bas sam danas u jutarnjim satima popratio superbowl, kako tamo igraci izgledaju, da mi je znat kako oni treniraju, kolko sati na dan, kolko steroida uzimaju i to. fascinantni su mi, ima frajer 110-120 kg(misica) uz 2 metra i trci ko lud, razbacuje ljude oko sebe.
Treniraju kako koji. Mogao si vidjeti da oni imaju jako usku specijalnost, više nego naši nogometaši.
Oni razbijači, tj "linemen" su goveda koji su offsezone svi odreda na gotovo full BB režimu koji
uključuje i anabolike. Trkači "quaterback,wide receiver, tight end, running back"
su uglavnom regrutirani iz njihovih atletičara sprintera ili se tako treniraju. Mali je problem
što misliš da su mnogi nabildaniji nego jesu zbog tih njihovih zaštita i podložaka. Ali da, oni uglavnom
nabijaju masu da razbacuju jedni druge, jer u toj njihovoj "koncepciji igre" nema osobito puno kontinuiteta.
Zbog (da se ne lažemo) prilagodbe reklamama, cijela igra je prepuna pauza svih vrsta. A to je idealno za nabildane koji mogu
ispucati kratke burstove snage. U našem nogometu bi takvi crkli bez kisika nakon 15 minuta. I da,
nogomet je daleko strože kontroliran na doping od američkog nogometa. Tamo (usa) je najnormalniji standard
da se počinju ciklusi u srednjoj školi, jer se od tamo i regrutiraju buduće multimilijunske zvijezde.
Koliko znam, imaju samo testiranja na "rekreacijske droge" (pojma nemam zašto i kako to nekonkurentno utječe na sport)
dok su se za "performance enhancere" samo složili da ih nije dobro koristiti, ali neka stroga olimpijska
testiranja bez najave i odabira tijekom sezone baš nisu zaživjela. Gledatelji vole bikove, pa im NFL to i
pruža. Slično kao da npr. uvedu antidoping test i prave suce među wrestlere :)
S druge strane, postroženo je testiranje u Baseballu i hokeju, i tamo je bilo puno afera.