S konfom od 11.500 ne idu igre na max!? zaključana tema

poruka: 256
|
čitano: 40.253
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?
godo kaže...

Eto, znači sve je u redu!

A to što ti neke igrice ne rade na max i nije neki problem, nisu to baš bilo koje.

Uostalom stavi sve postavke na recimo medium i diži jednu po jednu,

Probaj staviti na malo višu, a smanjiti neku drugu postavku.

...kak ne kuzis da i te kako kazes "to i nisu bas bilo koje igre" moraju ic bez greske...a to da isprobavam iskljuci ovo iskljuci ono nema smisla jel da mi je bilo do igranja na manjim postavkam nebi dao tolko para...

16 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...

...kak ne kuzis da i te kako kazes "to i nisu bas bilo koje igre" moraju ic bez greske...a to da isprobavam iskljuci ovo iskljuci ono nema smisla jel da mi je bilo do igranja na manjim postavkam nebi dao tolko para...

?

Za manje postavke i postupno dizanje sam rekao zato da otkriješ koja postavka stvara problem, odnosno dizanje koje postavke stvara probleme.

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
16 godina
neaktivan
maks-rs kaže...

1. HD 5870 nije svemoguća kartica i nemože tjerati sve igre na max u full HD-u (to nemože ni najjača grafa današnjice HD5970 te GTX580 )

2. i7 930 na stock taktu takođe nemože tjerati sve  igre na max u full HD-u ( 3.6 - 4 GHz je već druga priča..)

1. F1, DiRT 2 i GTA bi mu trebali letit na Full HD.

2. Itekako može i OC-om nećeš baš profitirati u igrama, osobno sam se u to uvjerio.

Nijedan moderni quad današnjice nije usko grlo u igrama niti neće biti u bližoj budućnosti.

17 godina
Don Kihoty kaže...

Dakle šta ti je SAD činiti:

.. 

4. Instaliraj svježe Windowse (po mogućnosti W7), obavezno dozvoli da Win naprave 100Mb swap particiju.

..

- windowsi ne rade swap particiju. To je boot particija. Sve ostalo je savršeno, pa autoru teme preostaje samo poslušati (rijetko) dobar savijet.

- Kad se ljudi čude zašto 'zvjer' od PCa (hardware) ne radi glatko, zaborave drugi dio problema koji može (i hoće) raditi probleme -software.

Prvo, na hardware plaćen 11+k bi trebalo kupiti i OS. Ako je neka 'free' verzija nikad nisi siguran. Počevši od novijeg BIOSa, drivera, utilsa.. sve je to software, kao i virusi, dakle može utjecati na rad.

Kao i Radeonka, kronično driverski ovisna, pa je potrebno nekoliko verzija dok sve igre prorade kako je zamišljeno. Sedmica radi većinu stvari dobro, automatski update itd. ali za drivere to ne preporučam. Kad složiš stroj s dobrim driverima isključi update, uvijek se može ručno napraviti sve. Tako imaš kontrolu nad sistemom.

Podešavanje, način podjele HDDa itd. su preopširna tema da bi imalo smisla predlagati (u ostalom, kihoty je već dao dovoljno doar savijet).

-usput, naljepnica nema veze s garancijom. Nisi kupio računalo, nego dijelove... servis-diagnostika je nešto sasvim drugo i često svejedno naplate upravo 'diagnostiku'... -ipak, pošto nemaš iskustva nemoj na skupom stroju učiti (uvijek može neka sitnica zeznuti stvar).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
protjeran
S konfom od 11.500 ne idu igre na max!?

ja tu da sam birao uzeo bi nvidia gtx460.tu mi sve smrdi da je do ati drivera koji su iza nvdide jos godinama daleko kao i zadnjih 10ak godina.a i poneke se igre vise optimiziraju za nvidia.nikad nisam volio ati bas zbog tih drivera.ajmo minusi

0 0 hvala 0
18 godina
protjeran
schnellman kaže...

Dečko je dao bijesne pare za komp i nerade mu igrice kak treba.Nemam ništa protiv Asrock-a ali  poanta priče je da ako kupiš jedan od najačih intelovih

procesora i Ati- kartica nebi trebao štedit na ploči.Sad svi imaju ideja probaj ovo probaj ono ali ako pametno složiš komp  nećeš imati takvih problema i u narednih 5 godine nečeš morati ništa mjenjati osim grafičke. Kako meni sve radi na max na jednu generaciju starijem kompu? Kao što sam već napisao  možeš imat bijesnu grafičku i mrak procesor ali ako ti matična nije u toj klasi đabe ti defragmentacija diska i razni "game busteri"

Ja sam igrao krajsis još na penijumu 4 3.0 giga rama na 1024x768 na midijum sa moram priznati štekanjem u igri ali kom je bio prastar ali dobro posložen.

Dečki iskustvo dolazi s godinama kad složite bar 10 kompjutera sebi( za novce koje sami zaradite,ne od tate) bute vidli kak se to ispravno radi.Ram nemora samo rušiti kom može ga i usporiti a matična pogotovo,

vjeruj mi da ne pričam napamet.

Toliko od mene na ovu temu a vi i dalje probavajte ovo i ono i možda je ovo a možda je ono ili nije.

eto baš naletih ja koji sam isto sastavio barem 199,9 računala, no razlika između mene i tebe jest što ti klošariš sa starim dijelovima i računalima a ja sam sastavio barem 50 novijih konfiguracija u zadnje 3 godine.

nikad , zamisli nikad memorija nije bila problem kod novijih konfiguracija ako je bila ispravna.

ti pričaš priče s kraja 90-ih windowsa 98 kad je po preporuci microsofta bilo najbolje popunit sva četri memorijska slota jer je tako vin 98 "najbrže radio" i slične zastarjele gluposti.

osim toga Asrock je bio početko 2000-ih eksperimentalni asustekov proizvod koji jest onda imao boljki no zadnjih 5-6 godina se profilirao u brand poput starijeg i "skupljeg" brace.

reći danas da je Asrock od 1700kn loša ploča je isto kao reći da je Škoda superb kanta od auta.

da se vratimo na temu;

nisam mislio ni odgovarati na blesavu temu gdje dečko da 11.500 t kn za konfiguraciju koja je realno gejmerski loša zbog grafičke kartice (razumijete što hoću reći-odnos potrošenog i dobivenog)

za te pare ću mu složiti konfiguraciju s HD 5970 i još će mu ostati da mi plati jedno 300 kn za trud.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 11:55 (Bugofil).
15 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
Crysis warhead,GTA Liberty city,Formula1.Dirt2

Da, ništa novo, Crysis ti je, onako, jedač resursa, GTA (vjerovatno misliš na IV) ti je odvratan port sa konzole, za to probaj patch instalirati, 1.7. A Formula 1 i DiRT 2 ne znam, te igre meni idu glatko. Ruši Win, stavi novi, pogledaj BIOS malo, temperature prati. Pojačaj ventilatore. Ostalo znaš, pretpostavljam. 

16 godina
neaktivan
bugonja kaže...

ja tu da sam birao uzeo bi nvidia gtx460.tu mi sve smrdi da je do ati drivera koji su iza nvdide jos godinama daleko kao i zadnjih 10ak godina.a i poneke se igre vise optimiziraju za nvidia.nikad nisam volio ati bas zbog tih drivera.ajmo minusi

Slažem se s tobom u vezi drivera, nVIDIA-ini su još uvijek stabiliniji i nekako bolje žvaču sve to, ne rade probleme pri OC-u kada Catalysti znaju zblesirati za svaku sitnicu. No napredak je vidljiv u zadnje vrijeme, mora se reći. Dosad evo nije bilo problema s 5850, sve uredno gura šta joj se kaže. Prvo i osnovno ja bih tu stavio friške 10.11 drivere pa onda ostalo. Barem to nije nikakva mudrost, nek uzme 2 minute pa nek updejta drivere.

BTW igre se ne optimiziraju za nVIDIU u smislu prilagođavanja codea već nVIDIA i devovi surađuju u smislu obostrane koristi. nVIDIA pomaže developeru pri stvaranju igre dok ovaj zauzvrat u igru uvrsti njen logo i time je promovira. Da nema optimiziranja na način "ovaj ide bolje ovoj, pa na onoj" potvrđuje i činjenica da neke TWIMTBP igre idu bolje na ATi-u (Crysis) kao što i neke igre ATi-evog marketinškom programa idu bolje na nVIDIJI, hint Stalker, DiRT 2

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 12:07 (ATiGamer).
16 godina
neaktivan

a da probas pokrenit 3d mark 06 i javit rezultate?

hardcore
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

Odlicna ideja, nek opali Vantage, i javi kolko m je score, te dali mu je stekao prilikom izvodenja!

Full HD Addict :)
15 godina
neaktivan
EraserHead kaže...

..eo stavio sam skidat..mal ce potrajat..

16 godina
neaktivan

Prvo i osnovno, instaliraj ove drivere pa ćemo onda ostalo:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

Windows je sedmica 64bit, jel tako?

Dakle Computer-Uninstall or change program-ATI Catalyst install manager (ili display driver)-change-next-uninstall all ATI software-restart i instaliraj linkane drivere. Ako ne bude pomaka onda ćemo drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ak se ništa ne riješi, večeras preko AMMYY-a pogledati postavke PC-a,

pa vidjeti dalje...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Prvo i osnovno, instaliraj ove drivere pa ćemo onda ostalo:

http://sites.amd.com/us/game/downloads/Pages/radeon_win7-64.aspx

Windows je sedmica 64bit, jel tako?

Dakle Computer-Uninstall or change program-ATI Catalyst install manager (ili display driver)-change-next-uninstall all ATI software-restart i instaliraj linkane drivere. Ako ne bude pomaka onda ćemo drugo.

...jesam snimio sam nove drajvere i odem u GTA i jedno 5 min na max bez greske nema cimanja savrseno i onda opet kak je i bilo prije,odem u dirt2 nema razlike..da windowsi 7 64-bit(original da nebude zabune)..

16 godina
neaktivan

Koje su ti temperture proca i grafe prilikom igranja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

...kak da to vidim..??

16 godina
neaktivan

Skini HW Monitor, pokreni ga i ostavi da prati temperature prilikom igranja. Zatim napravi printscreen kad izađeš iz igre i pejstaj sliku ovdje.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 13:20 (ATiGamer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ako nisi, probaj skinut i instalirat zadnji Microsoft DirectX SDK ako nemas.

Link:http://www.microsoft.com/downloads/en/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=3021d52b-514e-41d3-ad02-438a3ba730ba

And Justice For All....... Metallica Forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ATiGamer kaže...

Skini HW Monitor, pokreni ga i ostavi da prati temperature prilikom igranja. Zatim napravi printscreen kad izađeš iz igre i pejstaj sliku ovdje.

...eo igro sam nekih 5 min...sta kazete??..

18 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
ATiGamer kaže...

...kak da to vidim..??

Skini HW Monitor

EDIT:Kasnim

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 13:37 (benko).
15 godina

CPU vent na 11 000 okretaja ?

And Justice For All....... Metallica Forever!
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
_CR7_ kaže...
ATiGamer kaže...

...eo igro sam nekih 5 min...sta kazete??..

Temp su u redu, ajd kad javis score 3dmarka i dali je stekal sve cemo znati ;)

15 godina

Provjeri kakva ti je cirkulacija zraka kroz kuciste.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 13:53 (tadic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tadic kaže...

Provjeri kakva ti je cirkulacija zraka kroz kuciste.

Očito je dobra dok su temperature u redu.

15 godina

Ostao sam duzan "pljuvacima"Asrocka. Neka mi netko od vas pametnjakovica objasni kako marka ploce utjece na frame rate. Jer vec 2g.koristim asrock i nemam nikakvi problema. Sto vise osnovne ploce podrzavaju pun k. toga sto bi kod drugi proizvodjaca morao platit 200-300kn vise.  Sto se tice konfe,11500 kn je previse. Najskuplje komponente ne daju automatski najbrzi komp. Mozda ti jednostavno ne rade dobro jedna sa drugom. Po meni ti je i7 promasaj ako komp koristis samo za igre. Za tvoju konfu ti je bio bolji phenom II x4 965. Koji se za igrice pokazao kao extra dobar proc. 

Tek sada vidim gore da ti se vent proca vrti na 11000 okretaja. Provjeri ako nisi,da li ti hladnjak dobro lezi na procu.

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.11.2010 14:25 (tadic).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

pajdo daj opali screenshot traya.to me zanima :D

lol
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tadic kaže...

Tek sada vidim gore da ti se vent proca vrti na 11000 okretaja. Provjeri ako nisi,da li ti hladnjak dobro lezi na procu.

...nesmem otvarat kuciste ima iza naljepnica,ako ju pokidam gubim garamciju..

15 godina
neaktivan

Na takvoj konfiguraciji i Bad company 2 leti na 50-100 fps na sve full.
Preuzmi zadnje drivere sa www.amd.com te probaj onda.

Zadnje sto bih ja napravio je opalio novu instalaciju windoza.

Igra pirat ili ne radi isto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Iz svega prilozenog se vidi da ta konfa nesto steka,a morala bi peglat sve nove igre na high bez muke. Moj savjet ti je,kad vec imas garanciju,da uzmes komp i pravac ducan. Moguce je da su oni zeznuli nesto prilikom slaganja. Za 11500 kn vrijedi se i posorat. To su ogromni novci da bi mi preko foruma nagadjali kakve je prirode kvar.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
...eo snimio sam 3dMark06 i izbaci se ovo??...

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice