Tebam pomoc .....po mom skromnom laičkom mišljenju izgleda da je mojoj 4870x2 dosao kraj.........ali nisam 100% pa bih prije savjet od nekog tko se razumije prije nego kupim drugu graficku pa onda skuzim da je mozda riknulo nesto drugo, npr maticna ili nesto drugo ugl.
prilikom prvog paljenja kompa tog dana kada je sve hladno kada nije radio nekliko sati najcesce se normalno ukljuci windowsi se podignu sve pet i sve izgleda normalno .... no zna se desit kad odem na youtoube da kad pokrenem neki video vidim samo zelenu podlogu i ton sto naravno indicira da mi hardware acceleration ne sljaka (za sto ima privremeno rijesenje iskljuciti ga to mi je jasno) ali to znaci da nesto ne stima sa grafickom....i sad kad idem raditi restart e najcesce se desi ono sto se ponekad desi i prilikom prvog paljenja a to je ona slova prilikom butanja windowsa koja su inace bijela na crnoj podlozi dobiju boje ali nepravilno ono zelena....crvena neznam plava tj pojave se famozni artifekti i tada se najcesce windowsi ne podignu kako treba nego i desktop izgleda cudnih boja ....neki put se pojavi onaj plavi ekran (blue screen of death) i ja tada najcesce pritisnem tri puta restart gumb jer ako to ne napravim onda se stvar ponovi ali ako pritisnem reset gumb tri buta to valda ima veze sa biosom pa se komp ukljuci normalno i cesto puta radi sve ok koda se nije nista desilo ...dok ne pokrenem neki zahtjevniji program ili igricu onda opet najcesce poludi i ode na plavi ekran i tako
E sad to sve vjerovatno upucuje da je graficka riknula ali jel moguce da se to desava zbog kvara npr maticne ???
Drugo trenutno je na podrucju zg-a toplinski udar ono 37° celzijevih u sobi mi je 32..... temperatura graficke jednog proca 77 drugog 61 CPU 58-52-57-58 ( on idle)
Danas sam ocistil hladnjake graficke od mucica nije ih bilo puno
Trece: ako je riknula graficka neznam opce koja od ovih novih grafulja bi mi pasala ...neka srednja, i ovaj put mi se cini da bi radje GeForce, ATI mi je prisjel
inace maticna mi je GA-EP35-DS4.... procesor INTEL CORE 2QUAD Q9550
Eto mozda je predugacko ali mozda neko procita pa mi se javi ....bit cu zahvalan