Imam problema sa updateom zadnji update mi je bio 15.09 a sad kad pokrenem update jednostavno stoji scan for updates i tako stoji po 50 min dok ja to ne prekinem
U ćemu je problem??
Imam problema sa updateom zadnji update mi je bio 15.09 a sad kad pokrenem update jednostavno stoji scan for updates i tako stoji po 50 min dok ja to ne prekinem
U ćemu je problem??
Od 15.9 nije puno proslo al probaj manual update!
Na Avira forumu piše da trenutno imaju zagušenje servera zbog većeg updatea i približno 100 milijuna free korisnika.
Preporučujem ti download definicija http://dl.antivir.de/down/vdf/ivdf_fusebundle_nt_en.zip i manual instalaciju.
Ajde ljude molim vas pomozite, jučer sam deinstalirao nod, stavio aviru antivir free, našla je jednog trojanca, spremio ga u karantenu. Danas stavio USB stick (nije često izlagan opasnostima, skeniran USB Disk Security koji kaže da je čist), sat vremena kasnije avira javlja detekciju 4 trojanca -poduzeta akcija-Deny access-nisu u karanteni?valjda
Molim vas je li netko zna je li su to pravi trojanci, i da li ponovno skeniram avirom ili to avira reagira na USB Disk Security-možda se neslažu, pa pri pokretanju skeniranja sticka ona to detektira kao prijetnju, molim pomoć, hitno je
1) Proskeniraj još s MBAM-om
2) Daj nam stavi ovdje log da vidimo (ili neki screenshot detekcije)
3) Uploadaj sumnjive datoteke na VirusTotal
Nikako da mi se slika prenese, ovo piše (jako slično i u preostala 4 . ) u virus info
Guard:Malware found
Date/Time:27.8.2011./ 18:13:02
Type:Detection
Virus or unwanted program 'TR/FakeAV.FI.2 [trojan]'
detected in file 'C:\System Volume Information\_restore{43A142AC-9210-431A-B28B-822ABA19BF8E}\RP82\A0006380.exe.
Action performed: Deny access
System Volume ti je sistem restore,to ti nalazi viruse koji su nekad bili na računaru dovoljno je da isključiš sistem restore da se isprazni i svi virusi će nestati.Posle možeš ponovo da ga uključiš da imaš nove tačke za vraćanje sistema.Nema to nikakve veze sa USB stickom.
P.S. Za skeniranje sticka probaj MCShield mislim da je mnogo bolji nego USB Disk Security
stvarno hvala, već me panika uhvatila da je neka invazija
Pozdrav!
Nadam se da ne smeta što postam ovdje,jer imam AV iz naslova te problem s njim pa molim za pomoć!
Dakle,moj problem je u tome što mi je računalo zaraženo, ili ga barem tako očitava Avira,prije nekoliko dana s jednim,danas bilježi 3 trojana.
Odmah pri očitavanju sam te viruse pokušala premjestiti u karantenu,no dolazi mi obavijest da je "access denied".
Moje pitanje za vas koji ste upućeniji u to od mene, mogu li ja kako ipak maknuti te viruse u karantenu ili ih izbrisati? I hoće li brisanje iz karantene obrisati i neki dio windowsa kojeg su zarazili?
Unaprijed vam hvala!
Pozdrav!
Nadam se da ne smeta što postam ovdje,jer imam AV iz naslova te problem s njim pa molim za pomoć!
Dakle,moj problem je u tome što mi je računalo zaraženo, ili ga barem tako očitava Avira,prije nekoliko dana s jednim,danas bilježi 3 trojana.
Odmah pri očitavanju sam te viruse pokušala premjestiti u karantenu,no dolazi mi obavijest da je "access denied".
Moje pitanje za vas koji ste upućeniji u to od mene, mogu li ja kako ipak maknuti te viruse u karantenu ili ih izbrisati? I hoće li brisanje iz karantene obrisati i neki dio windowsa kojeg su zarazili?
Unaprijed vam hvala!
imaš rootkit
uradi kako piše u ovom postu, logove koje dobiješ (OTS.txt i Roguekiller.txt) uploadaj na speedyshare te linkove kopiraj na ovu temu