Komp se samo restarta?

poruka: 2
|
čitano: 759
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Komp se samo restarta?

Dakle, upalim 3Dmark i pokrenem sve testove, sve ih prode, kada dodem do firestrike-a komp se jednostavno restarta kao da je netko stisnuo onaj reset gumb.

Cpu je overclockan, nikada problema sa time nisam imao, vrtio sam amd-ov stability test u overdriveu 3 sata i nema greške niti pregrijavanja, graficka nije clockana niti ikako modificirana.

Kada sam odvrtio firestrike paralelno sam vrtio i hwinfo sa logom(klik), primjetio sam da zadnji zapis na grafickoj naglo padne amperaža. Sada mi nije jasno kako može biti napajanje iako sve

upućuje na taj zaključak, pa eto prije nego što bacim novce da pitam da li netko ima bolje i pametnije rješenje ili da li sam nadam se u krivu?

Komponente:

FX-8150 4,1 GHz na 1.236 V

Sapphire HD7950 3GB wboost

ASUS M5A97 R2.0

Corsair CX500

Kingston HyperX Blu 8GB

I dva sata diska

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Komp se samo restarta?

Moguće i da je PSU neispravan a veća je vjerovatnoća da je procesor nestabilan na ovom clock-u i da mu fali struje. Za početak povećaj malo napon procesora pa testiraj stabilnost. Ukoliko nemaš zadnji BIOS, napravi update BIOS-a na zadnju verziju jer je ASUS izdao nekoliko verzija BIOS-a koje povećavaju stabilnost sistema.

Moj PC  
0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice