RJ 12 kabel s DEC konektorima

poruka: 12
|
čitano: 2.136
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
offline
RJ 12 kabel s DEC konektorima

Pozdrav,

 

Ima li gdje ovakav kabel kod nas za kupiti.

 

Nije klasični telefonski kabel, već je na konektorima ovaj dio za pričvršćivanje na lijevo strani, ovako

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2024 7:55 (Hazar).
 
0 0 hvala 0
8 godina
online
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima
umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
13 godina
offline
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima

Hvala, ali nažalost nijedan od ovih nije taj koji mi treba, svi imaju po sredini dio za učvrstiti :/

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2024 9:03 (Hazar).
8 godina
online
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima

https://www.ms-zagreb.hr/proizvod/telefonski-kabel-rj12-3m-crni/

 

Ovaj bi morao biti.

Možda slika vara.

 

Edit: aha, sad sam skužio, pipak nije s lijeve strane.

Najbolje nazovi pa pitaj, možda nije kao na slici.

 

Nisam upućen jel RJ 12 dolazi sa različitim konektorima ili je standardiziran.

Pričekajmo ihusha, on ziher zna.

 

Edit 2: možda imaju konektore, pa da ti krimpaju na kabel po želji.

 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2024 9:23 (fer-de-lance).
15 godina
offline
RJ 12 kabel s DEC konektorima

-problem je samo znati koji standard (raspored žica) se koristi, jer takve konektore vole 'specifični-endemični' uređaji i proizođač može (namjerno) koristiti svoj raspored po potrebi-želji, npr modularna napajanja s banalnim problemom kablova jer tri žice (žuta-crvena-crna) mogu na nekoliko načina biti spojene na 6-8 pin i ne smiju se pomiješati napajanja-kablovi.

-majstor s alatom (krimpericom) može napraviti i to se u manjim trgovinama često radi za telefonski ili mrežni kabel-konektor, za endemične-izuzetke je problem standard no ako postoji kabel za uzorak tad se lako snaći-napraviti uz pretpostavku da trgovina koja ima kabel+konektor+krimperice to sve zna i može. Problem je tad pronaći domaću-malu-lokalnu trgovinu koja uopće drži rj12 konektor+kabel, dok online jedino možete kupiti gotovo + a tad sve ima ebay-aliex itd. za x-puta nižu cijenu nego eu trgovine + pogotovo za 'originalne' rezervne-zamijenske dijelove-servise koje takve stvari prodaju po 10-100x višoj cijeni od cijene kabla+konektora umjesto 1-2€ dodati nulu iza..

 

-ako je standardni, flat, može biti straight (1-na-1, isto) ili reverse (obrnuto-ogledalo).. vidjeti zgodan primjer-uzorak sa sličicama.

 

-no u pitanju se ne goviri o potrebi-namjeni-razlogu.. npr nema kabel, kabel oštećen, treba duži itd. jer tad i o tome ovisi odgovor-riješenje.. npr ako nema kabel, tad ne može vidjeti-usporediti, barem dva standarda, a moguće (namjerno) više.. npr razni kontroleri-uređaji.. npr usb (4 žice) + struja (2).. a tad duljina nije stvar želje nego i ograničenja, pad napona.. ne mijenja se samo tako 1-2m za 3-5m pogotovo ne više.. dok bi telefon normalno radio i na 100m.. kao i mreža i sl. .. kabel je samo kabel, no sve ostalo može biti kriterij-problem-razlika, uz omiljeno proizvođačima da se ne drže standarda a ako nemamo barem oštećeni za uzorak tad ćoravakoka pogađanje obično nije korisno, tj tad treba tražiti spec.uređaja, teh.opis gdje se to može pronaći što opet u toj klasi uređaja kao neki joy-kontroler-volan-pedale.. skoro nikad nije navedeno tj google možda pronađe no mora se znati što se traži a kad nema standarda tj kad namjerno svi rade različito tad ne vrijedi za ostale brandove-modele pronaći nekog na yt koji kaže 'meni radi'.. tj to je usporedivo samo ako imamo isti uređaj + kabel..

 

-to se mora znati prije kupnje u oba slučaja, tj ili online-kina gotovo kabel ili lokalna trgovina koja može napraviti i ima kabel+konektor+krimperice, lako ako imamo kabel u ruci, ne ako je npr izgubljen ili prerezan jer tad već ako ne vidimo durgu stranu postoje barem dva standarda.. i kumulativno treće riješeje, iz kine naručiti vrečicu konektora, kabel i krimperice.. pa se igrati dok se ne napravi kombinacija koja radi a to može biti čak jeftinije od 'ovlašenih servisa s originalnim dijelovima' npr za uređaje klase kopirka-fax-nešto ili volan-joy.. ili klavijature, robot.. bilo što što može koristiti 6 žica a to jako asocira na usb+zasebna struja, što će reć, tisuće uređaja-namjena.

-slično je u nekom periodu (vrijeme između isdn-adsl interneta..) dojč koristio f-konektor i uređaje s 4-6-8 pinova kao tel-4, isdn.. i mreža, pri čemu je tel imao y-par shemu, interni par pinova na vanjski par rj11-tel. u vrijeme kad su za to dobijali 2-3-4 kutijice ovisno što je korisnik od usluga naručio a nakon tog je još došla i iptv sa svojim prijemnikom no iptv koristi klasični mrežni rj45 pa problema nije bilo..

 

edit: ako nije iz linka jasno, primjer na linku ima left+centar latch, lijevo i sredina jedna-druga strana kabla (možda postoji i desna) i kombinacije same kvačice konektora, pa kad se kupuje gotov kabel to sve se mora znati a uz to i raspored paralelan ili simetričan, što je već dovoljno pogrešnih kombinacija ili faktor sreće ako se kupuje na ćoravo, dok za izradu treba imati i odgovarajući lijevi-desni-srednji rj12-6p6c konektor.. uz mogućnost da neki proizvod ima svoj raspored..

One end has the left offset DEC latch for the Carrera control box. The other end is standard connection type with centre latch.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.6.2024 13:22 (ihush).
 
2 0 hvala 2
13 godina
offline
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima

Hvala puno,

 

Oštećen je kabel.

 

https://ibb.co/7RMSWc2
https://ibb.co/2MyVJxV

 

Radi i dalje, ali ne znam, vidim da su i unutra žičice u boji oštećene pa ne znam jesu li mu dani odbrojani. Svakak ću s izolirkom omotat, ali da imam rezervni u slučaju da ovaj i ne potraje dugo baš.

 

Tako da kabel imam, mogao bih samo odnijeti u neki dućan onda i reći da mi naprave takav ako je moguće. Koristim ga u gamingu, spaja volan i papučice.

 

To je ovaj kabel zapravo, ali je out of stock. A da ne znam je li onda tako specifičan da se ne može negdje drugdje samo kupiti zamjenski

15 godina
offline
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima

-očekivao sam da je tako nešto (volan..).

-super situacija, jer imaš kabel i za sad radi.. pa možeš probati-kemijati, kupiti gotovo ili slagati pa vidjeti radi li tj sve dok imaš postojeći koji radi nije problem.

-pravila, ono što radi problem, duljina kabla, usb + istosmjerna struja, pad signala-napona-komunikacije, zagrijavanje.. ne smije biti 'predug', no konkretna granica nije jasna-oštra, u pravilu 'kvalitetniji' kabel može više-dulje, skuplji-deblji... a kvalitetno zakrimpati-spojiti bez iskustva obično početnik ne može baš.. pa tad zbog prespajanja-kontakta-gubitka ta ograničenja duljine kabla dodatno idu dolje.. dok usb kontroler na mbo trpi dodatno jer pokušava održati signal pa često posljedično crkne, dok bi s normalnim kablom-opterećenjem radio kao ostatak uređaja 10-20god.. tj to nije jasno vidljivo kad se spoji kabel i sve vjerojatno radi dok je sve novo, računalo, konekzori bez oksidacije itd.. a kasnije se kumulativno problem poveća običnim starenjem ... bolje kupiti gotovo, često i jeftinije, samo tad paziti na oblik-kombinaciju, lijevo-lijevi, srednji itd.. i par vjerojantih rasporeda žica što kod kupnje online ne mora biti jasno-vidljivo kao na linku kojeg sam zato dao.. a to sve možeš pogledom na kabel koji imaš i znaš da radi, da nemaš taj kabel bilo bi previše kombinacija za kupnju gotovog, dok bi se izrada svela na sreću-permutacijama rasporeda dok tad može biti i kvarova pregaranjem ako se spoje žice koje ne smiju jer usb može lako pregoriti .. nije preporučljivo isprobavati na skupom računalu jer ako ode usb kontroler tad pitanje koliko problema radi ostatku chipseta dok je manji problem dodatni kontroler-kartica ali mbo tad ima neispravan-pregoren dio koji može biti problem konstantno.. to se tad proba na 'starom za smeće'.. nešto što nije šteta i sl. .. odnosno, tad je pametnije-jeftinije kupiti 'origigi' kabel u nekom ovlaštenom servisu-trgovini mada je možda (bubam cijenu kao extrem) npr 30€.. dok realno vrijedi 3€.

-električar s unimetrom može provjeriti struje.. pa eliminira testna ubadanja da se vidi radi li ili kratki spoj.. dok pronalazak teh.sheme često nije moguć, jer proizvođači to ne objavljuju, skrivaju.. itd. no prosječan juzer nije električar kao što ni nema krimperice-alat.. a u trgovini lako zakrimpaju, no ništa više, tj mora im se 'nacrtati'.. i tad možda radi, dok za razliku, lako je napraviti mrežni lan kabel i provjeriti na bilo kojoj mreži ili mrežni tester koji tome i služi..

 

-ne pretjerati s duljinom, realno, + pametnije kupiti gotov kabel + pošto za sad sve radi, nije bitno radi li s novim ili ne osim rizika da nešto crkne, no da nemaš kabel-uzorak na ćoravo bi bilo x-puta teže čisto jer nema pravila-standarda dok bi rizik krepavanja time bio x-puta veći ili isti. (malo previše 'plašim' juzere, neće to baš sve pockravati.. no moglo bi, pa upozorenje i ne pretjerati s duljinom jer tad se ako ništa drugo može skratiti životni vijek kontrolera.. ili pad napona radi problem ostalim uređajima kao ext.usb diskovi i sl..).

 

-ako si siguran u model-oblik kabla.. sve što po nekim trgovinama nema, ima u kini.. + vjerojatno jeftinije (bliže realnoj cijeni par eura), dok ti nije problem čekanje dostave jer imaš kabel i radi.. odnosno, izolirband-selotejp i možda nikad nećeš trebati drugi pa je to sve nepotrebno puhanje na hladno :))

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
online
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima
Proje googlaj DEC MMJ. Možda ima na Aliju ili sličnim stranicama, sumnjam da netko ima u relativnoj blizini. Ja možda imam konektora u garaži, ali sumnjam da još imam krimp kliješta.

BTW, ako smijem pitati, zašto to trebaš? To se fakat rijetko viđa.
 
0 0 hvala 0
13 godina
offline
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima

Ma koristim ga u volanu, za gaming, spaja volan i papučice. Stavio sam samo kao komad plastike kao udlagu, da drži taj dio kabla ravnim i omotao izolirkom pa ćemo vidjet, dok ide ide. 

 

Našao sam na ebayu, ali kak je ihush predvidio, došlo bi me sve skupa oko 20 eura.

 

THRUSTMASTER T300 WHEEL TO T2PA T3PA T3PA-PRO T3PM TLCM PEDAL DATA CABLE | eBay

 

8 godina
online
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima

Ako nekad i pukne, samo odcvikaš i spojiš žice ponovno (najbolje i zalemit), omotaš izolirkom i vozi dalje.

Nema smisla uopće mijenjat kabel, osim kad baš konektor pukne.

A i onda obično pukne "nosić", pa samo uvališ komadić kartona na njegovo mjesto i uguraš na silu.

 

 

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.6.2024 9:30 (fer-de-lance).
15 godina
offline
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima
Hazar kaže...

..sve skupa oko 20 eura.

..

 -tako je čim se traži roba po brandu .. kad se kupuje-traži pod 'običan kabel' tad je nula manje na aliex... ali i problem koji standard-kombinacije i ako je 1kom tad cijena dostave dok za iznose iznad 10€ može biti nekoliko komada no nije uštada osim što tad imaš viška kablova kao rezerva koja nikad neće zatrebati.. pogotovo kad se postojeći kabel pokrpa-radi pa nije sila nabavljati.

-s druge strane, alternativa.. ako se na kraju odlučiš potrošiti 20tak €.. vjerojatno se za taj iznos može pronaći neki komplet alata-konektora-krimperice za takve kablove pa to može biti zanimljivo jer tad možeš svaki takav problem riješiti sam, osim što je za razliku od mrežnih rj45-rj11 kombinacija ovo daleko manje u ponudi, možda nema takav set.. pogotovo što za 6p-lijeve-desne-srednje trebaš takve krimperice.. no ako se pronađe, možda je zanimljivije potrošiti isti iznos, dok je realno sve iznad jednog kabla kad je potreban višak-beskorisno ili bačen novac.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
online
Re: RJ 12 kabel s DEC konektorima
Hazar kaže...

Ma koristim ga u volanu, za gaming, spaja volan i papučice. 

 

A jesu pe**ri...

Jeftin način kako "usmjeriti" zamjenski kabel na njih...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice