Imam problem sa novim računalom - pretpostavljam da je do grafičke kartice, ali nisam siguran. Grafička je Nvidijina, Phantom GTX 660 Ti. Prilikom igranja bilo kojeg zahtjevnijeg naslova se nakon nekog vremena zabijeli ekran, tako stoji par sekundi, i onda se vrati nazad u igru, sa drastičnim padom fps-a.
Pogledao sam u event logu od Windowsa i piše da je "video hardware fail", pa sam uhvatio i jedan memory dump u kojem je pisalo "VIDEO_TDR_FAILURE". Bojao sam se odmah da je do pregrijavanja, pa sam instalirao GPU-Z i provjeravao temperaturu, i u vremenskom okviru kada se zabijeli ekran clock memorije i core clock drastično padnu, na onakve vrijednosti kakve su u 2D-u, pa pretpostavljam da je to razlog pada fps-a. Ali, temperatura je bila u normalnim okvirima, oko 66-68 stupnjeva (ništa predrastično, čini mi se).
Zatim sam instalirao MSI afterburner i podesio da ventilator radi na 80% (po defaultu mi je bilo na 50%) - ista stvar.
Probao sam sljedeće stvari:
- reinstalacija dvaju Windowsa (7 i 8), zajedno sa pripadajućim driverima
- reinstalacija grafičkih drivera - probao sam 320.00 beta i 314.22 - isti simptomi i situacije
- FurMark test - temperatura grafičke je došla do čak 74 stupnjeva i na tome ostala posljednjih 10-ak minuta testa, ali se nije ništa drastično dogodilo (niti BSOD, niti resetiranje kompa, niti restart drivera)
Gore opisani simptomi su mi se dogodili u igrama Far Cry 3 i Star Trek Online, i za obje igre to se događa obično u prvih 10-ak minuta igranja.
Ovo je ostatak konfiguracije:
Kućište LC-POWER
Matična ploča ASRock B75M-GL R2.0
Napajanje CoolerMaster B600 (600W)
Memorija G.Skill Ripjaws 2x4GB
Procesor Intel Core i5 3570K
HDD WD 750 GB
Napominjem da ništa od komponenti nije overclockano.
Ja sam se nadao da je softverski problem, ali nakon što sam više puta reinstalirao drivere i OS, više nisam siguram.
Hvala vam unaprijed na odgovorima.