A disk read error

poruka: 3
|
čitano: 1.916
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
A disk read error

Uzeo sam polovan desktop računar prije par mjeseci, jedno vrijeme je dobro radio sve do prije jedno 3 sedmice dok se nije počeo pojavljivati ovaj problem. Otprilike jednom sedmično računar počne da ispušta čudne zvukove (ne mislim na hlađenje ovo je nešto drugo) nakon toga usporava sve više i pojavi se not responding, tad ne mogu ni task manager dobiti kao da zaledi. Poslije toga restartujem računar i piše ''disk read error occurred'', onda ga još par puta restartujem i nakon toga mi ponudi opcije start windows normally ili windows repair, ako idem normally zablokira mi, uvjek idem windows repair. Poslije toga mi sve radi normalno sledeću sedmicu dana i opet se to desi. Dizao sam sistem ponovo i opet isti problem, provjeravao sam HDD sa HD tuneom, health status je ok, na quick error scan nema bad sectora. Nzm šta da radim? Do čega bi to moglo biti?

Potpis
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.3.2012 9:03 (Bakura).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Re: A disk read error
Probaj drugi kabel i drugi konektor na maticnoj.
Ako sam ti pomogao, stisni HVALA! =)
16 godina
Re: A disk read error

-diagnostika se obavlja odgovarajućim alatima za svaki disk, skini sa str. proizvođača. U pravilu s boot-CDa, može i npr Hirens i sl.

-problematičan disk se može (ako imaš sreće, tj ako je greška logička, ne fizička), 'oživjeti' npr formatiranjem.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice