Bodybuilding - od početnika do naprednih izdvojena tema

poruka: 32.012
|
čitano: 8.156.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Rast mišića i visina
1.Lovac kaže...

Dragi moji evo jedne bitnije obavijesti!!!

Lječničkim istraživanjem je dokazano da muškarcima mlađim od 25 godine koji su dulje vrijeme konzumirali kreatin i druge slične proizvode (ne piše u izvoru koje) je povećan rak testisa za 60%.

Članak mi je pročitan iz Lječničkih novina.

Mislim da je bitno prenit tu informaciju pa vi s njom radite šta hoćete.

Opet manipuliranje sa relativnim i apsolutnim vrijednostima :)

npr sada ti je sansa za rak testisa 0,5%...Uzimanjem kreatina ta sansa raste za 60%, odnosno sada iznosi 0,8%, dakle kada se gleda apsolutna vjerojatnost -zanemarivo.

Čak i da je istina, a to tek treba utvrditi..

I have nothing to say. Thank you and goodbye. EUNE: replik91
10 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
1.Lovac kaže...

Lječničkim istraživanjem je dokazano da muškarcima mlađim od 25 godine koji su dulje vrijeme konzumirali kreatin i druge slične proizvode (ne piše u izvoru koje) je povećan rak testisa za 60%.

Mislim da je bitno prenit tu informaciju pa vi s njom radite šta hoćete.

Opet manipuliranje sa relativnim i apsolutnim vrijednostima :)

npr sada ti je sansa za rak testisa 0,5%...Uzimanjem kreatina ta sansa raste za 60%, odnosno sada iznosi 0,8%, dakle kada se gleda apsolutna vjerojatnost -zanemarivo.

Čak i da je istina, a to tek treba utvrditi..

Pa jos najbolje da je sansa 60% da ces dobit rak testisa zbog koristenja kreatina..

60% vise u odnosu na druge je ipak znacajno...

I ne znam kako je tebi zanemarivo skoro 1% sanse za rak testisa.. To je zapravo prilicno velika sansa, i ako se nevaram upravo rak testisa je najcesca vrsta raka koja pogada muskarce od 19-50 godina.. Tako da zanemarivo sigurno nije

17 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

Pa jos najbolje da je sansa 60% da ces dobit rak testisa zbog koristenja kreatina..

60% vise u odnosu na druge je ipak znacajno...

I ne znam kako je tebi zanemarivo skoro 1% sanse za rak testisa.. To je zapravo prilicno velika sansa, i ako se nevaram upravo rak testisa je najcesca vrsta raka koja pogada muskarce od 19-50 godina.. Tako da zanemarivo sigurno nije

Pa da ali ovako 60% veca sanse zvuci jako zvucno i bombasticno.

a ovo da je sansa 0,5% sam lupio bezveze, nemam pojma kolika je...

I nije rak testisa najcesci nego rak prostate, pracen malignim melanomom.

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

je u pravu si, ne znam odkud mi taj podatak za rak testisa.. Ocito je pogresan

Al svejedno, da je dokazano 0.1% veca sansa nebi uzimao kreatin... Stavljat zdravlje na kocku zbog gotovo nicega je po meni cista glupost..

17 godina
neaktivan
foobar333 kaže...

je u pravu si, ne znam odkud mi taj podatak za rak testisa.. Ocito je pogresan

Al svejedno, da je dokazano 0.1% veca sansa nebi uzimao kreatin... Stavljat zdravlje na kocku zbog gotovo nicega je po meni cista glupost..

Onda mozes prestati jesti 80% prerađene hrane, pocevsi od ketchupa, gaziranog, fastfooda, grickalica, slatkisa itd...

10 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ne jedem nista od navedenog, eventualno fast food kad bas pozelim..

Uostalom puno je teze promjenit prehrambene navike nego jednostavno ne pit ta sranja

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ma to su gluposti.danas su istrazivanja obavljena na skoro svakoj namirnici i svaka ima neki nalaz da nije zdrava u nekim kolicinama.

Ako si genetski osjetljiv na nesto,onda je vjerojatnost da ces to dobiti veca,ali i bez konzumiranja kreatina recimo,mozes dobit rak testisa.

Kao sto neki dobiju rak pluca,a u zivotu nisu nikad "zapalili".  Genetika jebg 

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Proučio sam malo taj testicular cancer, i koliko vidim, spada među manje strašne, sva sreća.

Šanse su 1:265 da ćeš ga dobiti, odnosno nekakvih 0,38%.

Znači da bi, ako je ovaj članak točan, netko tko se dugoročno suplementira kreatinom imao šane od 0,6% da dobije, odnosno 1 osoba na 166. Dakle, na onaj uzorak od 265 ne umjesto jedne osobe, rak bi dobila 1,6 osoba. Odnosno na 530 osoba bi stopa porasla sa 2 oboljela na 3.

Ne znam za tebe, ali meni 1 osoba više na 530 ne predstavlja ništa više nego slučajnost, i ne mogu tako mali uzorak pripisati nekom suplementu.

Također, stopa preživljavanja je 95%.

14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Proučio sam malo taj testicular cancer, i koliko vidim, spada među manje strašne, sva sreća.

Znači da bi, ako je ovaj članak točan, netko tko se dugoročno suplementira kreatinom imao šane od 0,6% da dobije, odnosno 1 osoba na 166. Dakle, na onaj uzorak od 265 ne umjesto jedne osobe, rak bi dobila 1,6 osoba. Odnosno na 530 osoba bi stopa porasla sa 2 oboljela na 3.

Ne znam za tebe, ali meni 1 osoba više na 530 ne predstavlja ništa više nego slučajnost, i ne mogu tako mali uzorak pripisati nekom suplementu.

ma opcenito su te studiije suplemenata gluposti.jedan dan whey je otrov za tijelo drugi dan izadje studija da whey produzava zivot...

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
Rast mišića i visina

Ima li netko problema sa ravnim/spuštenim stopalima? Prije nisam išao za tim, ali zadnje vrijeme primjećujem kako mi stopala bježe prema unutra.

Može li se to srediti uz pomoć vježbi? I što se tiče uložaka, plaćaju li se ako se kod ortopeda ide preko uputnice?

Ništa ne ostavljam nezavrš
16 godina
cod4gamer kaže...
FlyBoy kaže...

ma opcenito su te studiije suplemenata gluposti.jedan dan whey je otrov za tijelo drugi dan izadje studija da whey produzava zivot...

HAHHAHAHAH :D

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 12:20 (doky01akablava).
13 godina
neaktivan
KIKI3ooo kaže...

Sinoć sam gledao na Nat.Geo dokumentarac Taboo: Extreme Bodies.

Između ostalog, radi se i o 2 bodybuilderice (negdje na 31min), jedna pro druga pokušaje biti pro, otvoreno prizanju uzimanje anabollika, kad sam čuo koliko troše na hranu, suplemente i AAS - a zarađuju online i RL privatnim seansama sa muškarcima koji vole takve ženske. Kažu da inaće pro bodybuilderice nemaju ni približno nagrade na natjecanjima kao muški i da uopće nemaju sponzora pa se moraju financirati eskortom ili tim muscle worship seansama, a kao njih 2 ne radu eskort (a točno se vidi da bi se onu veću i nedefiniraniju dalo nagovorit :D )

Mnogo se cura koje nemaju ponuditi ništa osim tijela i ne žele raditi financira prodavanjem tijela.

14 godina
neaktivan
cod4gamer kaže...
FlyBoy kaže...

whey je hemija

14 godina
neaktivan
exer1234 kaže...

whey je hemija

R.I.P. Aziz Sergeyevich Shavershian
15 godina
Onjegin kaže...

Mnogo se cura koje nemaju ponuditi ništa osim tijela i ne žele raditi financira prodavanjem tijela.

ajde

http://social.xfire.com/users/kiki3000
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 16:50 (KIKI3ooo).
13 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Ovako ekipa, imam jedan problem. Radio sam čučanj sada u gymu, 130 kg. I tamo imamo neki šrot od pojasa, i svaki put kad bi došao u donji položaj bi se otkopčao, iako sam ga čvrsto stegnuo. Pri jednom takvom spuštanju, pojas se otkopčao i užasno me zabolilo u lijevoj preponi. Sad čitam da je jako česti bruh u preponama i sada kad radim čučanj ono bez kilaže, me boli na tom mjestu malo. Sad ne znam da li sam samo nešto istegnuo ili kaj.

I always tell the truth.Even when I lie.
Poruka je uređivana zadnji put pet 5.6.2015 21:01 (Bruno_K!ng).
14 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...

Ovako ekipa, imam jedan problem. Radio sam čučanj sada u gymu, 130 kg. I tamo imamo neki šrot od pojasa, i svaki put kad bi došao u donji položaj bi se otkopčao, iako sam ga čvrsto stegnuo. Pri jednom takvom spuštanju, pojas se otkopčao i užasno me zabolilo u lijevoj preponi. Sad čitam da je jako česti bruh u preponama i sada kad radim čučanj ono bez kilaže, me boli na tom mjestu malo. Sad ne znam da li sam samo nešto istegnuo ili kaj.

Šta da ti kažem..iako znaš da pojas ne valja,ti i dalje forsiras kilaže.. reci gazdi da pojas ne valja(ako još nije vidio) i neka se pobrine da uzme novi,plaćaš je,mora biti oprema ispravna

13 godina
neaktivan
DuMe kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Šta da ti kažem..iako znaš da pojas ne valja,ti i dalje forsiras kilaže.. reci gazdi da pojas ne valja(ako još nije vidio) i neka se pobrine da uzme novi,plaćaš je,mora biti oprema ispravna

Ma znam, al kaj ću sad ja. Ne dam novce za pojas, morat ću vlasniku napomenuti da kupi novi..al dobro, valjda će biti sve ok.

14 godina
neaktivan
Bruno_K!ng kaže...
DuMe kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Ma znam, al kaj ću sad ja. Ne dam novce za pojas, morat ću vlasniku napomenuti da kupi novi..al dobro, valjda će biti sve ok.

Ne brini nije bruh,da je nebi mogao napisat ovaj post od bolova. Ja sam poceo sq radit prije mjesec dana (nisam ima godinu i po prije toga radi snapare u koljenu) i prepone su me klale nekih 2 tjedna,istegnuce jer nisam dugo radio atg sq i sad odjednom sam isao na 130 i ode u kurac sve,nisam mogao na prazno ni 1/4 cucnja koliko me bolilo. Te mozda poklopilo dolje vise nego inace kad ti je prso pojas? Moze biti da je radi toga

l<l<l<l<l<l
13 godina
neaktivan
intexuz kaže...
Bruno_K!ng kaže...
DuMe kaže...
Bruno_K!ng kaže...

Ne brini nije bruh,da je nebi mogao napisat ovaj post od bolova. Ja sam poceo sq radit prije mjesec dana (nisam ima godinu i po prije toga radi snapare u koljenu) i prepone su me klale nekih 2 tjedna,istegnuce jer nisam dugo radio atg sq i sad odjednom sam isao na 130 i ode u kurac sve,nisam mogao na prazno ni 1/4 cucnja koliko me bolilo. Te mozda poklopilo dolje vise nego inace kad ti je prso pojas? Moze biti da je radi toga

Pa iskreno neam pojma. Znam da se pojas otkopačo, zabolilo me i odma sam bacio šipku uza :D

14 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

kako nemam srece

navikao raditi cucanj s pojasom, i prekjucer ga zaboravio staviti na jednoj seriji, i odmah me uhvatila neka bol u donjim ledjima, vise nisam mogao nastaviti.. i dalje boli... 

I jos se danas razbolim,sav nikakav, sve me boli, grlo, kosti, tj onako kao kad trebate dobiti gripu... 

17 godina
neaktivan
Rast mišića i visina

Zeznuti su ti pojasi... ja si stalno govorim da ću početi manje korisitit kod squata, dla i rowanja ali eto i dalje nikako da krenem u praksi.

Inače i kod mene u gymu je slična situaicja, ima jedan koji doslovce samo što nije pukao koliko je istrošen kod rupa, a drugi koji je valjao je netko maznuo valjda...

Zato sam si kupio od biotech usa s njuškala za 80kn, par puta korišten i prezadovoljan sam. Jedino što bi trebalo još rupa izbušit da i burazu bude taman, sada mu je prevelik...

16 godina
Rast mišića i visina
McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
17 godina
loky4i4 kaže...

Od mađara nisam, ali Biotech USA sam kupovao dok je imao predstavnika u zgb. 
Problem s Biotechom je bio da su prije bili (navodno)užasni, potom su se naglo popravili (glede testiranja i potvrde sastava)
pa su bili povoljni za svoj novac (kao ova tu cijena koju si postavio) To se moralo po bb forumima 

čekirati serije, punionice blabla. Sad neznam kakva je situacija. Sjećam se da je okus kave ili capuccina tako nešto bio skroz
ok. Onako ko icecaffe, a nije smrdilo na umjetne arome satima makon otvaranja pikse.

dv14 kaže...

Ima li netko problema sa ravnim/spuštenim stopalima? Prije nisam išao za tim, ali zadnje vrijeme primjećujem kako mi stopala bježe prema unutra.

Može li se to srediti uz pomoć vježbi? I što se tiče uložaka, plaćaju li se ako se kod ortopeda ide preko uputnice?

E sad ovisi zašto imaš "ravna" stopala. Možda su ti noge u iks?
Ako je samo spušten/opušten most stopala, to ćeš najbolje srediti budeš li preko ljeta bos. I to po svim terenima. Kamenje, šljunak, zemlja, trava.
Most se jača tako da dakle nožni prsti pritiskaju prema dolje, sudjeluju u stabilizaciji i koraku i to se bosom nogom najprirodnije radi. Inače ne možeš hodati. U obući to često nadoknađuje/kompenzira cipela/čizma/tenisica pa su prsti pasivni.  
http://www.drgangemi.com/2012/03/flat-feet/

1.Lovac kaže...

Prvo, da ponovim xti put: Kreatin je najispitivaniji suplement. Preko 2000 studija nisu našle nuspojava.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10999421
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10449017
Kreatin se koristi i za pomoć u liječenju određenih bolesti kao što su Parkinsonova bolest, kongestivno zatajenje srca, mnogi oblici depresije, visoki kolesterol, bipolarni poremećaj i druga stanja koja utječu na živce i mišiće. Istraživanja su također pokazala da kreatin može biti djelotvoran u usporavanju napredovanja mnogih bolesti uključujući i reumatoidni artritis, mišićnu distrofiju i amiotrofičnu lateralnu sklerozu inače poznatu kao Lou Gehrigova bolest. Citat
Drugo, tko god ti je prenosio, prenio ti je nepotpunu vijest:
kreatin u kombinaciji sa steroidom imena 
androstenedion je izazvao veću izloženost nastajanju raka testisa kod mlađih od 25 godina, i to je objavljeno u British Journal of Cancer.
Na zapadu su klinci poludjeli za rokanjem jeftinim i lako dostupnim steroidima, i nije čudno da mladima takav steroid napravi rusvaj u žlijezdama 
koji inače proizvode hormone. Kako je kod testosterona jasno da ga proizvode testisi... veza je logična.
Mislim da se jadan creatin tu našao ni kriv ni dužan, samo zato jer je dio oboljelih spomenuo da je koristio to, to, to i to.
Čudo da nisu i Whey spomenuli, jer su klinci koji su pobrali zbog uzimanja sumanutih doza steroida rak, uzimali i njega.
Evo kako je originalno obavljeno "istraživanje":
The men were asked whether they had risk factors for testicular cancer, like smoking, drinking, exercise, a family history of the disease, undescended testicles, and past injuries to the testicles or groin. The interviewers also asked about their supplement and drug use, including use of 30 different types of muscle-building supplement powders or pills. The researchers used product labels to look into the major ingredients, and found supplements including creatine, protein, and androstenedione
No originalan članak se ograđuje od zaključaka i kaže u uvodu "No analytic epidemiological study has examined the relationship between use of muscle-building supplements (MBSs) and testicular germ cell cancer (TGCC) risk." i "Future large epidemiologic studies and lab experiments would be necessary to establish a causal link between supplements and testicular cancer."
Ispada da se voda izvukla da bude "riskantan faktor" samo zato jer nije bilo u upitniku spomenuto jesu li s vodom uzimali suplemente.
dakle, slažem se sa FlyBoyem i DuMeom, s time da eto kažem, link na originalnu vijest rasvjetljava što je tu u stvari povećan rizik...sterkan bez kontrole.
p.s. stvarno mi nije jasno u kojem bi se to uopće suplement brendu taj steroid mogao naći. webMD je još 1999. pisao:
To further fuel the controversy are regulatory inconsistencies by various
sports organizations. For example the IOC, NCAA and NFL ban the use of
androstenedione, whereas Major League Baseball, the National Basketball
Association, and the National Hockey League do not. In the future look for
tighter regulation of androstenedione. However, since androstenedione is an
androgenic steroid, it is very likely that we will discover that it is
harmful. In the meantime avoid this stuff

like the plague.
Pojma nisam imao da američki NHL hokejaši, NBA košarkaši i bejzbolaši ovo nisu testirali...1999. Neda mi se surfat za sadašnju situaciju.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 6.6.2015 2:10 (overhaul).
13 godina
neaktivan
Da katastrofa..ja se samo nadam da cu biti dobro i da nece doci do nekih komplikacija zbog ovog..boli me tu kad se sagnem, ali valjda se je nesto istegnulo pa ce proci ;)
16 godina
Rast mišića i visina

što uzeti od suplemenata osim kreatina i proteina ,planiram sada rezati kilažu 8-12 tjedana ,pa cu onda na lagani bulking ..koliko je kofein + taurin dobar za trening ...vitamini ,jel se isplati uzimati ili je dovoljno unos preko prehrane ?... Jel koristio tko wianabol

McLaren Mercedes:1974.Emerson Fittipaldi-1976.James Hunt-1984.Niki Lauda-1985.-1986.Alain Prost-1988.Ayrton Senna-1989.Alain Prost-1990.-1991.-Ayrton Senna-1998.-1999.Mika Hakkinen-2008.Lewis Hamilton
Poruka je uređivana zadnji put ned 7.6.2015 15:47 (loky4i4).
14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...

Zeznuti su ti pojasi... ja si stalno govorim da ću početi manje korisitit kod squata, dla i rowanja ali eto i dalje nikako da krenem u praksi.

Inače i kod mene u gymu je slična situaicja, ima jedan koji doslovce samo što nije pukao koliko je istrošen kod rupa, a drugi koji je valjao je netko maznuo valjda...

Zato sam si kupio od biotech usa s njuškala za 80kn, par puta korišten i prezadovoljan sam. Jedino što bi trebalo još rupa izbušit da i burazu bude taman, sada mu je prevelik...

Zasto bi koristio pojas kod veslanja?

l<l<l<l<l<l
17 godina
neaktivan
intexuz kaže...

Samo kod veslanja u pretklonu, da budem precizniji. 

Mislim da je očito zašto bih ga koristio, lol.

14 godina
neaktivan
FlyBoy kaže...
intexuz kaže...

Samo kod veslanja u pretklonu, da budem precizniji. 

Mislim da je očito zašto bih ga koristio, lol.

Ocito je da nije ocito,idi malo citat cemu sluzi pojas,a i ako si kupio pojas za 80kn sumnjam da sluzi bas dobro

l<l<l<l<l<l
12 godina
Rast mišića i visina

Jel dobar ovaj program LEG PUSH PULL OFF ?

Oh, you say you want to succeed? Well I say go and fucking fail.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice