Imam WiFi ali preko kablova ne radi(HITNO)

poruka: 11
|
čitano: 1.677
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Ovako prije jedno dva sata mi je puka veza, i nis pricekam neko vrijeme reko doci ce nazad al nista. U meduvremenu zvao optimu i kaze da je s njihove strane sve ok jos smo neke stvari probavali ali nista. Da bi ja sad skuzio da mi wifi normalno radi ali sva tri uredaja spojena preko kablova ne rade, zenska mi je rekla da mi je mozda ostisla mrezna u sto cisto sumnjam jel kolko su sanse da ode na dva PC-a u isto vrijeme a treci uredaj je wifi adapter a ni on ne radi(isto spojen kablom). U postavkama rutera nisam nista diro u meduvremenu, jedino sta mi pada na pamet da je otiso ruter tj svi ovi portovi makar mi to malo cudno zvuci.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Imam WiFi ali preko kablova ne radi(HITNO)

Crkli LAN portovi na routeru, ništa čudno i dosta česta pojava, traži da ti ga zamijene.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
15 godina
neaktivan

Vjerojatno. Ali za svaki slucaj pogledaj dal ti pise da je kabel spojen pod network connections.

Ako je probaj rucno upisati adrese, mozda se router resetirao a nije se podigao DHCP server (cudno pogotovo ako radi WiFi ali tko zna).

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 17:19 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
XXX-Man kaže...

Crkli LAN portovi na routeru, ništa čudno i dosta česta pojava, traži da ti ga zamijene.

Ma i mislio sam odma al kaze zenska ako kvar nije do nas naplatit cemo vam...pa sam htio provjerit. Nis budem sad uzeo laptop od bratica pa probo ga kablom spojit po portovima da vidim.

Alkaline kaže...

Vjerojatno. Ali za svaki slucaj pogledaj dal ti pise da je kabel spojen pod network connections.

Ako je probaj rucno upisati adrese, mozda se router resetirao a nije se podigao DHCP server (cudno ali tko zna).

Da to sam isto naso ne netu da bi moglo bit nesto sa DHCP-om al di bi to trebo tocno upisat? Inace sad kad mi je kablom spojeno dobim dole onaj zuti trokutic i undefiend network.

[ Xfire: slickman25 ] [ Steam: ryou229 ] [ Battle.net: exzzy#2808 ] [ EUNE:exzzy ]
15 godina
neaktivan

Stisni desnu tipku na tu ikonu->Open sharing and network center->Change adapter settings->Desna tipka na konekciju->Properties->Internet protocol v4->Properties.

Procitaj na kojoj adresi je router (trebalo bi pisati na naljepnici ispod njega). Ako je na 192.168.1.1

Onda pises:

IP address: 192.168.1.100

Subnet mask: 255.255.255.0

Gateway: 192.168.1.1

Preferred DNS server: 192.168.1.1

Ako je podebljani broj neki drugi onda pises taj (na primjer 5 kod Iskona).

Ali prije toga mozes jednostavno probati iskljuciti router iz struje i upaliti ga nakon minutu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 12.7.2014 17:16 (Alkaline).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ma to sam vec radio, nego sad sam uspio upogonit LAN portove 1 i 2 znaci rade ok al cim spojim nesto na 3 ili 4 na ova 2 nestane interneteta??! I sad fkt nzn di je problem? Imo sam do sada najnormalnije spojen uredaj na port3, doduse to nije odma po defultu radilo nego sam moro neke gluposti izvodit sa postavkama rutera.

15 godina
neaktivan

Jel taj treci uredaj ima i wifi spojen na taj router? Moguce da si napravio petlju i zagusio mrezu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Ocito ti se vratia na default tvog isp-a,pa su sad 1 i 2 lan,a 3 i 4 iptv. Ovisno o routeru prominis conf i opet omas sva 4 lan porta.
17 godina

Evo u meduvremenu mi je presto radit jos jedan LAN port, znaci kad imamo spojena dva PC-a moj radi a bratov ne. Ako svoj iskljucim i ukljucim samo njegov radi, tj moze radit samo jedan port u isto vrijeme. Jel moguce da onda stvarno do rutera nesto? Ruter je inace ZTE ZXHN H108L

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 13:17 (R4zOR229).
11 godina

Ako se imalo razumiješ u router najbolje je da ga hardverski resetiraš, recimo , čačkalicom koju gurneš u rupicu za reset, pritisneš, i pričekaš onoliko dugo dok se ne ugase sva svjetla tad uz pomoć svog znanja ili uz pomoć agenata optime ponovo ubaci svoje podatke u router dakle, prvo korisničko ime i password za spajanjue na njihov server pa onda naziv tvoje wifi mreže i postavku enkripcije za istu i šifru za istu .... Svaki agent će ti to lako sredit preko telefona bilo da ti utipkaš ili da ti on utipka pošto vidi tvoj router na mreži .... ako nakon hard reseta wifi i dalje ne radi na routeru router je za otpis !!

Također ako prilkom držanja čačkalice u rupi za hard reset nekoliko sekundi prilikom izvođenja istog ne uspije pogasiti sve lampice na routeru i to je znak da je router za otpis ........

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 13:48 (W2000).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
R4zOR229 kaže...

Evo u meduvremenu mi je presto radit jos jedan LAN port, znaci kad imamo spojena dva PC-a moj radi a bratov ne. Ako svoj iskljucim i ukljucim samo njegov radi, tj moze radit samo jedan port u isto vrijeme. Jel moguce da onda stvarno do rutera nesto? Ruter je inace ZTE ZXHN H108L

citava tvoja prica mi jako zvuci na udaljeno zadiranje tvog isp-a u sam router, gdje ti je "sredia" sve postavke i onemogucia spajanje vise od jednog klijenta u isto vrime. e sad, to bi triba vidit s njima u cemu je stvar, jer ako su te doista blokirali na jednog korisnika, jedino ti je rjesenje na jedan od portova spojit svoj router i na taj nacin rijesit probleme. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice