Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 672.902
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava

Prije 3 minute evo pogledah video usporedbu kamera od S5 i Note 4,jesam to samo ja sa svojim misljenjem il je stvarno kamera S5-ice u nekim uvjetima,npr nocnim gdje se bljeskalica mora palit ustvari bolja od kamere Notea 4 ?

Gledam i mislim nekako mi se boje cine ispranima na Note 4,ili to S5 ima neprirodno izrazene boje ?

16 godina
maks0806 kaže...

Mo čemu je kompletniji? po manjku funkcija za duplu cijenu. Sure

Šalu na stranu, cijelu noć sam uspoređivao njih dvoje i naravno s5 ima nekih prednosti( tipkovnica najviše), ali ip6... Nema lagga, kameru otvara mnogo brže, galeriju. Što se tiče "funkcija", stvari poput vodonepropusnoti nije mi zatabala, otkucaji srca fora ali ima odstupanja u mjerenjima, tv remote ajde donekle iskoristivo (koristio par puta)...
I da samsung napravi uređaj u cijenovnom rangu ko što je i iphone, i dalje bi bio to što je zbog lošeg softvera... Btw želi nego s5 za 2.7k? (još ima foliju na sebi) ?

#yolo
14 godina
odjavljen
MikiDS kaže...

Prije 3 minute evo pogledah video usporedbu kamera od S5 i Note 4,jesam to samo ja sa svojim misljenjem il je stvarno kamera S5-ice u nekim uvjetima,npr nocnim gdje se bljeskalica mora palit ustvari bolja od kamere Notea 4 ?

Gledam i mislim nekako mi se boje cine ispranima na Note 4,ili to S5 ima neprirodno izrazene boje ?

Gledaj, N4 ima Sony-ev IMX senzor sa optickom stabilizacijom dok S5 ima Samsungovu ISOCELL kameru, bez optičke stabilizacije, u dnevnim uvjetima manje-više svaka kamera na današnjim senzorima ima čistu situaciju, razlika je ponajviše u dinamičkom rasponu i kontrastu (nekome više paše nabijen kontrast, nekome prirodniji izgled), s obzirom da N4 ima optičku stabilizaciju, sigurno je bolji u noćnim uvjetima

Mislim da razlika u kameri na S5 i N4 nije neka, skoro isto je procesiranje slike (malo više over sharpeninga na S5), oba imaju vrhunske kamere i kad kupuješ ova dva telefona u to budi siguran :)

12 godina
neaktivan

Imao bih jedno pitanje jos samo u vezi displeja,naime namjeravam prek svog jednog frenda koji ima covjeka koji nabavlja sve mobove po ljepsim cijenama nego sto ih daje T Mobile naravno sa garancijom sve,e sad,cuo sam da onaj korejski S5 LTE-A ima 4K zaslon,tj onaj QUAD HD,e sad,dal ima tu netko da zna kakva je razlika izmedju npr S5 i LG G3 ili Note 4 ako je vec neko testirao,jel se osjeti bas razlika toliko u tom quad HD zaslonu i je li ona primjetna?

16 godina
neaktivan
MikiDS kaže...

Imao bih jedno pitanje jos samo u vezi displeja,naime namjeravam prek svog jednog frenda koji ima covjeka koji nabavlja sve mobove po ljepsim cijenama nego sto ih daje T Mobile naravno sa garancijom sve,e sad,cuo sam da onaj korejski S5 LTE-A ima 4K zaslon,tj onaj QUAD HD,e sad,dal ima tu netko da zna kakva je razlika izmedju npr S5 i LG G3 ili Note 4 ako je vec neko testirao,jel se osjeti bas razlika toliko u tom quad HD zaslonu i je li ona primjetna?

Golom oku razlika nije primjetna. Pored toga, G3 i Note 4 oba imaju veće ekrane nego S5 pa njima bolje odgovara ta rezolucija. Po meni je to overkill na S5-ici jer je slika izvrsna i sa FHD

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
12 godina
neaktivan

Znaci mislis da je taj obicni FULL HD ok ?

Jer upravo zato razmisljam o Note-u..al mislim ako vece razlike zapravo i nema,onda bolje uzeti obicni S5 i kvit...

E sad,jedina stvarna muka mi je serijska ugradjena interna memorija kod S5 koja je malih 16 gb,ja na S3 imam tolko,mob zna stekat evo nakon goidnu i pol,ima problema iako vecinu stvari stavljam na microSD od 32 gb tak da...

Ne znam,sto mislite po pitanju te memorije interne,je li to stekanje do toga il je to zbog neceg drugog i hoce li mi to tako biti i sa S5 ako ga uzmem s obzirom da ima isto 16 gb?

16 godina
neaktivan
MikiDS kaže...

Jer upravo zato razmisljam o Note-u..al mislim ako vece razlike zapravo i nema,onda bolje uzeti obicni S5 i kvit...

E sad,jedina stvarna muka mi je serijska ugradjena interna memorija kod S5 koja je malih 16 gb,ja na S3 imam tolko,mob zna stekat evo nakon goidnu i pol,ima problema iako vecinu stvari stavljam na microSD od 32 gb tak da...

Ne znam,sto mislite po pitanju te memorije interne,je li to stekanje do toga il je to zbog neceg drugog i hoce li mi to tako biti i sa S5 ako ga uzmem s obzirom da ima isto 16 gb?

Meni nema štekanja, interna memorija podržava snimanje videa u 4K tako da je po brzini iznad najboljih microSD kartica na tržištu (koliko njih podržava 4K snimanje?). Također, mobitel je hardverom noviji pa bi mi jedini razlog za Note 3 bio ako želiš veći ekran. Imao sam Note 3 i prešao na S5 jer ga nisam mogao komotno nositi u džepu {#}, a sve ostalo (kamera, dodatni senzori, IP67) ide u prilog S5-ici.

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
11 godina

Pozdrav raja, evo nakon G2, G3, Z3, Note3 došao red i na S5, kupio ga prehjucer. Note 3 mi je bio odličan, ali mi je ipak bio malčice ne praktican za korištenje.

Moje impresije sa s5:

+Ekran je predivan, manje je žestok prikaz boja nego na note 3, a puno je svjetliji i dinamičniji nego na G3 ili Z3

+Fino leži u ruci

+99% uređaja radi jako fluidno i bez ikakvih štucanja

+Ova verzija TW je mnogo ljepša nego prijašnje generacije

+Odlična kamera, jedinstveni HDR mod koji omogučuje HDR pregled slike i prije nego je slikana

+Izvanredno video snimanje, 60fps, 4K, 120fps a čak snima i HDR video što nijedan konkurent nema tako dobro odrađeno.

+Odlična baterija, malo sam se brinuo sa nota 3 preci na s5 radi baterije, ali jednako sam zadovoljan.

+Kad te netko zove prikazuje ti posljednju interakciju sa tom osobom.

-Iz nekog razloga galerija se muči i laga te sporo pokrece. No kao i uvijek instaliram quic pic i imam munjevito brzu galeriju.

-Otisak prsta je jako iritantan i ne praktican, iskljucio sam ga odma, na iph 5s to puno bolje funkcionira, al ajd, mogu bez toga

-Knox, vražji knox i vražji samsung! Ne mogu staviti custom recovery i šibnit kakav rom na uređaj jer se gubi jamstvo. Kreteni.

-Ikonice u TW su jako ružne, G3 mi je tu recimo super sa svoji ikonama, al nema veze, metio ja nova launcher <3

-kad dođe sms u notifikacijama stoji kao "nova poruka" i ne mogu sa dva prsta to proširit i pročitat tu iz notifikacija nego moram kliknut i uci u sms aplikaciju

-kad se ukljuci standardna štednja energije, mobitel postane invalid. Note 3 bi malo sve potamnio, pinkicu usporio, i izvukao bi tu dodatnih 30-40min ekrana. S5 postane fuckin kriple.

Ugl... Zadržat cu se na S5 neko vrijeme. Ipak mi je bolji od note 3, G3 ili Z3. Nadam se da cemo i lolija dobit skoro.

Moj PC  
7 2 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ja sam mislio na Note 4 al ajd...hvala na savjetima

Ne znam...mislim da je najbolje onda uzet S5,mislim da je to najbolji izbor.

12 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...
MikiDS kaže...

Meni nema štekanja, interna memorija podržava snimanje videa u 4K tako da je po brzini iznad najboljih microSD kartica na tržištu (koliko njih podržava 4K snimanje?). Također, mobitel je hardverom noviji pa bi mi jedini razlog za Note 3 bio ako želiš veći ekran. Imao sam Note 3 i prešao na S5 jer ga nisam mogao komotno nositi u džepu {#}, a sve ostalo (kamera, dodatni senzori, IP67) ide u prilog S5-ici.

Ja sam mislio na Note 4 al ajd ok...hvala na savjetu

Znaci ipak bolje je uzet S5?

Kao sto sam si i mislio,jedino me zapravo dizajn Note 4 vuce ka Note 4.,jer je metalni okolo,pa onako...al nije mi to prebitno pa...S5 

Kad stigne,prvi dojmovi odmah stizu ;)

11 godina
MikiDS kaže...

Naravno da je note4 bolji. Ima vise memorije, vise rama, veci ppi, opticku stabilizaciju, spen je jako koristan, puno lipsi dizajn , bolju prednju kameru i javu bateriju. 

16 godina
neaktivan
thebatman kaže...
MikiDS kaže...

Naravno da je note4 bolji. Ima vise memorije, vise rama, veci ppi, opticku stabilizaciju, spen je jako koristan, puno lipsi dizajn , bolju prednju kameru i javu bateriju. 

Dap, ono gore sam uspoređivao sa Note 3, ali ako je četvorka u pitanju, radije nju uzmi

12 godina

Pozdrav!

Imam u petak punoljetni rodjendan pa sam sam sebe htio pocastiti sa galaxy s5-icom... Vidim da ih ljudi prodaju na veliko, na njuskalu se znaju pronaci i cijene ispod 2000 koje ne smatram realnima uopce... Izmedju 2000-3000 kn skoro da i ne vjerujem da ih ima, no ipak ih ima... Zanima me na sto moram obratiti paznju kada bih kupovao preko njuskala: sto traziti od prodavaca, kako znati da nije fake i slicno - znam da vi imate vise iskustva pa bolje da pitam i da ne trcim pred rudo da ne ostanem na kraju i bez novca i bez mobitela...

HVALA!

Kovačić
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
thebatman kaže...

+Odlična baterija, malo sam se brinuo sa nota 3 preci na s5 radi baterije, ali jednako sam zadovoljan.

ako si imao oba, kakva je razlika u bateriji?

ja sam imao s3, note2 i s4, sada note3 i ono što sam skužio da note serija uvijek ima dužu bateriju pa sam malo skeptičan što se tvoje izjave tiče pa me zanima iz prve ruke kakvo je realno stanje između ta 2

14 godina
protjeran
marsovac zemaljski kaže...
thebatman kaže...

ja sam imao s3, note2 i s4, sada note3 i ono što sam skužio da note serija uvijek ima dužu bateriju pa sam malo skeptičan što se tvoje izjave tiče pa me zanima iz prve ruke kakvo je realno stanje između ta 2

ja sam se isto prebacio s note 3 na s5 i mogu ti reci da je trajanje baterije vise manje isto, na note 3 sam imal bolji standby dok se na s5 baterija dosta manje trosi dok surfas preko chroma i u igricama kolko sam ja primjetil, dodatno mozes produziti trajanje na s5 ako spustis svjetlinu na oko 30% ili nize dok nije potrebno

11 godina
ibosilj kaže...
marsovac zemaljski kaže...
thebatman kaže...

ja sam se isto prebacio s note 3 na s5 i mogu ti reci da je trajanje baterije vise manje isto, na note 3 sam imal bolji standby dok se na s5 baterija dosta manje trosi dok surfas preko chroma i u igricama kolko sam ja primjetil, dodatno mozes produziti trajanje na s5 ako spustis svjetlinu na oko 30% ili nize dok nije potrebno

Bas to. Rekao bih da je s5 puno bolje optimiziran dok se koristi.  Jednako sam zadovoljan baterijom kao i na  noteu.

13 godina

Ma ja sam sa notea 4 presao na s5. Dobio sam s5 i 2100kn za note 4 pa jbg why not, za mjesec dana cu moc doplatit uz s5 1000kn i dobit note 4 nazad hehe

Osim koraka nazad u softveru ne vidim 2k kn razlike xD

Takoder stvarno fluidno radi ne vidim onaj lag koji je tipican za samsung. Me happy

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Pozdrav raja, evo nakon G2, G3, Z3, Note3 došao red i na S5, kupio ga prehjucer. Note 3 mi je bio odličan, ali mi je ipak bio malčice ne praktican za korištenje.

Moje impresije sa s5:

+Ekran je predivan, manje je žestok prikaz boja nego na note 3, a puno je svjetliji i dinamičniji nego na G3 ili Z3

+Fino leži u ruci

+99% uređaja radi jako fluidno i bez ikakvih štucanja

+Ova verzija TW je mnogo ljepša nego prijašnje generacije

+Odlična kamera, jedinstveni HDR mod koji omogučuje HDR pregled slike i prije nego je slikana

+Izvanredno video snimanje, 60fps, 4K, 120fps a čak snima i HDR video što nijedan konkurent nema tako dobro odrađeno.

+Kad te netko zove prikazuje ti posljednju interakciju sa tom osobom.

-Iz nekog razloga galerija se muči i laga te sporo pokrece. No kao i uvijek instaliram quic pic i imam munjevito brzu galeriju.

-Otisak prsta je jako iritantan i ne praktican, iskljucio sam ga odma, na iph 5s to puno bolje funkcionira, al ajd, mogu bez toga

-Knox, vražji knox i vražji samsung! Ne mogu staviti custom recovery i šibnit kakav rom na uređaj jer se gubi jamstvo. Kreteni.

-Ikonice u TW su jako ružne, G3 mi je tu recimo super sa svoji ikonama, al nema veze, metio ja nova launcher <3

-kad dođe sms u notifikacijama stoji kao "nova poruka" i ne mogu sa dva prsta to proširit i pročitat tu iz notifikacija nego moram kliknut i uci u sms aplikaciju

-kad se ukljuci standardna štednja energije, mobitel postane invalid. Note 3 bi malo sve potamnio, pinkicu usporio, i izvukao bi tu dodatnih 30-40min ekrana. S5 postane fuckin kriple.

Ugl... Zadržat cu se na S5 neko vrijeme. Ipak mi je bolji od note 3, G3 ili Z3. Nadam se da cemo i lolija dobit skoro.

Idi u poruke, settings, notifications i tamo si namjesti to. :)

Ja sam imao Note 3 pa mogu reci da je baterija na S5 meni puno bolja. Inace sam s noteom imao 4-5h SOT a sa S5 preko 6h. Ja mislim da je to velika razlika.

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.11.2014 15:35 (Dodge_167).
12 godina
neaktivan

Jedino sto je cijena malo zeznuta,iako nece biti iz T Mobilea nego preko ovih ljudi koji to nabavljaju po nizim cijenama,al opet,ovo je novi mob,ispod 4800 ga nema,S5 je oko 3300...pa sad...to je ono sto me muci.

Inace bi uzeo Note 4 bez razmisljanja...al ta cijena...po njusci ih cak daju nove ganc 5000 i vise...tak da...neznam,kaj mislite?
Ili uzet prek T Mobilea na ugovor N4 pa onda tak...?
Kaj mislite?

11 godina

Koristite li kakav case?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
thebatman kaže...

Koristite li kakav case?

Ultra thin case, onaj od 0.3mm

13 godina

Ja ne znam kojom magijom si uspio 6h sot-a na s5. Baterija je osjetno slabija nego na noteu 4 na kojem sam 5:30-6h imao.

Jucer sam na s5 imao 4:20 sot, ali heavy use.

Btw kad sam vec pomislio da nema samsung laga, eto ga. Nakon par widgeta i instaliranih aplikacija gotovo. UI je choppy, homescreen se loada dulje itd. Nova launcher je rješio stvari doduše, ali razočaran sam. Čekam lolippop i molim boga da stave note 4 tw na s5

Moj PC  
2 3 hvala 0
15 godina

ovi koji se prodaju po njuskalu do 2600kn su ti 95% svi fejk modeli, cak ni vlasnici neznaju da imaju fejk( neki "neznaju" ). Govorim ti to iz iskustva jer sam nedavno kupio s5 preko njuskala, original, nakon nalazenja sa jedno 10 ljudi po zgu i vzu i svi odreda su imali razne kopije, neke dobre, neke losije... tak da moja preporuka ti je gledati oglase od 2700kn nadalje i da pise da je iz tcoma, vipa ili tele2, a ovi koji pisu da su dobili od strica iz njemacke svicarske itd kao poklone i to, to su uglavnom fejk modeli, ako ne i svi. razliku izmedju fejka mozes relativno lako vidjeti ako udjes nutra u postavke i vidis da nemozes namjestiti finger scanner ( jer ga nema), ekran ti obicno nema dobar kut vidljivosti, boje nisu tako jarke ko na pravom s5, nije toliko ostar, uglavnom vidi se na prvu da je fejk... a mozda najbolje se vidi po tome da ti pravi s5 mora letjeti kroz izbornike, a ovi fejk ti obicno malo sporije rade... eto, nadam se da sam pomogao.

11 godina

kamera me malo je rec odusevila, bas mi je sjela. Kad bi lolipop trebao doci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Trebao bi tijekom prosinca,a što se tiče provjere mob-a app: phone info+ https://play.google.com/store/apps/details?id=org.vndnguyen.phoneinfo.plus

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
Jeste puno, hvala lijepa!
Kovačić
16 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Ja ne znam kojom magijom si uspio 6h sot-a na s5. Baterija je osjetno slabija nego na noteu 4 na kojem sam 5:30-6h imao.

Jucer sam na s5 imao 4:20 sot, ali heavy use.

Btw kad sam vec pomislio da nema samsung laga, eto ga. Nakon par widgeta i instaliranih aplikacija gotovo. UI je choppy, homescreen se loada dulje itd. Nova launcher je rješio stvari doduše, ali razočaran sam. Čekam lolippop i molim boga da stave note 4 tw na s5

u 80% slucajeva SOT mi je preko 6h. Jedanput sam uspio doci i do 7h 45min. Usporedbu s Note 4 necu komentirati posto nisam koristio navedeni mob.

Ali ono sto znam jest da je baterija od S5 naspram note 3, koji je takoder trenutno pored mene, puno puno bolja.

A sad kako ja koristim mobitel.. Whatsapp, viber, messenger konstantno u uporabi, surfanje barem pola sata, gledanje youtube videa i koristenje nekih aplikacija poput 9gag, android central i sl.

Mob je rootan i instaliran je greenify i aplikacije koje mi nisu potrebne sam izbrisao. Brightness mi je uvijek na automatski namjesteno na 0.

Ugasen je 4G i mobitel je 50% vremena na 3G-u a ostalo na wifiu, s time da mi je nfc stalno upaljen radi nfc tagova. 

I baterija mi u prosjeku traje 14h, sto je po meni super jer ga prakticki cijelo vrijeme koristim.

16 godina

Sad doso neki update sada 3.5MB 

Pise samo improved peformance.

Ja sam na T-mobileu.  

Kaj moze neki link di se moze vidjeti sto se tocno popravlja u tim updateovima. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Kako se zove ona aplikaciju koja daje podatke o mobitelu i provjerava je li mobitel original, a ne neka kopija?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ja prodajem svoj za 2500 i nikako da se netko javi.pala im je cjena, kao i konkurentima. Mob radi preloše za 801 chipset, zbog nova launchera leti homescreen, ali čim uđem u bilošto drugo, framerate dropovi, lag i trzanje... 

btw baterija mi je crkla sa 5h screen ona tak da sry ali ne vjerujem ti. Imao sam power saver, osrednji brightness i nisam previše bio na 4g. Nabij tih 7h i screenshotaj please

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.11.2014 21:57 (maks0806).
Moj PC  
0 8 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice