Krater na CPU

poruka: 25
|
čitano: 2.969
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Krater na CPU

Pozdrav svima,

nedavno sam kupio I7 950 koji je savijen prema unutra.Hladnjak je Thermaltake ISGC-300.Temperatura pri 60% opterecenju je 80C.Kada se stavi procesor na bazu hladnjaka ima pola milimetra lufta, tj. vidi se svjetlost kako prolazi.Vratio na servis oni kazu da je kod njih temperatura 50C,a koristili su stock hladnjak te nece da zamjenu s drugim procesorom.Kada sam stavljao termalne paste kapljica velicine rize se uopce nije razmazaa jer je razmak prevelik.Pa sam morao potrositi svu termalnu pastu u maloj sprici koja je dosla uz hladnjak da bi popunio taj krater.Da bi na kraju posla curiti termalna pasta.Dok recimo moj stari C2D E4400 je ravan te kada se stavi na hladnjak nema nimalo lufta.

Semtex H brzinom od 7.4 km/s ubija sve dušmane.

0 0 hvala 0
18 godina
Krater na CPU

svakako je procesor fizički oštećen... da li zbog teškog hladanjaka ili dr nije bitno... ja tu ne vidim neko rješenje osim ispravljanja te površine (ne znam kako bi to uopće išlo pogotovu običnom korisniku) ili opcija koju su ti ponudili na servisu

ako si kupio takav procesor, svakako bi ti trebali zamjeniti (što si trebao učiniti odmah,a ne stavljati hladnjak), ako je tvoja greška žao mi je....

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: Krater na CPU
Procesor je blago udubljen a to se ne vidi golim okom sve dok se ne stavi na hladnjak.Nije mogao hladnjak da udubi procesor.
16 godina
neaktivan
Krater na CPU

Intel kvaliteta...

Nemam potpis jer sam nepismen...
Moj PC  
4 18 hvala 0
16 godina
gdje si kupio?
:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
17 godina
protjeran
Semtex kaže...

Pozdrav svima,

nedavno sam kupio I7 950 koji je savijen prema unutra.Hladnjak je Thermaltake ISGC-300.Temperatura pri 60% opterecenju je 80C.Kada se stavi procesor na bazu hladnjaka ima pola milimetra lufta, tj. vidi se svjetlost kako prolazi.Vratio na servis oni kazu da je kod njih temperatura 50C,a koristili su stock hladnjak te nece da zamjenu s drugim procesorom.Kada sam stavljao termalne paste kapljica velicine rize se uopce nije razmazaa jer je razmak prevelik.Pa sam morao potrositi svu termalnu pastu u maloj sprici koja je dosla uz hladnjak da bi popunio taj krater.Da bi na kraju posla curiti termalna pasta.Dok recimo moj stari C2D E4400 je ravan te kada se stavi na hladnjak nema nimalo lufta.

Ako sa stock coolerom uredno radi - nije li do tvog coolera ? Probaj i sam staviti stock cooler,ili neki drugi.

16 godina
ah nebi se ja pouzdo u servis, nek ode opet na servis i neka gleda kako isprobavaju proc, ako je u mogucnosti
:) :) :) :) :) :) :( :) :) :) Gdje je Pero :)?
15 godina
igy kaže...

svakako je procesor fizički oštećen... da li zbog teškog hladanjaka ili dr nije bitno... ja tu ne vidim neko rješenje osim ispravljanja te površine (ne znam kako bi to uopće išlo pogotovu običnom korisniku) ili opcija koju su ti ponudili na servisu

ako si kupio takav procesor, svakako bi ti trebali zamjeniti (što si trebao učiniti odmah,a ne stavljati hladnjak), ako je tvoja greška žao mi je....

nemora biti da je proc oštećen , poznata je stvar da jedan dio intelovih procova ima ili konveksnu ili konkavnu površinu.

eto ,moj buraz ima E6550 koji je isto udubljen , vračali smo ga na reklamaciju ali ku*rac ,dok je god on u granicama temperature koju propisuje Intel, sa stock coolerom ,nema zamjene...

@ Semtex

imaš 3 moguče solucije

1. prodat pa nek se netko drugi zafrkava sa time.

2. brusni papir u ruke i deri (ako ti nije žao novog proca) pa  izravnaj površinu.

3. nabacati paste i molit boga da bude dovoljno kontakta za bazom.

napokon dočekao DNF!
17 godina
Krater na CPU

Pa ti plati 2 soma proc i onda se hebi sa njim.

Budeš li ga polirao, izgubit ćeš garanciju, pa ti sad vidi šta ti se više isplati....

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Krater na CPU

Ma kakvo poliranje, nosi u servis neka se oni jebu s njim !

Bilo bi zgodno......, ali nije potrebno !
Moj PC  
12 0 hvala 0
17 godina
Krater na CPU

E da, sad sam se sjetio, ako ti ne zamjene proc, možeš pokušati sa onim "termalnim trakicama" koje se inaće stavljaju na hladnjake od grafe...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Krater na CPU

Nema bas tu puno rasprave. Ako ga nisi sam sj*ebo nosi ga nazad di si ga kupio, kakvo poliranje i nanosenje galona paste.
Ja ako nisam zadovoljan sa proizvodom pa makar to bila boja nosim ga istog trena nazad. 

The best way to be boring is to leave nothing out.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
perkoxcar kaže...

Ma kakvo poliranje, nosi u servis neka se oni jebu s njim !

jel čovjek napisao da je proc nosio na servis i da su mu ga vratili ,pošto je procesor ispravan a temperature su normalne... 

poliranje je bilo kao prijedlog ,iako niti ja nebi polirao proc od 2000kn .... bi ,da imam para na bacanje{#}

rooswelt1991 kaže...

E da, sad sam se sjetio, ako ti ne zamjene proc, možeš pokušati sa onim "termalnim trakicama" koje se inaće stavljaju na hladnjake od grafe...

termalne trakice bi mogle biti dobro riješenje ,ali mislim da bi problem mogao biti samo gori ako ne nabavi dovoljno tanke ,jer ipak ,

jedno je stavljanje paste u tankom sloju a trakice su redovito deblje ako se ne varam...

Sale_ds kaže...

Nema bas tu puno rasprave. Ako ga nisi sam sj*ebo nosi ga nazad di si ga kupio, kakvo poliranje i nanosenje galona paste.
Ja ako nisam zadovoljan sa proizvodom pa makar to bila boja nosim ga istog trena nazad. 

pošto se vodimo pod pretpostavkom da je "nedavno" kupljen ,opcija vračanja i dobivanja drugog proizvoda odmah je skoro pa i nemoguča.

čak i prilikom kupnje na daljinu (npr. prek web šopa) je rok 7 dana ,i nakon toga ide na redovan servis.

ako je kupljen regularno ,u dućanu , u većini situacija se moš slikat :) i čekat na servis.

tu je najveći problem što je procesor i ispravan i temperature su ok (prema servisu)... teško da bude dobio drugi.

@Semtex

Gdje je proc kupljen?

napokon dočekao DNF!
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 9:34 (vrx).
16 godina
neaktivan
Krater na CPU

Ma nema šanse da je hladnjak udubio procesor, jedino ak je hladnjak nabijao s macolom na procesor...

F.C LIVERPOOL
Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Krater na CPU

Platio procesor 320 eura pa dode kriv.Thermaltake hladnjak je skroz ravan,dok je procesor udubljen i to sam provjeravao ravnalom ili kada se stavi na bilo koju ravnu povrsinu vidi se da svjetlost prolazi.Sad kada mi ga vrate nosit cu ga u drugi neovisni servis da ga oni ispitaju,kada mi daju potvrdu da je procesor kriv recu servisu da daju drugi ili vrate novce ili cu ih tuziti.Ne vidim drugi nacin.Svugdje kazu stavi pastu velicine zrna rize,a ja moram staviti kapljicu ko nojevo jaje.Stas kad sam qurceve srece pa mi dode neispravna graficka kartica (asus gtx570 i maticna sabertooth koja je prdnula nakon mjesec dana),pa me jos ovaj za procesor handri.

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 20:34 (Semtex).

4 0 hvala 0
14 godina

Di ti kupujes djelove? Da ti nisu uvalili rabljeno??

14 godina
neaktivan
Praetorian1 kaže...

Ma nema šanse da je hladnjak udubio procesor, jedino ak je hladnjak nabijao s macolom na procesor...

lijepo si me nasmijo xDD

kupujem sve pomalo, 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis
15 godina
Krater na CPU

Ako ti nece dat drugi onda nis uzmi vodobrusni staklo i poliraj da ga izravnas :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Krater na CPU

Pripazi nije bas ni preporucljivo stavljati debel sloj termalne paste...onda dobijes suprotan ucinak.

Moj PC  
2 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Krater na CPU

Ako stavim paste koliko bi trebalo da je procesor ravan brzo bi se pregrijao jer je jednostavno preveliko udubljenje.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Snakepriest kaže...

Intel kvaliteta...

Poznato je inace da kompanija koja je u stanju proizvoditi tranzistore velicine 30-ak nanometara ne moze proizvesti ravan pokrov za procesor? Ovo cak niti nema veze sa Intelom i AMD-om, da je netko ovo isto napisao za AMD, takoder bi bila teska glupost...

My computer once beat me at chess, but we got even after a round of boxing.
17 godina
neaktivan
Semtex kaže...

Platio procesor 320 eura pa dode kriv.Thermaltake hladnjak je skroz ravan,dok je procesor udubljen i to sam provjeravao ravnalom ili kada se stavi na bilo koju ravnu povrsinu vidi se da svjetlost prolazi.Sad kada mi ga vrate nosit cu ga u drugi neovisni servis da ga oni ispitaju,kada mi daju potvrdu da je procesor kriv recu servisu da daju drugi ili vrate novce ili cu ih tuziti.Ne vidim drugi nacin.Svugdje kazu stavi pastu velicine zrna rize,a ja moram staviti kapljicu ko nojevo jaje.Stas kad sam qurceve srece pa mi dode neispravna graficka kartica (asus gtx570 i maticna sabertooth koja je prdnula nakon mjesec dana),pa me jos ovaj za procesor handri.

Neki procesori imaju tvornički neravnu kapicu, no nikako da bi to vidio golim okom ili ravnalom. Ako se udubina vidi golim okom il ravnalom to je zbog nečeg drugog, takav sigurno nije izašao iz tvornice.

I'll be back
14 godina
neaktivan
Snakepriest kaže...

Intel kvaliteta...

ahaahaaha dobar vic.. arhiva-

xfact
14 godina
protjeran
microman kaže...

Neki procesori imaju tvornički neravnu kapicu, no nikako da bi to vidio golim okom ili ravnalom. Ako se udubina vidi golim okom il ravnalom to je zbog nečeg drugog, takav sigurno nije izašao iz tvornice.

Neznam koliko je debel hetspreader ali je onako odokativno preko 3mm.Sad kada bi neko krenuo udubljivati taj metal prvo bi puknuo cip koji je od krhkog silicija.Danas sam kontaktirao intel i rekao im problem oni kazu da procesor treba zamjeniti i da im nije jasno zasto se ovi u servisu prave budale i govore da je to uredu sto je iskrivljen.Na na slici sam pokazo kako izgleda s bocne strane.

17 godina
protjeran
Krater na CPU

Btw - heat spreader se može maknuti,sa žiletom mislim,u cilju postizanja boljeg hlađenja,tako sam bar čitao,negdje.

Dakle google it,HS očito nije nužan za kvalitetno hlađenje a u tvom slučaju možda je i riješenje problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice