koljenom u bocni dio moga koljena, iste sekunde koljeno oteklo, ja pravac kuci sepajuci, u roku 20 min mi je mama umotala nogu s tim cudom, do ujutro ni b od bola, ostao ogroman podljev, ali oteklina splasnula, kao da nikad udaren nisam bio, podsjetnik je bila samo boja..

Drugi puta kad mi je pomoglo je bilo dok smo pilili drva kod bake, i sve je to nekako trapavo ispalo i cjepanica mi pala na kvadriceps, ja sam mislio pukla noga, buknulo sve, samo sto ne pukne butina od otekline, umotana noga u luk, do ujutro kao nov..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
10 godina
Rast mišića i visina

Meni je najgore da uopće nema pravila, nekad igram i ne boli ništa kasnije kod čučnja, nekad 2-3 dana ne radim niš pa se čučnem da nešto podignem ili sl. i boli da se jedva dignem.. Nekad i obrnuto..

A i nema mi nekog smisla čekat 3mj pregled (u VŽ), a kod Mraza opet nebum 2 godine dođao na red...

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ljudi jel vi imate upalu kad radite ramena? Mene malo bole kad podignem ruku, ali ni blizu kao prsa npr.

I always tell the truth.Even when I lie.
10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

nemamo

ramena upalim jedino kad igram kosarku 2-3 dana zaredom po 4 sata dnevno, i to jedva ih upalim..

ili kad materi stavljam zavjese

12 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Teže mi to od bilo koje vježbe u teretani haha :D

15 godina
junkieHD kaže...
foobar333 kaže...

Ne, najteža vježba je uštekavanje usb kabela iza kučišta, psihički i fizički :D

17 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Ljudi jel vi imate upalu kad radite ramena? Mene malo bole kad podignem ruku, ali ni blizu kao prsa npr.

Možda kad bih prioritizirao ramena bi i bilo upale.

Ovako sada uvijek radim ramena iza prsa, pa nakon kosog bencha već cijeli upper body bude poprilično istrošen pa onda i težine s kojima radim ramena nisu baš nešto wow.

Ali recimo trapez mi se zna svako malo upalit, najčešće kada pretjeram na mrtvom...

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
13 godina
Rast mišića i visina

Od studenom sam u gymu, na masi, sad su nam iznad gyma stavili badminton igrališta i taj badminton me bome dobro oznoji. Zanima me dali za topljenje masti popiti PWM odmah poslije teretane ili poslije badmintona. Znači odradim trening u teretani jedno 50min i onda udarim badminton jedno 30-40, čitao sam da je odmah poslije teretane razina glikogena niska i onda tijelo na kardiu uzima energiju iz masti...

16 godina
Rast mišića i visina

Popi poslije

14 godina
neaktivan
Klipson kaže...

Od studenom sam u gymu, na masi, sad su nam iznad gyma stavili badminton igrališta i taj badminton me bome dobro oznoji. Zanima me dali za topljenje masti popiti PWM odmah poslije teretane ili poslije badmintona. Znači odradim trening u teretani jedno 50min i onda udarim badminton jedno 30-40, čitao sam da je odmah poslije teretane razina glikogena niska i onda tijelo na kardiu uzima energiju iz masti...

ma naravno, jedan obican trening potrosi sav glikogen.. Druze, da je tako, mi bi svi vec odavno bili mrtvi

10 godina
neaktivan
exer1234 kaže...
Klipson kaže...

ma naravno, jedan obican trening potrosi sav glikogen.. Druze, da je tako, mi bi svi vec odavno bili mrtvi

De ne mudruj vise dosadan si sa svojim bro sciencem..

Ovo boldano klispon si dobro citao, tako i radi

13 godina
Rast mišića i visina

Onda ok budem tako napravio onda a na moru plivanje svaki dan.

17 godina
KIKI3ooo kaže...
junkieHD kaže...
foobar333 kaže...

E možda se šališ, ali ja sam dvije gadne ozljede tetiva pobrao kad sam se upirao nešto u glupoj pozi izvući ispod
trosjeda, i kad sam dizao kantu sa cementom preko neke ograde:) USB je tu negdje na listi opasnih radnji blizu.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
overhaul kaže...
KIKI3ooo kaže...
junkieHD kaže...
foobar333 kaže...

E možda se šališ, ali ja sam dvije gadne ozljede tetiva pobrao kad sam se upirao nešto u glupoj pozi izvući ispod
trosjeda, i kad sam dizao kantu sa cementom preko neke ograde:) USB je tu negdje na listi opasnih radnji blizu.

I ja bas prije 3 dana,na poslu ubacivao neke cigletine u kamion i pobjegla mi jedna i sjebala mi tetivu u zglobu,nemogu praznu sipku benchat

l<l<l<l<l<l
14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

momci svi na deca durabolin i i sve ce bit u redu 

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
16 godina
Rast mišića i visina

Danas stigla pošiljka biotech proteini  4kg, kreatin 500g , kofein+taurin 60kapsula (80mg / 600mg) .Proteini su sa okusom čokolade tako da su super ,kreatin cemo vidjeti kakav ce imati ucinak ,a ne znam jeli to danas do kofeina+taurina i kreatina ali uspio sam otrčati 5km za 32min inace 36 ,jer jos uvijek ne mogu u komadu pa i hodam.Sve u svemu zadovoljan sam zasad

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
16 godina
foobar333 kaže...
exer1234 kaže...
Klipson kaže...

Ako cemo realno,exer ima pravo.

O cemu ti pricas sa znanstvenog stajalista ? Profici idu par tjedana/mjeseci na dijete po par treninga dnevno da bi ispraznili glikogen,a ti nakon sat vremena rada sa utezima ispraznis lol ?

17 godina
doky01akablava kaže...
foobar333 kaže...
exer1234 kaže...
Klipson kaže...

Ako cemo realno,exer ima pravo.

O cemu ti pricas sa znanstvenog stajalista ? Profici idu par tjedana/mjeseci na dijete po par treninga dnevno da bi ispraznili glikogen,a ti nakon sat vremena rada sa utezima ispraznis lol ?

Da, složio bih se. Mislim da treba 3-4 sata teškog fizičkog rada ili oko 2 sata natjecateljske utrke na 100% opterećenja bez predha (utrke biciklima, maraton) da se spucaju sve zalihe(i to se onda itekako osjeti-poznati zid)... naime, suprotno uvriježenom mišljenju, mišići nisu glavno skladište glikogena(u postotku, ne ukupno).
Ima ga u njima 1-2%. Najbogatije skladište je u jetri gdje ga bude i do 10% cjelokupne težine jetre (negdje 100–150 grama u odraslog čovjeka), ona ima
sposobnost preusmjeravati krvlju gdje je trenutno potreban, i njene zalihe obično traju 8 do 12 sati. 
Glikogena je u tijelu (ovisno o pripremi i formi) 380 grama ili oko 15
00 kcal, a u utrci, dakle pri maksimalnom naporu, troši se na sat od 600-800 kcal.  
I tako... nekome u teretani sa periodima odmaranja i mjerkanjima te kratkim maksimalnim intenzitetom rada, to je teško potrošiti u nekom razumnom roku.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 0:42 (overhaul).
15 godina
overhaul kaže...
doky01akablava kaže...
exer1234 kaže...

A zašto ti profići uopće rade to pražnjenje glikogena kad tako dolaze do potpuno iscrpljenja tj. taj kad udru u taj wall?

17 godina
KIKI3ooo kaže...
overhaul kaže...
doky01akablava kaže...
exer1234 kaže...

A zašto ti profići uopće rade to pražnjenje glikogena kad tako dolaze do potpuno iscrpljenja tj. taj kad udru u taj wall?

Pa razna natjecanja imaju zadane trase. Npr. Tour de France ima 21-dan utrke od ukupno 23 dana, i za to vrijeme potrebno je savladati strahovite uspone na Pirineje, i sveukupno oko 3500 kilometara.
dakle prosječno oko 170 kilometara dnevno. Pa si ti računaj kad i kako će potrošiti glikogen. Ljudi umiru na nekim natjecanjima, kamoli da potroše glikogen.

14 godina
neaktivan
loky4i4 kaže...

Danas stigla pošiljka biotech proteini  4kg, kreatin 500g , kofein+taurin 60kapsula (80mg / 600mg) .Proteini su sa okusom čokolade tako da su super ,kreatin cemo vidjeti kakav ce imati ucinak ,a ne znam jeli to danas do kofeina+taurina i kreatina ali uspio sam otrčati 5km za 32min inace 36 ,jer jos uvijek ne mogu u komadu pa i hodam.Sve u svemu zadovoljan sam zasad

zašto sojin protein?

13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Pozz dečki, moram da vas pitam nešto vezano za povećanu proizvodnju testosterona da li je tko imao sličnu situaciji ili tako nešto. 
Uglavnom prije neka 3 tjedan sam kupio tribulus terrestris, a otprije sam već koristio cinkov oksid također za povećanje prirodnog testosterona. Tribulus sam dnevno pio 1200mg tj 3 tablete po 400 mg, a cink sam pio 10mg prije spavanja. I u srijedu navečer ležim u krevetu i nešto sam se "dirao" po lijevoj sisi i primjetim da imam malu krvržicu, veličine 2-3mm, onako kao zrno riže i da je tvrda. U petak sam otišao kod doktorice opće prakse i pregledala me je, i rekla mi je kao da to nije ništa ozbiljno, da je možda kao malo mliječna žlijezda se povećala. Pitala me je da li sam koristio kakve steroide ili testosteron u bilo kakvom obliku, rekao sam da nisam, kao i što nisam nikad koristio..  i sad, ja sam to sve povezao s cinkom i tribulusom, da li je moguće, ako nastavim piti (a nastavio sam piti, popio sam i jučer i danas), da ću izazvati gynekomastiju ili tako nešto? Evo slika prsa, izgledaju sasvim normalno. 

EDIT: uslikao sam samo lijevu sisu jer na desnoj ne mogu napipati tu "žlijezdu", tj mogu ju napipati, ali nije tvrda.

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.6.2015 21:56 (lithiumion).
17 godina
Rast mišića i visina

Koliko godina imaš? Ako si još u pubertetu, povećanje žlijezda nije neobično. S druge strane, ako si u pubertetu, netrebaš realno tu vrstu suplemenata.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice