Koji procesor??

poruka: 17
|
čitano: 4.636
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Koji procesor??

Evo kupil sam djeci neku matičnu (ASRock N68-S) integrirana grafika ali budem upiknul 8800gt , 2GB ddr2 memorije i trebam procesor.

Ono kaj me muči je da li se isplati kupovat am3  (matična podržava procesore) ili da uzmem am2.

am3 ima integrirani ddr3 kontroler koji normalno ne mogu iskoristit na ovoj ploči ali ima veći l3 cashe od am2 proca.

zanima me da li to dolazi do izražaja.

CPU AMD Athlon X2 7750 BE BOX, 2.7GHz, SckAM2+ ili CPU AMD Phenom II X2 545 BOX, 3.0GHz, SckAM3

molim neki savjet!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Koji procesor??

svaka cache memorija dolazi do izrazaja, to je uvjek pravilo a ne iznimka. Cache je najskuplji dio procesora, i sto vise je brzi.

Sto se tice preporuke procesore - radije Athlon II X2 250/Phenom II X2 550.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Koji procesor??

Moj savjet ti je da umjesto AMD-ovog procesora uzmeš intelov,zato jer intelovi procesori i nvidia grafičke idu zajedno i mogu pronaći puno bolji intel u cjenovnom rangu ovog tvog AMD-a..

Preporuke procesora:

Intel Core 2 Duo E7400 BOX, 2×2.8GHz, 1066MHz, 775-pin, 3MB 888kn

Intel Pentium Dual Core E5200 BOX, 2×2.5GHz, 800MHz, 775-pin, 2MB 508kn

Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB 1269kn

1 5 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Koji procesor??

Ja bih uzeo ovaj Athlon X2. Mislim da će zadovoljiti potrebe što se tiče igara. MBO ti ionako ne podržava DDR3, a i procesor je nešto jeftiniji. Neznam koliko bi dobio na performansama sa ovim Phenomom i koliko bi se to osjetilo.

17 godina
neaktivan
Koji procesor??
Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB 1269kn definitivno

1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
nfsbaby kaže...

Moj savjet ti je da umjesto AMD-ovog procesora uzmeš intelov,zato jer intelovi procesori i nvidia grafičke idu zajedno i mogu pronaći puno bolji intel u cjenovnom rangu ovog tvog AMD-a..

Preporuke procesora:

Ovo dolje isto.

Whalter vT kaže...

Ja bih uzeo ovaj Athlon X2. Mislim da će zadovoljiti potrebe što se tiče igara. MBO ti ionako ne podržava DDR3, a i procesor je nešto jeftiniji. Neznam koliko bi dobio na performansama sa ovim Phenomom i koliko bi se to osjetilo.

Al zar onda netreba uzimat novu ploču?

Anyway, Phenom II X2 545/55O su brži i od Intel E5xx i E7xx serije, E8400 malo brzi al osjetno skuplji.

Evo ide nevjesta preljepa je zaista
17 godina
neaktivan

Pa ako oće iskoristiti Phenomov DDR3 kontroler sa DDR3 memorijom onda mora uzet novu ploču, a ova podržava i jedan i drugi procesor (AM2, AM2+, AM3).

http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=N68-S

16 godina
neaktivan
Koji procesor??

radije odi na phanom II 550 BE da se doblo clockat za relativno male pare

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
fabijan654321 kaže...

svaka cache memorija dolazi do izrazaja, to je uvjek pravilo a ne iznimka. Cache je najskuplji dio procesora, i sto vise je brzi.

Sto se tice preporuke procesore - radije Athlon II X2 250/Phenom II X2 550.

Slažem se sa predloženim procesorima. U Bugu br. 200 nalazi se opis procesora, a tu su i ove recenzije:

Xbitlabs

OverClockersClub

HardwareBase (na hrvatskom).

Ukratko - Phenom je prosječno 5% brži (na istom taktu), oko 15$ skuplji, više se zagrijava i troši (oko 20W više), bolje (i lakše) overclockira, te je moguće otključati dodatne jezgre (ako matična ploča podržava ACC i procesor je iz dobre serije (jezgre su samo blokirane, a ne defektne)).

Mislim da je bolje rješenje Athlon II X2 250 - budući da radi se o računalu za djecu. Ne vjerujem da će ići na overclockiranje/otključavanje, a manje zagrijavanje, potrošnja i cijena (doduše, uz 5% manje performanse - što u igrama znači par FPS) idu u prilog Athlonu.

