Wireless "tv" antena

poruka: 25
|
čitano: 20.625
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

Imam na tavanu neku staru tv antenu koja hvata signal 360o tj. okrugla je pa me sad zanima dali bi se to moglo pravilnom preradom pretvorit u wireless antenu. Sad moj plan je iščupat sve nepotrebno i na preostali metal uz malo prerade stavit wireless kabel. Sad dali je  to moguče i kako.

Oprostite nadam se da me neće moderatori obrisat. ( nisam uspio naći sličnu temu pa tako.....)

Hvala!Cool

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 15:03 (zeroname).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

nabavi konektor za spojiti na wlan karticu

probaj, nemaš kaj za izgubiti

To doubt, to discredit !!!
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 15:25 (D4RKL1NG).

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Wireless "tv" antena

Ne možeš, svaka antena je napravljena za određeni frekvencijski opseg.

MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD

1 0 hvala 0
16 godina
Wireless "tv" antena

ja sam to probavao kad sam slucajno slomio WiFi antenicu, pa dok je nisam nabavio, spojio sam obicnu antenu od TV-a (tz. Riblja Kost) i radila je, ali imala je jako los signal, no medjutim ipak je posluzila 5 dana dok nisam nabavio pravu WiFi antenicu, tako da mozes probat, al nemoj se nadat pretjeranim rezultatima!

Potpis: JA

0 0 hvala 0
16 godina
Wireless "tv" antena

ja bi ti radje preporucio (ako hoces jak signal) da si kupis pojacivac! Namigiva

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

A da uzmem obicnu kucnu tv antenu koja ima i pojacivac i tanjur ali ovo za tv antenu ja imam jednu koja pokriva 360o ja bi iskoristio samo metal kao antenu aostalo cu maknut cak cu stavit 50 omski kabel

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Wireless "tv" antena
MrBlc kaže...

Ne možeš, svaka antena je napravljena za određeni frekvencijski opseg.

ne kužim kak moze obican komad aluminija bez icega imati frekvenciski opseg

16 godina
zeroname kaže...

A da uzmem obicnu kucnu tv antenu koja ima i pojacivac i tanjur ali ovo za tv antenu ja imam jednu koja pokriva 360o ja bi iskoristio samo metal kao antenu aostalo cu maknut cak cu stavit 50 omski kabel

ti bis sad htio kupiti TV antenu da je koristis kao WiFi antenu, pa kad vec kupujes onda kupi WiFi antenu, ako hoces imas za kupit i pojacivac za WiFi , jer ja nevidim nikakve svrhe da sad ides kupovat TV antenu, a treba ti za WiFI

16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

Ne ja to sve vec imam a netreba mi hocu napravit nešto sam od materjala koji imam

a to je stara tv antena tj treba mi samo kostur i metal

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 22:17 (zeroname).

0 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

Ne ja to sve vec imam a netreba mi hocu napravit nešto sam od materjala koji imam

a to je stara tv antena tj treba mi samo kostur i metal

sto se tice pojacivaca za TV antenu, to se ja nebi usudio (ukopcavat TV pojacivac u WiFi karticu), a sto se tice sve to da spajas na komad metala, to nemas frke, samo velim ti, ja sam spojio, koristio 5 dana, a stalno mi je pucala veza, kad sam kupio WiFi antenicu (koja je 10X manja od TV antene), radi sve i dan danas na 60% signala(uzmi u obzir da sam TV antenu drzao blize ruteru, nego sto sam sa WiFi antenom), tako da.....nezz, probaj. Mozda je kod mene bio problemcic to sto se meni kabel od Antene pa sve do kompa (tj. do WiFi kartice), spaja na jednom mjestu..nezz, probaj, pa mi javi, volio bi to znat (po mogucnosti istestiraj malo to s tim TV pojacivacem i reci dal je jaci signal s tim ili sa WiFi antenicom)..... NamigivaOsmijeh

16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

Dobro da si spomenuo kabel koliko je bio dugacak i kakava je vrsta bila

Recimo ako je predugačak onda je signal jako slab najvise do 10 m

Da wirless je jako dobar za eksperimentiranje pogotovo što imam u krugu od 80 m 3 banke

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 22:29 (zeroname).

0 0 hvala 0
16 godina
zeroname kaže...

eh, sad, nekuzim se bas u TV kablove, al znam za 2 vrste, tanje  i deblje, e pa ja imam ovaj deblji, dugacak je po mojoj procjeni 6 do 8m. Ako postoji jos koja podvrsta, pitaj pa cu ti rec...!

16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

Wireless je priča za sebe! Vjerujem kako misliš napraviti antenu za 2.4 Ghz! (Ako je za 5 Ghz onda je malo kompliciranije jer je sve minijaturnije) I nema ama baš nikakve veze sa frekvencijama na kojima rade analogni TV tuneri!

Dakle tu antenu "posadi" negdje u teglu pa neka biljka raste uz nju. (tako će biti najviše koristi od nje)

Napravi kantenu, i ona će biti "strahovito moćnija" od riblje kosti! Ako imaš malo dara sa lemilicom možeš i biquad napraviti!

Evo ti link za izradu kantene:

http://tesla.rcub.bg.ac.yu/~vciric/kantena.htm

I za biquad:

http://www.mmw.hr/content.php?content.16

Ovo su samo neki od primjera, a ima toga na netu koliko hoćeš. Google je tvoj prijatelj..

Ako kantenu ili biquad staviš na sat tanjur dobivaš minimum 15 dBi (kod šalabajzerske izrade), ako stvarno kvalitetno to izvedeš možeš dobiti izvanredne rezultate!!!

Razlog editiranja: tipfeler.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2009 22:37 (84737).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

Kak jos niste skuzili ja nemam onuriblju kost vec tv antenu koja je sama po sebi okrugla a is toga se da zaključiti da razpoređuje signal 360 o e sad svaki komad metala moze bit antena i mislim da bi uz pravilnu preradu navedena antena  to mogla i postat

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Tionio kaže...
zeroname kaže...

eh, sad, nekuzim se bas u TV kablove, al znam za 2 vrste, tanje  i deblje, e pa ja imam ovaj deblji, dugacak je po mojoj procjeni 6 do 8m. Ako postoji jos koja podvrsta, pitaj pa cu ti rec...!

znam za sve vrste najbolji je mislim 50 omski h-155

16 godina
neaktivan
84737 kaže...

Wireless je priča za sebe! Vjerujem kako misliš napraviti antenu za 2.4 Ghz!  I nema ama baš nikakve veze sa frekvencijama na kojima rade analogni TV tuneri!

U tome je problem... Ako i imaš onaj tanjur... kao zdjelu. Teško da ćeš postići neke vrle rezultate! Imaš nešto na Youtube o tome! Tip je mislim iskoristio  neku veću aluminijsku zdjelu za mjesiti tijesto  kao antenu..A sad da li radi, i kako radi... u tu raspravu ne ulazim!

Samo na Jubitou napiši: how to make wireless antenna

Izlistati će ti se ohoho videa!

16 godina
neaktivan
komad metala nema frekvenciju ali je stvar u obliku antene koji usmjerava samo neke frekvencije prema dippolu koji ih salje dalje. ako i uspiješ rezultati nebudu jako dobri. savjet: radi kantenu ili dippol.
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
16 godina
neaktivan

Brkate kruške i jabuke.

Lambda je jedinica za dužinu vala, pa su antene veličinom napravljene u mjerilu lambde za određenu frekvenciju. Npr. 1/4 lambde(njene dužine), ako je frekvencija takva da je antena od cijele jedinice prevelika.

To je osnova, daklem na google i tražiti lambdu za 2.4GHz..

Antene mogu biti i usmjerene, i to više ili manje, a ona tvoja riblja kost iliti yagi se sastoji od više direktora i reflektora, a fokus ti sigurno ne paše valnom duljinom, pa mislim da ti za wireless i nije nešto..

Ako ti se baš rade antene, počni ispočetka po nekom tutorijalu s neta ima ih i vrlo jednostavnih. Ja nisam imao loša iskustva s kantenom u fokusu satelitskog tanjura, ostvario vezu od 15-tak km s jednom takvom i jednom oriđiđi 24-tvorkom. Pa se igraš..

17 godina

I jos jedna problematika je vrsta i duzina kabla, ako pogledate cjenike vidjeti cete da su ti kablovi poprilicno skupi tako da nista od antenskih koaksijalnih kablova,

nisu za to namijenjeni. Mislim da od ove price nema nista, eventualno kantena ako je antena ona nalik satelitskoj.

16 godina
neaktivan
Wireless "tv" antena

meni treba 3-5 metara tog kabla i koliko bi me to koštalo + 2 konektora i da koji bi mi softver preporučili za brzo i lako skeniranje i spajanje na mreže u dometu

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 10:38 (zeroname).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

samo pazi da nekrsis zakon o frekvencijama.

16 godina
neaktivan
ne preporuĉam duge kablove jer su gubitci znaĉajni. kada kupuješ pazi na ispravnost konektora. cijena bi bila 70-150 kn ovisno o kvaliteti i trgovini u kojoj kupuješ
92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10%
16 godina
neaktivan
zeroname kaže...

meni treba 3-5 metara tog kabla i koliko bi me to koštalo + 2 konektora i da koji bi mi softver preporučili za brzo i lako skeniranje i spajanje na mreže u dometu

Preporuka ti je da kupiš gotov pigtail kabel :

http://www.da-ta.info/?p=productsMore&iProduct=23&sName=pigtail-belden-h155--3m

Ovo ti je cijena za 3 metra, a za 5 metara ti je nekih 30-tak kn više.

...jer ako i kupiš posebno konektore i kabel neće ti ispasti ništa jeftinije... a tada moraš i naći nekog da te konektore zakrimpa na kabel, jer bez kliješta za krimpanje si sirotinja što se tog tiče.

I U redu je H155 (mada je H1000  bolji, ali je on jako debeli i vrlo je nezgodan jer se jako teško savija pa može isčupati konektor iz kartice) A na tih 3-5 metara kabla su gubici ipak neznatni (koje uvijek možeš iskompenzirati kvalitetnijom izradom antene)

Ovdje ti je i N konektor za na šasiju kojega smontiraš na kanticu:

http://www.da-ta.info/?p=productsMore&iProduct=36&sName=konektor-n-%C5%BEenski-za-%EF%BF%BDaasiju

To je sve što trebaš od materijala jer drugi konektor (RP SMA) koji ide na drugi kraj pigtail kabla je već na WI FI kartici

A jedan od boljih programa za skeniranje i provjeru kvalitete signala  ti je Netstumbler.

http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Network-Monitoring/NetStumbler.shtml

Ah da!Skoro zaboravih.... Tebaš popiti i jednu kanticu kapućina ili instant kave!!!Namigiva

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.6.2009 13:44 (84737).
16 godina
neaktivan
exe kaže...

samo pazi da nekrsis zakon o frekvencijama.

Nema toga koji se može spajati na već 2 km udaljenosti, a da debelo ne premaši dozvoljenih 100 mW!

U RH je zakonski limit za ISM u podrucju 2.4 - 2.4835 GHz (802.11b i 802.11G) je 100mW EIRP (+20dBm)
NN God. 1997 Br. 75 - Cl. 2 tocka 12.

Primjerice pogledaj samo jedan Airlive 5460Ap koji sa novim firmwareom ima izlaz 20dBm... to je gornja granica koja je dozvoljena u RH! Po takvome niti nebi više smio nikakvu antenu staviti na njega.

Ako pukneš gore roštiljku od 24 dBm - dobio si cirka 44 dbm izlaz koji je 24 više od dozvoljenog! (ipak dobivaš manje radi gubitaka konektora , kabela...ali to je 1-2 dBm )

Dakle puste priče o zakonu i normama... Sve wireless udruge bi propale da se drže normi (osim ako bi na svakih 500 metara digli jedan node (a to bi se stvarno isplatilo)

15 godina
neaktivan
dali se snaga antene moze predvidjeti samo s brojem wata
nasao sam jedno antenu od 1000mw, no neizgleda nista posebno nije nit velika nit nista, dali je to bitno?
50Niggas
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice