Evo da podjelim svoje iskustvo. Godinama furam noctuu, zadnjih godinu dana iskljucivo vodena all-in-one hladjenja od coolermastera (uglavnom seidon 120V). Na jednom od mojih racunala sam nedavno imao priliku maknuti i3 i ubaciti i72600k te zamjeniti 8Gb 1333 rama s 16Gb 1600MHz. Posto je to mini-itx racunalo, mjesto je problem a samim time i hladjenje/cirkulacija zraka. Smilujem se i uzmem drugi zracni cooler - Arctic Cooling ALPINE 11 GT Rev. 2. Posto je ploca ispod napajanja, nije bilo manevarskog prostora za ista vece i rekoh - AC coolere znam iz amd razdoblja, nikad problema s njima. Instaliram, sve fino klikne i skljocne, sve 4 nogice, spojim napajanje i upalim komp - sve5! Radio je tako moj komp bar 2-3 tjedna. Posto se radi o media centru koji ionako radi od 7 ujutro do skoro ponoci (preko njega gledam i televiziju), odlucim da od stroja napravim i vmware masinicu koja ce mi gurati 3-4 virtualke. Prije no sto malo opteretim stroj, volim vidjeti kako dise i kako se hladi. Pokrenem prime95 i gledam temperaturu kako ide u nebesa ... Kad je dosla do 82C prekinuo sam test, automatski okrivio arctic cooler i narucio seidon 120V vodeno hladjenje. Pri skidanju AC-a sam vidio da je moja sumnja bila opravdana. Jedna nozica od hladnjaka je 1-2mm dulja od drugih i samim time hladnjak nije nasjeo na procesor svugdje nego samo na 2 rubna mjesta dok je ostatak paste ostao na cooleru. Ne pretjerujem kad kazem da sam sastavio stotine racunala i to jos u doba kada su se novi procesori kupljeni u trgovini dobijali omotani u spuzvu ... ali nikada ovako govno od coolera nisam vidio. Zaobilaziti u sirokom luku. Na procu je sada vodeno i proc pod full loadom prede na sretnih 52C ... milina. Prilazem sliku nesretnog coolera i novog vodenjaka.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Isti takav coler sam ja imao na svojem i5 koji je bio clockan na 4.0... temp je isla do max 70-75C na stres testu sa prime-om! Za cijenu od 10e , meni je dobar cooler!