HITNO!Examining 305243 mb disk 0 at Id 0 on bus 0

poruka: 23
|
čitano: 4.521
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav PC znalci !!!!!

PLEASE HELP !!!!!!!!

Komp radio normalno i odjednom paf zamrze se i ništa ne radi...sve sam probao ali neće da digne sistem i na kraju pokušam instalaciju friške verzije windowsa,ali ni to neće  poslije poruke kad trebam da izaberem dali hoću instalirat Win ili reparirat kad odaberem bilo koje samo mi zašteka i izbaci mi poruku:

Examining 305243 mb disk 0 at Id 0 on bus 0 on nvlegacy... 

Tražio sam rješenje na internetu ali bez uspjeha a ni engleski mi nije dobar pa možda sam nešto i propustio.

MOLIM bilo koga ako zna za rješenje ovog problema da mi kaže.

Hvala puno unaprijed !!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ili bios il maticna zezaju

ili je HDD crko

Ili jednostavno se ne napaja dobro.

MOARR
Moj PC  
0 2 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: HITNO!Examining 305243 mb disk 0 at Id 0 on bu
GamerMaster2041 kaže...

ili je HDD crko

ili je RAM

ili procesor

ili ...ili...

hvala GM2041 ali zaista nikakve pomoći od toga {#}

13 godina
neaktivan
mirsaga kaže...

Pozdrav PC znalci !!!!!

PLEASE HELP !!!!!!!!

Komp radio normalno i odjednom paf zamrze se i ništa ne radi...sve sam probao ali neće da digne sistem i na kraju pokušam instalaciju friške verzije windowsa,ali ni to neće  poslije poruke kad trebam da izaberem dali hoću instalirat Win ili reparirat kad odaberem bilo koje samo mi zašteka i izbaci mi poruku:

Examining 305243 mb disk 0 at Id 0 on bus 0 on nvlegacy... 

Tražio sam rješenje na internetu ali bez uspjeha a ni engleski mi nije dobar pa možda sam nešto i propustio.

MOLIM bilo koga ako zna za rješenje ovog problema da mi kaže.

Hvala puno unaprijed !!!!!

Problem je najvjerojatije u hardu stoga bootabilni cd kao ovaj http://www.hiren.info/pages/bootcd i odvrti hd sentinel ili hd tune a poslije toga memtest86+.Sprži bootabilni na frendovom ili drugom kompu ako ga imaš.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 15:16 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan

Imas i Hirens boot.

Sprzi na CD.

Imas tonu alata za svakakve dijagnostike i mnogo toga.

http://www.hiren.info/pages/bootcd

evo i download http://www.hirensbootcd.org/download/

Nezaboravi da narezes kao bootabilni CD

a ne samo sprziti iso file iz tog zipa na CD.

MOARR
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

Imas i Hirens boot.

Sprzi na CD.

Hvala na pomoći u ovoj temi ali ja sam gore stavio,nema veze valjda nisi vidio.

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 15:28 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

Imas i Hirens boot.

Sprzi na CD.

Jesam ali Hirens boot je kolekcija alata sa menijem za biranje.

Ima vise alata za dijagnostiku HDD-a i memorije.

MOARR
13 godina
GamerMaster2041 kaže...

ili je HDD crko

hahahaha nasmijo si me dobro...

13 godina
neaktivan

evo čini mi se da je neko riješio problem no ako može neko s dobrim engleskim da mi to provjeri.

http://www.tech-forums.net/pc/f9/windows-crashed-cant-even-boot-safemode-206641/index2.html

HVALA!!! 

{#}{#}{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
KrpaZG kaže...
GamerMaster2041 kaže...

ili je HDD crko

hahahaha nasmijo si me dobro...

Staces

Ponoc ko ponoc.

MOARR
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

Imas i Hirens boot.

Sprzi na CD.

hvala vam obojici imam taj Hirent boot cd pa mi recite kako da ga iskoristim ,koji alati i tako....

{#}{#}{#}

15 godina
neaktivan
mirsaga kaže...

evo čini mi se da je neko riješio problem no ako može neko s dobrim engleskim da mi to provjeri.

http://www.tech-forums.net/pc/f9/windows-crashed-cant-even-boot-safemode-206641/index2.html

HVALA!!! 

{#}{#}{#}

Nevjerujem.

Ovde je lik postavio HDD u mode koji windows xp ne podrzava(SATA i AHCI)

Nije isti problem.

BTW vidim pitas za hirens boot

evo sta pokreni sa hirensa

HDTune 2.55

Ako nadje nesto reci nam

ako ne nadje problem onda

HDAT2 4.53

HDD Scan 3.3

za svaki slucaj.

u vezi rama

Memtest86+ 4.20

to bi trebalo pomoci 

Kad zavrsi onda nam reci rezultate.

MOARR
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 15:41 (GamerMaster2041).
13 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

HDTune 2.55

Ako nadje nesto reci nam

HDAT2 4.53

HDD Scan 3.3

Lijepo si objasnio samo što treba pokrenuti HDAT2 4.53 ako nađe loše sektore obavezno.To je freeware verzija HDD Regeneratora no to povravlja samo logička oštećenja a ne fizička(duh!).

Također ovo da xp ne podržava sata si djelomično u pravu.No možeš staviti sata pri novoj xp instalaciji s F6 ovako http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/installxpnew1_3.htm

15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

HDTune 2.55

Ako nadje nesto reci nam

HDAT2 4.53

HDD Scan 3.3

Lijepo si objasnio samo što treba pokrenuti HDAT2 4.53 ako nađe loše sektore obavezno.To je freeware verzija HDD Regeneratora no to povravlja samo logička oštećenja a ne fizička(duh!).

Također ovo da xp ne podržava sata si djelomično u pravu.No možeš staviti sata pri novoj xp instalaciji s F6 ovako http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/installxpnew1_3.htm

Pa Xp nema drivere to sam mislio.

Znam da se mogu instalirati ali to kod njega nije problem.

A gdje sam ja uopste rekao nesto o popravci fizickih ostecenja?

Plus program koji nesto moze da uradi oko fizickih gresaka se placa.

MOARR
13 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

Za fizička oštećenja sam se šalio vidiš da sam u zagradi napisao duh!.Ovo da postoji program koji povravlja fizička oštećenja teško.Na primjer ne možeš popraviti head chrash to bi bilo ko da ubaciš disketu u fiću pa se popravi limarija.Ali zato postoje rezervni sektori(Smart) koji zamjenjuju loše sektore no nema ih puno.U slučaju da je došlo do fizičkog oštećenja postoje recovery software koji ne radi ni približno dobro kao recovery hardware za kojeg se mora ići kod specijalista.Ja sam osobno ekriptirao svoje podatke DOD i Gutmannovom metodom(overkill) ali mislim da ni to ne može zaustaviti recovery hardware.Valjda si na to mislio recovery a ne popravljanje fizičkih oštećenja.Možda bi i popravljanje fizičkog oštećenja bilo čak i moguće kad bi plate bio napravljen od polimorfne mase ali to je već Sci fi.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 17:07 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

Za fizička oštećenja sam se šalio vidiš da sam u zagradi napisao duh!.Ovo da postoji program koji povravlja fizička oštećenja teško.Na primjer ne možeš popraviti head chrash to bi bilo ko da ubaciš disketu u fiću pa se popravi limarija.Ali zato postoje rezervni sektori(Smart) koji zamjenjuju loše sektore no nema ih puno.U slučaju da je došlo do fizičkog oštećenja postoje recovery software koji ne radi ni približno dobro kao recovery hardware za kojeg se mora ići kod specijalista.Ja sam osobno ekriptirao svoje podatke DOD i Gutmannovom metodom(overkill) ali mislim da ni to ne može zaustaviti recovery hardware.Valjda si na to mislio recovery a ne popravljanje fizičkih oštećenja.Možda bi i popravljanje fizičkog oštećenja bilo čak i moguće kad bi plate bio napravljen od polimorfne mase ali to je već Sci fi.

Ima jedan program ali moze samo da popravi fizicki ostecene sektore.

Malo teze ali uspjeva i to vrlo efikasno.

pisalo je u bug-u.

Loading...
13 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

pisalo je u bug-u.

Ako se sjetiš imena tog softwera molim te reci mi.Priznajem malo sam skeptičan oko toga jer ne znam kako bi uopće bilo moguće izvaditi neoštećene datateke s oštećenog plattera.Čak i da se to može gubitci podataka bi bili nevjerovatni i to bi koristilo samo poslovnjaku a ne prosječnom korisniku.

Jedino mi na pamet pada program koji radi novu particiju s tim lošim fizičkim sektorima,no ni to nije dugoročno rješenje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 17:23 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

HDTune 2.55

Ako nadje nesto reci nam

HDAT2 4.53

HDD Scan 3.3

Pa Xp nema drivere to sam mislio.

Znam da se mogu instalirati ali to kod njega nije problem.

zaboravio sam napomenuti da je riječ o SATA hard disku no ranije instalacije win xp sp2 su išle bez problema a i na ovom linku gore navedenom kažu da to nebi trebao biti problem  sa driverima( As long as you are installing from a Windows XP SP2 CD, this step is probably not necessary.).

Sad sam malo zbunjen može prosto objašnjenje ???!

15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

pisalo je u bug-u.

Ako se sjetiš imena tog softwera molim te reci mi.Priznajem malo sam skeptičan oko toga jer ne znam kako bi uopće bilo moguće izvaditi neoštećene datateke s oštećenog plattera.Čak i da se to može gubitci podataka bi bili nevjerovatni i to bi koristilo samo poslovnjaku a ne prosječnom korisniku.

Samo da nadjem bug iz kutije.

EDIT:

HDD Regenerator 2011

Kosta 59,95 dolara.

Loading...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 17:26 (GamerMaster2041).
13 godina
neaktivan
mirsaga kaže...

zaboravio sam napomenuti da je riječ o SATA hard disku no ranije instalacije win xp sp2 su išle bez problema a i na ovom linku gore navedenom kažu da to nebi trebao biti problem  sa driverima( As long as you are installing from a Windows XP SP2 CD, this step is probably not necessary.).

Napravi novu instalaciju windowsa i pritisni F6 kad te traži da instaliraš drivere za sata.http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/installxpnew1_3.htm

Iako istina za Sp2 nije piotrebno.

Poruka je uređivana zadnji put uto 3.7.2012 17:26 (Ikarus01).
13 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
mirsaga kaže...

Napravi novu instalaciju windowsa i pritisni F6 kad te traži da instaliraš drivere za sata.http://pcsupport.about.com/od/operatingsystems/ss/installxpnew1_3.htm

Nisam siguran ali izgleda da je ovo sa F6 uspjelo,instalacija uspjela, problem riješen.

HVALA PUNO SVIM UČESNICIMA U DISKUSIJI !!!!!

13 godina
neaktivan
GamerMaster2041 kaže...

EDIT:

HDD Regenerator 2011

Kosta 59,95 dolara.

Masteru,masteru ne čitaš moje postove do kraja{#}.Već sam u drugom postu sam naveo HDD regenerator i da je HDAT2 4.53 freeware alternativa regeneratoru.Objasnit ću ti kako to šljaka.Čim dobiješ jedan samo jedan fizički loš sektor to je početak kraja,taj hard ubrzo propada htio ti to ili ne(najčešće).Hdd regenerator služi da se popravi šta se popraviti da najčešće uspijeva i do 100% ako su u pitanju slike,katkada popravi slike no neke imaju nekakve linije i artefakte po sebi no i to se da djelomično popraviti.Dakle kad Hdd regenerator uspije spasiti što se spasiti da nastupaju recovery alati tipa Recover my files(mainstream pretežito slike),Stellar,Recuva,R-studio,Pandora,Data rescue PC,Get data back,Handy recovery,Advanced disk recovery,Windows data recovery(jako skup),Test disk(legendaaa,nažalost bez gui-a),Photo rec(možemo tako do prekosutra{#}.)I nakon što ti alati izvuku sve što se da izvući sa diska,stari disk se može baciti ili particionirati loše sektore pa vidjeti do kad će potrajati.

Također neka te ne zavara GUI Hdd regeneratora jer nije za average usera i sve što radi je izolira bad sectore i radi ih nevidljivima iako ni to nije trajno rješenje.Naravno ima ljudi koji s takvim oštećenim diskovima uredno rade i do dvije godine bez ikakvih problema,samo što statistike nažalost nisu na njihovoj strani.

Ali svejedno dam ti jedno hvala što si se potrudio naći ime programa među brojnim izdanjima buga.

Također jeda jakooo važna stvar nemojte ljudi bit glupi kao ja i vratiti izbrisane filove kao ja na isti disk,to se nikad ne radi naravno ja sam bio blesav,brzoplet,lijenčina i nisam imao drugi hard pri ruci.Također još jednu idiotsku stvar sam napravio izbrisao oštećene vraćene filove i izbacio ih iz recycle bina to je bio jako glup potez jer sam time prebrisao free space.Također važno je napomenuti da je to bio napad na moje računalo npr. izbrisani su svi single filovi tipa zip,pdf,word i jedino što je ostalo netaknuto su bili folderi.Problem se pojavio kad sam preko uninstall programs izbrisao Mamefx simulator.U početku sam mislio da je netko podmetnuo nešto tipa Loveletter.vir u program.No onda sam vidio reviewe zadoljnih korisnika,plus skinuo sam sa službene stranice.Dan danas mi je to misterija i još nisam nigdje našao sličan problem.

mirsaga kaže...
Ikarus01 kaže...

Nisam siguran ali izgleda da je ovo sa F6 uspjelo,instalacija uspjela, problem riješen.

You are very welcome javi ako bude bilo daljnjih problema iako sumnjam u to.

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.7.2012 12:14 (Ikarus01).
15 godina
neaktivan
Ikarus01 kaže...
GamerMaster2041 kaže...

EDIT:

HDD Regenerator 2011

Kosta 59,95 dolara.

Masteru,masteru ne čitaš moje postove do kraja{#}.Već sam u drugom postu sam naveo HDD regenerator i da je HDAT2 4.53 freeware alternativa regeneratoru.Objasnit ću ti kako to šljaka.Čim dobiješ jedan samo jedan fizički loš sektor to je početak kraja,taj hard ubrzo propada htio ti to ili ne(najčešće).Hdd regenerator služi da se popravi šta se popraviti da najčešće uspijeva i do 100% ako su u pitanju slike,katkada popravi slike no neke imaju nekakve linije i artefakte po sebi no i to se da djelomično popraviti.Dakle kad Hdd regenerator uspije spasiti što se spasiti da nastupaju recovery alati tipa Recover my files(mainstream pretežito slike),Stellar,Recuva,R-studio,Pandora,Data rescue PC,Get data back,Handy recovery,Advanced disk recovery,Windows data recovery(jako skup),Test disk(legendaaa,nažalost bez gui-a),Photo rec(možemo tako do prekosutra{#}.)I nakon što ti alati izvuku sve što se da izvući sa diska,stari disk se može baciti ili particionirati loše sektore pa vidjeti do kad će potrajati.

Također neka te ne zavara GUI Hdd regeneratora jer nije za average usera i sve što radi je izolira bad sectore i radi ih nevidljivima iako ni to nije trajno rješenje.Naravno ima ljudi koji s takvim oštećenim diskovima uredno rade i do dvije godine bez ikakvih problema,samo što statistike nažalost nisu na njihovoj strani.

Ali svejedno dam ti jedno hvala što si se potrudio naći ime programa među brojnim izdanjima buga.

Također jeda jakooo važna stvar nemojte ljudi bit glupi kao ja i vratiti izbrisane filove kao ja na isti disk,to se nikad ne radi naravno ja sam bio blesav,brzoplet,lijenčina i nisam imao drugi hard pri ruci.Također još jednu idiotsku stvar sam napravio izbrisao oštećene vraćene filove i izbacio ih iz recycle bina to je bio jako glup potez jer sam time prebrisao free space.Također važno je napomenuti da je to bio napad na moje računalo npr. izbrisani su svi single filovi tipa zip,pdf,word i jedino što je ostalo netaknuto su bili folderi.Problem se pojavio kad sam preko uninstall programs izbrisao Mamefx simulator.U početku sam mislio da je netko podmetnuo nešto tipa Loveletter.vir u program.No onda sam vidio reviewe zadoljnih korisnika,plus skinuo sam sa službene stranice.Dan danas mi je to misterija i još nisam nigdje našao sličan problem.

mirsaga kaže...
Ikarus01 kaže...

You are very welcome javi ako bude bilo daljnjih problema iako sumnjam u to.

Znam da si spomenuo HDD rgenerator

ali mi nije bilo jasno sto pitas kad vec znas ali sam ipak odgovorio.

Ipak on popravlja lose sektore (kao sto pise u bugu) tako sto ih pokusa ponovo namagnetisati jer kao sto tvrde ti koji su napravili taj program, nisu pravilno namagnetisani sektori pri proizvodnji.

A ovo sto kazes za vracanje fajlova.

Kad imas oko 400 GB fajlova koje moras vratiti a nemas nijedan HDD dovoljnog kapaciteta osim onog na kojem su fajlovi izbrisani onda ti je to jedini nacin.

Meni je Recuva sve lepo vratila na isti disk

samo sto su sve Mp3 muzike unistene[razlog je poznat vecini(mp3 muzike su sastavljenje iz vise djelova koji se pomjesaju kad se izvrsi vracanje fajlova)].

Plus morao sam prelistati preko stotina i stoina hiljada fajlova da izvucem sta se da izvuci.

Nerazumem samo zasto ,ako vec program moze, kad vraca na isti disk ne napravi foldere u kojima su vec bili posto program prikazuje tacnu lokaciju gdje su se nalazili i tacna imena foldera.

A tacno je to da cim se pojavi fizicki problem na HDD da odma backup i bacaj ga ili ga sacuvaj za uspomenu,eksperimentisanje.

Mada je najbolje HDD rastaviti i uzeti sebi bas jak magnet koji je podosta tesko izvaditi.{#}

Loading...
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice