Dakle, o cemu se radi - konfiguracija je:
Gigabyte GA-H55M-S2H,
Intel core i5 750, quadcore,
Mushkin Blackline Stilletto 2x2GB,
Saphire ATI Radeon 4890,
Corsair CX series CMPSU-400CXEU
Slozio sam frendu u 4. mjesecu, i nakon par dana su se pojavili problemi - BSOD, razne poruke.
Malo bi radio ok, pa se u jednom danu srusi par puta, pa opet par dana nista.......
I tako nakon par mjeseci, testiranja, formatiranja, trazenja drivera, meni dopizidilo i rekao covjeku da donese komp kod mene i pusti ga kod mene na par dana.
I sad, jos prije na kompu sam izvrtio sve zive i nezive programe za testiranje i benchmark (Superpi, prime, occt, memtest, BurnIn, VideoMemoryTest, PCmark, 3DMark, ma sve zivo), pratim temperaturu - i nije bio nikakav error.
I napravim low-level format, zgazim sve particije, instaliram original Win7Pro, skinem sve najnovije drivere s original stranica za Win7, pobacam sav softvare, instaliram NFS Hot Prsuit i Dirt2 i par zgodnih gadgeta koji prikazuju temepraturu proca i grafe.
I krenem, istovremeno "gledanje" 3 filma, winamp u pozadini svira nesto, utorrent krsi autorska prava, pokrenem NFSHP i igram par sati (treba testirati, zar ne
). Bez beda sve radi, sve temperature normalne.
Komp 4 dana radu u komadu, to i tamo ga resetiram kad se skine neku update i sl.
Radi po cijele noci, vrti filmove malo u full modu, pa ostavim igricu cijelu noc, dva dana ga koristim za "normalni rad" (internet, office, filmovi, utorrent, adobe...)...
Sve bez ijednog smrzavanja, rusenja ili BSOD-a.
I danas ga frend pokupi, ode doma, malo surfa/igra - sve 5, da bi se prije 20-ak minuta srusio kad se apsolutno nista nije radilo na njemu - pojavio se BSOD (jer sam iskljucio ono resetiranje).
Nije napravio nikakav update, nije nista instalirao - komp je jedino promjenio geografski polozaj :-)
I sad jedino sto mi pada na pamet je problem u struji. Ja sam u gradu, on zivi "malo" izvan grada i mozda je moguce da padovi napona sruse komp?
Nemam ideju, zbilja neznam.
Ljudi dajte savjete/ideje....
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moguće. Ali to jedino možeš provjeriti sa UPS-om. Eventualno bi mogao koristiti i istu periferiju kao kod sebe doma (ako već nisi), možda periferija šalje neke neispravne signale? Bilo bi lijepo da si rekao što piše na BSOD-u kad se pojavi?
...
Uploadaj minidumpove iz mape C:/Windows/Minidump na neki file-sharing servis i stavi link ovdje pa ćemo točno znati u čemu je problem.
...
Uploadaj minidumpove iz mape C:/Windows/Minidump na neki file-sharing servis i stavi link ovdje pa ćemo točno znati u čemu je problem.
Eto.....
http://rapidshare.com/files/439305979/122310-24164-01.dmp
Imam sličan/isti problem, mislio sam da je u matičnoj ili napajanju, obadvoje sam zamjenio, i opet (restarta se uz BSOD kad ne radi ništa, nova matična ASUS P5Q Pro sa onim EPU, prošla matična je to isto imala, novo napajanje Corsair 650 W na njega spojena 4850, 3 harda, DVD, WLAN i PCI modem.
Iz Error screena:
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48
Locale ID: 1050
Additional information about the problem:
BCCode: 124
BCP1: 0000000000000000
BCP2: FFFFFA8004D39038
BCP3: 0000000000000000
BCP4: 0000000000000000
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\122610-21403-01.dmp
C:\Users\Dado 7\AppData\Local\Temp\WER-34819-0.sysdata.xml
DUMP FILE http://www.megaupload.com/?d=83QH1STD
...
Eto.....
Provjeri hard disk HD Tune-om (kartica Health i odradi Error scan).
Imam sličan/isti problem, mislio sam da je u matičnoj ili napajanju, obadvoje sam zamjenio, i opet (restarta se uz BSOD kad ne radi ništa, nova matična ASUS P5Q Pro sa onim EPU, prošla matična je to isto imala, novo napajanje Corsair 650 W na njega spojena 4850, 3 harda, DVD, WLAN i PCI modem.
Taj minidump je zapisao procesor, a ne Windows pa nema puno informacija. Možeš napraviti sljedeće korake: http://www.sevenforums.com/crash-lockup-debug-how/35349-stop-0x124-what-means-what-try.html
kad se ukljuci bojler/perilica na uticnici dodje pad napona do 10V 
"Now there's your problem"