Ovako, imam puno pitanja vezano uz Joomlu, dosta mi ih je teško objasniti, pogotovo bez da pokažem web stranicu o kojoj se radi, a ne želim reklamirati pa bih zamolila nekog tko se razumije u to i voljan mi je pomoći da mi se javi na PP.
Imam neke probleme i jednostavno ne mogu naći rješenje, a teško mi je guglati jer ne znam točno ni sama što mi treba...
Eto, bila bih zahvalna na svakom obliku pomoći!
Pomoć u vezi Joomle
- poruka: 5
- |
- čitano: 790
- |
- moderatori:
Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slobodno postavi link i objasni problem.
Evo...
Ovo je stranica i u izradi je, dakle fali jako puno toga i ignorirat ćemo općenito izgled!
Problem br.1.
Kad se npr. ode na aranžmani s prijevozom -> jednodnevni izleti, članci u prikazani kao kategorija/blog u 3 stupca...No to ne uspijevam napraviti svugdje jer recimo kod europskih putovanja to ne radi, a koliko vidim sve parametre sam namjestila isto! Kad stavim 2 stupca izbacuje 1, kad stavim 3, nekad ne radi, jednostavno ne shvaćam zašto ne "sluša" moje naredbe???
Problem br.2.
Kad kliknem na Linkovi, izbacuje neku grešku, kako mogu tamo staviti da mi se izlistaju oni linkovi koje sam ubacila? Što trebam odabrati pod tip?
Problem br.3.
Kada kliknem na aranžmani s prijevozom, izlistaju mi se tekstualno podizbornici, međutim kad kliknem na nešto od toga, nema ničeg, no začudo kod skijanja to radi, iako ne shvaćam da zašto ih ne prikazuje kao kategorija/blog kako je i namješteno. Kada to sve otvorim gore kroz izbornik onda radi, ali ako idem tako korak po korak, ne.
Problem br.4.
Postojao je modul za vremensku prognozu i konverter na svim stranicama. Dok je ispod onog flasha na početnoj stranici bio samo 1 članak, ta 2 modula su normalno bila s desne strane gdje im je mjesto, sada kada sam nadodala još članaka, oni su se pomakli desno dolje, taman počevši na dnu ovog "okvira". Ja sam za sad te module maknula. Isto tako, npr. kod jednodnevnih izleta je modul stajao na dobrom mjestu, dok recimo kod skijanja ne, a sve izgleda identično!
Pitanje 1.
Da li mogu namjestiti da kad se klikne na aranžmani s prijevozom da mi se izlistaju naslovi svih potkategorija (europska putovanaj, ture po hrvatskoj itd.) i da ispod svakog od naslova vidim par sličica po izboru, znači onak slika+više...
Pitanje 2.
Da li je moguće da se neki dijelovi izbornika maknu u drugim jezicima? Znači da mi se recimo tab aranžmani s prijevozom ne prikazuje na nikojem drugom jeziku osim hrvatskom?
Pitanje 3.
Da li mogu nekako pisati po naslovnoj stranici? Dakle recimo da iznad ovih trenutnih ponuda stavim recimo neki naslov tipa aktualna ponuda?
Eto, znam da je gnjavaža...I isprike na krivim izrazima, ne kužim baš tu terminologiju
Hvala na linku. Da, čitala sam već neke stvari i neke stvari jednostavno ne znam ili mi ne funkcioniraju u praksi. Nije baš lako kad si apsolutni početnik i kreneš raditi nešto o čemu nemaš pojma, a ponekad je lakše kad zapneš da ti netko jednostavno objasni u par crta nešto za što bi ti inače trebalo jako puno sati čitanja i shvaćanja, a ti možda nemaš vremena za to...No dobro...