naime imam sljedeci problem....normalno sam surfao netom i onda mi se srusao windows pojavio se plavi ekran i bilo neko odbrojavanje....sad nema sanse da vise uaplim komp.....kad ga upalim stalno pisti.....nemam ideje sta je riknulo molim pomoc.....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
pomoc ljudi.....
daj reci koliko je bilo bip-ova,,jel moze biti svasta memorija,maticna
stalno pisti...naime kad sam kupio plocu odma mi je bila sumljiva kad nesto sevam u biosu i normalno komp se pocme ispocetka dizat i onda se znao sam od sebe srusat i opet upalit koda da nista nije bilo....
ako imas garanciju,onda je odnesi da je zamjene
imama granciju od vemila ali vise ne vrijedi....naime kad izvadm memoriju opet pisti......
11 puta i onda se pocme dizat po tome je Motherboard cache memory is out of order.......
Gledaš ami bios , mislim da je tvoj award
koje napajanje i memoriju imaš i dali si možda klokao sistem?
nisam klokao nista.....imam od Lc napajanje 550w i ddr2 800mhz super talent cl5.....
ima jos jedna stvar sad kad upalim komp cuje se dugacki bippppp i onda se sam resertira......i nakon toga se kao pocme dizat ali se opet resertira.......
Vjerojatno ti je jedan od starijih verzija biosa na toj matičnoj,pa ti nije kompatabilan sa nekim hardware-om,ćim si shvatio da ona ne radi kako treba,trebao si flash-ati bios na zadnju verziju sa q-flash ili @bios programom od Gigabyte-a(puno je jednostavnije nego sa disketom),ovdje imaš cpu support list za tvoju matičnu i verziju biosa sa strane,a ovdje su ti sve verzije biosa i za koji bug služe,potrebno ti je staviti samo zadnju(u ovom slućaju bi išao na F9 jer piše da je F10b beta verzija),sad imaš mogućnost jedino da flash-aš bios pomoću diskete,pošto ti neda boot-anje ni dizanje windows-a...
EDIT:sad sam tek vidio predzadnju poruku,znaći ipak boot-a i pokušava dizat windows-e,možda ti sa windows-ima nešto nevalja,probaj reinstalirat windowse pa vidi kako će se ponašati