- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

1. Kakve veze upit ima s ovom temom?
2. Nek ode u trgovinu i zatraži kopiju računa, trgovine to imaju i ne bi trebalo biti problem dobiti račun.

Pa mogo si onda barem u temi o napajanjima postaviti upit a ne u ovoj temi.
I nemoj to kupovati, ako je on to već kupio polovno i prodaje dalje znači da nešto nije u redu.
Takvo napajanje se ne kupi pa prodaje dalje.
Napravi pa javi rezultat.
Nemogu preko biosa, kad odaberem BIOS file (sam ga nade) i kliknem flash pojavi se "Warning :ROMID dismatch, i nudi opciju Re-select i Force Flash
necu riskirat jer sam vidio masu slucaja gdje nakon force flasha matcina vise neradi pa cu probat sa alatom sa msi foruma koji se preporuca za flashanje

Uspjesno sam flashao bios, nakon cega su se i bios postavke resetirale pa sam trebao opet unlockati procesor
Ugl sad se pc bootao i nikakvih errora do sad, sad cu ga stavit na test, neznam ocu na prime ili occt
Occt 4.0 Linpack nekoliko sati. Prije nađe grešku nego Prime95 na 10 sati.
bio je vec pola sata na OCCT ono prvo, sad sam ga stavio na Linpack pa cemo vidit
jesam trebao stavit kvacicu na "Use all logical cores" ?
EDIT - u svakom slucaju nakon minutu, program se stopira i gore pise Error Detected
otkljucao sam 960T(x4) u 1605T(x6).. i kad pokrenem igru stovre mi se nekakva izoblicenja... reinstaliro sam drivere od graficke...dali znate o cemu se radi? jer moze bit da je to do procesora(jer se to desava od kad sam otkljucao te 2 jezgre) ....btw imam gtx560...isto tako sam napravio test sa prime-om 40min i nikakav error...mislim da bi vec ako u igri cim udem, nakon 1 sekundu se pojave izoblicenja, onda bi za 40min trebalo biti errora...tak da sumljam da je procesor... sta moze biti? moram ponovno instalirati win?
ima ko kakvih savjeta....
jesi samo sa primeom testirao ili i sa OCCTom?
inace sta se mog slucaja tice, javljalo je error i sa obe, i sa pojedinom jezgrom ukljuceno pa sam jednostavno iskljucio dodatne jezgre, digao takt na 3,5Ghz i neka stoji tako, kako je radilo do sad sve uredno valjda ce tako i nastavit
nisam sa oba...neda mi se cekat.. al cim rade sve jezgre na 100% u task manageru i to 40 min...velim to nije do procesora nego do grafe....al mi nije jasno zasto se to desilo....sve je radilo super sa x4....sve do trenutka unlocka na x6 ....grafa popiz...
ajde probaj sa OCCTom bar na bar 5 min, meni je odma na minut i par sekunda javljalo error
Badboycro - procesor nije stabilan. Probaj s dizanjem napona northbridgea procesora i procesora.
Loto - procesor je moguć uzrok problema. Pokušaj ovo što sam naveo Badboycrou.
Badboycro - procesor nije stabilan. Probaj s dizanjem napona northbridgea procesora i procesora.
procesor je stabilan.problem mu je stock hladnjak koji je bez head pipesa
iskreno, dok ne nabavim bolju maticnu nebi se igrao sa naponom, pogotovo na ploci na kojoj je namjestanje napona jako ograniceno
tako da mi je bolje ovako na stock naponu na 3.5Ghz nego da se idem igrat sa dizenjem napona i 6 jezgri pa da ode sve u pm
iako nije za temu ovu, al vec usput, koliko bi me kostala neka bolja maticna s kojom bi mogao normalno clockat i to?
procesor je stabilan.problem mu je stock hladnjak koji je bez head pipesa
uh ja se nebi ni usudio ovo radit da imam stock hladnjak
temperature nakon odkljucavanja se dizu i do 15 stupnjeva u opterecenju, ako ne i vise
Za taj otkljucani proc treba ti (mimimum) ploca sa 4+1 naponskom regulacijom i neki aftermarket hladnjak.
Preporuka za maticnu:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303584
Hladnjak:
a hladnjak vec imam
Evo da ti kažem, moj primjerak radi na N68C-S UCC na 4GHz X4 @1.485V u BIOS-u,
dok u OS-u ima vDrop na 1.396V, čini se mnogo, ali kad se vidi da se radi o ploči sa 3+1 VRM regulacijom
sa samo dva MOS-a, vidi se da je to zapravo dobar rezultat.
EDIT: Evo i link:
A što da ti kažem, imaš Phenoma II X2 555 BE i to C3 reviziju .
Moj je Phenom II X2 545 i to RB-C2 .
Stara ploča je imala 4+1 regulaciju i bila je mATX formata te su mi rekli tu na forumu da bi bolje clockao i bio bi stabilniji komp ako uzmem bolju matičnu - matičnu s boljom regulacijom.
Uzeo sam GA-990XA-UD3 zbog jeftine cijene (850kn),8+2 regulacije te podrške za SLI/CF.
Na kraju sam shvatio da sam failao i sad neću ništa prodavat ni ništa,nek stoji ovakav kakav je .
Ti izgleda imaš sreće i naletio si na jako jako dobar primjerak .
Izgleda da što je lošija ploča,rezultat je bolji :D
EDIT:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2123285
Stavio sam ga na 3 jezgre i na 3.75 GHz i radi već kako treba.
Probat ću dogurat do 4 GHz,al ne vjerujem :D
OCCT test završi kako treba i temperature su oko 43 stupnjeva za vrijeme testa ,jel to ok?
Bok ljudi, evo uzeo sam novi komp prije nekih mjesec dana i pokušao otključat jezgru na Athlonu II X3 455 sa AsRock 990FX Extreme3.. E sad, u BIOS-u enablam UCC, save-am, restartam, komp se upali, pokaže POST, slika se ugasi i stoji na idleu. Probah tako par puta, (i s turbo UCC) dok mi nije dojadilo clear-at CMOS.
Predpostavljam da je problem u matičnoj, jer ima par čudnih bugova - ako spojim s HDMI kablom monitor na grafu slika je sva zamuljana, na VGA radi normalno. Probao sam grafu na drugom kompu radi normalno na HDMI, DVI-D i VGA. Xfast lan (službeni i preporučeni AsRock alat) ne radi, tj. usporava internet bez obzira u koji mod ga stavim. I dok sam ga imao instaliranog, komp se nije htio upalit ak sam ga stavio u Sleep. Prošli tjedan su stavili 1.20 BIOS, ali nije ništa riješeno s njim.
Može bit i da sam dobio proc s defektom jezgrom, jer ga nemam di isprobat..
Neispravna jezgra/cash...
Možeš probati dići HT napon ili downclockati jezgre, odnosno probati CPU na drugoj ploči,
premda iz iskustva - šta UCC ne unlocka stabilno, neće ni jedna ploča.
PS - X-Fast LAN ne usporava internet, nego dodjeljuje prioritet aplikacijama.
To nije ASRockov software, nego re-brand jednog drugog softwarea koji se plaća,
kao i X-Fast USB. X-Fast lan sa našim brzinama je - nepotreban.
Ali X-Fast USB je prva liga.
HDMi nema veze s matičnom (ako ne koristiš onaj od integrirane grafičke) već s grafičkom i monitorom.
Matična nema utjecaja na izlaz slike iz grafičke.
Xfast lan je Asrockov bugovit alat. Zapravo ga nije ni napravio AsRock. I da, bugovit je i ne treba ga koristiti. Iste te probleme imao sam i ja s tim alatom.
AsRock Inteligent Energy Saver je koristan, al zna blokirat gašenje kompa (kao neće da zatvori ikonu u traju pa upozorava na to).
AsRock XFast USB je pak sasvim druga priča. Osjetno ubrza čitanje i pisanje USB stickova i prijenosnih hardova. Testirao sma pa znam.
AsRock OC Tuner je pak dobar za nadzor temperatura, napona, taktova i regulaciju brzina vrtnje CPU hladnjaka.
Moguće da ti se procesor neda stabilno otključati. A možda samo treba veći napon (pogotovo na Northbridgeu).
Pričekaj možda još koji bios, možda nešto poprave na tom.
191x7 aka Marijanovitch je imao Artefacte sa unlockanom jezgrom - kada je stavio na X3 -- sve OK.
Jesi na kraju prodao taj CPU ili riješio starijim BIOS-om itd?
Nisam prodao, još koristim taj kao X3.
Razmišljao sam o 960T, no mala je vjerojatnost da ću ga kupiti.
Spomenuo sam HDMI jer mi je netko rekao da je imao isti problem s Asrock matičnom (890 chipset) dok nisu izbacili 1.50 ili 1.70 verziju. Čak je i mijenjo matičnu, al ista stvar.
Znam da Xfast lan dodjeljuje prioritete, al on to zapravo ne radi. Dao sam najviši prioritet igri, rekoh, valjda će smanjit latency al je zapravo bio dvostruko veći. Dok bez njega, bez problema mogu igrat recimo LoL, slušat glazbu na Youtubeu i još downloadat torrent (uz ograničenje downloada na 400-500 kbps)
Danas mi je stigao jedan 960T, nisam imao kad isprobati, gotovo su rasprodani.. :/
Danas mi je stigao jedan 960T, nisam imao kad isprobati, gotovo su rasprodani.. :/
Šteta što nisi isprobao. Navodno je postotak onih koji se ne daju stabilno otključati zanemariv.
Ajd baš si nađi primjerak da isprobaš.
Kažem, za sada imam samo jednog, nije više bilo kod VP za naručiti.
Za taj otkljucani proc treba ti (mimimum) ploca sa 4+1 naponskom regulacijom i neki aftermarket hladnjak.
Preporuka za maticnu:
http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050303584
Hladnjak:
zar ova nema 4+1 naponsku regulaciju?
http://asrock.com/mb/overview.asp?Model=770%20Extreme3