ja se odma ispricavam ako sam temu stavio u krivi pdf, spajamse preko moba pa mi nije bas pregledno.
radi se o sljedecem..
stalno mi se događalo da kad palim komp prvi puta u danu da se nista ne događa, pa par puta resetiram i onda se pocne boot-at..
no neki dan idem upalit komp i nece... nema biosa nema nicega... cpu fan i na grafickoj fan se normalno vrti. ja predopstavljam da je do maticne.. ram nije je imam par plocica rezervnih i tako da sam sa njima probao i nece.. graficka nije.. jer ne radi ni na integriranoj niti na pci. sto dovodi do ili maticne ili procesora.. ali ne vjerujem da je procesorm jer.. kada upalim komp. vidim da cpu fan nema nikakvu regulaciju brzine niti mi ne svijetli ledice na maticnoj ploci pored sata konektora.. oni inace svijetle ovisno kolko diskova je spojeno. probjeravao sam kondice... ni jedan nije procurio ili pukao tako da zbilja ne znam sta da radim pa molim savjete pametniijih.. hvala.. rijec je o hypercross am2 socket mb...
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko vidim po simptomima to je matična riknula, tako da, buy a new one...
Imaš li kako provjeriti procesor?
izvadi procesor i vrati ga opet, malo propuši socket, zna se desiti da se malo nagne procesor (u 5% slučajeva) i da ne leži dobro...
Provjeri kondenzatore oko procesora. Vrlo vjerovatno su se lijepo napuhali... to su onak simptomi koje si opiso, na hladno ne radi, a kada se ugrije proradi - to je ono što ti je bilo, a onda kada rikne skroz onda više ne radi. Probaj ugrijat kondenzatore sa fenom pa vidi ako upali onda je to-to, ili nova ploča ili nekom ko ima volje i živaca da ti promjeni te kondiće i postoji šansa da proradi ako nije još nešto dobilo po tamburi jer ponekad kondenzatori iscure i naprave još neki kratki spoj, a onda može biti svašta.