Intelovi procesori ne idu na navedenu ploču, tako da ih nema smisla predlagati - a mislim da zamjena matične i/ili memorije nije u razmatranju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 9:54 (hrx).
16 godina
neaktivan

Mislim da je bolje rješenje Athlon II X2 250 - budući da radi se o računalu za djecu. Ne vjerujem da će ići na overclockiranje/otključavanje, a manje zagrijavanje, potrošnja i cijena (doduše, uz 5% manje performanse - što u igrama znači par FPS) idu u prilog Athlonu.

Intelovi procesori ne idu na navedenu ploču, tako da ih nema smisla predlagati - a mislim da zamjena matične i/ili memorije nije u razmatranju.

računalo je za djecu i nemam ga namjeru clockati. bitno je da radi cod4 i simsi3. a i zamjena matične ne dolazi u obzir.

17 godina
protjeran
nfsbaby kaže...

Preporuke procesora:

Koje gluposti si tu nasro sram te može bit, čovjek ima matičnu i sad mu se više isplati prodavat matičnu i kupovat novu matičnu i proc, a zašt, zato što neki zatucanac kaže da intel i nvidia idu zajedno.

ivan-zd kaže...
Intel Core 2 Duo E8400 BOX, 2×3.0GHz, 1333MHz, 775-pin, 6MB 1269kn definitivno

Ti si još gori i vidi se da nemaš pojma o slaganju konfiguracija jer predlažeš intelov procesor na AM2 matičnu.

@gonzokc:

Kupi Athlon II X2 240 to bi ti trebalo biti dosta za igre, mislim da češ morat napravit update biosa zbog procesora

I don't need sex, T-com fucks me every day
16 godina
Koji procesor??

samo jedna mala napomena imam phenom IIx2 550 i malo se grije, a ti po potrebi za taj svoj procesor uzmi neki jaci vent...

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
gonzokc kaže...

računalo je za djecu i nemam ga namjeru clockati. bitno je da radi cod4 i simsi3. a i zamjena matične ne dolazi u obzir.

Upravo sam pogledao cijene:

Athlon II X2 250 - 540 kn (ADM), 660 kn (Vemil)

Phenom II X2 550 - 750 kn (ADM), 800 kn (Vemil)

Razlika u performansama iznosi 7-10% (ovisi o igri) u najgorem slučaju, a Phenom je 40% (ADM) odnosno 20% (Vemil) skuplji.

EDIT: U Linksu imaju konfiguraciju baziranu na navedenoj ploči i Athlonu II X2 240, tako da bi Athlon II trebao raditi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.9.2009 11:54 (hrx).
16 godina
neaktivan
gonzokc kaže...

Evo kupil sam djeci neku matičnu (ASRock N68-S) integrirana grafika ali budem upiknul 8800gt , 2GB ddr2 memorije i trebam procesor.

Ono kaj me muči je da li se isplati kupovat am3  (matična podržava procesore) ili da uzmem am2.

am3 ima integrirani ddr3 kontroler koji normalno ne mogu iskoristit na ovoj ploči ali ima veći l3 cashe od am2 proca.

zanima me da li to dolazi do izražaja.

CPU AMD Athlon X2 7750 BE BOX, 2.7GHz, SckAM2+ ili CPU AMD Phenom II X2 545 BOX, 3.0GHz, SckAM3

molim neki savjet!

ja bih uzeo ovaj....iako nisam ljubitelj AMD (nećemo o tome u ovoj temi) predlažem ti ovaj: http://www.ve-mil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=1011440

a super su i ovi tvoji! Cool

the PeRo
16 godina
Koji procesor??

Uzmi Phenoma 550 ili Athlona 250 kako su ti uostalom i drugi predložili. Diskretnu grafičku i djeca će se naigrat. Ali rađe Phenoma.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji procesor??

Predlazem athlona 240/245/250 ovisno o tome kolika je razlika u njihovim cijenama. Recimo u ADM-u se najvise isplati uzeti athlona 245, a najcesce se najmanje isplati uzeti 250 jer 100mhz visi takt ne vrijedi dodatnih 80tak kuna.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Los Sam kaže...

Predlazem athlona 240/245/250 ovisno o tome kolika je razlika u njihovim cijenama. Recimo u ADM-u se najvise isplati uzeti athlona 245, a najcesce se najmanje isplati uzeti 250 jer 100mhz visi takt ne vrijedi dodatnih 80tak kuna.

Naravno, uvijek treba gledati omjer uloženo/dobiveno. Razmatrao sam Athlon II 250 i Phenom II 550 jer su ranije predloženi. Athlon II 245 za 470 kn zvuči kao best buy.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice