Cudni kvadratici pa freeze

poruka: 12
|
čitano: 1.253
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav
Znaci jucer sam upalio lol i odjednom su mi se na konitoru pojavili cudni kvadratici i crte i racunalo se zamrznulo. Od tog puta uspio sam ga upaliti i opet probao uci u lol ali odmah mi se dogodilo isto. Nakon toga mi se sad to pocne pojavljivat negdje 5 min nakon sto upalim komp ili cak odmah pri paljenju. Pretpostavljam da je do graficke problem? To mi se znalo cak dogadat i prije al svakoh par mjeseci i nije se nikad potpuno zamrznulo. Driveri su updateani i sve, a i skuzio sam kad bi spojio monitor na drugi dvi utor da je slika ljubicasta. Grafa je GeForce Gtx 5600 ti. Ako mi netko moze pomoci da mi potvrdi da je problem s grafom pa da odem piknut nes novo tek tolko jer mi je potreban komp sto prije. Zaboravih spomenut da se u isto vrijeme znaju cut i cudni zvukovi iz slusalica. Uspio sam sam uslikat sada maloprije pa evo i slika. Hvala na pomoci

Edit: cini se da sam nesposoban stavit sliku prek moba pa samo malo

Dafaq?
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 10:49 (sackboy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Cudni kvadratici pa freeze
Valjda sad tu ima slika
Dafaq?
10 godina
neaktivan

Da nije možda problem sa utorima na grafičkoj,neznam jel pametno ali probaj možda vratiti drajvere na stariju verziju(znam da zvuči glupo),nezz stvarno sta da napravis,probaj posudit neku graficku od nekog prijatelja pa vidi.

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 10:59 (HrcaA3000).
15 godina
neaktivan
E htio sam cak probat tak nes s driverima kemijat al mi se to dogodi skoro odmah pa ni ne stignem nis napravit
Dafaq?
10 godina
neaktivan

Jesi probo pokrenit u windows u Safe Modu

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 11:05 (HrcaA3000).
17 godina
sackboy kaže...

Pozdrav
Znaci jucer sam upalio lol i odjednom su mi se na konitoru pojavili cudni kvadratici i crte i racunalo se zamrznulo. Od tog puta uspio sam ga upaliti i opet probao uci u lol ali odmah mi se dogodilo isto. Nakon toga mi se sad to pocne pojavljivat negdje 5 min nakon sto upalim komp ili cak odmah pri paljenju. Pretpostavljam da je do graficke problem? To mi se znalo cak dogadat i prije al svakoh par mjeseci i nije se nikad potpuno zamrznulo. Driveri su updateani i sve, a i skuzio sam kad bi spojio monitor na drugi dvi utor da je slika ljubicasta. Grafa je GeForce Gtx 5600 ti. Ako mi netko moze pomoci da mi potvrdi da je problem s grafom pa da odem piknut nes novo tek tolko jer mi je potreban komp sto prije. Zaboravih spomenut da se u isto vrijeme znaju cut i cudni zvukovi iz slusalica. Uspio sam sam uslikat sada maloprije pa evo i slika. Hvala na pomoci

Edit: cini se da sam nesposoban stavit sliku prek moba pa samo malo

Video RAM na grafičkoj. Ako se ne pojavi odmah, moguće je da se pregrijava, izvadi grafičku, zamijeni termalnu pastu na hladnjaku/hladnjacima na njoj, provjeri da joj radi ventilator.

Inače, takvi artefakti se najčešće javljaju kada je grafička spremna za bacanje :) no opet, možda se samo pregrijava.

Who would have thought being hit by lightening would land you in hospital?
15 godina
neaktivan
HrcaA3000 kaže...

Jesi probo pokrenit u windows u Safe Modu

Da evo u safe modeu najnormalnije radi. Da li mi to onda nesto znaci il?

Dafaq?
9 godina
neaktivan

Onda su ili driveri(malo vjerovatno)  ili ti grafička krepava(puno vjerovatnije).

Kao što je kolega napisao,vjerovatno VRAM.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Definitivno je problem sa drajverima,korumpirani su,odi na geforce.com i skini drajvere najvjerojatnije bi trebali imati i malo starije drajvere.U Safe Modu se ne učitavaju drajveri za grafičku što znači da je definitvno problem sa drajverima a i isključili smo mogućnost da je neispravna grafička kartica.

Evo čovjek je imao slični problem

Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 12:27 (HrcaA3000).
9 godina
neaktivan

I kad grafička crkava isto normalno radi u safe modu....

Ali slažem se,prvo nek proba druge drivere.

I obavezno nek na guru3d skini driver uninstaller za drivere od grafičke,jer nakon normalne deinstalacije svejedno znaju ostat problemi.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Znaci maknuo sam drivere i sve je bilo dobro dok ih nisam opet instaliro. Skinuo sam najnlvije i cim se restarto je pisalo display driver has stopped respponding and has restored. Jos cu jedino probat instalirat stare drivere koje sam dobio uz grafu

Edit. 0 bodova opet ne sljaka. Cim instaliram drivere kaos

Dafaq?
Poruka je uređivana zadnji put pet 3.6.2016 14:34 (sackboy).
9 godina
neaktivan

Onda ili nova grafička ili: http://www.bug.hr/forum/topic/graficke-kartice/popravak-graficke-kartice-koristenjem-pecnice/67886.aspx

(premda ti rađe preporučujem visokotemperaturni fen nego pećnicu).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice