Samsung Galaxy S5 - rasprava

poruka: 2.636
|
čitano: 673.081
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Samsung Galaxy S5 - rasprava
sveupitni kaže...

Prešao sam sa s3 rootanog na s5 stock i ostao sam razocaran uglavno. Što se tiče normalnog korištenja sporiji mi je nego s3, šteka to nije normalno, kamera trza, traje cijela vječnost da okine sliku, igre tipa temple run i subway surf malo rade fluidno pa zatrza na pol sekunde-sekundu, signal mi se gubi u Zagrebu, povremeno se resetira.... Jedino sam zadovoljan s baterijom i ekranom haha.  Frend mi ima s4 i slike ispadaju bolje nego na s5. T-mobile zakljucan... Jednostavno sam ocekivao da ce mi se bolje isplatiti prijelaz sa s3 na s5 :(  

Meni ovo zvuci kao nesispravan uredaj, jer koliko god touchwiz usprovao uredaj to nije bas ovako strasno lose.

iPhone 4-iPhone 4s-Nokia N9-Iphone 4s-Sony Xperia S-iPhone 4s-HTC 8x-iPhone 5-Galaxy s3- HTC One- iPhone5 - HTC One-iPhone 4s-Sony Xperia Z-Google Nexus 5 i iPhone 5s - Nexus 5 - Nexus 5 i iPhone 5s
14 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

To je zbog tšrotovog firmwarea gore..... zbog niceg drugog..

0 0 hvala 0
16 godina

upravo mi je neki update insatalirava ( 250MB )  Na tmobileu sam. 

Dali je moguce staviti 4.4.4.  na neki ono one click way ?
Bez roota i toga.  

Poruka je uređivana zadnji put pet 17.10.2014 19:52 (GRDI-146).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Kako se ponasa sad s novim upadetom?

0 0 hvala 0
16 godina
ludimata kaže...

Pa neke sad ono masivne promjene nisam vidio, jer nisam imao neke primjedbe na rad mobitela prije updatea. 
Mozda malo mi se baterija cini da duze traje ali to nemogu sluzbeno potvrditi {#} 

11 godina
GRDI-146 kaže...
ludimata kaže...

Pa neke sad ono masivne promjene nisam vidio, jer nisam imao neke primjedbe na rad mobitela prije updatea. 
Mozda malo mi se baterija cini da duze traje ali to nemogu sluzbeno potvrditi {#} 

Slažem se :)

14 godina
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
odjavljen
ATJLučko kaže...

Citam clanak i pitam se tko ovako glup tekst moze napisati, a onda vidim 'index.hr' i sve mi je postalo jasno

14 godina
MARKOZD15 kaže...
ATJLučko kaže...

Citam clanak i pitam se tko ovako glup tekst moze napisati, a onda vidim 'index.hr' i sve mi je postalo jasno

Čitam post i pitam se tko može ovako glup post napisati, a onda vidim {#} i sve mi je postalo jasno!

A da stvar potkrijepim argumentiranom činjenicom, evo i još jedan, relevantniji link!

LINK; http://www.smartphonehrvatska.com/2014/10/22/samsung-galaxy-s5-plus-u-europi/

Kolega Marko, any comment na ovaj link?!?!

ATJ Lučko
17 godina
odjavljen

Iz Samsunga su tolko ocajni da ne mogu ni cekati novu generaciju S modela da ubace novi procesor nego sve trpaju u S5. Ovo je vec valjda 15. podverzija galaxy-a S5. 

Ne znam tko tu vise gubi, korisnici koji kupuju Samsung, ili Samsung koji se bori sam sa sobom.

Uglavnom imaju neodrziv sustav, 150 modela godisnje, od tih 150 sigurno ih ima 50 koji nisu ni okusili niti jedan update.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 21:42 (Edge).

1 7 hvala 0
14 godina
odjavljen

Nisam ja rekao da nije istina da ce izbaciti taj update, ali najbrzi android telefon?? u cemu?? u benchmarku mozda da, ali u brzini otvaranja aplikacija/brzine UI-a daleko od najbrzeg, siguran sam da ce dosta informaticki nepismenih to shvatiti kao najbrze, jer je ipak na vrhu Antutu liste

PS nisam ti ja nabio TD, da se razumijemo

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.10.2014 21:57 (MARKOZD15).

6 2 hvala 0
17 godina
odjavljen
MARKOZD15 kaže...

Nisam ja rekao da nije istina da ce izbaciti taj update, ali najbrzi android telefon?? u cemu?? u benchmarku mozda da, ali u brzini otvaranja aplikacija/brzine UI-a daleko od najbrzeg, siguran sam da ce dosta informaticki nepismenih to shvatiti kao najbrze, jer je ipak na vrhu Antutu liste

PS nisam ti ja nabio TD, da se razumijemo

Ma slazem se ja s tobom, jedno je benchmark, a drugo user experience.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5
16 godina
neaktivan

Pošto sam novi u svijetu Androida, zanima me par stvari...

Dakle kako sam do sada koristio iOS i došlo vrijeme za novi smartphone, reko dosta je Apple-a i iOS-a, idemo na Android. Nabavih Galaxy S5 i nisam se razočarao. E sad, kako već neko vrijeme koristim mob, zanima me kakve su mu još mogućnosti. 

Čitao sam tako po netu, naišao na neke pojmove poput root itd. Također pročitah da za Samsung uređaje postoji warranty VOID ako se roota i flasha ROM ili što već.

Probao sam rootati sa Towelroot-om, no aplikacija kaže kako verzija još nije podržana, ili tako nešto slično. No - u tutorialu je naveden model SM900-F kako ga je moguće rootati tim alatom.

Mene sada zanima, gubi li se garancija rootanjem? Jer kako piše, za Towelroot, kako ne trip-a taj 0x0 Official status, te da je garancija i dalje prisutna. I, na kraju, zašto nisam mogao rootati, a naveden je uređaj kao podržan?

ZOTAC: It's Time to Play.
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.10.2014 23:13 (DmL).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Jasno mi je koje su prednosti roota, ali čak i kao korisnik koji ne štedi svoj uređaj, nemam potrebu za rootom. U većini slučajeva će instalacija novog launchera odraditi svoj posao sasvim ok.

1 0 hvala 0
13 godina
DmL kaže...

Pošto sam novi u svijetu Androida, zanima me par stvari...

Dakle kako sam do sada koristio iOS i došlo vrijeme za novi smartphone, reko dosta je Apple-a i iOS-a, idemo na Android. Nabavih Galaxy S5 i nisam se razočarao. E sad, kako već neko vrijeme koristim mob, zanima me kakve su mu još mogućnosti. 

Čitao sam tako po netu, naišao na neke pojmove poput root itd. Također pročitah da za Samsung uređaje postoji warranty VOID ako se roota i flasha ROM ili što već.

Probao sam rootati sa Towelroot-om, no aplikacija kaže kako verzija još nije podržana, ili tako nešto slično. No - u tutorialu je naveden model SM900-F kako ga je moguće rootati tim alatom.

Mene sada zanima, gubi li se garancija rootanjem? Jer kako piše, za Towelroot, kako ne trip-a taj 0x0 Official status, te da je garancija i dalje prisutna. I, na kraju, zašto nisam mogao rootati, a naveden je uređaj kao podržan?

Nosio sam par puta galaxy koji je imao flashane romove i rootan itd. Sve sam prebacio na stock preko odin aplikacije što traje 5 min i potpuno je automatizirano. Ostaje counter, ali to ne gledaju nikad niti im to išta znači (govorim o agramservisu)

Također su mi mailom poslali da ukoliko je bootloader otključan da im ništa ne znači. Jedini uvijet je da ima stock rom

16 godina
neaktivan
maks0806 kaže...

Nosio sam par puta galaxy koji je imao flashane romove i rootan itd. Sve sam prebacio na stock preko odin aplikacije što traje 5 min i potpuno je automatizirano. Ostaje counter, ali to ne gledaju nikad niti im to išta znači (govorim o agramservisu)

Također su mi mailom poslali da ukoliko je bootloader otključan da im ništa ne znači. Jedini uvijet je da ima stock rom

Hvala na odgovoru. Dakle što god da radim, roota-nje, flash-anje custom ROM-ova, ništa ne utječe na garanciju?

Ne znam puno o Android-u, pa me zanima postoje li tweakovi za Android? Kod iOS-a sam imao Cydia-u i tu sam mogao kupovati različite tweakove i modificirati iOS kako ja želim?

I na kraju, pitao me je sustav čim sam upalio S5 prvi put, za neki update od 200MB, koji sam napravio. Možda zato ne mogu rootati sa Towelrootom?

ZOTAC: It's Time to Play.
13 godina

Nemreš za sve towelrootom, nema to veze sa updateima. Utječe ti na garanciju ako ga nosiš na servis s custom romom. Mater mi ima galaxy nexus i nosio sam ga na servis imala je superuser gore još i nisu ništa rekli... Samo ako trebaš nositi backupaj i stavi stock rom preko odina i gotovo. Ko na iphoneu, kad je jailbreakan, makneš jailbreak i nosiš, tako i ovdje

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Lagano pražnjenje....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

gdje najjeftinije na netu otkljucati s5 na sve mreze? a da je placanje paypalom

Ohne Audi geht es nicht..
Poruka je uređivana zadnji put pet 31.10.2014 15:10 (andreas11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Novi kratki video androida 5.0 lollipop,navodno bi trebao sletit za nekih mijesec dana. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
spajder68 kaže...

Novi kratki video androida 5.0 lollipop,navodno bi trebao sletit za nekih mijesec dana. 

Cini se da radi puno brze.

15 godina
Almin94 kaže...
spajder68 kaže...

Cini se da radi puno brze.

sve radi brze kad se tek stavi na mob :/
ali nadam se da ce tako i ostat 

Autoclimb kills more people than AIDS
16 godina
neaktivan

Sve se to čini u r3edu, ali poznavajući Samsung, neće sletjeti do kraja godine sigurno

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
crazy_luđak kaže...

Sve se to čini u r3edu, ali poznavajući Samsung, neće sletjeti do kraja godine sigurno

Pa nece ni za jedan android flagship stici prije 12. mjeseca, samo za nexus uredaje. Tako da nismo jedini koji ce cekati. Cak imam i neki predosjecaj da ce za S5 prvi stici.

14 godina
neaktivan
15 godina

Zasto mi najvise baterije trosi android sustav?

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.11.2014 10:16 (Michael11).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Michael11 kaže...

Zasto mi najvise baterije trosi android sustav?

zato sta ga nekoristis i sustav jednostavno radi i trosi bateriju

Autoclimb kills more people than AIDS
14 godina
protjeran

Evo mog trajanja baterije, nije neko pretjerano korištenje, bez štednje energije, svjetlina skoro do kraja smanjena, sve one pametne gluposti ( :D ) ugašene, stock rom (većina bloatware-a iskljucena) + greenify

0 1 hvala 0
17 godina
odjavljen

Svima bateriju zdere android sustav, taj Samsung valjda namjerno ukljuci nekog bota da crpi snagu uredjaja.

2 4 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice