Graficka ....4870x2 problem

poruka: 10
|
čitano: 1.846
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Tebam pomoc .....po mom skromnom laičkom mišljenju izgleda da je mojoj 4870x2 dosao kraj.........ali nisam 100% pa bih prije savjet od nekog tko se razumije prije nego kupim drugu graficku pa onda skuzim da je mozda riknulo nesto drugo, npr maticna ili nesto drugo ugl.

prilikom prvog paljenja kompa tog dana kada je sve hladno kada nije radio nekliko sati  najcesce se normalno ukljuci windowsi se podignu sve pet i sve izgleda normalno .... no zna se desit kad odem na youtoube da kad pokrenem neki video vidim samo zelenu podlogu i ton  sto naravno indicira da mi hardware acceleration ne sljaka (za sto ima privremeno rijesenje iskljuciti ga to mi je jasno)  ali to znaci da nesto ne stima sa grafickom....i sad kad idem raditi restart e najcesce se desi ono sto se ponekad desi i prilikom prvog paljenja a to je ona slova prilikom butanja windowsa koja su inace bijela na crnoj podlozi dobiju boje ali nepravilno ono zelena....crvena   neznam plava   tj pojave se famozni artifekti i tada se najcesce windowsi ne podignu kako treba nego i desktop izgleda cudnih boja ....neki put se pojavi onaj plavi ekran (blue screen of death) i ja tada najcesce pritisnem tri puta restart gumb jer ako to ne napravim onda se stvar ponovi ali ako pritisnem reset gumb tri buta to valda ima veze sa biosom pa se komp ukljuci normalno i cesto puta radi sve ok koda se nije nista desilo ...dok ne pokrenem neki zahtjevniji program ili igricu onda opet najcesce poludi i ode na plavi ekran i tako

E sad to sve vjerovatno upucuje da je graficka riknula ali jel moguce da se to desava zbog kvara npr maticne ???

Drugo trenutno je na podrucju zg-a toplinski udar ono 37° celzijevih u sobi mi je 32..... temperatura graficke jednog proca  77 drugog 61 CPU 58-52-57-58 ( on idle)

Danas sam ocistil hladnjake graficke od mucica nije ih bilo puno

Trece: ako je riknula graficka neznam opce koja od ovih novih grafulja bi mi pasala ...neka srednja,  i ovaj put mi se cini da bi radje GeForce, ATI mi je prisjel

inace maticna mi je GA-EP35-DS4.... procesor INTEL CORE 2QUAD Q9550

Eto mozda je predugacko ali mozda neko procita pa mi se javi ....bit cu zahvalan

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.6.2013 20:29 (oxydo).

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Graficka ....4870x2 problem

Prvo ju probaj na nekom drugom kompu da vidis jesu li isti simptomi i da se 100% uvjeris da je problem u grafi !

Probaj ju ispeci , mozda pomogne ! A mogu reci da te je i jos dugo sluzila , jer je poznato da su sklone krepavanju !

Od novih GeForcica uzmi npr. neku GTX660  !

Music As A Weapon !!
17 godina
neaktivan

jesi li pokušao u Catalyst-u ručno podesiti brzinu ventilatora na grafičkoj?

13 godina
neaktivan

sad ce ti jako brzo gtx 760...

GoogleSearch Is Your Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislis da bi isla gtx 660 na moju maticnu ...kupil sam ju 2009. ???

15 godina

Da !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Odnesi barem napajanje u servis da budeš 100% siguran da je ono ispravno (ta kartica povuče dosta wati)..

17 godina
neaktivan
Maksimus kaže...

jesi li pokušao u Catalyst-u ručno podesiti brzinu ventilatora na grafičkoj?

Hmm izgleda da ima nesto veze sa temperaturom...... digo sam ventilator na 50 % i onda su oni programi koju su rusili komp radili ok...samo kaj to tak nemre bit jer na 50 % ventilator buci previse da bi ga non stop tak drzal......a ocistil sam prasinu neki dan i promjenil termalnu pastu ....jedno nisam one ...nemam pojma kak se to zove ......sto se naljepe na neke cipove na kartici isto radi boljeg kontakta sa hladnjakom jer ih nemam

i sad gledam nedugo nakon paljenja kompa i samo sam pokrenuo IE da idem na ovaj forum i nista drugo, a temperatura graficke, dakle u mirovanju je 78°C ???? (sobna 28°C)

15 godina
neaktivan

Postavi još koji ventilator u kučište zbog boljeg airflow-a.

Napravi krivuljzu u MSI Afterburneru.

Al mislim da je ta grafička pred vječnim lovištem {#}

voltaža a.k.a. napon, amperaža a.k.a. struja, omaža a.k.a. otpor, vataža a.k.a. snaga, hercaža a.k.a. frekvencija, (mega, giga)bajtaža a.k.a. kapacitet memorije, kelvinaža a.k.a. temperatura
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RaZ0R9111 kaže...

Al mislim da je ta grafička pred vječnim lovištem {#}

Tak si i ja nekam mislim...... ma ko ju slivi ima jos grafickih ...nije ova jedina {#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice