Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

poruka: 1.157
|
čitano: 244.207
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesor
ma ne da slucajno shebem nego namjerno al da neskuze tako da dobijem novi proc koji se moze unlock?
GAMERS DONT DIE, THEY RESPAWN
15 godina
odjavljen
MilkMan kaže...
ma ne da slucajno shebem nego namjerno al da neskuze tako da dobijem novi proc koji se moze unlock?

Nikako.

16 godina
jedino ako prvi dan slomim pin i kazem da je tako doso
14 godina
neaktivan
donator_bubrega kaže...
MilkMan kaže...
bok ljudi jel postoji koja caka da znam oce se x2 phenom 555 otkljucat il je to stvar srece..i ako se ne uspije otkljucat jel ja mogu sta shebat il napravit pa na garu a oni meni novi??

To je stvar sreće,ne možeš ništa sjebat iako ne uspije unlock

A i opet sve ovisi o matičnoj - na nekima ćeš moć otključat procesor,dok na nekima nećeš.
Veću mogućnost imaš na 770-785G-790G-880G čipsetima ,nego na novom 990 čipsetu. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1878407
16 godina
ma mislio sam uzet uz asrock 880g pro3
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...

Onda ćeš ga najvjerojatnije moć otključat u x4 b55 .

Ja ne znam što je meni bilo da sam išao uzet GA-990XA-UD3 i ostao zakinut za 2 jezgre jer nema nikakve šanse da ih otključam. 

15 godina
odjavljen
mstaglicic kaže...
MilkMan kaže...

Onda ćeš ga najvjerojatnije moć otključat u x4 b55 .

Ja ne znam što je meni bilo da sam išao uzet GA-990XA-UD3 i ostao zakinut za 2 jezgre jer nema nikakve šanse da ih otključam. 

Ne možeš tako gledati, nitko ti ne garantira.

16 godina
meni ni netreba bolja ploca..ova podrzava cfx ddr3 sata 3 usb 3.0 ima i intergriranu na kojoj cu bit dok se ne skupi love za najvjerovatnije 6770 il tak nest..kolko je mogucnost da dobijem proc koji se moze unlock a kolko mogucnost da ne dobijem??
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...
meni ni netreba bolja ploca..ova podrzava cfx ddr3 sata 3 usb 3.0 ima i intergriranu na kojoj cu bit dok se ne skupi love za najvjerovatnije 6770 il tak nest..kolko je mogucnost da dobijem proc koji se moze unlock a kolko mogucnost da ne dobijem??

Ne znam - gledaj batch i reviziju procesora.
Moj X2 545 je RB-C2 i ide ko od šale na starijim pločama (785G) na 4 jezgre i clocka se na 3.65 GHz 24/7 stabilno,za potrebe natjecanja sam došao do 4x 3.76 GHz i tu se srušio nakon 5 minuta rada.

15 godina
odjavljen
MilkMan kaže...

A nekih 60-70% kolko sam ja skužio, ali opet je rizik jbg. Možda otključaš samo jednu, možda nijednu.

14 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
MilkMan kaže...

A nekih 60-70% kolko sam ja skužio, ali opet je rizik jbg. Možda otključaš samo jednu, možda nijednu.

E da,ukoliko ti se ne bude htio bootat sa 4 jezgre,probaj dignut napon CPU i CPU NB.

To ti je mali savjet od mene.
Meni je to na 990XA-UD3 pomoglo da mi bar 5 minuta bude stabilan na 4x 3.0 GHz :D 

16 godina
akl ja ne dobijem dobar primjerak ja tebi phenom 555 be ti meni svoj :)
14 godina
neaktivan
MilkMan kaže...
akl ja ne dobijem dobar primjerak ja tebi phenom 555 be ti meni svoj :)

Moj ti je Phenom 545 ,ima niži takt,dok je sve drugo isto.

Može - meni odgovara :D 

16 godina
:D
15 godina
protjeran
mstaglicic kaže...

A i opet sve ovisi o matičnoj - na nekima ćeš moć otključat procesor,dok na nekima nećeš.

Zapravo je to nebitno, nego sve ploče sa SB750 i SB710 koje imaju ACC unlockaju bez beda,

te ASRock Unlock CPU Core (UCC) odrađuje svoj posao na bilo kojem chipsetu.

mstaglicic kaže...

Probaj neki beta BIOS, makar sam vidio da je to najveći problem, jer im unlock tehnologija nije na razini ASRock UCC-a i ASUS CPU Unlockera,

a nije ni MSI Unlocker loš, samo traži malo viši VCC.

mstaglicic kaže...

Moj X2 545 je RB-C2 i ide ko od šale na starijim pločama (785G) na 4 jezgre i clocka se na 3.65 GHz 24/7 stabilno,za potrebe natjecanja sam došao do 4x 3.76 GHz i tu se srušio nakon 5 minuta rada.

Prodaj proc i uzmi si neki X4, ili prodaj ploču i uzmi neku ASUS/ASRock.

MSI za AMD ne preporučam zbog lošijih VRM-a, DR.MOS im nije baš nešto.

Vole - prasnut.

mstaglicic kaže...

E da,ukoliko ti se ne bude htio bootat sa 4 jezgre,probaj dignut napon CPU i CPU NB.

Meni je to na 990XA-UD3 pomoglo da mi bar 5 minuta bude stabilan na 4x 3.0 GHz :D 

Gkedam tvoj PC - za X4 na 3GHz - 1.50V? Previše, bolje zaključaj to, bespotrebna dodatna disipacija energije.

Za to ti ne treba niti 1.35V.

Meni je na 3GHz CPU kao X4 stabilan sa 1.25V.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...
mstaglicic kaže...

Zapravo je to nebitno, nego sve ploče sa SB750 i SB710 koje imaju ACC unlockaju bez beda,

te ASRock Unlock CPU Core (UCC) odrađuje svoj posao na bilo kojem chipsetu.

mstaglicic kaže...

Probaj neki beta BIOS, makar sam vidio da je to najveći problem, jer im unlock tehnologija nije na razini ASRock UCC-a i ASUS CPU Unlockera,

a nije ni MSI Unlocker loš, samo traži malo viši VCC.

mstaglicic kaže...

Prodaj proc i uzmi si neki X4, ili prodaj ploču i uzmi neku ASUS/ASRock.

MSI za AMD ne preporučam zbog lošijih VRM-a, DR.MOS im nije baš nešto.

Vole - prasnut.

mstaglicic kaže...

Gkedam tvoj PC - za X4 na 3GHz - 1.50V? Previše, bolje zaključaj to, bespotrebna dodatna disipacija energije.

Za to ti ne treba niti 1.35V.

Meni je na 3GHz CPU kao X4 stabilan sa 1.25V.

BIOS sam probao od F4 pa na novije i uvijek isto.
Negdje sam pročitao da ove ploče nemaju čip namjenjen za to,nego samo skripte u BIOS-u.

Proc neću prodavat ni ništa ,nek stoji sad ovako - svaki put kad izađe nova verzija BIOS-a ću updateat i pokušat otključat.

Ma ne bi ja stavljao na 1.50 V da nije potrebno - što stavim viši napon ,duže radi dok ne freeza sistem.
Na 1.50 V (1.525V) radi 5 minuta najviše.
Preko 1.50 V ne idem,jer mi nema smisla.

Pa kažem ti - na staroj MA785GM-US2H je radio na stock voltaži na 4 x 3.6 GHz 24/7 stabilno,dok na ovoj neće ni na 2x 3.30 GHz kako spada.

15 godina
protjeran

Evo da ti kažem, moj primjerak radi na N68C-S UCC na 4GHz X4 @1.485V u BIOS-u,

dok u OS-u ima vDrop na 1.396V, čini se mnogo, ali kad se vidi da se radi o ploči sa 3+1 VRM regulacijom

sa samo dva MOS-a, vidi se da je to zapravo dobar rezultat.

EDIT: Evo i link:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1711263

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 21:03 (Don Kihoty).
14 godina
Don Kihoty kaže...

Evo da ti kažem, moj primjerak radi na N68C-S UCC na 4GHz X4 @1.485V u BIOS-u,

dok u OS-u ima vDrop na 1.396V, čini se mnogo, ali kad se vidi da se radi o ploči sa 3+1 VRM regulacijom

sa samo dva MOS-a, vidi se da je to zapravo dobar rezultat.

EDIT: Evo i link:

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1711263

I jos ti je degradira malo.Ako se dobro sjecam,od silnih sesija.Inace 1.35V za 4ghz a sad 1.4V za 4ghz.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina
protjeran

Ma to je ništa.. S obzirom da je na MSI 890FXA-GD70 radi i na 1.65V, a na Fatal1ty sam se igao i sa 1.75V :D

Radi super stabilno na 1.400V.

14 godina
Don Kihoty kaže...

Ma to je ništa.. S obzirom da je na MSI 890FXA-GD70 radi i na 1.65V, a na Fatal1ty sam se igao i sa 1.75V :D

Radi super stabilno na 1.400V.

Jako fin primjerak.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
15 godina

Pitanje
nakon 3. pokusaja unlockanja dodatih jezgra uspio sam, medutim imam problem

kad se win podigao bilo je ono da je nasao novi hardwere i to al instalirao je nesto, medutim sad mi u my computer tamo stoji da je AMD unknown processor bla bla,  jel to normalno? I cini mi se onda da se zbog toga zna dogodit da se pojavi ono explorer.exe has stopped worked

Jel to znaci da su mi jezgre nestabilne pa da ih iskljucim ili?

eo cpuz http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=2122180 

17 godina

760 čipset baš i nije nešto za unlock, valja tek 770 u kombinaciji s 710 ili 750.

Još uz to MSI-jevo otključavanje baš i nije najbolje, tako barem kaže kolega.

Ploča ti baš i nije naj za takav procesor.

Ako ti piše Unknown procesor, to ne bi trebao biti problem.

Problem je ako ne radi stabilno, a to nema veze s onim što piše.

Prolazi li ti testove stabilnosti?  Je li na ploči najnoviji bios?

213.202.106.145:28960 TDM PROMOD 211 Tarrget Rush Team server
15 godina
protjeran

Ne brini se, to je sve OK, samo je to zato što takav procesor ne potoji a BIOS ploče ti ga ne kuži kao nekakav generički.

Nego, unlock na X6 na toj MSI ploči.

Javi kad kresne regulacija napona. :D

15 godina

A znam da nije al eto kad vec ima tu opciju.. da isprobam :D

Znaci sve ok ako to pise? muci me to jer npr kad idem sa onim programom za benchmark nuclearMC nemoze prepoznat procesor pa uopce nemogu ni vidjet koliko sam dobio sa te 2 jezgre

Probao sam u OCCT-u napravit test al dode mi do 5min i onda se gore pojavi nesto tipa "Core #0 (ili 1..) over maximum valule ! Value reached : 143, Max value : 85
mislim da se odnosi na temperaturu, al to nikako nije tocna temperatura naravno 

17 godina

Da, ploča ti ne pepozna procesor dobro, odatle i kriva očitanja i slično.

Jesi siguran da imaš najnoviji bios za ploču na njoj?

15 godina

Nisamo 100% siguran, provjerit cu sad

sjecam se da sam prije nesto preko onog MSI updatea i on mi je pokazao da mi je bios up to date

to inace gledam u biosu?

17 godina
Unlock Athlon II x3 i Phenom II x2 x3 procesora

MSI ima svoju aplikaciju za ažurirnaje drivera i biosa, mislim da se zove MSI Live Update ili tako nekako. Pogledaj time.

Koju verziju biosa imaš možeš vidjeti i u CPU-Z kojeg već imaš.

Edit:

Evo link - http://www.msi.com/product/mb/760GM-P23--FX-.html#/?div=BIOS

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2011 22:45 (191x7).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Ne koristiti taj MSI update!

Skidajte drivere sa Web stranice i flashajte preko USB sticka iz BIOS-a,  jer preko ovog "Live Toola" se ploča vrlo lako i često bricka.

15 godina

Vec sam rekao da sam pokusao preko tog MSI Live Updadera al on uopce ne nade bios maticne.. ma ugl sranje program, sad sam samo procitao jos isto sto je i don rekao a to da sa njim nista ne radim

skinio sam sam najnoviji bios sa stranice, stavit cu ga na stick pa preko biosa flashat

17 godina
badboycro kaže...

Vec sam rekao da sam pokusao preko tog MSI Live Updadera al on uopce ne nade bios maticne.. ma ugl sranje program, sad sam samo procitao jos isto sto je i don rekao a to da sa njim nista ne radim

skinio sam sam najnoviji bios sa stranice, stavit cu ga na stick pa preko biosa flashat

Napravi pa javi rezultat.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice