Community review vaših web stranica izdvojena tema

poruka: 3.898
|
čitano: 809.328
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Community review vaših web stranica

Pozdrav svima! Iako ne tražim recenziju stranice dajem vam LINK na jedan jquery plugin kojeg sam napravio neki dan. Napravljen je poprilično na brzinu i znam za određene bugove, ali mi je sad malo stiska s vremenom pa će to morati pričekati. Ako je tko voljan isprobati pa prokomentirati, ili samo prokomentirati, pucajte :) Znam da ima masu ovakvih skripti, ali radio sam ovo iz zabave.

3 0 hvala 2
15 godina
odjavljen
Re: Community review vaših web stranica
mkrmpotic kaže...

Pozdrav svima! Iako ne tražim recenziju stranice dajem vam LINK na jedan jquery plugin kojeg sam napravio neki dan. Napravljen je poprilično na brzinu i znam za određene bugove, ali mi je sad malo stiska s vremenom pa će to morati pričekati. Ako je tko voljan isprobati pa prokomentirati, ili samo prokomentirati, pucajte :) Znam da ima masu ovakvih skripti, ali radio sam ovo iz zabave.

Ql, jedino što bi trebao implementirati da se unutar UI-a, vidi rezultat cropanja. Mjesta za napredak ima, stavi sve na github, pa nek se forka.

14 godina

Zanima me postoji li mogućnost spremanja slike u neki direktorij te spremanje putanje do slike u bazu? Ako je to moguće i ako središ prikaz rezultata cropanja u ui-u, imaš jednog korisnika {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
alankish kaže...

Ql, jedino što bi trebao implementirati da se unutar UI-a, vidi rezultat cropanja. Mjesta za napredak ima, stavi sve na github, pa nek se forka.

Na prikazu rezultata cropanja sam započeo raditi, ali sam stao s time zbog ispita ovih dana, ali bit će napravljeno. Kad napravim to i još malo uljepšam kod stavljam na github.

david7 kaže...

Zanima me postoji li mogućnost spremanja slike u neki direktorij te spremanje putanje do slike u bazu? Ako je to moguće i ako središ prikaz rezultata cropanja u ui-u, imaš jednog korisnika {#}

Skripta već sprema sliku u određeni direktorij, ili je overwritea ukoliko je putanja identična izvornoj. Putanja do slike radi spremanja u bazu ne postoji, ali veoma lako je pospremim kao string u neku varijablu pa je korisnik spremi u bazu. Ne namjeravam raditi spajanje na bazu, upis u bazu, ili slično jer tu mnogo stvari ovisi o metodi rada programera i organizaciji baze, ali spremanje putanje do slike radi spremanja u bazu ili sličnog stavljam na to-do listu. Dakako, i to tek za cca 10 dana kad prođu ispiti, nadam se da korisnik može pričekati {#}

16 godina
neaktivan

Pozdrav! Evo frend me zamolio da ako imam volje napravim neku stranicu za njegove apartmane. Pošto sam nezaposlen i stoga imam vremena uhvatio sam se u koštac s HTML-om i CSS-om (barem osnovama). Link do stranice je: KLIK. Moram napomenuti da mi je ovo prva stranica izrađena od nule stoga nemojte biti prekritični :) Također stranica još nije u potpunosti gotova... Koliko bih mogao naplatiti za ovaj rad?

Svaki prijedlog je dobrodošao!

When all else fails - crowbar the fucker

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Crvena pozadina i crni tekst ubijaju u oci, ako vec mora crvena vidi neku drugu nijansu i test bijeli http://postimg.org/image/jp1phxzn3/. 
drugo ispravi greske na http://validator.w3.org/.  
Logo napravi klikabilan da vodi na home. :)

{#} za trud i napredak, samo vjezbaj bit će to bolje. :) 

I zaboravio sam smanji velicinu slika, 1MB je puno.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.4.2013 12:08 (neo.gz).
14 godina

Crveni dio zalijepljen za dno stranice... Jedna napomena, nikad nemojte stavljati ajmo reći tako čistu boju, uvijek neku nijansu, čista previše ubija u oči, to je slučaj ovdje...

Moj PC  
3 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
david7 kaže...

Crveni dio zalijepljen za dno stranice... Jedna napomena, nikad nemojte stavljati ajmo reći tako čistu boju, uvijek neku nijansu, čista previše ubija u oči, to je slučaj ovdje...

A eto, ne znam kako da ga odlijepim....

When all else fails - crowbar the fucker
16 godina
neaktivan

Jedna stvar koja je jednostavna za promijeniti, a može brzo podignuti izgled weba -fontovi. Pod tim mislim da danas postoji dosta fontova koji sadrže hrvatske dijakritičke znakove.

Odi na google fonts i na lijevoj strani pod scripts odaberi latin-extended. Onda odaberi neki font i koristi ga na stranici. To ti uzme pola sata a dobiješ puno.

16 godina
neaktivan

Radili smo refresh stranice, samo na frontu. Šta mislite? Da li je bolje ovaj ili onaj stari izgled?

http://www.feal.ba/

17 Stari izgled
7 Novi izgled
Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.4.2013 9:35 (Smooth Operator).

0 0 hvala 0
17 godina

Stari, definitivno. 

Rvat katolik!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Smooth Operator kaže...

Radili smo refresh stranice, samo na frontu. Šta mislite? Da li je bolje ovaj ili onaj stari izgled?

Meni je i ovako super. Jednostavna i pregledna stranica.

Ad astra peronospora
17 godina
Bypass kaže...
Smooth Operator kaže...

Meni je i ovako super. Jednostavna i pregledna stranica.

Mozda mi je malo sadrzaja na naslovnici. Nekako je siromasna.

Rvat katolik!
12 godina
neaktivan
Za kolegu s apartman stranicom:

1. Za početak sve stavi u jedan wrapper, širina neka mu bude između 960 (vidjet ćeš kasnije zašto 960) i cca. 1010px (da ljudi s rezolucijom od 1024x768 ne dobiju horizontalni scrollbar).
Daj wrapperu 'margin 0 auto' stil (da horizontalno centrira) i sada unutar tog wrappera bacaš sve drugo. Rezultat: ljudi s većom rezolucijom od 1024x768 dobiju tvoju stranicu centriranu.

2. Logo ti ne treba biti apsolutno definiran, jednostavno mu daj 'float left', isto tako i navigaciji. Ako želiš da ti i dalje nav. bude tako pozicioniran u odnosu na logo, još mu dodaj 'margin-top -78px' (otprilike, ti ćeš to sam naštimat). Općenito, elemente NE pozicioniraš s vrijednostima absolute i relative ako to nije nužno. Mislim, možeš, no onda sve hardcodiraš kako će biti.

3. Gledaj da ti slike imaju sve istu veličinu na naslovnoj, ili neka imaju različitu no onda kombiniraj da sve na kraju izgleda kao pravokutnik.

4. Odnose boja i fontova ćeš već s vremenom skontati. Isto tako pogledaj si malo i CSS3, podrška za IE je loša no dalje je ok, tako da i to vježbaj malo (dodaj neki transition stil u navigaciju npr: na hover od nav. elementa neka se boja pozadine i teksta promijeni u roku od cca. 0.25s - čisto radi vježbe pa ćeš ti vidjet što i kako).

5. Tablicu izbjegavaj, definiraj div kao vertikalni omotač (wrapper) za datum i cijenu, znači - 1. datum i 1. cijena idu u jedan div, 2.datum i druga cijena u 2. div itd.. i unutra stavi span s tekstom, njemu u css-u dodaj kako će izgledati i šibaj. Isto tako malo izračunaj širinu div-ova da ti sve stane.

Imaš još dosta posla, no za početak je dobro, nisam ni ja ništa bolje radio. Ako šta trebao pomoć, slobodno se javi ovdje preko poruke.

2 0 hvala 1
13 godina
odjavljen

Evo nečega na čemu radim-nije još gotovo (vidi se po detaljima),ali se bliži kraju: http://sacomp.net16.net/index.html

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 13:17 (Pranja).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

evo i moja stranica koja je projekt za jedan kolegij na faksu (valda bu bio prolaz -.- )

html,css,php,javascript

http://restoran.orgfree.com/index.php

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ok je, vise manje... Okvir footera ti je katastrofa. Jezik stranice je hrvatski pa ne vidim zasto si napisao Username, password i login. Makni username i password, ionako imas placeholdere u text fieldu pa ti to nije potrebno a za Login napisi Prijavi se, Prijava il tako nesto. I mozda da taj login stavis stavis skroz gore desno...

I mozda da odaberes neki drugi font za stranicu, odi na google web fonts pa si tamo nadji neki. Ako neznas kako ih ubaciti javi se ponovo. "Restoran XY info" centriraj. Ona slika za galeriju mi bjezi malo van okvira, centriraj ju ili stavi overflow:hidden na okvir. I dugmad od glavne navigacije mi se ne svidja bas...

Al za prolaz bi trebalo biti svakako ;)

14 godina

Meni to izgleda kao loše prerađeni template...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
sinkee kaže...

evo i moja stranica koja je projekt za jedan kolegij na faksu (valda bu bio prolaz -.- )

html,css,php,javascript

http://restoran.orgfree.com/index.php

Čemu navigacija u div-u? Koristi ul li

I nema smisla davati svakom divu istu klasu, mogao si ovom nav containeru dati klasu navigacija i onda preko .nav div {} stilizirati.

WordPress ❤
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 19:59 (OriginalEXE).
14 godina

evo promjenio footer i eng nazive kraj inputa, takodjer umjesto divova u nav stavio uredjenu listu, hvala unaprijed na konstruktivnim kritikama :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.4.2013 23:39 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

border-radius u inputu ti je prevelik. i ne vidim pola slova K i L zbog tolikog radiusa. napravi oba text fielda iste sirine i stiliziraj malo "Prijavi se" dugme da ne bude tako po defaultu, ruzno je...

u #box-menu stavi text-align:center; i overflow:hidden; bjezi mi ta mala slika u lijevo van ovira

#naslovno h1 stavi isto u centar i smanji malo gornju marginu/padding

crvena boja od "Copyrighta" u footeru mi ne paše uz tamno smedju pozadinu footera.

logo gurni vise u gornji lijevi dio a navigaciju malo vise podigni od te glavne slike, nekako mi je previse blizu

tw i fb su malo predaleko jedno od drugog

14 godina

evo sve promijenjeno kak ste rekli

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 11:46 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Stavi neki hover na to dugme. I u navigaciji je klikabilan samo tekst, ne i cijeli gumb, to je malo nezgodno

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Ako ti je već sve na hrv. jeziku onda i gumb home promijeni u naslovna ili nešto slično

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

sad ces reci da te gnjavim, ali meni je input od korisnickog imena i dalje siri od passworda na IE10. Isto tako na IE10 ima neki ruzni border oko one male slike u box_menu

14 godina

evo stranica dobila mali redizajn zahvaljujuci clanu tigerfoot

restoran.orgfree.com

kom se neda registrirat user i pass su test

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.4.2013 13:40 (sinkee).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
Pranja kaže...

Evo nečega na čemu radim-nije još gotovo (vidi se po detaljima),ali se bliži kraju: http://sacomp.net16.net/index.html

Mogu li dobiti mišljenje o webu?

Da li je design ok,da li je usability ok?

Professional Case and PC modder. Sponsored by: CoolerMaster,Inter-tech,ASBIS, LD Cooling, MG Vrbanus , iShop,Noiseblocker,Shuttle,In Win, Enermax, EKWB, ASUS,Lamptron
14 godina

Ja bih smanjio razmak između onih sličica s desne strane

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pranja kaže...
Pranja kaže...

Mogu li dobiti mišljenje o webu?

Da li je design ok,da li je usability ok?

Taj slideshow ti je loš. Stavi sve thumnailove iste veličine i glavnu sliku iste veličine.

13 godina
odjavljen

Pustite vi slideshow, on je skuren zbog krvive veličine slika. Ali to nije ni bitno kada su one tu samo kao primjer.

Idemo ponovno-usability i design?

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice