[Prodaja] PowerColor Red Devil 6700XT 12 GB

poruka: 21
|
čitano: 2.262
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Jedna od najboljih, ako ne i najbolja izvedba ove grafičke kartice, kako se vidi u članku bug.hr-a:
https://www.bug.hr/recenzije/powercolor-rx-6700-xt-red-devil-vraski-tiha-24081

Kao nova, kupljena 20.8.2022. u Linksu s 36 mjeseci garancije.
Jako hladna i tiha s odličnim performansama za 1440p gaming.

Budući da se RGB kontrolira preko 3-pinskog kabla prilikom montaže jedan pin je pukao te zbog toga ne radi RGB, ali to nikako ne utječe na rad grafičke i vjerujem da se lagano može popraviti.

Cijena: 400€

Moguća zamjena za jaču grafičku uz nadoplatu.

16 godina

Pa ako je pin pukao garancija ne vrijedi?!

Onda kartica nema garanciju i nije ispravna.

Sorry

2 godine
Re: [Prodaja] PowerColor Red Devil 6700XT 12 GB
unky kaže...

Pa ako je pin pukao garancija ne vrijedi?!

Onda kartica nema garanciju i nije ispravna.

Sorry

ja iskreno nikad nisam vidio nijednu grafulju da je itko spojio taj RGB kabel i vjerujem da nikakvog problema nema za igranje, ali u slučaju pravog kvara radi tog fizičkog oštećenja mogu te odje... kao toplu pivu za ostvariti garanciju 

9 godina
Tocno to, ako kartica ikada krepa, zbog toga ce ti odbiti garanciju.

Popraviti ne smijes, vidjet ce se, opet nista od garancije.

A ako i garancija istekne, opet kad prodajes imas fizicki ostecenu karticu.

No sigurno je netko voljan uzeti i tako zajedno s rizikom samo mislim da ne za ovu cijenu......
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2023 13:38 (Damir22).
13 godina
neaktivan

Iako mi je, in the first place, glupo da moraš spojiti neki kabel da ide preko kućišta na RGB header, još manje smisla ima da su ta tri pina jako tanka, savitljiva i nekvalitetna, koja treba pogoditi jako uske rupice na kablu. Ni na kraju pameti mi nije bilo da bi mogao jedan od njih puknuti, a kamoli da bi grafička zbog toga mogla izgubiti garanciju. Mislim da takva izrada apsolutno nema smisla, ili takva politika poslovanja.

13 godina
neaktivan

A kakvu cijenu bi preporučio?

9 godina
A cuj logika je validna, ali nazalost to mogu iskoristiri za odbijanje garancije.

Nije apsolutno da bi, ali vrlo vjerovatno, mehanicka ostecenja ne pokriva garancija..... A sad dokazivati da to nema nikakve veze s kvarom.....

Za cijenu stvarno neznam....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
4 godine
kikop kaže...

Iako mi je, in the first place, glupo da moraš spojiti neki kabel da ide preko kućišta na RGB header, još manje smisla ima da su ta tri pina jako tanka, savitljiva i nekvalitetna, koja treba pogoditi jako uske rupice na kablu.... cut... Mislim da takva izrada apsolutno nema smisla, ili takva politika poslovanja.

Ja znam, ti znaš, a teraca pala. Zašto ti ne reklamiraš karticu tamo di si je kupija, pa kad servisiraju taj dio, lipo je ponovno staviš ovde prodavat? Eto... još je možda i skuplje prodaš.

12 godina

Ja sam prije par dana kupio PowerColor Red Devil 6700XT 12 GB i nisam spojio taj kabel i grafa svjetli ko Las Vegas i platio sam ju 300e godinu dana staru.

14 godina
Taj kabel se koristi da se kartica spoji na hub ili matičnu kako bi se sinkronizirao RGB s ostatkom računala. RGB na kartici mora raditi kada se kartica spoji u PCI ekspres i na napajanje. Ako RGB ne radi dok je kartica u računalu, onda ona ima problem više od slomljenog pina.
Inače kartica je vrhunska, odlična izvedba 6700xt-ice.
12 godina

Pa kolko vidim gore na slikama račnalo je upaljeno a niš ne svijetli.

13 godina
neaktivan
Alizalb kaže...
Taj kabel se koristi da se kartica spoji na hub ili matičnu kako bi se sinkronizirao RGB s ostatkom računala. RGB na kartici mora raditi kada se kartica spoji u PCI ekspres i na napajanje. Ako RGB ne radi dok je kartica u računalu, onda ona ima problem više od slomljenog pina.
Inače kartica je vrhunska, odlična izvedba 6700xt-ice.

Nezz, grafička je bila u starom kućištu, zajedno s istim, ostalim komponentama. Kada sam kupio novo kućište, sve sam prebacio i kada sam pokušao ustekati i taj kabel, pin je jako lagano puknuo ( nisam pogodio sve 3 rupe I guess), s tim da nije ni čudo kako je tanak. I od tada ne radi RGB, otpočetka sam imao taj kabel ustekan pa ni jezz jel radilo i bez njega. Evo slike tih pinova i kabla i rupa. Mislite da bi mogao reklamiraju Linksu i da se isplati zezati s time?

15 godina

Ja nebih puno pametovao oko rgb-a ali koliko ja vidim spojen je samo jedan 12v pc-i rail kabel od napajanja kaj nebi trebala 2 posebno ?

Možda bu onda svjetlila jer bude imala dosta struje onda jer gpu koji koristi oko 200w bi trebao imat spojena 2 kabla a ne jedan

zero core power
4 godine

Otkud toliko prašine u kućištu i na kartici ? 

bump..

合氣道 Leptiri poput Monarha su najsposobnija vrsta na planetu, a nemaju mozak ...možda baš zato...
Poruka je uređivana zadnji put uto 18.4.2023 18:38 (Zaporožac).
13 godina
neaktivan

Komp se svakodnevno koristi, ali nije to puno prašine, čini se da je puno više nego što je, radi blica.

2 godine
protjeran
Zaporožac kaže...

Otkud toliko prašine u kućištu i na kartici ? 

bump..

Reba su joj čista, ovo gore je prirodno stanje u ne-vakuumu, skroz je ok.

16 godina

Uglavnom iz vlastitog iskustva garancija ti ne vrijedi ako ima fizickog ostećenja što, puknuti pin je!

Za cijenu se moraš dogovoriti s kupcem!Znam sa 100% sigurnošću da Asus servis takve stvari odbacuje jer sam razgovaro sa serviserom koji tamo radi!

Odi lijepo u Links i reklamiraj pa ćeš vidjeti šta će ti reći u servisu njihovom.

13 godina
neaktivan
unky kaže...

Uglavnom iz vlastitog iskustva garancija ti ne vrijedi ako ima fizickog ostećenja što, puknuti pin je!

Za cijenu se moraš dogovoriti s kupcem!Znam sa 100% sigurnošću da Asus servis takve stvari odbacuje jer sam razgovaro sa serviserom koji tamo radi!

Odi lijepo u Links i reklamiraj pa ćeš vidjeti šta će ti reći u servisu njihovom.

Hvala na odgovoru. ASBIS je servis na koji se šalje i baš maloprije sam je odnio. Rekao sam da ako će to uzeti pod garanciju neka uzmu, a ako ne da mi daju ponudu koliko bi koštalo da oni to poprave, a da ne izgubim garanciju. Vidjeti ćemo što će reći. Ugl Prodavač u Linksu je izgledao dosta pozitivan oko ishoda i čini mi se da bi moglo proći, bez da izgubim garanciju, budemo vidjeli kroz 2 tjedna. Hvala svima na komentarima i što ste me upozorili na situaciju, nadam se da će to uspjeti srediti.

16 godina

I kad se to riješi moze se onda i razgovarati o cijeni!

4 godine
kikop kaže...
 Hvala na odgovoru. ASBIS je servis na koji se šalje i baš maloprije sam je odnio. Rekao sam da ako će to uzeti pod garanciju neka uzmu, a ako ne da mi daju ponudu koliko bi koštalo da oni to poprave, a da ne izgubim garanciju. Vidjeti ćemo što će reći. Ugl Prodavač u Linksu je izgledao dosta pozitivan oko ishoda i čini mi se da bi moglo proći, bez da izgubim garanciju, budemo vidjeli kroz 2 tjedna. Hvala svima na komentarima i što ste me upozorili na situaciju, nadam se da će to uspjeti srediti.

Ne želim ti stati na ranu, no Links meni skoro nije priznao garanciju za neispravnu NOVU ploču jer su pronašli mikrotrag termalne paste.. "Pa jebemu, rekao sam to je Artic MX-4 pasta koja je bez metala i ne vodi električnu energiju što eliminira sve rizike od kratkog spoja, pa da je ima razmazane po pola ploče neće doći do kratkoga spoja.."

E, nakon moga svečanog govora su priznali garanciju i dobio sam novu matičnu.. 

U svakom slučaju, ako te budu mogli zeznuti, zajebat će te.. (linksov zakon jačeg)

Držim ti fige i  sretno.

合氣道 Leptiri poput Monarha su najsposobnija vrsta na planetu, a nemaju mozak ...možda baš zato...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.4.2023 5:23 (Zaporožac).
4 godine

Yebbote, taj Asbis je dobavljač i serviser za 99 posto informatičkih dućana u nas...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice