Točno je ono za CPU; jezgre ne očitava točno jer to ne radi kad se otključa procesor.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Točno je ono za CPU; jezgre ne očitava točno jer to ne radi kad se otključa procesor.
Ok hvala, prime 95 10minuta vrtim i sad je temp na 59 stupnjeva. do kolko smije najvise ic
Ok hvala, prime 95 10minuta vrtim i sad je temp na 59 stupnjeva. do kolko smije najvise ic
Nije preporučeno preko 55°C no navodno je tek 65°C i više štetno.
Stabilnost bolje testiraj putem novog OCCT 4.0.0. i to OCCT:Linpack.
Ok...postoji li mogucnost unlock-a na prijenosnicima....imam Phenom II X3 N830 (2.1 GHz ) ??
i...ako da koliko ce to opteretiti cooler ..imam i vanjski ispod lap-a..tek da se zna :)) ??
Nije preporučeno preko 55°C no navodno je tek 65°C i više štetno.
Stabilnost bolje testiraj putem novog OCCT 5.0.0. i to OCCT:Linpack.
Nema za skinut occt 5
Nema za skinut occt 5
Pogriješio sam, nova verzija je 4.0.0.
http://www.ocbase.com/perestroika_en/index.php?Download
Ok...postoji li mogucnost unlock-a na prijenosnicima....imam Phenom II X3 N830 (2.1 GHz ) ??
i...ako da koliko ce to opteretiti cooler ..imam i vanjski ispod lap-a..tek da se zna :)) ??
Na žalost na prijenosnicima nema otključavanja (koliko ja znam). :/
I kolko dugo bi trebao testirati? I oce se ugasit test ak se overheata proc ?
Edit: I dal mi unlock 4x jezgre skracuje zivot procesora i za koliko odprilike skracuje?
I kolko dugo bi trebao testirati? I oce se ugasit test ak se overheata proc ?
Edit: I dal mi unlock 4x jezgre skracuje zivot procesora i za koliko odprilike skracuje?
Ako Prime95 onda barem 12 sati. S OCCT LinPack dovoljno je mislim par sati, moja preporuka recimo 5 sati.
Ugasit će se komp ako se procesor pregrije; mislim da se gasi na 75°C ali to je debelo previše (preko 65 nikako nije dobro!).
Dodatna jezgra ne skraćuje vijek nikako. Eventualno otključana jezgra ako ima neki neprimjetan defekt može nakon određenog vremena degradirati i postati nestabilna.
Dal je za unlockani athlon x3 450 napon od 1.36V dobar ili ga mogu smanjit da se manje grije, ploca je asrock 770 extreme3?
Dal je za unlockani athlon x3 450 napon od 1.36V dobar ili ga mogu smanjit da se manje grije, ploca je asrock 770 extreme3?
Za unlockan procesor zna trebati veći napon (pogotovo na NB-u). Uglavnom, probaš smanjit napon pa testiraš stabilnost.
I za svaki slučaj flashaj novi bios za ploču ako već nisi...
Ako bude problema s cache memorijom kada se otključa procesor, postoji i rješenje za to. L3 cache allocation u biosu postaviti s All Cores na BSP only. Koliko sam skužio tada L3 može koristiti samo boot procesor (uglavnom prva jezgra ili dvije), a otključana jezgra kojoj ne valja L3 cache kontroler ili što već jednostavno prestane koristiti L3 cache. To zna ustabiliti procesor. I onako je profit od dodatne jezgre puno veći nego od L3 cache, a ovdje ostaje L3 na uporabu samo malo manje takoreći.
Probao sam i tako ali ista stvar se desi.
Ja imam athlon ii x2 250 i otključao sam ga na phenom ii x2 550
Ja imam AMD 555 BE 3.2 unlockan u B55 (L3 on) 3.2ghz.
I nisam bas siguran da je to kako treba.
Od pocetka sam osjetio nesto brzo pokretanje i otvaranje programa ko i sad jos uvjek.
Al u igrama mi se nije nimalo digao fps,a kod can you run it programa za neke igre pise da treba x4 II a to i jest taj pa pokazuje da nije uredu.
Mogu kako testirat radi li to dobro ?
Bloomeru zlato, pa jes ti to mene opet našo zafrkavat?
Možda da pitaš na Playomania forumu?
Stabilnost testiraš s OCCT, Prim95 (blend ili small ftt) ili nečim sličnim. Ako prođe 12 ili 24 sati, stabilno je.
Bloomeru zlato, pa jes ti to mene opet našo zafrkavat?
Možda da pitaš na Playomania forumu?
Stabilnost testiraš s OCCT, Prim95 (blend ili small ftt) ili nečim sličnim. Ako prođe 12 ili 24 sati, stabilno je.
Opet radis budalu od mene.
Hvala ali znao sam za to.
Jel moguće da se bi dalo otključati na bios f3, a nebi na bios f6? Ako to ima neke logike.
Jel moguće da se bi dalo otključati na bios f3, a nebi na bios f6? Ako to ima neke logike.
Ako je procesor nestabilan kao otključan, moguće je da se s novijim biosom lakše primjeti nestabilnost.
Isto tako, lakše je primjetiti nestabilnost na 64-bitnim Windowsima nego na x86 verziji.
Od pocetka sam osjetio nesto brzo pokretanje i otvaranje programa ko i sad jos uvjek.
Al u igrama mi se nije nimalo digao fps,a kod can you run it programa za neke igre pise da treba x4 II a to i jest taj pa pokazuje da nije uredu.
Još uvijek samo ove najnovije igre koriste više od dvije jezgre tako da u nekim igrama možda ni nemaš porast FPS-a, a i i ove koje koriste 4 jezgre, vjerovatno ih ne iskorištavaju skroz tako da je to to, ako si mislio da ćeš sa još dvije jezgre dobit duplo FPS-a, ništa od tog, a i sve zavisi od rezolucije na kojoj igraš, što je veća rezolucija bitnija je grafička nego procesor, a testiraš procesor, tako što pokreneš neki procesor benchmark sa dvije jezgre, i onda otključaš procesor i pokreneš taj isti test sa 4 jezgre i usporediš rezultate, ako imaš makar mali porast u rezultatima onda radi sve!?
Još uvijek samo ove najnovije igre koriste više od dvije jezgre tako da u nekim igrama možda ni nemaš porast FPS-a, a i i ove koje koriste 4 jezgre, vjerovatno ih ne iskorištavaju skroz tako da je to to, ako si mislio da ćeš sa još dvije jezgre dobit duplo FPS-a, ništa od tog, a i sve zavisi od rezolucije na kojoj igraš, što je veća rezolucija bitnija je grafička nego procesor, a testiraš procesor, tako što pokreneš neki procesor benchmark sa dvije jezgre, i onda otključaš procesor i pokreneš taj isti test sa 4 jezgre i usporediš rezultate, ako imaš makar mali porast u rezultatima onda radi sve!?
Cod 4 na 1280x1024 (sve off,aa off) - texture extra.
Jadnih 200 locka,kod otkljucanog nikakav porsat jedino se osjetilo malo brze ucitavanje.
Benchmark kazes ? Mogo bi probat.
Ok hvala ali i to sam znao.
BloOm3R! 5570 je low end graficka u segmentu low end grafickih.Znaci nikakva cuda ne ocekuj od nje,po meni bi trebala biti samo u HTPC kompovima.
Malo offtopic,ali kao što kolega kaže,HD5570 nije baš za igranje i ona te koči a ne procesor.
Bilo bi ti dobro kupit polovnu HD4850/HD5750 za bolje igranje.
BloOm3R! 5570 je low end graficka u segmentu low end grafickih.Znaci nikakva cuda ne ocekuj od nje,po meni bi trebala biti samo u HTPC kompovima.
Sta je HTPC ?
Jesu li mi ostale komponente za "gejming" dobre ?
Gle, uzmi neku 6770 najmanje, ili stariju polovnu 4850/4870 jer to ti je dosta za 1280x1024 rezu, a ako baš želiš bolji komp 6850 bi ti najbolje sjela pošto imaš x2 555 @ x4 b55.
Gle, uzmi neku 6770 najmanje, ili stariju polovnu 4850/4870 jer to ti je dosta za 1280x1024 rezu, a ako baš želiš bolji komp 6850 bi ti najbolje sjela pošto imaš x2 555 @ x4 b55.
Past ce nekad za sad mi vrti mw3 na high (1680x1050),jos poslije toga mali clock i mozda ce gurat kojih 5-6 mjeseci.
Zanima me ljudi koji batchevi kod phenoma II X2 555 BE se otključavaju uspješno?
Čisto informativne svrhe jelte

To je stvar sreće,ne možeš ništa sjebat iako ne uspije unlock
To je stvar sreće,ne možeš ništa sjebat,i meni su rekli da gubim garu kad sam kupovao X3 455,proc se bio pokvario,kad sam im ga slao samo sam napravio Clr_CMOS i restartao postavke BIOS-a
Bravo, to je definitivno utjecalo na njihovu matičnu.